Eli tarkoituksena olisi rakennella palvelin johon Vmware Esxi päälle ja siihen muutama (tai mitä nyt mieleen tulee..) virtuaalipalvelin (joko Linux / Windows, tai molempia..) toimimaan kodin medianjakokeskuksena sekä tallentavana digitv-boksina... Rauta: Kotelo: Lian-Li PC-V354 (http://www.lian-li.com/v2/en/product/product06.php?pr_index=546&cl_index=1&sc_index=25&ss_index=63) Emolevy: Asus P7F-M (http://www.asus.fi/product.aspx?P_ID=5nUPK4EZcI34cHZm&templete=3) Prosessori: Intel Xeon X3440 2.5GHz (http://ark.intel.com/Product.aspx?id=42928) Muistit: 2 x Kingston Valueram 4GB 1333MHz ECC DVB-T: Hauppauge Wintv-Nova T500 Virtalähde ehdotuksia otetaan vastaan... Tarkoituksena olisi pitää mööpeli kohtuu hiljaisena. Onko joku muu suunnitellut / tehnyt vastaavia?
Miksi useampi virtuaalipalvelin? Itselläni on käytössä palvelin, joka toimii median jakokeskuksena ja tallentavana digiboksina. Ihan hyvin olen pärjännyt tähän saakka Ubuntulla. Wine on riittänyt tähän asti niille Windows-ohjelmille, joita olen tarvinnut.
Pääsee. Vaatii tuen raudalta. Yleensä palvelin per palvelu on hyvä lähtökohta ja miksikäs ei koska tällä sen pystyy tekemään melko vaivattomasti.
Ja virtualisointialustalta. Sinulla on siis tietoa että Hauppauge Wintv-Nova T500 toimii Vmwarettajassa?
Käytännön hyödyt taitavat jäädä kotikäytössä kuitenkin aika olemattomiksi? Ihan hyvin median jakopalvelut ja tallentava digiboxi pyörivät yhdelläkin käyttiksellä. Useampi virtuaalikäyttis vaatii kuitenkin koneelta enemmän potkua ja muistia. Silloin virtualisointi voisi olla perusteltua, jos kaikkia tarvitsemia palveluja ei saa yhdelle käyttöjärjestelmälle.
Kuten sanottua, ei ole päätöstä siitä tuleeko ne samalle alustalle vai ei, tai voihan tuolle rakentaa vaikka useamman ja testata. PC harrastelukäyttöön ko. koneesta olisi jatkossa kuitenkin, testailuun jne. Jos luit nuo speksit niin potku tuossa kyllä riittää varsin mainiosti.
Tuo kortti on lojumassa ylimääräisenä. Tarkoituksena on käyttää Intel VT-d tekniikkaa jolla voidaan ohjata koneen fyysisiä komponentteja suoraan virtuaalikoneelle. http://software.intel.com/en-us/blogs/2009/02/24/step-by-step-guide-on-how-to-enable-vt-d-and-perform-direct-device-assignment/
Juu varmasti riittää, mutta kannattaako sen takia hommata noin järeää rautaa, jos huomattavasti edullisemmalla raudalla tulisi toimeen? Kuulostaa vähän siltä, että ammutaan kärpästä tykillä ihan vaan sen vuoksi, että tykki sattuu olevan käytettävissä. Mutta itse varmaan parhaiten tiedät omat tarpeesi ja teet sen valinnat sen perusteella.
Juurikin näin. Tällä hetkellä samaa hommaa pyörittää HP:n StorageWorks Datavault (Windows Home Server) josta loppuu paukut kesken auttamatta... Ja tosiaan, nuo peruskomponentit saa alle 600e:lla. Nälkä kasvaa syödessä
Kyllähän se potku loppuu aina jossain vaiheessa, kun nälkä kasvaa syödessä. Itse päivitin mediajako/digiboksi-palvelimeni vähän aikaa sitten, kun Intel Atom 330 mini-ITX kone alkoi tuntua liian mopolta. Tällä hetkellä palvelimessa on seuraavanlaista rautaa: Kotelo: Fractal Designs Define R3 Black Pearl Emolevy: Intel DB43LD mATX Prosessori: Intel Dual Core Celeron E3300, 2.5 GHZ/FSB 800/1MB Muistit: 2 x 512 MB DDR2 Kingston 667 MHz Kovalevy: Seagate ST31500341AS 160 GB Kovalevy: Seagate ST31500341AS 1.5TB Kovalevy: WDC WD15EARS 1.5TB Kovalevy: WDC WD20EARS 2TB DVB-C: Terratec Cinergy 1200 DVB-C (Budget) DVB-C: Technotrend DVB-C Budget 1.0 DVB-C: Anysee E30 C Plus DVB-C USB Virtalähde: Corsair CX-400W Smartcard reader: AD-Teknik USB Phoenix/Smartmouse DVD-RW asema: LG HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 Ja käyttiksenä Ubuntu 10.04.1 LTS 64bit. Koneella on tällä hetkellä käytössä seuraavat palvelut: - VDR (Linux Video Recorder, joka toteuttaa tallentavan digiboxin) - VDRAdmin (VDR:n käyttö ja ajastukset selaimella) - PS3 media server (median jako PS3:lle) - Samba (tiedostojen jako verkon Windows koneille - NFS (tiedostojen jako muille verkon Linux koneille) - NTP aikapalvelin (kellon ajan haku atomikellosta ja ajan jako lähiverkon koneille) - MySQl (XBMC:n videodatabasea varten) - SSH - Apahce (http-palvelin) - VNC työpöytä - Torrent-client PS3 media serveri on ainoa, johon koneen potku ei riitä silloin, kun raskaampaa 1080p h.264 materiaalia pitää enkoodata lennosta PS3:lle sopivaan muotoon. Onneksi olkkarin koneella pyörivä XBMC osaa toistaa kaikki videomateriaalin, niin ei tuollekaan ole pakottavaa tarvetta. Myös muistia voisi olla enemmän, sillä kone meinaa joskus hieman hidastella, kun sitä etäkäyttää VNC:llä.
PS3 Mediaserveriä voisi tuossa testailla itsekkin, tosin voi olla että jää testaus asteelle kun Xtreamer hoitaa toistohommat... MythTV backendi on myös käynyt mielessä, tosin ei ole hajuakaan miten hyvin ne nykyään toimii kun en ole muutamaan vuoteen käpistellyt...
Tuskin kukaan ainakaan Suomessa. Virtualisointi-idea on täysin järjetön overkill minunkin mielestäni. Harrastuksen vuoksi voi tietenkin tehdä mitä vain. Jos kuitenkin haluat koneesta hiljaisen, niin suosittelen huomattavasti maltillisempaa rautaa. Nimim. MythTV pelittää kiitettävästi paljon kevyemmällä kokoonpanolla.
Overkill tai ei, puuhastelua. Tuohon 1156 kantaseen emoon saa kyllä hiljasen prossucoolerin päälle, emolevyllä ei flektejä ole enkä aikonut kotelossakaan kaikkia käyttää. Erillistä näytönohjainta ei ole eikä tule. Ja on tiedossa että Mythit ym. pyörii kevyemmällä raudalla varmasti, tuo rauta on mitä on juurikin tuon virtualisontituen vuoksi. Kuten yllä on mainittu, tähän samaan mööpeliin on tarkoitus työntää ties vielä mitä muuta kivaa. Virtalähde ehdotuksia otetaan edelleen vastaan.
Virtalahteeksi laittaisin Antec EA-380D EarthWatts Green 380W. Tarpeeksi pieni tehoinen jotta toimii hyvalla hyotysuhteella. Testi: http://www.anandtech.com/show/3902/antec-earthwatts-ea-380d-green-380w/9
Pienellä flektillä näkyy olevan, pitänee enemmän möykkää kuin isommalla varustettu -> ei hyvä... Laitetaan silti harkintoihin.
Jos hiljaisuus on tärkein kriteeri, niin silloin kannattaa harkita Nexus Value 430 PSU:ta: http://www.silentpcreview.com/Nexus_Value_430 http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/273011
Vaikuttaa asialliselle. Prossucooleriksi pitänee vaihtaa joku tämmönen: http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=32&set=3 ..ja tuosta voinee ottaa toisen flektin pois. Isompikin Noctua kelpaisi, mutta ei ole varmuutta mahtuuko tuohon koteloon 12cm malli
Tyhmä kysymys, (tai kysyjä). Mitä etuja saa tuolla DVB serverillä? Mulla on olkkarissa htpc jossa DVB-T kortti ja sillä teen kaikki tarvittavat tallennukset. Kannattaisiko minun laittaa tuollainen digitv serveri?
Riippuu vähän siitä, kuinka järeä systeemi on tavoitteena. Jos tarvitsee paljon levytilaa, niin silloin koneeseen luultavasti joutuu laittamaan useamman kovalevyn, mikä taas lisää meteliä ja tuuletuksen tarvetta. Digitv-käytössä kovalevyjen jäähdytyksestä ei kannata tinkiä, jos haluaa levyjen kestävän mahdollisimman pitkään. Toki kovalevyjen valinnallakin on iso vaikutus siihen, miten ne lämpenevät. Itselle tulee mieleen ainakin seuraavat edut erillistä digi-tv palvelinta käytettäessä. + Erillisen DVB palvelimen voi sijoittaa eri huoneeseen, jolloin tuulettimien ja kovalevyjen meteliä ei tarvitse kuunnella olkkarissa. + Olkkarin koneeseen riittää äänetön SSD-levy, kun kaikki media on palvelimen levyllä. + Palvelimen voi rakentaa isompaan koteloon, johon mahtuu helpommin useampi kovalevy. + Olkkarin HTPC:llä voi vapaasti vaikka pelata pelejä ilman pelkoa, että tv-ohjelmien tallennus levylle keskeytyy.