Miehet jotka vihaavat naisia (Män som hatar kvinnor) (2009)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 10.12.2008.

  1. Willy

    Willy Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2006
    Viestejä:
    210
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri tuo Maikkarin idean jakaa elokuva kahteen osaa ja tunkea vielä uutiset ja mainoksia tiheään saikin minut jättämään TV-esityksen väliin. Ja kaiketi kuvasuhdekin on väärä? Miksi katsoa telkkarista, kun saa helposti DVD:llä, jolta katsoa elokuva kokonaan ilman taukoja?
     
  2. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 529
    Saadut tykkäykset:
    102
    Tänään luin HS:n televisiosivujen kolumnista, että elokuva oli viime sunnuntaina (ja ilmeisesti myös nyt tulevana sunnuntaina) esitetty kahdessa osassa ennen ja jälkeen uutisten. Tallessa on luonnollisesti vain jälkimmäinen osa. Näkemättä sii jäi.

    Onko tuo MTV3 joku apukoulun pudokkaiden suojatyöpaikka vai miten on mahdollista tuollainen järjettömyys? Keskittyisivät vaan tanssikisojen sun muun BB-tauhkan näyttämiseen, kun ei ammattitaito taida muuhun riittää. TV-maksun maksaminen tuntuukin taas hiukan perustellummalta.
     
  3. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Maikkarilla osataan sössiminen. Aivan järkyttävä määrä mainoksia vähän väliä ja kaiken kukkuraksi ne uutiset vielä väliin. Juuri tuon tyyppinen leffa (tiukkatunnelmainen jännäri) kärsii vielä eniten tuosta. Täysin katselukelvotonta!

    Ollaan katselumaksusta ja sen keräämisestä mitä mieltä tahansa, niin kyllä Yle on se, joka kantaa laadukkuuden lippua tässä maassa.
     
  4. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Mihinkähän se uudistus hävisi että vähemmän mainoksia tunnin aikana ja ylipäätänsä leffoissa?

    Kaikenhuippuna tuo leffan kahtia jakaminen mihin vain mtv3:n pöllöt kykenevät.
     
  5. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuli 1. osa digiboksilla tallennettua, mutta en ole vielä sitä katsonut. Leikkasin siitä kuitenkin turhat pois, jolloin huomasin, että se pisin mainos/uutis/mainos/sää/mainos/sporttivartti/mainos -tauko kesti reilut puoli tuntia, siis keskellä 82 minuutin leffaa, jossa jo muutoinkin oli paljon mainoksia! Tuosta on vaikeaa pistää enää härskimmäksi.
    Todella valtava määrä mainoksia (osa todella lyhyitä, osa pitkiä) + hirmuisen pitkä tauko kesken kaiken --> ei tulisi mieleenikään katsoa livenä.

    Tallenne oli reilut 2½ h, mutta nyt tilantarpeen vuoksi mainoksista yms. ylimääräisestä sensuroituna 1h 22 min. Kaiken lisäksi introsta jäi kenties jokunen sekunti pois, koska vanhasta tottumuksesta en laittanut lisäaikaa tallennuksen alkuun, vaan vain 6 min sen loppuun. Normaalistihan mikään ei koskaan aja ajoissa maikkarilla, uutisia lukuunottamatta. Kenties tapahtui joku viime hetken muutos?
    Oma tallenteeni alkaa siitä, että kuvassa on ensin parin sekunnin ajan ruskea kirjekuori ja siitä sitten zoomataan ulos. Vanha mies ottaa tuosta kuoresta "taulun", jossa on lasin alla joku kaksihaarainen kasvi. Eli ei tuosta introsta varmaankaan paljoa puutu?
     
  6. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Lopetin itse juuri BR:n kattomisen tästä. Sinä on myös tehty, niin että se on pilkottu kahteen osaan. Kokonais kesto on kait siellä 3h hujakoilla. En katsonu, niin tarkkaan. Hyvä leffa tuo on. En tiedä, miten paljon tuota on lyhennetty sitten teatteriversioon. Mutta oli tuossa jonkun verran tavaraa varmaan, mitä oisi voinnut ottaa poiskin. Tosin en ole vielä kattonut kahta jälkimmäistä osaa, että, miten ne tähän nivoutuu. Eli saattaa olla jotain tarpeellistakin. Mutta on tuo MTV3:n raiskaus, niin paha, että suosittelen jokaista vaikka vuokraamaan tuon enemmin, kuin kattomaan tuota silppua.
     
  7. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Sietämätöntä on tuo MTV3:n tapa sijoittaa uutiset keskelle elokuvaa, mutta mitä sitten tulee tähän kahdelle viikonlopulle jakamiseen, niin kannattaa muistaa kyseessä olevan minisarja-version, joka Ruotsissakin esitettiin juuri samaan tapaan (kolme elokuvaa lavennettuna yhteensä kuuteen osaan).
     
  8. El Cohete

    El Cohete Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2005
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    0
    IMDB:n mukaan teatteriversio(t) on lyhennetty, ja muistaakseni ainakin viimeinen leffa oli alunperin tarkoitettu vain tv:hen (ja on tehty halvemmalla kuin eka osa):

    http://www.imdb.com/title/tt1132620/faq#.2.1.4
     
  9. P21

    P21 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    4
    Empire-lehdestä ja oliko TV-Maailma lehdissä luin näistä juttuja. Eli ensimmäiseksi päätettiin tuottaa tv-sarja Stieg Larssonin menestyskirjoista, jotka siis ilmestymisensä jälkeen saivat kutsuma nimen Millennium-trilogia. Kuitenkin, koska kysyntä oli jo silloin ulkomailta huomattavan suuri tätä suunnitelmaa kohtaan, päätettiin ensimmäiseen osaan satsata sen verran, että se päätettiin tehdä hieman suuremmalla rahalla, hankkia kokenut ohjaaja (Niels Arden Oplev) ja tuoda tekele elokuviin kokoillan elokuvana. Tämä kuvattiin sitten kuvasuhteessa 2.35:1. Jälkimmäiset kirjat kuvattiin alkuperäisen suunnitelman mukaisesti 16:9 kuvasuhteella ja ensimmäistä osaa pienemmällä budjetilla vain tv-levitys mielessä, ohjaajina molemmilla Daniel Alfredson.

    Kuitenkin, koska ensimmäinen elokuva menestyi kaikkia ennakko-odotuksia paremmin, päätettiin myös alunperin vain tv:tä varten tuotetut jatko-osat saksia sopimaan valkokankaalle. Eli saksittiin semmoiset sopivat n. 2h 10min ja 2,5h leffaversiot kuvatusta materiaalista, jotta saatiin imettyä markkinoilta kaikki rahat, kuten kunnon kapitalistisessa maailmassa pitääkin. Kaikki kolme leffaa siis julkaistiin elokuvissa Ruotsissa vuoden 2009 aikana.

    Alunperin sarjan ostanut tv-kanava esitti sitten koko millennium-trilogian alkuperäisen suunnitelman mukaisesti 6 osaan jaettuna viikon välein kesällä 2010 Ruotsin televisiossa. Jokainen kirjan osa oli jaettu kahtia, eli yksi kirja oli kaksi tv-sarjan jaksoa. Ensimmäinen osa oli vielä laitettu paremmin tv:seen sopivaksi, eli 2.35:1 kuvasuhde sai luvan muuttua 16:9, jolloin myös maikkarin esittämästä versiosta, aivan kuin alkuperäisessäkin tv-lähetyksessä (ja myös siinä Blu-ray boxissakin, jonka monet ovat tilanneet), kuvasta tosiaan puuttui sivuilta tavaraa. Kaksi jälkimmäistä trilogian osaa näytettiin alunperin kuvatussa kuvasuhteessa, mutta kuten ensimmäisenkin osan kohdalla, tv-sarjaan oli lisätty leffaversiosta karsitut kohtaukset mukaan. Ensimmäisessä osassa ohjaaja vaan oli miettinyt kokonaisuuden leffaa ajatellen, jälkimmäisissä ohjaaja taas tv:tä varten. Tämän saattavat katsojat nähdä osien tason laskuna. Tai sitten nauttia kaikista osista.

    Mitä itse tuon ensimmäisen puolikkaan maikkarilta tuskailin, niin kyllä kaikki katselunautinto yrittiin kaikin mahdollisilla keinoilla estää (esim. katkaistiin kohtaus "kesken", jolloin mainosten jälkeen nähtiin vilahdus kesken jäänyttä kohtausta) kaiken huippuna tosiaan tuo n. 30min tauko. Täytyy nyt katsoa, tuskailenko loppuun maikkarin tahtiin, vai ostanko suosiolla tuon Blu-rayna, tahtoisi vaan etukäteen tietää, että onko parannusta tapahtunut jälkimmäisten osien kohdalla.
     
  10. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän pientä korjausta... IMDb:n mukaan:

    Eli 16:9-muotoisessa tv-versiossa näkyy todennäköisemmin enemmän kuvaa (ylhäällä ja alhaalla) verrattuna teatterirajaukseen, koska kolmen perforaation Super 35:ssä koko filmialan kuvasuhdehan on juuri 16:9. Tämä rajaus toki tuskin on se kaikkein "oikein" rajaus.
     
  11. Deleted member 16400

    Deleted member 16400 Guest Guest

    Ehkä jossain määrin viihteellinen, mutta kyllähän tekijän poliittinen aatemaailma paistaa niin selvästi läpi, että hyi helvetti.
     
  12. P21

    P21 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    4
    Saatat hyvin olla oikeassa, en muistanut eilen illalla, kun tuota raapustelin, että kuvanrajauksen voisi tehdä myös noinkin :p, eikä tuo perustunut mihinkään faktaan muuten, kuin että kuvasuhde on eri. Mutta siis joka tapauksessa omaan silmään se sivuilta vähän ahtaalta näytti, mutta silmät saattoivat valehdella, koska luulivat kuvasuhteen olleen väärä. Jos jaksaisin, niin vertaisin omistamani teatteriversion Blu-rayta ja maikkarin tv-versiota toisiinsa, mutta todennäköisesti tämä hifistely jää tekemättä.
     
  13. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Kiitos P21 tästä taustatiedosta. Tämä selittääkin sen, miksi 1.osa tuntuu oikealta elokuvateatterielokuvalta ja seuraavat osat Beckiltä ja Wallanderilta.
     
  14. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin tässä juuri katselin töllöstä rajausta, ja kieltämättä näyttää vähän siltä, että ainakin jonkin verran on myös sivuilta rajattu kuvaa. Täytyy jossain vaiheessa tehdä tarkempia vertailuja, ihan mielenkiinnosta.

    Onpahan muuten tuskaa katsoa tätä livenä mainoksineen ja viisi minuuttia liikaa kestävine Uutiset+Tulosruutuineen, edellinen jakso kun tuli boksilta.
     
  15. El Cohete

    El Cohete Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2005
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletko sitä mieltä että taideteoksessa tekijän aatemaailma ei saisi paistaa läpi, vai että se tässä tapauksessa oli väärä?

    Maikkari veti kyllä (taas) pisteet kotiin, miljoona joulumainosta ja tulosruutu tekee tunnelman kehittelylle terää. En tiedä kuinka paljon pilkkominen vaikutti siihen, että loppu oli muuhun leffaan verrattuna melkoisen hutaisemalla vedetyn tuntuinen.
     
    Viimeksi muokattu: 13.12.2010
  16. p0de

    p0de Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.12.2010
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa tämä myös katsottua telkkarista. Elokuva oli mitä erinomaisin, kyllä ne ruotsalaiset vaa osaa.

    Maikkari vaan onnistui tekemään katsomisesta yhtä tuskaa vaikka katsoin tallennetta. Kuka kumma on päättänyt että on hyvä idea iskeä uutiset kesken elokuvan sekä monet mainoskatkot päälle.
    Pitkään aikaan en ollutkaan katsonut mitään leffaa kolmoselta, eikä tartte jatkossakaan.
    Pitää metsästää muista osista DVD:t jostain.
     
  17. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Hanuristahan nuo mainokset ja uutiset tuossa välissä olivat, joten päätin katsoa tämän toisen satsin rauhassa boxilta. Loppui sitten tallenne kesken... :D

    Pelko hiipi ensimmäisen kerran puseroon siinä vaiheessa, kun toisen tallenteen alussa tuli vielä mainoksia joiden jälkeen alkoi tulosruutu.

    Vitun maiggari!!!1 :thumbsup:
     
  18. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Veikkaan että enemmän olisi saanut irti ellei olisi tarvinnut niitä yhdeksää 2-5 minuutin mainoskatkoa kelailla edestakasin siinä välissä. Yhdeksän mainoskatkoa yhden elokuvan aikana. Olkoonkin sitten vaikka tv:lle tehty erikoisversio. YHDEKSÄN! 9! Nine! Nio!

    Elokuva ***
    MTV3

    Edit: Tuli paha huolimattomuusvirhe. Todellisuudessahan mainoskatkoja oli kaksitoista. KAKSITOISTA!
     
    Viimeksi muokattu: 13.12.2010
  19. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tallensin jälkimmäisenkin osan eilen. Leikkasin digiboksini karkealla "editorilla" uutistauon pois ja tallensin sen. Kestoa näytti olevan minuutin tarkkuudella 35 minuuttia!

    Jälkimmäisen leffan pituus ilman mainoksia yms. on boksini mukaan 1 h 25 min. EPG-tietojen mukaan tuo ohjelmapaikka oli 2 h 25 min (alkuosa + uutistauko + loppuosa). Siitä siis ~1 h meni uutisiin, säähän, urheiluun ja ennen kaikkea: mainoksiin. Tuon em. pitkän uutistauon ulkopuolella oli siis mainoksia: 1 h - 35 min = ~25 minuuttia.
     
  20. El Cohete

    El Cohete Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2005
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli kerrankin saa mitä luvataan - firman nimihän on, tai ainakin oli alunperin, Oy Mainos-TV-Reklam Ab :naminami: