Genelec uutuudet: 6010A ja 5040A

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana a2d279, 12.03.2008.

  1. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    Jalustoissa on muutaman kymmenen asteen verran kallistussäätöä, mutta tässä karkeasti mitatut lukemat säädön puolivälissä:

    (etäisyys pöydästä diskantin keskelle)

    6010 - 20 cm
    8020 - 30 cm
     
  2. Logan

    Logan Guest Guest

    Liittynyt:
    13.05.2008
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites tämä 5040A toimii lisäbassona tavallisilla (passiivi)kaiuttimilla? Tarvetta olisi pienelle sisustukseen sopivalle subbarille ja käytettävät äänenpaineet ovat hyvin maltillisia. Mikään 10" elementin sisältävä möhkäle ei tule kysymykseenkään. Saavutetaanko matalille taajuuksille järkevää hyötyä jos kaiuttimissa on jo 5.25 tuuman elementit?
     
  3. jermeri

    jermeri Guest Guest

    Liittynyt:
    22.05.2008
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitäs paremmin tietävät sanovat tästä Harman/Kardon AVR 260 vahvistimesta 6010 ja 5040 kaveriks? Alkuun itselläni 2.1 joka olisi tarkoitus laajentaa 5.1 Pre-outit näyttäs olevan ja aika edullinen hintakin.
     
  4. tukker

    tukker Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2004
    Viestejä:
    181
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin eilen 20.11. Jyväskylän hifimessuilla Genelecin osastolla ja en meinannut uskoa korviani kun isossa tilassa soitettiin näitä 6010 miniatyyrikaiuttimia muiden Genen mallien kanssa vuorotellen. Sokkotestissä olisin veikannut yhden tai kaksi mallia suurempia kaiuttimia. Matalia taajuuksiakin tuli paljon enemmän kuin olisin osannut odottaa. 5040:n mukaan tulo toi alataajuuksiin enemmän volumea mutta en voi sanoa että se olisi edes välttämätön lisä kaikissa tiloissa.

    Jos asuisin pienessä kerrostaloasunnossa en ehkä edes miettisi muita vaihtoehtoja. Äänen laatu ja määrä riittää minun mielestäni jopa yli tarpeen ja kaiuttimet hukkuvat helposti sisustukseen joka on meilläkin aika tärkeä seikka.

    Nyt jo toisen kerran Genelec yllätti minut housut kintuissa positiivisesti. Edellisessä kerralla Genelecin osastolla minusta tuli Pink Floyd -fani parissa sekunnissa kun tajusin miten hyvin bändi oikeasti soi.

    Jos olisi hieman reilumpi budjetti näihin laitteisiin, alkaisin olla kypsä hedelmä Genelecin korissa.

    Genelecille 5 tähteä hienosta osastosta Jyväskylässä.
     
  5. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Toimiihan tuokin varmasti. Pre outit ovat täysimääräiset, eli 7.1 kanavaiset, kuten kaiutintasoiset lähdötkin. Noista mainostetuista 35A kaksoisvirtalähteistä ei pääse juurikaan hyötymään aktiivikajareita käytettäessä. Tavallaan tuo on siis jopa "liian järeä" aktiivien pariksi. Aktiiveita ajamaan riittäisi periaatteessa heppoisinkin kaupasta löytyvä vehjes. Järeät päätteet näkyvät hinnassakin, ei tuo erityisen edullinen ole mielestäni liki 700euron hinnallaan..
     
  6. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Verkkokauppa.comista lähtee 458,90 eurolla, taitaa olla poistuva malli. Varmaan edullisin preoutit ja hd-äänet yhdistävä laite tällä hetkellä.
     
  7. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
  8. jermeri

    jermeri Guest Guest

    Liittynyt:
    22.05.2008
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    juu tämä hinta juuri mielessä, eli vahvarin idea olisi lähinnä yhdistää HDMI-laitteet telkkariin ja sitten hyödyntää pre-outit.

    Kappas onpas edullinen, onko hk260 tasoinen muilta ominaisuuksiltaan? Ei taida ainakaan kuvan skaalain olla HKn tasoa.

    Kumpi noista olisi hyvä 6010/5040 5.1 järjestelmään?
     
  9. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yamaha ei pamaha.
     
  10. Tuxe

    Tuxe Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2007
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko tietoa, että mistä näitä kannattaisi kysellä? En ainakaan nettikauppoja selaamalla löytänyt yhtäkään, joka myisi näitä.
     
  11. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    Minun tietääkseni jokaisen virallisen jälleenmyyjän pitäisi pystyä tilaamaan noita asiakkaalle. Hyllystä ei varmaan löydy vielä kovinkaan monesta paikasta, koska kyseessä melko uusi tuote.

    Nettikauppojen listoilla on harvoin mitään lisävarusteita.
     
    Viimeksi muokattu: 27.11.2010
  12. laksu1

    laksu1 It´s all crap. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    525
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aktiivikaiutinaloittelijan pohdintaa ja kysymyksiä, joten bare with me...

    6010A:t tuli hankittua lukuisten passiivikaiuttimien jälkeen, pienen koekuuntelun kerkesin ennen hankintaa suorittaa, mutta en kuitenkaan mitään kovin syväluotaavaa.

    Kaiuttimet saapuivat kotiin, säädöt manuaalin mukaan kohdilleen, sijoitus ja piuhojen kiinnitys. Musiikki soimaan, I´m in love...:king: Todella mahtava äänenlaatu tämän tilavuuden omaavasta kaiuttimesta, ulkonäkökin on kiva. Stereokuva tarkka, ääni erotteleva ja korostumaton. Pieni huone korostaa pikku Genen bassoja oikein sopivasti, vaikka nuo toki silti subin kaipaavat kaveriksi. Sijoitettuna tv-tasolle, Panan S20 plasman viereen. Leveä hymy nousi kasvoille volumen kasvaessa ja Genen pitäessä pintansa, tarjoten erinomaista äänelaatua, eli G-mies taisi syntyä minustakin.

    Muutamia kysymyksiä (todella yksinkertaisia) ja yksi ongelmakin:

    1. Kaiuttimet on kytketty paketissa mukana tulleilla RCA-johdoilla adapterin kautta (2x RCA -> 3,5 mm plugi) television kuulokeliitäntään, tämä ilmeisesti korrekti tapa?

    2. Pitäisikö paketin mukana tulevilla johdoilla onnistua tekemään tuo televisioon liittäminen ilman mitään adaptereita (jollainen minulla nyt onneksi sattui olemaan)? Esimerkiksi noilla 2xRCA 3,5 plugi johdoilla ja jos näin niin miten kytkennät, koska oma yksinkertaisuuteni ei riitä ymmärtämään miten noilla johdoilla voidaan kaiuttimet kytkeä yksittäiseen 3,5 mm plugiin ilman adapteria, jota ei siis paketissa ole...

    3. Panasta löytyy RCA-tulot (pun. ja valk.), joihin piuhat voi kytkeä. Onko kytkentätavalla väliä? Tähän vaan liittyy se ongelma, että en saanut kaiuttimista kuulumaan mitään ääntä tämän liitännän kautta...eli Panan valikoista en löytänyt mitään kohtaa jossa olisi voinut säätää linjatulon äänenvoimakkuutta, kuulokevoimakkuudelle oma säädin löytyy...Panan manuaaliin en ole vielä kerennyt perehtyä (kirjoittelen töistä...)

    4. Suurin ongelma, kaiuttimet hurisevat erittäin voimakkaasti ajoittain. Eli ei siis "normaalia" kaiuttimien pink noise-tyyppistä kohinaa, vaan erittäin kovaäänistä hurinaa. Eli ilmeisesti sähköpuolen ongelmista puhutaan? Hurina loppuu välillä ja hurinaan saattaa vaikuttaa esim. se jos nousen itse huoneessa seisomaan niin hurina loppuu, eli jollain tavalla joku interferenssihommahan siellä on....maalenkkiko/kö? Panaan ei tule antennijohtoa ollenkaan, televisioon on kytketty Genejen (kuulokeliitäntä) lisäksi suoraan HDMI:lllä PC ja PS3, minkäänlaista vahvistinta ei ole missään välissä. Piuha sekamelska tv-tason takana on ihan kiitettävä. Kämpän sähköissä tuntuu muutenkin olevan jotain ongelmaa koska lamppuja palaa aika nopealla tahdilla asunnon eri huoneissa...kaikki pistokkeet ovat samassa, maadoitetussa jatkoroikassa, joka on maadoitetussa pistokkeessa seinässä kiinni. Eri paikkoja pistokkeille roikassa ja seinässä varioiden on koitettu, mutta ongelma on tietysti ajoittainen, eli on vaikea sanoa mistä se johtuu, koska välillä kaiuttimet eivät surise. Mm. surina alkaa jos lähden liikuttamaan kaiutinta sen ollessa päällä (pätee molempiin kaiuttimiin). Hyviä arvailuja otetaan vastaan mistä tuo voi johtua tai millä ongelman ratkaista? Plasma ei varmaan tuota aiheuta, eihän?

    Sekavaa sepustusta...:rolleyes:
     
  13. meke

    meke Guest Guest

    Liittynyt:
    30.11.2010
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitenköhän 5040A toimii muiden järjestelmien kanssa? Tällä hetkellä käytössä Orb Audion mod1 kaiuttimet (5.0) ja Onkyo TX-SR607 vahvistin ja etsiskelen hyvännäköistä subbaria orbien kaveriksi ja Genelecin 5040 subbari pisti luonnollisesti silmään :). Osaisiko joku sanoa toimivuudesta? Kiitos!
     
  14. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ei tässä mitään lue.
     
    Viimeksi muokattu: 30.11.2010
  15. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Siinä se taikasana jo olikin, tulo on sisäänpäin menevä ääni. Tuosta RCA:sta siis syötetään ääntä telkkarille päin. Lähtö on se mitä tarvitset, sellainen josta ääntä tulee telkkarista ulos päin..

    Häiriötä ottaa jostain. Maalenkki hurisisi kokoajan tasaisella 50hz taajuudella. Olisiko kaapelissa jokin liitos huono, kaapelia taivutellessa katkeilee kontakti? Tämä on tuttu ilmiö etenkin vanhoilla kaapeleilla, johtoa liittimen vierest' taivuttaessa ääni häviää tai pätkii, ja johdon asentoa pitää muutella että ääni kuuluisi.
     
  16. jermeri

    jermeri Guest Guest

    Liittynyt:
    22.05.2008
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    En jaksaisi koko threadia plärätä läpi joten kysyisin:

    Voiko kukaan auttaa genelec6010+5040 nappuloiden säädössä? / Onko kalibrointiopasta netissä?
    Aika aloittelija näissä hifi-hommissa ja tarvitsisin vähän apua.

    6010 on tv:n molemmin puolin puiisella tv-tasolla, tv:n ja sohvan välissä ei ole pöytää tai muita esteitä. Tahtoisin lämpimän ja täyteläisen äänen kaiuttimista.

    kiitos
     
  17. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Väärät kaiuttimet!
     
  18. jermeri

    jermeri Guest Guest

    Liittynyt:
    22.05.2008
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä saattaa pitää paikkansa, optiona että nämä siirtyvät tietokoneen kaveriksi.
    Mutta eikö 6010 ja 5040 saa lähemmäksi toisiaan? Tuntuu nyt siltä että 6010 sylkee super diskantti ääntä ja 5040 törähtelee väliin silloin kun tulee erittäin matalaa ääntä.
     
  19. jkoivula

    jkoivula Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2006
    Viestejä:
    134
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuulostaa että jotain olisi pahasti pielessä... Olethan kytkenyt piuhat ohjeiden mukaan?

    http://www.genelec.fi/ht/documents/opmans/OM5040A_Fin.pdf

    Itse laiskana käyttäjänä väänsin kaiuttimien ja subbarin tasonsäätimet keskiasentoon, piuhat kiinni ja musiikki soimaan. :king: Myöhemmin nostin vähän subbarin tasoa, se on tietokonepöydän alla (ei paras paikka).
     
  20. jermeri

    jermeri Guest Guest

    Liittynyt:
    22.05.2008
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Asensin ensin tuon oppaan mukaan mm. "Vakioasetus säädölle on -6db maksimitasosta (kello 9), mikä on yleensä sopiva lähtötaso sovitettaessa subwooferia 6010A-kaiuttimiin" Onko muilla ollut tällä asetuksella "hyvät äänet"?

    Tuon jälkeen hain muilla säädöillä itselleni sopivaa asetusta. Tosin 5040 on ensimmäinen subbarini ikinä, voi tietenkin olla etten ole tottunut "törähtelyyn".