Zeitgeist: Moving Forward (2011) (Peter Joseph, The Venus Project)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Sabbe, 04.01.2011.

  1. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lauantaina 15.1.2011 on uuden Zeitgeist-elokuvan maailman ensi-ilta.

    Zeitgeist: Moving Forward on palkitun elokuvaohjaajan Peter Josephin uusin elokuva. Hänen aikaisemmat elokuvansa ovat olleet Internetin katsotuimpia dokumentteja. Zeitgeist: Moving Forward käsittelee sitä miten voisimme edetä nyky-yhteiskunnasta, jossa esiintyy niukkuutta, ahneutta, stressiä, sotia, vallan ja rahan keskittymistä sekä pahenevaa ympäristön saastumista, kohti kestävämpää resurssipohjaista talousjärjestelmää. Se tarjoaa menetelmän, jossa edistynyttä tiedettä ja teknologiaa käytettäisiin yhteisen hyvinvoinnin luomiseen.

    Elokuvan trailerin näet täältä. Elokuva IMDb:ssä - http://www.imdb.com/title/tt1781069/.

    Zeitgeist: Moving Forward on vihdoin netissä!

    Kannattaa katsoa se ajatuksella, tässä linkki: http://www.youtube.com/watch?v=4Z9WVZddH9w


    Virallinen DVD-image ladattavissa tästä: PAL

    Elokuvassa on suomenkieliset tekstitykset.

    Elokuvasta tulee yksi vuoden 2011 merkittävimmistä dokumenteista, ellei merkittävin. Elokuva julkaistaan täysin vapaaehtoisvoimin - yli 60:ssä maassa ja yli 30:llä kielellä.

    Zeitgeist-liike on kahden vuoden ikäinen globaali ruohonjuuritason kansanliike, jossa on mukana yli 500 000 ihmistä tällä hetkellä. Liike on toiminut Suomessa lähes 2 vuotta ja on viime aikoina nähnyt merkittävää kasvua, maailman nykytila selkeästi herättää ihmisiä ajattelemaan.
     
    Viimeksi muokattu: 04.03.2011
  2. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    Kuka on teatterilevittäjä Suomessa? Bio Rex? Zeitgeist-liike? Vai onko se

     
  3. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Julkaisu tapahtuu Zeitgeist-liikkeen oman organisaation kautta eli siihen ei liity mikään ulkopuolinen levittäjä.

    Kaikki mahdolliset nettotulot lipunmyynneistä menevät täysin liikkeen toimintaan eli toiminta on non-profittia, kenellekään ei makseta palkkaa tai mitään muutakaan palkkiota.

    Ihan mielenkiintoinen tapa sinällään ottaen huomioon, että tuolla elokuvalla on kuusinumeroinen budjetti. Tekijä itse ei saa siitä mitään paitsi sen mitä tulee DVD-myynneistä myöhemmin. Siinäkin pitää ottaa huomioon se, että elokuva tulee myöhemmin Internetiin ladattavaksi, joten niitä DVD:tä tilataan lähinnä kätevyyden takia tai tukeakseen elokuvantekijää.
     
  4. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    Taitavat nuo esitykset mennä enemmän elokuvafestivaali-kategoriaan, kuin perinteiseen levitykseen.

    Pistin DVD:n ostoslistalle.
     
  5. Deleted member 16400

    Deleted member 16400 Guest Guest

    Jos kiinnostaa saada tuutin täydeltä new age -propagandaa ja new world order propagointia niin kannattaa katsoa. Muuten kannattaa jättää katsomatta. Itse ainakin jätän.
     
  6. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mihinköhän perustat tämän näkemyksesi? Ottaen huomioon, että elokuvan sisällöstä on hyvin vähän tietoa tähän mennessä eikä sitä ole nähnyt kukaan.

    Spekuloida voi toki erityisesti Peter Josephin viimeaikaisten tuotosten pohjalta. Esimerkiksi nämä luennot antavat aika hyvää osviittaa siitä minkätyyppistä informaatiota elokuvassa tullaan esittämään: http://vimeo.com/10824164 & http://vimeo.com/10825033 & http://vimeo.com/16167263.

    Noiden luentojen ja elokuvan trailerin perusteella voi aika turvallisesti sanoa, että elokuvalla ei ole mitään tekemistä new age propagandan tai minkään new world order propagoinnin kanssa.

    Zeitgeist-liike ajaa tieteellis-rationaalista yhteiskuntarakennetta eikä ole ollut missään vaiheessa kiinnostunut new world order propagoinnista. Eliitit nähdään nykyisen markkinatalousrakenteen luonnollisina seurauksina eikä niistä päästä eroon kritisoimalla nykyistä eliittiä, koska tilalle tulee aina uusi. Todellinen muutos tapahtuu vain rakenteellisilla muutoksilla.
     
    Viimeksi muokattu: 05.01.2011
  7. Samuli^

    Samuli^ Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2005
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiinnostaisi kuulla lisää mitä tämä "tieteellis-rationaalinen yhteiskuntarakenne" pitää sisällään. En jaksa ennen myyvää referaattia kuunnella noita Josephin luentoja, koska ensimmäinen Zeitgeist -leffa ei minua vakuuttanut sen enempää tieteellisyydellään kuin rationaalisuudellaankaan.
     
  8. Deleted member 16400

    Deleted member 16400 Guest Guest

    Sorry vaa, mut "tieteellisrationaalisesta yhteiskunnasta" paukkaa mieleen tuo itänaapurin yhteiskuntakokeilu, joka päättyi parikytvuotta sitten. Siitä kokeilusta jäi muistoiksi ainakin helvetillinen kasa ruumiita, mut hei omelettiahan ei voi tehdä rikkomatta munia! Salaliittoteoreetikot väittävät Zeitgeistia eliitin new world orderia ajavaksi "käänteiseksi" propagandaksi. Mitä voi sanoa, choose your poison?
     
  9. Donkameni

    Donkameni Guest Guest

    Liittynyt:
    12.03.2009
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Että näitä ihmisiä jotka tulee kommentoimaan jotain mutulla jotka ei ole asioihin edes perehtynyt :D

    Niin se ensimmäinen leffahan ei liity millään tavalla kai noihin z-liikkeen miehiin tai näihin kahteen jälkimmäiseen elokuvaan. Ensimmäinen leffahan oli tehty vain että ihminen ajattelisi vähän toisin asioista ettei kaikki tässä maailmassa välttämättä ole ihan niin kuin on aiemmin saattanut ymmärtää. Fiktioohan tuo ensimmäinen osa taisi todistetusti olla yli puolet.

    :D Ai että tieteellisin perustein rakennettu yhteiskunta = neuvostoliiton ajan kommunismi?

    Tässähän ei olla päätytty jos oikein olen käsittänyt näitä z-miehiä vielä mihinkään yhteiskuntarakenteeseen vaan on pohdittu niitä tosiasioita mikä nykyisessä yhteiskuntajärjestelmässä on vikana ja mikä suurella todennäköisyydellä tulee romahtamaan hyvinkin pian.
     
    Viimeksi muokattu: 06.01.2011
  10. Diabolus

    Diabolus Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2004
    Viestejä:
    519
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitääkö tätä hörhöpaskaa joka foorumille spämmätä?
     
  11. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on tärkeää pitää mielessä, että Zeitgeist-liike perustettiin vasta Josephin toisen elokuvan, Zeitgeist: Addendumin jälkeen. Ensimmäinen elokuva oli itseasiassa musiikkiesityksen taustoiksi alunperin suunniteltu taiteellinen pläjäys. Se ei ole liikkeen materiaalia eikä itseasiassa liity mitenkään siihen mitä liike ajaa.

    Zeitgeist-liike kannattaa niin sanottua resurssipohjaista talousmallia, jonka kehitti Venus-projektin luoja, Jacque Fresco. Venus-projektin sivuilta (http://www.thevenusproject.com/) löytyy paljon tietoa asiasta, mutta ihan lyhyt referaatti aiheeseen löytyy Wikistä:

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Zeitgeist-liike

    Tuossa on aika suppea kuvaus, joten kysymyksiä saa esittää. Parhaiten siitä saa infoa katsomalla tuon aikaisemmin linkittämäni "Where are we going?" -luennon.

    Voisin vielä lisätä, että me emme ole mitenkään rajoittuneita tukemaan vain Venus-projektia. Tietyt resurssipohjaisen talouden elementit ovat kuitenkin niin perustavanlaatuisia, että on vaikea kuvitella mitään parempaa tapaa tehdä asioita. Talousjärjestelmän vain yksinkertaisesti täytyy ottaa huomioon maapallon kantokyky, kaikki raaka-aineet, elämä ja elonkehä, jotta resursseja voidaan hyödyntää kestävästi, tehokkaasti ja kaikkien hyväksi. Se tulisi myös tehdä tieteelliseen menetelmään perustuen, ei subjektiivisten mielipiteiden pohjalta.
     
    Viimeksi muokattu: 09.01.2011
  12. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Maailmanlaajuisesti kolmannelle Zeitgeist-elokuvalle pidetään noin 300 näytöstä, 60:ssä maassa ja 30:llä kielellä. Kaikki kansainväliset näytökset näet tästä.

    Suomen näytöksiin tuli yksi lisäys, Lappeenranta. Kaikki näytöstiedot löytyvät http://www.zeitgeist.fi.
     
  13. Samuli^

    Samuli^ Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2005
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä ketjussa on jo viitattu kommunismiin, joten: Millä tavalla resurssipohjainen talous eroaa suunnitelmataloudesta?

    Samoiten ekvivalenssin kommenttiin liittyen... Tuo viimeinen virke tuntuu iskulauseelta ilman substanssia. Tiede on pohjana käytännössä katsoen kaikessa taloustieteessä, se kun sattuu olemaan lähes universaalisti hyväksytysti paras tapa tuottaa luotettavaa tietoa. Filosofin näkökulmasta tätä monopolia voisi pitää jopa harmittavana. Jos taas tarkoitit, että tieteen tulisi sanella mitä meidän tulisi tavoitella, niin Humen giljotiini katkaisee tuon ajatuksen filosofiseksi kananlennoksi. Yleisesti vallitseva käsitys on että normatiivinen etiikka on konstruktio, ei löydetty asia, eikä se tästä syystä kuulu tieteen piiriin.
     
  14. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Resurssipohjainen talous on suunnitelmatalous. Siinä kaikki tuotanto ja logistiikka toteutetaan siis suunnitelmallisesti. Mielestäni on idioottimaista olla tekemättä asioita suunnitelmallisesti, ei siinä voi mennä kuin metsään kuten nyt mennään. Samaan tapaan resurssipohjaisessa taloudessa kaupungit suunniteltaisiin kokonaisvaltaisesti alusta loppuun, jotta ne on mahdollisimman energiatehokkaita, resurssitehokkaita, turvallisia, omavaraisia ja helposti korjattavissa tulevaisuutta ajatellen.

    Kyse ei kuitenkaan ole kommunismista tai sosialismista siinä mielessä kuin ne yleensä käsitetään. Resurssipohjaista taloutta ei hallitse mikään eliitti tai valtion johto - valtioita ei ole ja resurssipohjaisen järjestelmän ytimenä toimivan tietojärjestelmän hallinta kuuluu kansalle - se olisi massiivinen Wikipediatyylinen yhteisprojekti.

    Yksi olennaisista tekijöistä on se, että se järjestelmä on sidottu resursseihin suoranaisesti. Siinä tiedetään kokoajan paljon on mitäkin koko maailmassa ja samalla mitataan kysyntää eli mitä ihmiset haluavat ja optimoidaan tuotanto sekä logistiikka trendianalyysien avulla. Tiedemiehet ja insinöörit ovat myös aina ajan tasalla luonnonvarojen todellisista niukkuustilanteista ja voivat reagoida niihin reilusti etukäteen.

    Mikään talousjärjestelmä tähän mennessä ei ota luonnonvaroja huomioon mitenkään. Väität esimerkiksi nykyistä taloustiedettä tieteelliseksi - se on aivan täyttä puppua. Koko meidän taloustieteessä ei ole yhtä ainutta asiaa, jolla olisi mitään tekemistä maapallon luonnontieteellisten realiteettien kanssa. Ne ovat kaikki täysin keksittyjä asioita, samoin kuin "oikeustiede". Sama pätee myös sosiaalisiin tieteenaloihin, vaikka niillä on kyllä enemmän relevanssia, niissä ongelma tulee lähinnä erilaisista tutkimussuunnista ja niihin iskostamisesta.

    Resurssipohjaisessa taloudessa on kyse päätöksenteon automatisoinnista. Päätöksiä ei enää tee korruptoituneet poliitikot subjektiivisin mielipitein eikä päätöksiä tee sen kummemmin tiedemiehet tai insinööritkään vaan niihin päädytään objektiivisesti hyödyntäen todellista reaali-informaatiota.

    Tietojärjestelmä tietäisi tasan miten paljon tiettyä resurssia on, missä se on, paljon energiaa sen liikuttaminen optimaalisella tavalla vie paikkaan x, paljonko se prosessi saastuttaa jne. Päätöksiä varten tehtäisiin simulointeja, statistiikkamalleja ja trendianalyysejä, jotta löydetään fiksuin tapa tehdä jotain. Tässä ei ole mitään utopistista, meidän nykyinen tiedonlaskentakapasiteetti kykenee tähän ja tämän kaltaisia laskelmia tehdään jo, se ei vaan ole keskitettyä.

    Poliittiset kysymykset kuten mitä rakennetaan mihinkin katoaa ja päätökseen yksinkertaisesti päädytään, selvittämällä muuttujat ja laskelmoimalla tieteellisesti järkevin lopputulos. Kysyntä on tietysti ensimmäinen muuttuja, mikä on tietyn hyödykkeen kysyntä, mikä on energiankysyntä alueella x, jne. Sitten katsottaisiin fiksuin tapa hoitaa logistiikka ja energiantuotanto parhaalla energiatehokkuudella ja mahdollisimman ekologisesti. Kysymyksillä kuten "kustannustehokkuus" ei ole enää mitään relevanssia, koska rahaa ei ole ja asiat tehdään yksinkertaisesti niin hyvin kuin pystytään tekemään, ottaen huomioon resurssien todellinen tilanne ja sen hetkinen teknologian taso.

    Suosittelen tosiaan katsomaan tuon luennon, josta puhuin. Siinä hahmotellaan tuon järjestelmän toiminta varsin hyvin. Tässä vielä linkit siihen: http://vimeo.com/10824164 & http://vimeo.com/10825033

    Tuossa uusimmassa elokuvassa eli Zeitgeist: Moving Forwardissa tullaan toki käymään tämä läpi varsin perinpohjaisesti.
     
    Viimeksi muokattu: 11.01.2011
  15. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisin vielä lisätä liittyen tuohon "mitä meidän tulisi tavoitella" kysymykseen. Resurssitalous ei ota siihen mitään kantaa. Tuollainen yhteiskunta olisi luonteeltaan varsin anarkistinen näin muuten, ihmisillä olisi täysi vapaus kehittää itseään ja ihmiskuntaa eteenpäin millä tavalla haluavat. Resurssitietokanta on sitä varten, että me tiedetään luonnonvarojemme todelliset rajat ja hyödynnetään niitä parhaalla mahdollisella tavalla, jotta vältämme ekologisen itsemurhan.

    Väestönkasvukin olisi asia, jonka suhteen tehtäisiin laskelmia eli selvitettäisiin paljonko lapsia me voidaan tehdä ilman ongelmia. Mitään pakotteita ei tehdä vaan järkevämmässä yhteiskunnassa se hoituu koulutuksella - ihmisille kerrotaan mikä on se raja, jonka jälkeen olemme kusessa ja sitten sosiaalinen paine pitää huolen muusta. Arvojen muuttuessa asiat, joista ihmiset eivät välitä tai ovat kateuden aiheita nykyään, muuttuvat paheksunnan aiheiksi tulevaisuudessa.

    Tämä lähestymistapa mahdollistaa korkean elintason kaikille maailman ihmisille, ihan nykyisellä tuotantokapasiteetilla. Se perustuu siihen, että tällä hetkellä me ei tehdä tuotteita kestämään vaan rikkoutumaan nopeasti. Meille markkinoidaan uusia tarpeita psykologisen mainostuksen kautta, jotta ostettaisiin kaikenlaista turhaa, jota emme oikeasti tarvitse. Sen lisäksi me emme suunnittele mitään resurssien hyötykäytön näkökulmasta, esimerkiksi jakamalla kaikkea sitä, jota helposti voi jakaa, vaan haluamme ehdottomasti omistaa jokainen sen oman.

    Arvomuutos on koko asian ydin loppujen lopuksi.
     
    Viimeksi muokattu: 11.01.2011
  16. paha_kuukkeli

    paha_kuukkeli Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2007
    Viestejä:
    401
    Saadut tykkäykset:
    0
    En keksi tähän mitään lisättävää. Tätäkin asiaa taitaa vaivata visionäärien ja filosofien perisynti eli täydellinen vieraantuminen todellisuudesta.
     
  17. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Zeitgeist: Moving Forward on tehnyt maailmanennätyksen.

    "Interest in the non-profit, independent film work is skyrocketing. On January 15 2011, over 300 independent groups will host theatrical screenings of the documentary "Zeitgeist: Moving Forward" in 31 languages across 58 countries, 285 cities, including 5 in New Zealand – A world record for an independently distributed film. The world screenings map can be viewed here: http://www.zeitgeistmovingforward.com/zmap"

    http://www.scoop.co.nz/stories/CU11...ng-forward-breaking-world-records-already.htm

    Tämä on samalla Zeitgeist-liikkeen suurin tapahtumapäivä Suomessa tähän mennessä. Kaikki Suomen näytökset löytyvät osoitteesta http://www.zeitgeist.fi.
     
  18. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
  19. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Väitteet siitä, että ampuja olisi saanut vaikutteita tästä liikkeestä, ovat käsittämättömiä, koska emme millään tavalla ole koskaan kannattaneet minkäänlaista väkivaltaista toimintaa vaan päinvastoin. Toiseksi, tässä viitattiin ensimmäiseen Zeitgeist-elokuvaan, joka ei liity liikkeeseen sinällään, ja tuon elokuvan on nähnyt 200 miljoonaa ihmistä, joiden joukossa on jo oletusarvoisesti muitakin sekopäitä. Kolmanneksi, ampujan kaveri oli ollut ampujan kanssa viimeksi tekemisissä 2 vuotta sitten. Laatujournalismia.

    Tässä liikkeen perustajan, Peter Josephin, vastaus tähän koko hässäkkään.

    PUBLIC STATEMENT FROM THE CREATOR OF THE “ZEITGEIST FILM SERIES”, PETER
    JOSEPH:

    RE: THE MAINSTREAM MEDIA ASSOCIATION CREATED BETWEEN “ZEITGEIST” AND
    THE TUCSON MURDERS.

    It has come to my attention that various mainstream news organizations are
    beginning to run an association between my 2007 performance piece/film,
    “Zeitgeist: The Movie” and the tragic murders conducted by an extremely
    troubled young man in Tucson, Arizona. They are also slowly beginning to
    bleed the obvious line between my 2007 documentary work, my film series as
    a whole and The Zeitgeist Movement, which I am the founder. Frankly, I find
    this isolating, growing association tremendously irresponsible on the part
    of ABC, NBC and their affiliates - further reflecting the disingenuous
    nature of the America Media Establishment today.

    It appears to have begun with a comment on NBC news referencing my film
    along with other “influential” films as well, such as Richard Kelly's
    film “Donnie Darko” and then spreading to ABC News where it singled out
    "Zeitgeist: The Movie" and the Series itself, stating:

    “Osler pointed to an online documentary series called "Zeitgeist" as a
    possible influence on the man.
    The series rails on currency-based economics.
    "I really think that this 'Zeitgeist' documentary had a profound impact on
    Jared's mindset and how he viewed that world that he lives in," Osler
    said.”

    abcnews.go.com/US/tucson-shooting-friend...ed/story?id=12597092

    When we reflect on the history of seemingly random violence or other forms
    of highly offensive, irrational, aberrant behavior, we see a common pattern
    of reaction from the public and media in their attempt to explain such
    extreme acts. Rather than deeply examining the Bio-Psycho-Social nature of
    human social development and the vast spectrum of influences that create
    and morph each of us in unique and sometimes detrimental ways, they take
    the easy way out. The first thing they do is simply ignore all modern
    scientific, social understandings of what generates human motivation in
    both positive and negative regard, for to do so can only call into question
    the social system itself and hence the “zeitgeist” (meaning:
    spirit/intellectual climate of the time/culture) at large.

    Generally speaking, it is historically accurate to say that the Mainstream
    Media simply isn't in the business of challenging the Status Quo. The
    limits of debate are firmly set. Virtually all ideas, persons or groups who
    have succeeded in changing the world for the better, later to be hailed as
    heros in the public mind, started out being condemned by those in the
    Mainstream Media who latch on to the dominant world view of the time. Even
    Martin Luther King Jr., a peaceful, loving, wonder of a man who contributed
    more to our social progress than likely any humanitarian in the US history,
    was followed by the CIA and publicly humiliated as a “Communist” which
    he even had to defend in front of a Congressional Committee. In fact, you
    can rest assured that if King were alive in the current paradigm today and
    seeking an equal form of justice - he would be given the name:
    “Terrorist”.

    So, again, rather than taking the scientific view, the Mainstream Media
    often seeks out or implies one point of blame and runs with it. After all,
    it is much easier, presentable and more simplistic for the public to think
    that the troubling reality of seemingly random acts of mass murder is the
    result of a “singular influence” and hence the logic goes that if that
    one influence is removed, then the world will be back in balance. This
    gives the public a false resolve and position of focus in an otherwise
    ambiguous, complex world of social and biological influences. And as far as
    the scapegoat itself, very often any group, media or dataset that is
    counter-culture or even hints at wishing to challenge the status quo, is a
    magnet for such blame.

    For example, musical groups of a counter-culture nature have been a
    favorite scapegoat for acts of murder/violence historically. In 1990, the
    rock band Judas Priest was actually taken to court for their “role” in
    the self-inflicted gunshot wounds in 1985 of 20-year old James Vance and
    18-year old Raymond Belknap in Reno, Nevada. In 2008, the band Slipknot was
    publicly tied/blamed to a high-school murder in South Africa. Even the
    Beatles song “Helter-skelter” was associated to the murders incited by
    Charles Manson. It goes on and on... and, frankly, it's simply pathetic -
    avoiding the true nature of the problem - which is the Socio-Economic
    Environment itself.

    Make no mistake: The Social System is to blame for the rampage of Jared
    Loughner – not some famous online documentary which is known as the most
    viewed documentary of all time in internet history. Are the other 200
    million people who have seen the film also preparing for murder sprees? I
    think not.

    In my new film: "Zeitgeist: Moving Forward", I feature a prominent Harvard
    Criminal Psychologist by the name of Dr. James Gilligan who headed the
    Centre for the Study of Violence at Harvard Medical School for many years.
    In his life work of personally engaging the most dangerous, violent
    offenders the US system produces, he found some basic trends. The most
    common is the social issue of “shame”. Our socio-economic system
    inherently breeds social division and there is a natural demeaning of
    others generated as a result. It is a scientific fact that mass murderers
    and those who many just dismiss as “evil” today, are the product of
    years of being shamed, humiliated and demeaned. Their acts of violence is a
    reaction from these highly oppressive feelings and the real resolve to such
    acts can only come from removing the real source of such emotional hurt.
    You will notice that most other countries don't come close to the level of
    violence we see in the United States. The US is the capital of violence
    with 30-300 times more acts of violence than any other country. We have
    produced more serial killers in America than all other countries combined.
    Why? You will notice the Mainstream never asks this question.

    If anyone would like to understand why more and more people in the modern
    world end up like Jared Loughner and why these patterns are only going to
    get worse as time goes on in this system, I suggest the book “Violence”
    by Harvard Criminal Psychologist Dr. Gilligan.

    In conclusion, let it be stated that the Zeitgeist Film Series is about
    critical thought regarding various social issues which challenge many
    erroneous notions held as fact in the modern culture. It also explicitly
    promotes non-violence, human unity and prosperous human development based
    on truth and science.

    Anyone who wishes to really understand the works can view them for free
    online at zeitgeistmovie.com and my new film, which will detail how a new,
    humane social system can work, will be in 315 theaters in 60 countries and
    in 30 languages starting Jan 15th 2011. www.zeitgeistmovingforward.com

    I am also in contact with my legal team and considering legal action
    against ABC.

    -Peter Joseph
     
  20. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Sanotaanko vaan näin, että tuo yhteys tuli aika sopivasti elokuvan alla. Kyllä tiedän, että Zeitgeist movement on rauhanomainen liike, mutta eipä tiedä moni muu. Tällä haetaan Zeitgeistille sitä ns huonoa uskottavuutta. Ei varmasti ole kovin moni kapitalismin rakastava ihminen kovin hyvillää tämän liikkeen toiminnasta, mikä kasvattaa kokoaika kannattajia ja puhuu rahatalouden "tappamisesta". Se, mitä tapahtuu tuolla Hampurilasmaassa on hirveän vaikea ymmärtää täällä, kun siellä kaikki pyöriin rahan ympärillä ja kaikki on yksityisen omistuksessa. Raha puskee tarvittaessa huonon julkisuuden ihan fiksultakin tuntuvalle asialle.