On säädetty, eli selvästikin olen nyt ymmärtänyt jotain väärin. Olin käsittänyt, että varren nimenomaan kuuluisi olla vaakasuorassa tuolloin. Pitänee ihmetellä huomenna duunin jälkeen uudestaan...
Varsi säädetään ensin vaakasuoraan vain sen tähden, että saadaan se neulapainoasteikko "nollattua". Tämän jälkeen varteen lisätään painoa sen suositellun neulapainon verran (katsotaan asteikosta) kiertämällä vastapainoa sisäänpäin. Jos varsi olisi vapaasti vaaterissa levyä soitettaessa, ei neula pysyisi urassa lainkaan vaan poukkoilisi sinne tänne. Säädetty neulapaino pitää sen urassa.
No niin, nyt sitten liikahti rattaat viimein meikäläisenkin päässä. :hitme: Kylläpäs onkin eri fiksu olo, mutta tulipahan säädettyä paino oikein viimeisen päälle kohdilleen. Tai ainakin toivottavasti, tähän aikaan ei enää viitsi alkaa testikuuntelua suorittamaan, mutta huomenna sitten. Kiitos ja anteeksi!
Hyvä, että selvisi ja meni "jakeluun". Kannattaa tosiaan ymmärtää, että rasialla pitää olla jokin neulapainovoima, voima jolla se painaa levyä "datan" luennan aikana. Silloin kun varsi kelluu vaaterissa ilman varren nostolaitetta on voima tietysti nolla (koska hiukankin vastapainoa taaksepäin siirrettäessä varsi pomppaa ylös eli voima on - merkkinen eikä neula edes pääse levylle.) Neulapaino on yleensä 2 g, eli neulapainovoima 20 Nm (voima=massa x maan vetovoima). Termit on hyvä sisäistää vinyylikieputtimien kanssa.
Ohjeita jaellessa olisi hyvä sisäistää yksiköiden käyttö. 2 g:n massa aiheuttaa 0.02 N:n eli 20 mN:n voiman. Nm on vääntömomentin yksikkö.
No niinpa olikin, meni vähän m:t ja N:t väärin päin. Sori.:hitme: Korjauksia jaellessa olisi hyvä käyttää eurooppalaisia desimaalierottimia eikä mitään jenkkipelleilyjä harrastaa.