Sony BDP-S770, BDP-S570 ja BDP-S370

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana Heikki, 08.01.2010.

  1. Silenssi

    Silenssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.05.2009
    Viestejä:
    331
    Saadut tykkäykset:
    0
    Expertin verkkokaupasta 159€ + 5€ kotiinkuljetus.
     
  2. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sony BDP-S370
    Verkkokauppa.com:eek:sta 144,90€+postit
     
  3. Silenssi

    Silenssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.05.2009
    Viestejä:
    331
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sieltä ostettaessa ei tietääkseni saa kyseisiä leffoja kaupan päälle.
     
  4. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Ah, harmi, etten huomannut tuota. Olisi käytännössä saanut melkein ilmaiseksi tuon soittimen. :mad:
     
  5. svass

    svass Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2006
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos noilla laitteilla muuten jotain eroa oikeasti kun VK:n malli on BDP-S370 ja Expertin BDP-S370B? Mitkä nuo 20 mukana tulevaa levyä on?
     
  6. pinkeliviinica

    pinkeliviinica Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    1 836
    Saadut tykkäykset:
    0
    ei eroa ja expertin tarjous loppui jo... ei saa enään (tai siis saa mutta hinta on nyt 249€ + 20 leffaa).... leffat olivat :
    troija
    bonnie ja clyde
    corpse pride
    get shorty
    10 000 bc
    veritimantti
    2001 avaruusseikkailu
    perfect storm
    speed racer
    the ant bully the island
    batman
    the prestige
    no reservations
    bucket list
    training day
    get smart
    nights in rodanthe
    happy feet
    licensed to wed
    lady in the water
     
    Viimeksi muokattu: 15.11.2010
  7. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ensin oli yleisempää keskustelua Alien Anthology BD -ketjussa, mutta koska homma rupesi hieman haiskahtamaan Sonyn(kin) bugilta, jatkan tässä ketjussa. Alkup. keskusteluun pääset klikkaamalla ao. quotessa olevaa nuolisymbolia (View Post).



    Itselläni on Sony BDP-S370, jolla tuo bugi siis ilmenee. Sitä vuotta vanhemmalla Sony S360:lla tai pari vuotta vanhemmalla Sony S350:lla ei edeltävien viestien mukaan - siis Alien Anthology BD -ketjun viestien... - vastaavaa kuitenkaan tapahdu.


    Laitoin juuri äsken Alien-leffan soittimeen ja valitsin ohjaajan version (ruudussa siis näkyy minikokoinen tekstitys intron aikana). Tällöin soitin kertoo kuvaruutunäytöllään lähettävänsä resoa '1080/60p' ja että video on muotoa 'BD-ROM AVC ~6 Mbps'. Levyn alkuperäistä resoa soitin ei valitettavasti kerro. Bittivirta on DVD-leffoille tyypillistä tasoa, mutta DVD-levyiltä tutun MPEG-merkinnän (= MPEG-2) sijaan soitin mainitsee videokoodekin olevan AVC (= MPEG-4 AVC). Itse leffalla näkyy odotetusti '1080/24p' ja sama 'BD-ROM AVC', tietenkin moninkertaisella bittivirralla.
    Mutta kun soittimessani onkin skaalausasetuksena 'Alkuperäinen', niin dokkarin resoluutio on sekä soittimen että tv:n mielestä '1080i'.

    Boksin kutoslevyllä valitsin päävalikosta 'Anthology' ja sitten laitoin dokkarin 'Alien Evolution' pyörimään. BD-soittimeni näyttää tällöin (oletusasetuksillani) samanlaiset tiedot kuin em. introllekin, eli '1080/60p' ja 'BD-ROM AVC ~6 Mbps'. Mutta tekstitys kuitenkin näkyy normaalisti. Tätä kovasti ihmettelin.
    Vaan kun soittimessani on skaalausasetuksena 'Alkuperäinen', niin dokkarin resoluutiona on - täysin oletetusti - sekä soittimen että tv:n mielestä '480i'. Eli se NTSC DVD-levyiltä tuttu resoluutio. Skaalausasetuksena käytän normaalisti 1080p:ää, koska soitin skaalaa SD-reson "HD":ksi selvästi paremmin, kuin televisioni.




    Oma veikkaukseni on, että kyseessä on soittimen bugi (vai keksiikö joku jotain muuta?). Ja että se on helppo korjata firmwareen. Ja jos näin on, niin nyt mahdollisimman monen täytyy infota valmistajaa tai sen edustajaa, jotta jotain konkreettista tapahtuisi (osoitteessa voikin sitten olla kaivamista...). Vaikkapa jotain tyyliin:
    Soitin: Sony BDP-S370
    Firmware: M03.R.694

    Ongelmankuvaus:
    Blu-ray & videokoodekkina AVC & resoluutiona 1080i --> tekstitys skaalataan aivan liian pieneksi. Ainakin Alien (Director's Cut):n intro, jossa ohjaajan puhe on tekstitetty. Löytyy ainakin Alien Anthology -boksista (kaikki versiot).

    Blu-ray & videokoodekkina AVC & resoluutiona 480i --> tekstitys OK.
    Esim. em. Alien Anthology -boksin dokumentit. Esim. boksin kutoslevyllä: päävalikosta 'Anthology' ja sitten 'Alien Evolution'.​



    Tuohan voi joskus tulevaisuudessa olla pahakin bugi, mikäli silloin onkin tarjolla tuntikaupalla dokkareita, joissa on tuo mikroskooppisen pieni tekstitys. Joku tämän tapauksen kaltainen juttu, eli minuutin tai parin intro nyt ei vielä kenenkään maailmaa kaada. Toivottavasti mikään em. boksin dokkareista ei ole tuolla ongelmaresolla, sillä minä tsekkasin vain pari niistä...
     
  8. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    Voin myös vahvistaa ettei kyseistä bugia myöskään esiinny Sony BDP-S550 soittimessa.
     
  9. kinks-58

    kinks-58 Scorpio on the dark side Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.10.2001
    Viestejä:
    1 850
    Saadut tykkäykset:
    26
    Jep, parempi että jatkuu täällä, vaikka toisaalta kyse onkin mun kohdalla Philips BDP7500S2/12 soitin niin laitoin kuitenkin tänne...
    Eli mun soittimessa sama juttu tekstityksen minikoon ja sijainnin osalta noissa ohjaajien turinoissa.



    Täysin sama juttu minullakin, silloin kun yleensä saan levyn lähtemään käyntiin :D




    Soitin tänään uudelleen Philipsin asiakaspalveluun ja mainitsin myös tuon mini tekstityksen joka jäi aiemmin mainitsematta.
    Toivottavasti tuohonkin saadaan korjaus, ettei rupea toistumaan useammankin tulevan elokuvan julkaisun kera.

    Hatunnoston arvoista kyllä Philipsiltä että lupasivat VÄLITTÖMÄSTI käydä asian kimppuun ja varsinkin siitä että lupasivat ilmoittaa HENK.KOHT. kun bugit on korjattu tai siis todennäköisesti uusi softa valmis :thumbsup:

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Lisäystä:

    Jep, ei sitten hilppasen poijat kauan kupanneet uuden softan valmistuksen kanssa...

    Sattuu juuri olemaan itselläni reilun viikon loma menossa, joten pääsin testaamaan Alien Anthologyn levyjen toimintaa heti aamusta alkaen.
    Nyt toimii kaikki boksin levyt hyvin ja huomattavasti nopeammin kuin aiemmin. (Silloin kun sattuivat yleensä toimimaan)


    Tähän asiaan ei tullut korjausta, eli edelleen ohjaajien kommentit molemmassa eka Alienissa näkyy samalla tavalla kuten Groke tuossa yläpuolella mainitsee.
    Tällä nyt ei ole merkitystä koska extralevyjen tekstitykset toimii normaalisti, tosin olisi kyllä mielenkiintoista saada selville mistä tuo johtuu...
     
    Viimeksi muokattu: 18.11.2010
  10. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Täytin tälläisen nettilomakkeen eilen illalla: Tukipyyntölomake (support.sony-europe.com). Koska lomake oli suomeksi, tarinoin em. tekstitysongelmankin lyhyesti suomeksi.

    Parisen tuntia sitten sain mailia, jossa pyydettiin lisätietoja. Vastasin siihen äsken. Laitoin kuvia, ykköslevystä löytyvät numerokoodit (molemmat keskiön ympärillä, lukupinnan puolella olevat) sekä yleistä selvennystä/tarkennusta.
    Eli että BD-soittimen videolähdön resoluutioasetus ('480i/576i', '1080p' jne.) ei tosiaankaan tunnu mitenkään vaikuttavan tuon "intro-tekstityksen" kokoon. Ja että muutoin tekstitys kyllä toimii. Ja että mitään nykimisiä tai jumittumisia ei ole ilmennyt tällä tai millään muullakaan leffalla (laitoin linkin leffalistaani).


    [​IMG]
    Digipokkarilla ottamani, pienennetty kuva Alien DC:n introsta.
     
  11. pihlarai

    pihlarai Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2009
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
  12. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse ostin BDP-S370:n Gigantista jokunen viikko sitten hintaan 129 € (tilasin netistä ja hain paikan päältä, juuri nyt olisi 144 €). Osa osti elokuussa tarjoushintaan 125 €, mikä lienee toistaiseksi alin hinta(?). Gigantin etuna on täysi palautusoikeus (itse olen päättänyt pitää, sillä hintaansa nähden tämä on ihan kelpo peli, vaikka hiljaisempikin saisi olla). Hinta tosin pompsahtelee jatkuvasti. Eli seuraava ~120 € hinta saattaa olla jo huomenna, tai sitten vasta joskus keväällä.
    Viereisessä Prismassa (TRE, Kaleva) on laskenut muistaakseni 159 €:een, mikä lienee nykyinen "tavaratalohinta". Tosin vielä sunnuntaihin saakka on asiakasomistajapäivät (-15 %), jolloin ko. putiikin kortilla saisi tuon hintaan n. 135 € (oletan nyt, että on sama aleprosentti BD-soittimillekin). Prismassa ei ole ns. täyttä palautusoikeutta, kuten ei kait missään muussakaan tavaratalossa. Ulkomaan hintoja en ole tullut seuranneeksi, postikulujen kanssa hintaero ei varmaankaan kovin suuri voi olla, kun suhteellisen huokeasta laitteesta puhutaan.

    Noita leffapaketteja itse hieman karsastan, koska liian suuri osa sisällöstä tuppaa olemaan joko täyttä roskaa tai ainakin sellaista, mikä ei itseäni satu kiinnostamaan. Tällöin moisen paketin arvo ei mielessäni todellakaan ole 300 € (eli 15 €/kpl). Mutta jos leffapaketti sattuu miellyttämään, on se tietenkin aivan toinen juttu.

    Nykyään löytyy jopa allekin kympillä jokusia laatuleffoja (jopa suomesta & suomitekstein), joita taas em. pakettiin kertynee jotain nollan ja muutaman väliltä. Itse ainakin ottaisin mieluummin vaikkapa 70 €:lla (199 - 129) mieluisia leffoja. Vaikkapa 8 kpl alle 9 € leffoja esim. täältä (hinta sis. postit) tai tavaratalojen alelaareista, kuin tuon "300 €":n paketin sokkona. Tuota pienemmällä hintaerolla ei tosin enää kovin montaa leffaa saa. Toisaalta, Expert ei hyväksy palautuksia, mikäli laite ei jostain syystä täytäkään odotuksia (soittimen "normaali" äänekkyys, tv:n "normaali" pilveily...).
     
  13. mot67

    mot67 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2001
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Avatarin 6:n levyn julkaisussa ongelmia 470:n kanssa. Alkuvalikkoon pääseminen kestää minuutteja, joskus ei mene ollenkaan, samoin leffan aloituksen kanssa. Ectralevyt toimii hieman nopeammin, mutta melko hitaita nekin verrattuna PS3:lla toistoon.
    PS3:lla leffakin pelaa moitteetta.
    Toivottavasti tulee pian korjaava päivitys.
     
  14. Laulumies

    Laulumies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.02.2004
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyseessä S370. Softa M03.R.695.

    - Mikä on päävalikkossa (Sony) oikeassa reunassa kohta "Verkko"? Ohjekirjasta ei löydy apua mikä se on.

    - Toimiiko teillä Bravia-selain kunnolla? Jos yritän mennä esim Yle Areenaan, menee vaiheet 1-2 nopeasti, mutta jää jumittamaa kohtaan 3 - haetaan sisältöä. Joskus alkuun sain sen pari kertaa auki. Päivitykset olen saanut pari kertaa tehtyä. Soitin on piuhalla ADSL-modeemissa kiinni.

    - Uusin äänen pätkimis ongelma tuli Pacific sarjaa katsoessa. Kun otti äänivalikosta BD-äänen miksauksen pois loppui pätkiminen. Tosin nyt ei voi katsoa kommentoitua ääniaraitaa. Ääni on kiinni vahvistimessa koaksiaalilla.
     
  15. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Riittääkö koksussa kapasiteetti? HD-äänihän jäi soittimen uumeniin siinä vaiheessa, kun kytkentätavaksi valittiin muu kuin HDMI tai analogi. Se ei koksua pitkin olisi kulkenut vielä huomennakaan.

    Sen sijaan onnistuuko sekään, että pusket korkeamman bitraten omaavaa core-DTS:ää tai dolopia ja mukaan lennosta sotkettua secondary audio trackiä? Loppuuko koksusta kapasiteetti tai marketin halvimmasta sonysta tehot?
     
  16. Warra

    Warra Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    174
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja Sony SDP-S370:lle ainakin löytyy uusin päivitys M03.R.695

    Tietoja tästä päivityksestä (19/11/2010) :
    Tämä apuohjelma päivittää BDP-S370 / BDP-S373 -laiteohjelmiston versioksi M03.R.695 ja tarjoaa seuraavat edut:
    The issue that an unnecessary warning message recommending the upgrade of the BD player software appeared when playing some discs has been fixed.
    It is possible to input not only ASCII character but also others (Chinese etc.) to the player from other devices (iPhone, iPad etc.).

    Edit. Taitaa olla ollut jo aiemminkin, ei ole vain minun soitin sitä kertonut :/ Edellinen versioni oli M03.R.694 jonka päivitin heti kun ostin laitteen pari viikkoa sitten
     
    Viimeksi muokattu: 22.11.2010
  17. Laulumies

    Laulumies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.02.2004
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koksusta tulee perus DTS ja DD. En tiedä mitä tuo BD-äänen miksaus on. Kuitenkin kun otin sen pois, loppui pätkiminen. Kokeilin sen jälkeen kommenttiraitaa ja sehän ei sitten toiminut. Jännä että soitin oli toiminut useita kuukausia elokuvien kanssa tuon BD-äänen miksauksen kanssa ja osan Pacific-sarjan jaksoistakin sain sen kanssa katsottua. Ja siis myös kommenttiraidat pelas alkuun. :hitme:


    Eikö kukaan ole kokeillut tuota Bravia-selainta?
     
    Viimeksi muokattu: 22.11.2010
  18. since1975

    since1975 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.12.2007
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites nämä BR-soittimet toimivat normaalina cd-soittimena musiikin kuuntelussa? Onko käyttö hankalaa vai voiko näillä korvata tavallisen cd-pyörittimen?
     
  19. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käyttö on BD-soittimella hankalampaa kuin CD-soittimella.

    Haittapuolia:
    - hitaus (levyn lataaminen soittokuntoon kestää kauemmin)
    - Kappalehyppy eteen- ja taakse löytyy vain kaukosäätimestä (riippuu luonnollisesti mallista)
    - Ei satunnaissoittoa (shuffle)
    - Ei suoraa hyppyä tiettyyn kappaleeseen (numeronäppäimellä)

    Jos edellämainitut eivät haittaa, kelpaa BD-soitin ihan hyvin myös CD:iden pyörittelyyn. Äänenlaatu (varsinkin digitaalisesti siirrettynä) on käytännössä sama kuin dedikoidullakin soittimella ja (yleensä) kokonaisia levyjä kuuntelevalle nuo käytettävyyshaitat ovat pieniä.

    Edellämainittujen lisäksi Sony BDP-S360:ssä on kiusallinen vika: jos CD on sisällä, kun virrat laittaa päälle, ei soitin ala soittaa sitä ennen kuin käy valikosta valitsemassa tuon (vaatii kahden näppäimen painamista eli toimii sokkonakin, jos tietää mitä tekee). En tiedä onko tätä korjattu uudempiin Sonyihin.
     
  20. Aeryn

    Aeryn Guest Guest

    Liittynyt:
    27.06.2007
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on S370 ja probleemi on tämä etten ole koskaan yhdistänyt mitään muuta laitetta kuin PC:t nettiin, joten en tiedä näistä verkkojutuista hevon sitä sun tätä. Nyt kun minulla on vanha kannettava jota voi repiä huoneesta toiseen ja nettiyhteytenä on Mokkula, niin saanko sillä rakkineella blu-rayn nettiin mikäli yhdistän kyseiset laitteet toisiinsa (kannettava + blu-ray) tuolla mystisellä LAN-kaapelilla mistä en omaa mitään tietoutta?

    Oppaassa sanotaan että pitää olla LAN (100) -kaapeli ja reititin. Hoitaako kannettava reitittimen hommelit, ja ennenkaikkea mikä hemmetin "sata" kun kaikki myytävät kaapelit ovat jotain "RJ45"? Olettaisin rohkeasti että nämä lukemat koskevat eri juttuja eli tuo sata on joku ohmi mikä lie, mutta RJ45 on täysin mystinen luku. Onko olemassa erilaisia LANeja ja voinko saada sössittyä jutun niin että ostan väärän piuhan? Tai onko mistään piuhasta mitään iloa kun ei ole mitään muuta nettiyhteyttä kuin nettitikku?

    :confused: