Katkolle YLE1

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Make73, 18.12.2010.

  1. petepas

    petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    4
    Käsittääkseni pakkoraitistaminen on miltei mahdotonta niin kauan kun yksilöllä on valinnanvapaus.

    Ja mitä tulee tuohon kuukausien ryyppäämiseen: ammattilaiset kertoivat aikoinaan kun raksalla tuli nöössipoikana oltua sellaista että pari ekaa viikkoa menee iloisesti nousuhumalassa. Tämän jälkeen ryypiskely yleensä oli heillä vain krapulan siirtämistä. Tämäkin kaveri ei uskaltanut ryyppämistä lopettaa 7:ään kuukauteen :thumbsup:

    Mutta illalla kuitenkin vähän punkkua ja glögiä...
     
  2. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Niin...jos ei ole narsistista, psykopaattista tms. persoonallisuushäiriötä sitä kuitenkin tuntee auttamisen tarvetta lähimmäistään kohtaan vaikkakin toinen tekee sitä "omasta tahdostaan" ja kun tilanne ei tunnu paremmaksi muuttuvan vaikka mitä yrittäisi tuntee sitä itsensä täysin voimattomaksi ja turhautuneeksikin.
    Pitäisi vaan oppia ymmärtämään ja hyväksymään faktat ja kuten joskus A-klinikan ohjeissakin oli, niin he suosittelivat ottamaan alkoholistista avioeron, eikä jäädä kituuttamaan vuosiksi toivottomaan tilanteeseen.

    Itsellä pisin putki silloin joskus reilu kymmenen vuotta sitten oli pari viikkoa ja nousua oli se ensimmäinen ilta ja ehkä toinen aamupäivä, mutta kyllä se sen jälkeen on vaan sitä jurrissa olemista ja ainakin omasta mielestä siitä on hauskanpito aika kaukana.
    Onneksi ei sentään ole keksitty krapulaa parantavaa lääkitystä, koska se ainakin ehkä joillain näissä vähänkään pidemmissä putkissa toimii aika pitkään muistutuksena ja pelotteena eikä sitä halua ihan heti kokea uudelleen.
     
  3. sakke1975

    sakke1975 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2007
    Viestejä:
    253
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä ja realistinen sarja.

    Itsellä mielenkiintoa lisäsi se, että olen yhden noista henkilöistä vienyt työn puolesta juuri kyseiseen paikkaan aiemmin, ja käynyt neuvotteluissa.

    Paikka on todella idyllinen ja otollinen juuri tuollaiseen yhteisöhoitoon. Fakta on vain se, että vain pieni osa päihteidenkäyttäjistä pystyy oikeasti lopettamaan käyttöä. Kyllä siihen tarvitaan muutakin kuin muutaman viikon hoitojakso. Usein hoitoa vaaditaan jopa vuosien ajan. Pääasia kuitenkin on että yritystä riittää ja jokainen päivä kun nuokin tarinan hahmot ovat käyttämättä ovat he päivän pidempään hengissä ja ehkä alkavat vähän miettimään niitä syitä ja seurauksia.
     
  4. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuossahan kiteytyy yleisesti hoitojen kuseminen Suomessa, ei pelkästään alkoholismi, myös mielenterveys, huumeet yms.
    Siksipä noita kai kutsutaan "katkoiksi" ei hoidoiksi. Järjellä ajatellen, onko noista mitään hyötyä? Olisiko järkevämpää käyttää sama rahasumma kunnon hoitoon myös sen akuutin päihtymystilan jälkeiseen aikaan, vaikka sitä saisikin sitten vähemmälle määrälle ihmisiä? :confused:
     
  5. Nimetön^

    Nimetön^ Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2010
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sakke, saanen korjata sen verran, ettet minua kylläkään sinne vienyt :D Mutta joo, pakko oli tulla pilkkuja viilaamaan. :hitme: Hyviä uusia vuosia kaikille :thumbsup:
     
  6. Sly

    Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    2 172
    Saadut tykkäykset:
    7
    Tuli seurattua sarjaa pitkin syksyä. Itseäni eniten ihmetytti että muutaman viikon hoitojakson aikana potilaita altistettiin kiusauksille käyttämällä ravintolassa ja tansseissa. Varmaan pidemmän hoitojakson jälkeen voisi olla järkevääkin, mutta nyt jäi vain tunnelma että yritettiin saada katsojille mielenkiintoa potilaiden kustannuksella.

    Marcin kohtalo oli kyllä surkea, mutta toisaalta mulle jäi ohjelman aikana jo muutaman kerran sellainen olo että kaverilla ei ole oikeasti edes varsinaista aikomusta lopettaa juomista. Alkujaksoissa kuvaili itseään jopa vähän ylpeänä puistojuopoksi ja kun rahaa annettiin ravintolassa käyntiin niin heti puhui joukkoretkahtamisesta. Jannen tilanne jäi myös harmittamaan, koska hän vaikutti oikeasti todella motivoituneelta korkin sulkemiseen, mutta oli saanut ilmeisesti aika paljon huonoa tuuria osakseen hoitojakson jälkeen.