Mitä tehdä New Yorkissa?

Keskustelu osiossa 'Matkailu' , aloittajana Slash80, 02.01.2005.

  1. Renny

    Renny Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    217
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuukauden päästä oisi matka New Yorkiin tiedossa.

    Onko kukaan käynyt Woodbury Common Premium Outletissa? Onko se oikeasti halpa verrattuna New York Cityn tarjontaan?

    Tuoreita matka vinkkejä otetaan vastaan :)
     
  2. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2

    Manhattanin saarella Century 21 - tai sitten tuonne. Menee koko päivä mutta kannattaa.

    Yleens´ä jenkeissä kätevät Ross ja Marshalls vaatehalpahallit ei New Yorkissa juhli joten sinne vain!
     
  3. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Century 21 ja muut vastaavat alahallit ainakin manhattanilla on äärimmäisen vastenmielisiä. Ryysivät turistit sotkee mestat aamun ekan tunnin aikana, porukkaa on liikaa ja sovituskoppeja on aivan liian vähän. Lisäksi vaatevalikoima on pääosin vanhaa tuubaa, joka ei kelpaa kenelekään muulle, kuin sille turistille, jolle on äärimmisen tärkeää, että paidassa lukee Armani, vaikka se onkin niin hemmetin rumalla fontilla ja värillä, että oksennus meinaa tulla.

    Woodbury on kokonaan toisenlainen paikka. Siellä liikkeitä pitää pääasiassa itse premiumvalmistajat kuten Gucci, D&G, Balenciaga, Burberry, Chanel, Dior jne jne ja siten liikkeen ylläpito, palvelu ja valikoima on ihan toisella tasolla. Lisäksi myös kokoja löytyy, toisin kuin manhattanilta, joiden alakauppojen kokovalikoima on todella surkea.

    Woodbury ainakin aiemmin sai täydennyksen torstaina, joten mestoilla kannattaa olla torstaina heti kun kaupat aukeaa (olisko ollut joku 9 tai 10). Liikkeitä ja valikoimaa on sen verran, että takaisin tulee helposti lähdettyä vasta illalla joskus 20 pintaan.

    NY matkalle suosittelen ehdottomasti shoppailun aloittamista woodburusta ja jos sieltä ei jotain löydä, pitää todennäköisesti mennä 5th avenuen tavarataloihin. Todennäköisempää kuitenkin on, että woodburystä löytyy kaiken mitä vaan voi kuvitella tarvitsevansa ja lopun matkan voi sitten käyttää niihin nähtävyyksiin :)
     
  4. prosurfer

    prosurfer Guest Guest

    Liittynyt:
    19.10.2001
    Viestejä:
    2 111
    Saadut tykkäykset:
    2
    Woodbury on oikein hyvä outlet, olen käynyt useamman kerran siellä. Puolisentoista tuntia suuntaansa autolla tai bussilla.

    Myös Jerseyn puolelta löytyy useampi outlet, Manhattania lähin on Secaucus Outlets. MTA bussiterminaalista pääsee Secaucukseen parilla taalalla, mutta tuonne omalla autolla olisi mukavampi mennä.
     
  5. Jezze__

    Jezze__ Guest Guest

    Liittynyt:
    30.10.2006
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoitus olis ens vuoden alkupuolella lähteä ekaa kertaa käymään new yorkissa. Mahdollisesti kyseessä on puolentoista tai kahden viikon reissu mut eniten mietityttää paljonko pitää varata rahaa mukaan? Kyseessä ei ole juurikaan shoppailureissu vaan enimmäkseen nähtävyyksiä kattelemään ja ainakin pitäis päästä näkemään broadway näytös, movie & tv tour, empire state building, brooklyn bridge ja vapaudenpatsas mikäli sinne vielä pääsee. Muutaman kerran voisi käydä ravintolassa syömässä ja paljonko tommosee reissuu pitää varata erikseen tippirahaa? Nii ja taksilla matkustelut tohon päälle vielä ja mahdollisesti joku metrokortti. Uskaltaako kukaa edes lähteä arvaamaan että paljonko kannattaa varata rahaa? Kiitos ja anteeks :)
     
  6. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34

    Onhan siellä todella hienoja museoita, mm. MoMA ja Metropolitan. Henkilökohtaisesti ne ovat/olivat paljon kiinnostavampia kuin jokin patsas tai silta.

    Palvelumaksu jenkeissä ei ravintoloissa kuulu oikeastaan koskaan hintaan, ravintoloissa semmoinen 15% on käytännössä minimi, mieluummin vähän enemmän (riittää että on sen väh. 15% ennen sales taxia olevasta hinnasta), ja tippiä kuuluu antaa vähän joka paikassa muutenkin, mm taksissa.
     
  7. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Tuli erittäin hätäisesti eli ilman pidempiä suunnitteluja melko lyhyt retki ajankohtaiseksi ja reissuun täytyisi lähteä jo parin päivän sisällä...

    Mitäköhän otsikon paikasta kannattaa nykyisessä maailmantaloudellisessa tilanteessa kiikuttaa tullessaan, kokemusten lisäksi? Elektroniikan kanssa taitaa olla vähän niin ja näin, johtuen takuuasioista ja EU:n sisämarkkinoiden aiheuttamasta hintatason halpenemisesta? Tuskinpa sieltä ainakaan BD-levyjä kannattaa rahdata laukut pullollaan kun niitä nykyisin saa ihan kotiin asti toimitettunakin...:p Tämänhetkinen tuontiraja lienee 430 € ?

    Onkohan Liberty Islandilla tarpeeksi hienoja näkymiä tarjolla jotta sinne kannattaa vaivautua menemään lautalla, vai kannattaisiko mennä sellaiselle lauttamatkalle jolla ei rantauduta? Tällä kiireellä kun on turha haaveilla pääsystä neiti Vapauden kruunuun, sinne pääsyä olisi ilmeisesti pitänyt anoa kuukausia etukäteen.

    Empire State Building:issä on tullut jo aiemmin käytyä, mutta mitähän muuta olennaista vielä löytyisi lukemattomien turisteja puijaavien rihkamakauppojen ja deli -kioskien ja järjettömän kokoisia pizzoja kauppaavien ravintoloiden lisäksi? Aikanaan tuli käytyä WTC:ssä, uusi 1 WTC on jo noussut 72 kerroksen korkeuteen, joten kenties siellä olisi nähtävää, etenkin kun kyseisen rakennuksen arkkitehti on ajankohtainen hahmo myös täälläpäin.

    Olisi kiva olla hiukan "lujia" ideoita kohteista etukäteen mielessä, kun kelit taitavat olla lähipäivinä aikas lämpimät tuollakin päin maailmaa ja on tullut koettua jo aiemmin mitä on "turha" päämäärätön haahuileminen Manhattanilla 30 asteen helteessä...

    Maailma on muuttunut siitä kun viimeksi tuolla päin on tullut käytyä. Mitkä ovat sellaisia paikkoja/kaupunginosia NYC:ssä joihin turistin EI kannata mennä kerjäämään ikävyyksiä? Puistot taitaa kannattaa kiertää kaukaa, ainakin jos pitää todenmukaisena sitä määrää vainajia jotka niistä on kerätty Kova laki -sarjojen jaksoissa...
     
  8. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Vaatteita kannattaa tuoda. Lewikset, Dockersit jne ovat puoli-ilmaisia Suomen hintoihin verrattuna.
     
  9. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Staten Islandin ilmaiselta lautalta näkee hyvin vapaudenpatsaan ja Manhattanin eteläkärjen maisemat ja perillä terminaalissa pikaisesti pistäytyen pääsee saman tien paluumatkallekin, jolloin tuo ei syö turhaan aikaa.

    Puistot tuolla on kivoja, joten ei niitä vältellä kannata. Esimerkiksi Union Squarella näkee kaikenlaista hörhöä ja läheisellä Madison Squarella on varsinkin iltaisella komea ympäristö (ja Shake Shackin burgerit).

    Laitoin aiheen tiimoilta myös privaa.
     
  10. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    New York on pääsääntöisesti aika turvallinen.
    Naapurintyttö on ollut siellä opiskelemassa jo ainakin pari vuotta.
    Siellä kun on niin paljon ihmisiä, että jos ei suoranaisesti, tieten tahtoen, jollekin takakujalle mene, niin AINA on ympärillä ihmisiä.
     
  11. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Jaahas, reissu suoritettu. Neljä päivää vaeltamista Manhattanilla ja neljä yötä hotellissa Brooklynissä. Toipuminen kestänee aikansa, niin fyysisen rasituksen kuin aikaeronkin vuoksi...

    Vapaudenpatsasta tuli katsottua kohtuullisen läheltä Circle Linen 75 min risteilyllä. Samalla näki selostettuna Manhattanin ja New Jerseyn nähtävyyksiä. Law & Order -henkisesti tuli käytyä osoitteessa 60 Centre Street, josta löytyi tutunnäköinen oikeustalo. Keskuspuiston eteläosaankin tuli ehdittyä hodareita syömään.

    Tuli sattumalta koettua "maanläheisempääkin" New Yorkia, sillä esim. Brooklynin Atlantic Avenuen ja Manhattanin 5th Avenuen kontrasti niin asukaskoostumuksen kuin myös infrastruktuurin kunnon osalta on huima. Hämärään aikaan en välttämättä suosittelisi ensin mainittua paikkaa Euroopasta putkahtaneelle lapsiperheelle... Manhattan ei ole todellakaan koko kuva NYC:stä.

    Maanalainen (joka on välillä "maanyläinen") on kätevä väline siirtymiseen, kunhan hiukan sisäistää reittikarttaa. Kesällä lämpötilaerot ovat huimia, kun kadulla on 30 C ja subway -asemalla varmaankin 50 C itse junien ollessa ilmastoituja. Saattaapa olla että osin tuosta johtuen joku sattui saamaan kevyen kesäflunssan kotiin viemiseksi...

    Heräteostona tuli hankittua pari figuuria Broadway:n Forbidden Planet -putiikista, joka muistutti hivenen Tampereella aikanaan toiminutta ja jo edesmennyttä Kukunorin myymälää. Valikoimat vain olivat kaiketi hiukan laajemmat. Hard Rock Cafesta lähti mukaan (kallinpuoleinen) t-paidanriepu.


    Manhattanin "ryysiksessä" valaistui ja kiteytyi jälleen mieleen hienosti se ajatus, että Suomessa ei ole "oikeita" ruuhkia eikä tarpeeksi ihmisiä niitä luomaan, jonka jälkeen onkin kenties helpompi arvostaa pohjoisen maan rauhaisaa ilmapiiriä ja siisteyttä...
     
  12. Jezze__

    Jezze__ Guest Guest

    Liittynyt:
    30.10.2006
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ois ens viikolla tarkotus käydä vaihtamassa noin 800€ dollareiks mut kysymys kuuluuki et mimmosia seteleitä kannattaa vaihtaa new yorkin reissua varten?
     
  13. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    20 usd ja alle. 50 on jo liian suuri monissa paikoissa ja kiinnittää huomiota.

    MUTTA vähemmän käteistä ja luottokortti on aina turvallisempi.
     
  14. LSA_Vinnie

    LSA_Vinnie Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2010
    Viestejä:
    236
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuten ehdotettiin, niin luottokortin katerajat kuntoon. Jos vaikka katsoaan Forexin kursseja, joka kehuu itseään sillä, ettei välityspalkkioita ole, niin jos vaihdat tuon 800 € dollareiksi ja samantien takaisin euroiksi, niin käteen jää 751 €... on siinä varaa olla ilman välityspalkkiota tai vaihtoehtoisesti maksaa sitten luottokorttiyhtiön kurssia.

    Forexin kurssit juuri äsken:
    Yhdysvallat USD 1 0,7265 0,774
     
  15. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Tuli silloin itse hortoiltua eräästä aamuyöstä aamuun yksin aivan järkyttävässä kännissä pitkin kaupunkia ja metroja tuntikaupalla, mutta hengissä selvisin tuostakin. Vähän huonompikin säkä olisi toki voinut olla, joten en suosittele kokeilemaan. :) Ensi kesäksi on tässä tullut jo pitkään kyttäiltyä lentoja, koska silloin on aika tehdä paluu kaupunkiin. Tuollaisia pienehköjä seteleitä pitää sitten ottaa mukaan, ei tosin läheskään noin isoa summaa. Dollareita pitää varata yksi per yö siivoojaa varten. Visallahan pystyy käteistäkin nostamaan ja sitä tuli viimeksi tehtyäkin, lisämaksu tuosta tietysti menee.
     
    Viimeksi muokattu: 02.12.2011
  16. memahyv

    memahyv Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2001
    Viestejä:
    272
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä on toimiva neuvo. Periaatteessa käteistä ei tarvitse kuin tippaamiseen, ravintoloissa sekin onnistuu kortilla.