HDMI liitäntä ja SD lähetys

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana pekjaa, 11.12.2010.

  1. pekjaa

    pekjaa Guest Guest

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Parantaako digiboksin hdmi liitäntä full-hd plasman kuvaa, kun verrataan scart liitäntään? Siis ihan oikeastikkin käytännössä, kun katsotaan SD-LÄHETYSTÄ? Vai voiko käydä jopa niin, että kaikki lähetyksessä olevat häiröt toistuu entistä tarkemmin kuvassa, eli voiko kuva siinä mielessä jopa huonontua?

    (Pitäisiköhän yrittää metsästää jostakin hdmi procaster, kun noita HD-bokseja niin kovasti ja ilmeisesti aiheellisesti kritisoidaan. Tällä 6100 mallilla tallennukset on onnistuneet 99,99% aina ja kaikki oleellinen urheilua lukuunottamatta tulee katsottua tallennettuna. Mutta koska tässä ei ole hdmi liitäntää, niin siirrän tämän vanhemman television kaveriksi ja heitän siitä temppuilemaan alkaneen kaonin sortti-asemalle.)
     
  2. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän ei ole yksiselitteistä vastausta. Esim. Wboxin tapauksessa parempaa SD-kuvaa saa luetun perusteella Scartista kuin HDMI:stä. Asiaan vaikuttaa muun muassa se, missä laitteessa tehdään lomituksenpoisto ja skaalaus (ja mitä signaaleja HDMI-liitäntä saadaan kyseisellä kombinaatiolla tukemaan).
     
  3. pekjaa

    pekjaa Guest Guest

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Arvasinkin ettei ole, mutta kiitoksia selvityksestä. Olisin tuon Wboxin ostanutkin, jos sen HDMIn SD kuva ei olisi kuraa.

    Jos oletetaan, että boksin asetuksista voi valita, että se ei tee voimakkaita kohinanpoistoja tjms, ja jos boksin saa ulostamaan HDMIstä 576p (576i ei varmaan saa mistään), niin voidaanko olettaa, että kuva on kyseisellä boksilla parempaa HDMI lähdöstä kuin scart lähdöstä?

    Eri boksien vertaaminen on varmaan jopa mahdotonta, esim. Procaster PVR-6100 scart lähtöä on mahdoton verrata Topfield TF500 PVR HDMI lähtöön? Vai voiko joku jollakin varmuudella sanoa, että kuva olisi Tuossa Topparissa parempi, kuin Tuossa Procasterissa?

    Entäpä onko TF520 PVR samaa rautaa kuin TF500 PVR ja onko Procaster PVR-6100kin samaa rautaa?
     
  4. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri tuo lomituksenpoisto on se hankalampi juttu, joka yleensä menee bokseilla vtksi. En osaa sanoa mitään nykyisten boxien skaalauksesta ja lomituksen poistosta, no ehkä ainoastaan sen, että tietokoneen kautta saa loistavaa SD kuvaa verrattuna näkemiini bokseihin, monasti lähetyksien laatua moititaan aivan suotta, kun vika onkin laitteissa.

    Itse HDMI liitinhän on tottakai parempi vaihtoehto mitä scart.
     
  5. janilxx

    janilxx Guest Guest

    Tai sitten ei. Televisiohan voi helpostikin saada RGB-scartista (tai komponentista) skaalattua paremman näköistä kuvaa verrattuna boksin skaalaukseen.

    Monastihan käy vielä niin, että ensiksi boksi skaalaa kuvan HDMI:tä varten ja sen jälkeen televisio vielä skaalaa HDMI:n kautta vastaanottamaansa kuvan uudelleen.
     
  6. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0

    Niin no, ei se ole HDMI-liittimen vika.
     
  7. jlu2006

    jlu2006 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2006
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    juu ei ole ei...

    Kun vielä olisivat älynneet jonkinlaisen lukituksen tehdä niin olisi ollut toimiva liitin. Nyt hieman jäykempi kaapeli ja heti taiton jälkeen liitin kiinni... tai siis niin toivoisi... :mad:

    jlu