XBMC PCllä -kokemukset, rauta, bluray, dvb jne.?

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana MovieFreak, 28.08.2010.

  1. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Yllättävän hiljaista on täällä DVD-Plazalla XBMCn suhteen ollut viimeaikoina.

    Pari kertaa ollut jo joku ION-pohjainen minipc tilauksessa, mutta olen vielä jänistänyt. Ehkäpä ION2 -versio tulee jo hankittua ja sitten siihen ajan kanssa ulkoista blurayta + dvb-virittimet. Toki odotuksessa on myös tuo dvb-puolen integrointi XBMCiin itseensä, joka on työn alla mutta ei taida olla tarkkaa arviota valmistumisaikataulusta.

    Onkos täällä paljonkin ko. softan käyttäjiä PC-raudalla? Haluaisin kuulla yleisiä kokemuksia mm. mitä versiota käytetään, millaisella raudalla ja onko kenties saatu samaan pakettiin integroitua vielä jopa bluray-toistoa tai digiboksin toiminnallisuutta. Em. jututhan vaativat vielä tällä hetkellä käsittääkseni jonkin verran säätämistä...
     
  2. Borje

    Borje Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2004
    Viestejä:
    2 270
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yllattavan toimiva paketti . V 9.11 , Mac Mini Hdmi , Tvkaistan plugin digiboxina, loistava kuvanlaatu. Harvinainen frontend kun toistaa about kaikki formaatit.
     
  3. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Käytössä versio 9.11. Näyttävä, toimiva, monipuolinen ja helppokäyttöinen frontend. Tekstitykset toimii, 24p HD-kuva toistu ilman nykimisiä, ei ole synkkaongelmia äänen ja kuvan kanssa, auto refresh rate-ominaisuus toimii ongelmitta jne. DVB-katseluun käytän erillistä VDR-ohjelmistoa ja sen omaa frontendiä, vaikka XBMC:stä olisikin saatavilla pvr-testing kehitysversio. En vaan ole jaksanut perehtyä siihen.

    Rauta:
    Antec Fusion Remote Black HTPC-kotelo
    Gigabyte GA-G41M-ES2L -emolevy
    Intel E5200 Dual Pentium -prosessori
    Scythe Shuriken REV.B SCSK-1100 -prosessoricooleri
    PNY GeForce™ GT 220 PCI-E 1GB Silent Edition - näytönohjain
    2 x 1GB DDR2 muistia
    WD 320GB SATA-kovalevy
    Antec Neo HE 430 -virtalähde
    Toshiba SD-H802A HD-DVD-ROM Drive 16/52X
    Logitech Harmony 525 ohjelmoitava yleiskaukosäädin

    Käyttis:
    Ubuntu 9.04 Desktop i386
     
  4. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kiitokset tähän mennessä "avautuneille". Lisää vaan kommentteja kokeneilta...

    Tota käyttishommaa olen miettinyt, vaihtoehtoinahan olis siis ns. live-versio, ja sitten linuxin tai windowsin päälle asennus. Linuxista ei oikein kokemusta ole, mutta tässä vaiheessa sitä varmaan tulee väkisinkin.... Windows-puolella kai ongelmana ainakin että käyttis syö järjestelmäresursseja turhaan enemmän kuin Linux.

    Mitä noissa eri vaihtoehdoissa on plussat ja miinukset noin kattavammin? Onko esimerkiksi ton live-version kustomointi (TV-puoli jne.) hankalampaa kuin linux/windows-puolella? Bluray-toistoon taitas taas windows-pohjainen systeemi olla paras tällä hetkellä, vai luulenko väärin?

    Niin ja onko ongelmiin yleensä ratkaisuna XBMCn päivitys uudempaan versioon kuten totuin XBOX-raudalla, vai vaatiiko XBMC nykyään vianhakua ja manuaalikäpistelyä enemmän näin PC-aikakaudella?
     
  5. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Nytpä on muutaman päivän Zotacin HD11-masiinaa ja XBMC-liveä koeponnistettu. On se vaan hjuva softa edelleen, ei siitä pääse mihinkään.

    Toki hieman enemmän säätöä vaatii PC-maailmassa kuin XBOX-raudalla, mutta toisaalta lopputulos onkin sitten parempi mm. äänen- ja kuvanlaadun suhteen. Parhaillaan rippailen suppeaa DVD-audio -levykokoelmaa kovalevylle kun hoituu noidenkin toisto XBMCn kautta. Taitaa lähteä OPPO myyntiin... :thumbsup:
     
  6. lateko

    lateko Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2007
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos tuon xbmc:ssä jokin helppo tapa ottaa kaukosäädin käyttöön windows 7:n kanssa?

    Itselläni on Pinnacle Remote Kit for Windows Media Center ja Media Portalin kanssa homma toimii ns. heittämällä. xbmc:n kanssa ei monikaan nappi tunnu pelaavan, ja ohjeita hakiessa tömää kaikenlaisten apusoftien, rekisteritviikkausten ja pluginien viidakkoon. Järkyttävän hankalaksi tuntuvat hommaan saaneen tuolta osin...
     
  7. Ibizade

    Ibizade Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2010
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vuosia käyttänyt XBMC xboxilla ja pc. Päivitin eilen XBMC versioon 10. Mukaan oli tullu muutama video asetus joista voisin kysyä.

    - Laitteistopohjainen kiihdytys (DXVA2).
    Testasin tätä asetusta katsomalla Gamer elokuvan full hd version. ilman asetusta Cpu käyttö 40% ja laitteistopohjaisella kiihdytyksellä 3-4%. Eli ei ollut kysyttävää tästä asetuksesta enää.

    - Säädä näytön päivitysnopeus elokuvaan sopivaksi.
    Aivan loistava uudistus. Nykiminen katosi kokonaan 24p leffoilla kun XBMC vaihtaa 24Hz virkistystaajuudeksi kyseisillä leffoilla. Näyttönä siis Samsung LE-46C535. Onko muilla kokemuksia tästä asetuksesta. Löysin myös 1 leffan joka tarjosi virkistystaajuutta, mitä näyttöni ei tunnistanut.

    - Tahdista toisto näyttöön, jossa muutama eri tahdistusmenetelmä: Äänen kello, Videon kello (äänen uudelleennäytteistys) sekä Videon kello (poista/lisää ääntä).
    Tämänkään asetuksen hyötyjä/haittoja en ole vielä sisäistänyt/havainnut. Olisi vain kiva tietää mitä/ketä tämäkin asetus hyödyttää.
     
    Viimeksi muokattu: 04.01.2011
  8. Diabolus

    Diabolus Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2004
    Viestejä:
    519
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rautalankaesimerkki: Kuvan pituus on 2:00:00, mutta rippaaja on munannut ja ääniraita onkin vain 1:59:55. Tällöin tahdistus menee väistämättä pieleen.

    Äänen kelloon: Tahdistus otetaan ääniraidasta, jolloin kuva ja ääni matkaavat kohti eetteriä toisistaan riippumatta. Esimerkkitapauksessa aiheuttaa väistämättä kuvan ja äänen epäsynkronin, tai ääniraita loppuu liian aikaisin.

    Videon kello/uudelleennäytteistys: Ääni tahdistetaan kuvaan niin että äänen nopeutta kasvatetaan tai hidastetaan tarvittaessa, jolloin äänen korkeus joko kasvaa tai madaltuu. Kuva pysyy koko ajan synkroonissa.

    Videon kello/ poista/lisää ääntä: Sama kuin edellinen, mutta ääntä ei "kiihdytetä" edellisen tapaan, vaan väliin interpoloidaan sampleja tai poistetaan niit. Ääni siis pysyy koko ajan oikean korkuisena ja tahdistettuna, mutta ääneen saattaa ilmestyä jotain liikaa tai äänestä poistetaan jotain, Kuva pysyy synkroonissa.

    Ykkösvaihtoehdossa on siis mahdollista että kuva ja ääni putoaa pois sunkroonista, kakkosessa ja kolmosessa (teoriassa) ei. Jos leffa on oikein tehty, ykkönen on aina ihan hyvä vaihtoehto. Jos huonosti tehty, niin kakkosella ja kolmosella saadaan synkrooni kohdalleen koko elokuvan ajaksi, mutta joudutaan kärsimään lievästi kahdesta vaihtoehdosta.

    Aika merkityksettömiä asetuksia yhtä kaikki jos alkuperäismateriaali on kunnolla tehty.
     
  9. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Eikö Plex olisi Minissä vielä parempi?
     
  10. prosurfer

    prosurfer Guest Guest

    Liittynyt:
    19.10.2001
    Viestejä:
    2 111
    Saadut tykkäykset:
    2
    Meinasin kysyä samaa, itselläni on Plex ja olen ollut siihen varsin tyytyväinen. Saa mm. streamattua TVkaistan tallennukset iPhoneen 3G:llä :)
     
  11. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Nytpä näyttää toimivan Openelecillä dvb-puolikin jo melko mallikkaasti. Latailin tuossa tuoreimman daily buildin ja näyttää jo tvheadendiin tulleen myös oletuskielivalinta --> tekstit, ääniraita ja epg toistuvat suomeksi ihan oletuksena. Myös hd-äänet tuntuisi pelaavan mukavasti. Bluray-toisto ei vielä ihan täysin pelaa, mutta josko sekin viritellään toimintaan...

    Rautana tällä hetkellä Zotac ZBOX HD-ID33BR ja Sonyn Playtv -tv-virittimenä. Välillä käytössä oli passiivijäähdytetty Shuttlen XS35GT, mutta sitä en Linux-puolella käytettäväksi suosittele.
     
    Viimeksi muokattu: 12.11.2012
  12. V12

    V12 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.06.2006
    Viestejä:
    374
    Saadut tykkäykset:
    1
    Yksi vaihtoehto voisi olla tässä.
     
  13. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Kyllä noilla asetuksilla on merkitystä ihan joka materiaalilla. Jos videon toisto tahdistetaan näytön virkistystaajuuteeen, videota pitää hieman nopeuttaa tai hidastaa, koska näytön virkistystaajuus (23,976 Hz, 50Hz tai 59,94Hz) ei ole koskaan ihan tarkasti sama kuin videon kuvanopeus tai sen monikerta. Tämä vuoksi myös äänelle pitää tehdä korjausta, että huulisynkka säilyy koko elokuvan ajan.
     
  14. Diabolus

    Diabolus Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2004
    Viestejä:
    519
    Saadut tykkäykset:
    0
    Et sitten enää vanhempaa viestiä löytänyt mihin vastata?

    Ei ole merkitystä joka materiaalilla, vain jos pitää tahdistaa virkistystaajuuteen tai jos lähdemateriaali on huonosti tehty, kts. viestini esimerkki. Ja jos pitäisikin, niin edelleenkin: Aika merkityksettömiä asetuksia, hädintuskin kuultavia.
     
  15. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Jaa enpä katsonut niin tarkasti viestin päiväystä...

    Jos esim. näytön virkistystaajuus on 0,1% suurempi kuin toistettavan videon kuvanopeus (23,976 fps) ja videota toistetaan näytön kellon tahtiin, se tarkoittaa, että 2:00:00 kuva loppuu 7,2 sekuntia aikaisemmin. Jos ääni toistetaan normaalilla nopeudella, ääniraita kestää kuitenkin sen 2:00:00. PC:ssä äänipiirit toimivat yleensä kiinteällä 44/48/96/192 kHz taajuudella, jonka mukaan ääni toistettaan. Eli noilla asetuksilla on aika iso merkitys.
     
  16. Nicholas Brody

    Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.11.2012
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos XBMC jo kehittynyt niin pitkälle, että asetuksista pyytämällä osaa ohjata LFE-kanavan oikeaan ja vasempaan -stereokanavaan? Pari vuotta sitten ei vielä osannut.