Source Code (2011) (Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga, Jeffrey Wright)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 25.11.2010.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Kun palkittu sotilas kapteeni Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) herää ja huomaa olevansa tuntemattoman miehen ruumiissa, saa hän tietää olevansa osa salaista operaatiota, jossa etsitään Chicagon paikallisjunaan pommi-iskun tehnyttä miestä.

    Tässä ainutlaatuisessa tehtävässä hän on osa hallituksen kehittämää "Source Code" nimistä koetta, joka mahdollistaa hänen ottaa haltuunsa toisen ihmisen elämän kahdeksan viimeistä minuuttia.

    Uuden kriisin uhatessa miljoonia ihmisiä Chicagossa, Colter elää pommi-iskun tapahtumaa uudelleen ja uudelleen etsien johtolankoja, kunnes hän saa ratkaistua tekijän ja estettyä seuraavan iskun.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa ? (USA:ssa 15.04.2011)
     
    Viimeksi muokattu: 26.11.2010
  2. TSX

    TSX Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.07.2005
    Viestejä:
    227
    Saadut tykkäykset:
    1
    ^ Kahdeksan viimeistä minuuttia.
     
  3. Peg0

    Peg0 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.06.2008
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellenikin pisti tuo virhe silmään. Kahdeksassa sekunnissa ei varmaan kovin paljoa ehtisi tehdä :hitme:

    Ja leffahan on Duncan Jonesin toinen ohjaus (ensimmäinenhän oli Moon), eli ihan mielenkiinnolla odotetaan.
     
  4. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli pieni déjà vu, kun luulin jo nähneeni tämän, mutta sitten muistin että sehän olikin Déjà vu

    Moon oli ihan hyvä pätkä.
     
  5. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 308
    Saadut tykkäykset:
    596
  6. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen aika vähän tutustunut Rotten Tomatoes prosentteihin, kyseessä lienee jonkinasteinen kooste kriitikoiden arvosteluista. Ja prosenttia voi muuttaa "laadukkaammaksi" klikkaamalla top critics. Vieressä olevalla listalla juuri ensi-iltaan tuleva Fast Five on saanut viideltä top criticsiltä tasan 100% !!! Ei millään pahalla, mutta trailerin perusteella tuo Fast Five saisi multa korkeintaan 20% ja ensimmäinen ihan ok Fast and the Furious ehkä 45%. Enkä tuskin ole mielipiteen kanssa yksin. Tosin Fast Five saanut IMDB:ssäkin yli 3000:ltä tasan 8.0/10 joka on IMDB:ssä kova luku(tai ainakin ennen oli).

    Tästä voisi jatkaa toisessa ketjussa, mistä saa Plazalaiset omasta mielestään todenmukaisemmat arvostelut maailmalta?



    Iso
     
  7. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Source Coden ensi-ilta on siis 13.5.

    Trailerin perusteella muodostettu mielipiteesi on siis selkeästi väärä.
     
  8. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tuo "Tomatometer" ilmaisee prosentteina positiivisten arvosteluiden osuuden kaikista arvosteluista. Positiiviseksi arvosteluksi lasketaan jos arvosana on 60%, eli yksinkertaistamalla kolme tähteä viidestä (tai vastaava muissa skaaloissa), mutta staff voi myös päättää sen arvostelun sisällön perusteella. Siihenkin on kriteerit mikä on "Top Critics", itse en nyt niistä paljoa välitä, niitä on yleensä liian vähän muutenkin.

    Suurimmillaankin pari sataa arvostelua ei kuulosta paljolta IMDB:n ääniin nähden, mutta kun ottaa huomioon, että kaikki todella ovat oikeita, perusteltuja arvosteluita eikä vain teinien ykkösen ja kympin floodausta. Luotettavuudesta kertoo sekin, että jo muutaman kymmenen (sanotaan vaikka 50+) arvostelun jälkeen se tomaattimittari ei enää paljoa heittele. IMDB:ssä taas arvosana tuppaa putoamaan mitä kauemmaksi ensi-ilta menee.

    Taisit ymmärtää väärin. Kuten sanoin, se ei ole keskiarvo, vaan positiivisten arvosteluiden osuus. Jos ne ovat kaikki antanee vaikka kolme tähteä, niin silloin mittari näyttää 100%. Huomaa vaikka se vieressä oleva "average rating".

    Rottenista. Itsellä se on korvannut lähes kokonaan IMDB:n pisteiden seuraamisen (syyt mainitsinkin jo yllä, lisäksi IMDB:n marginaalit on niin pienet). Huonona puolena monista vanhemmista ja tuntemattomista leffoista ei ole aina ollenkaan arvosteluita.
     
  9. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitti asiallisesta vastauksesta, tuo selvensikin paljon Rottenin toimintaa. Täytyypä seurailla sitä jatkossa. Jos tulee mieleen muita asiallisia englanninkielisiä elokuva-arvostelusivustoja niin voi laittaa linkkiä tähän tai johonkin osuvampaan ketjuun.



    Iso
     
  10. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Kiva, joskaan nyt ei aivan kumouksellinen idea tässä oli. Toteutuskin oli Jonesin edellistä sujuvampi. Ehkä tuohon toistuvaan kahdeksaan minuuttiin olisi kaivannut vähän toisenlaista sisältöä.
    Nyt syyllisen selvittäminen ja pomminpurku kävi lopultakin vähän liian helposti. Enempi dekkarimaisuus, jossa joka kerralla olisi päästy askeleen lähemmäs ja kasvava paniikki räjähdysajankohdan aina lähentyessä olisi voinut ollut paikallaan.
    Ei mikään tuleva scifiklassikko tämäkään, mutta hyvin tehty ja ideaansa luottava elokuva.

    :):):)½
     
  11. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 989
    Saadut tykkäykset:
    263
    Tosiaan ihan kiva raina. Loppua kohden alkoi lässähtämään ja lopun odotusarvot ilmeisen ruusuisia, vaikkakin ympäripyöreitä. Jäin kaipaamaan lisää matskua kvanttifysiikasta, mikä ohitettiin melkein olankohautuksella. Myös päähenkilöiden käytös kohdatessa tällainen ihmeellinen "kyky" oli omituista. Olisi luullut heidän reagoivan hieman yllättyneempää, tosin käytöksen voi laskea tämän "kyvyn" piikkiin. Sanomakin elokuvassa on hyvä, eli pitäisi tarttua enemmän hetkeen, eikä vain völjyä läpi elämän. Kyllä tämän katsoo, mutta veikkaan, että myöskin melko nopeaan unohtaa...

    ps. onneksi en tiennyt tästä mitään etukäteen...viestiketjun aloitusviesti spoilaa melkein kaiken...
     
  12. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Tämä on tosiaan sellainen elokuva, että mitä vähemmän etukäteen tietää, sitä mukaansatempaavampi se on. Juoni on kehitelty sujuvasti; mieleen tulivat Päiväni murmelina ja jokin Star Trek: The Next Generation -jakso, jonka alussa U.S.S. Enterprise tuhoutui yhä uudelleen. Maisemia kuvattiin tavalla, joka muistutti Hitchcockia ja Fincheriä. Jälleen harvinaisen onnistunut ja sopivan viihdyttävä scifi-ohjaus Duncan Jonesilta — ylittää monetkin tusinatuotteet.

    Jake Gyllenhaal tuntuu olevan nuoremman polven Keanu Reeves: näyttelijänä jotenkin kankea mutta tämäntyyppisissä rooleissa ihan kohdallaan.

    Tennispalatsissa oli tarjolla digitaalinen projektio: kuva oli tarkka eivätkä äänet pätkineet kertaakaan.

    Arvioidaan 4/5
     
    Viimeksi muokattu: 11.03.2018
  13. Zardoz

    Zardoz Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2004
    Viestejä:
    827
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli todella viihdyttävä elokuva. En tiennyt tästä muuta kuin että mukana on Jake Gyllenhaal. Mielestäni juoni oli mielenkiintoinen ja piti otteessaan. Tän voisi hankkia myös kotiin.

    4/5
     
  14. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    Hankittu kotiin mutta jäipä aika pliisuksi. Ei oikein ottanut selkoa että lintu vai kala. Moon oli parempi.

    2/5
     
  15. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
    Juu. Hyvin etenevää toimintaa ja jotenkin edes jotain uutta ideaakin.
    Oikein viihdyttävä ja hyvin tehty elokuva.
     
  16. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Täytyy yhtyä enemmistön mielipiteeseen. Source Code on hieno leffa.

    Itselleni tällainen pienimuotoisen tiivis ja keskittyvä tarinankerronta iskee. Scifistely kvanttimekaniikkoineen on riskialtis projekti (pun intended), mutta nyt onnistui juuri siksikin ettei itse teknistä puolta selitelty kuin mikä oli tarpeen. Tarina oli siis yllättävänkin uskottava ja katsojaystävällinen.

    Tässä on hienosti laitettu yhteen arkipäivän kaikille tuttu kohtaaminen erilaisine ihmisineen, ja ajan sekä tulevaisuuden olemuksenkin läpikäynti. Juoni on sinänsä ihastuttavan yksinkertainen ja aito ajankohtaisine teemoineen. Pääosapari toimii keskenään hienosti, Gyllenhaal on sopiva tähän ja Michelle Monaghan antaa leffalle tarvittavan romanttisen vireen. Häikäisevä! :love:

    Kyseessähän on oikeastaan versio suljetun piirin dekkarista, eli Christien jalanjäljillä mennään. Tähän suuntaan olisi voitu edetä vahvemminkin, enempine yksityiskohtineen. Nyt painotus on sosiaalisessa puolessa, mikä toimii sekin hauskasti. Ratkaisut tapahtuvat kuin ohimennen, mikä ihan realistista.

    Itse pidin alusta loppuun, leffa jopa tuntui kestoaan pidemmältä hyvässä mielessä. Varsin tasapainoinen esitys, tästä jäi hyvä mieli. :)

    Paljon kohkataan tietyistä uudemman polven ohjaajista nykyään, itselle Duncan Jones on noussut siksi jonka seuraavaa leffaa todella odotan, 2/2 so far!

    ****
     
  17. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Tämähän oli viihdyttävä trilleri ja pienet rosoisuudet tekivät katselunautinnosta tietyllä tavalla yllätyksellisen, kuten myös se, että keskityttiin vähän enemmän sosiaaliseen puoleen kuin rikospuoleen. En nyt menisi klassikoksi sanomaan, mutta kelpo jännäri hyvinkin. Niinkuin kommenttiraidalla todettiin tässä on tasainen sekoitus elokuvia Päiväni Murmelina + Speed + Deja Vu :)

    Lisätään vielä pieni kommentti: alkutekstien aikana soiva musiikki on kyllä hyvää, mutta käsittämättömän mahtipontista otttaen huomioon mitä ruudulla tapahtuu ja mitä seuraavaksi tapahtuu.
     
    Viimeksi muokattu: 29.09.2011
  18. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Aloitetaan viikonlopun perkaus. Varsin "kertakäyttöistä" viihdettä, jos sellaista voi tälle elokuvalle mainita:D, mutta toimivaa sellaista. Henkilökemiat toimivat hyvin ja aika poikkeuksellisesti ei loppunut "trillerimäisesti" vaan jatkui vielä senkin jälkeen. Tästä reilusti plussaa, saatiin vielä 1,5 h nätisti pakettiin. Kuitenkin jäi sellainen fiilis, että näitähän aikakelauksia on nähty jo aiemminkin...niin no, deja vu:D

    3+/5
     
  19. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Deja Vu, ja tosiaan myös Groundhog Day vaikkei kylvettykään leivänpaahtimen kanssa, tulivat väkisinkin mieleen. "Murmelipäivä" varsinkin kohdissa joissa päähenkilö ennakoi ja hoiti ns. vasemmalla kädellä jokaisen pikku tapahtuman useiden "harjoituskertojen" jälkeen...

    Epäkronologinen ajassa hypintä tuntuu olleen ainakin jossakin vaiheessa muoti-ilmiö kiusaksi asti elokuvakerronnassa, ja onpa näitäkin elokuvia tehty jo jonkin verran joissa "oikeasti" rikotaan aikajatkumoa tavalla tai toisella. Tämä kuitenkin toimi ja erottui lopulta edukseen huolimatta joistakin mielleyhtymistä muihin leffoihin. Ainahan tämäntyyppiset tarinat kaatuvat omaan mahdottomuuteensa mikäli niiden esittämiä lainalaisuuksia alkaa liiaksi analysoimaan, mutta viihteenä tämä toimi hienosti. Joitakin yllättäviä käänteitä ja mielenkiintoisia pohdinnan aihioitakin onnistuttiin rakentelemaan loppua kohden mentäessä.

    ****/*****
     
  20. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Source Code yllätti positiivisesti. Leffan idea oli ihan riittävän omaperäinen, tai ainakaan en muista näitä vastaavia kymmenittäin nähneeni. Ohjaaja osaa tiivistää sanottavan oikein kompaktiin pakettiin, mistä iso plussa. Tällaisia alelaarilöytöjä toivoisi useamminkin kohtaavansa. 4/5.