LG50PK350N vs PS50C535XXE

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Habib, 05.11.2010.

  1. Habib

    Habib Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2006
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tällaisten töllöjen hintoja olen seurannut netistä ja nyt olisi lg 695€ ja samsung 820€. Onko kukaan muu tehnyt vertailuja näiden kesken tai muuten pystyisi antamaan kokemuksia/ajatuksia näistä malleista? Käyttö on PS3, Bluray, ja perus tv-höttö. Jatkossa vielä HD matskua kaapelista.

    Aiemmin olin samsungin kannalla kun hinnat oli samassa mutta nyt lg pudotti hintaa kuitenkin satasella.
     
  2. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
  3. Pesola

    Pesola Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2009
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä itse olen Samsungin plasmoja katsellut, niin kuva on kyllä valovuoden jäljessä Panasonicia ja LG:tä. Itse pääsyin siihen, että LG:llä saa eniten vastinetta rahoilleen. Saa isomman/paremmin kuvan kuin Panasonicilla ja varsinkin TV.n katseluun kuvan pitäisi olla kohdillaan. Pana hakkaa testien perusteella ilmeisesti LG:n sitten jos katsotaan esim. blu-ray kuvaa - mutta tätäkään en omin silmin ole päässyt todistamaan.

    Mistä muuten irtoaa LG:n 50PK350 hintaan 695 €? Itse olen jo tilaillut PK750:n hintaan 969 €, mutta ilmeisesti paneeli on sama kuin PK350:ssä, joten tuolla hintaerolla voisin harkita jopa muuttavani tilauksen tuohon 350:een. Tietenkin koekatsoa pitäisi jossain ensin ja todeta, että kuva todella on samalla tasolla...

    Edit. Markantalossahan tuo näytti 695 € olevan. Paketissa nyättäisi kuitenkin oelvan vain 2 HDMI-liitintä, pistää miettimään...
     
    Viimeksi muokattu: 06.11.2010
  4. Jonasz

    Jonasz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.09.2010
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    LG:n malleista PK250 ja 350 melkein ne parhaat valinnat jos vaan pärjää kahdella hdmi:llä. PK350:ssä saa vielä videontoiston ja thx-tilan avattua service menusta. Nuo ei sisällä "parempien" mallien pakotettua reunanterävöitystä, jota esiintyy ainakin 550:ssä ja todennäköisesti myös 750:ssä. Myöskin mustan taso pitäisi olla 250/350-malleissa parempi. Ainakin jenkkien 760 sisältää nuo edellämainitus viat, jotka löytyy myös euro 550:ssä. Paneelihan nuissa on kaikissa sama, mutta softassa on eroja.
     
    Viimeksi muokattu: 06.11.2010
  5. Pesola

    Pesola Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2009
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alkoi mietityttää tämä PK350, vaikka PK750 on jo tilattuna, mutta hyvinkin peruttavissa. Hinaero olisi kuitenkin lähes 300 €! Ekaa kertaa rakennan olohuoneeseen jonkunlaista "semi-kunnollista" kotiteatteria, enkä aiemmin ole pitänyt töllön jatkeena juuri muuta kuin boksia.

    Jos nyt haluan liittää töllöön boksin, bluray-soittimen ja vahvarin, niin miten nuo liitokset menee ja saako ne tehtyä niin, että saatan pärjätä noilla kahdella HDMI-liittimellä töllössä?

    Voiko HDMI-piuhat vetää esim.
    A) Blu-ray -soittimesta boksiin ja siitä töllöön ja toisen piuhan töllöstä vahvariin -> pärjään kahdella HDMI-liittimellä töllössä?
    Tai
    B) piuhat bluraystä ja töllöstä boksiin ja boksista vahvariin -> tarvin yhden HDMI-paikan töllöön?

    Menikö ihan väärin? Jos ei, niin missä käytössä noita ylimääräisiä HDMI-paikkoja voisi peruskäyttäjä jatkossa tarvita?

    Kysyn typeriä, mutta haluaisin varmistua asiasta ennen hankinnan tekoa... :confused:
     
  6. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Mikä vahvistin sulla on?

    Etkö voi liittää näin?
    (digi?)boksi -> hdmi(kuva&ääni) -> vahvistin
    blu-ray -> hdmi(kuva&ääni) -> vahvistin
    vahvistin -> hdmi(kuva) -> TV
     
    Viimeksi muokattu: 08.11.2010
  7. Pesola

    Pesola Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2009
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmasti liitännät noinkin voi laittaa - ei ole paljon kokemusta näistä liitännöistä. Manuaali kädessä tähän asti pienimmätkin liitokset melkein tehnyt. :eek:

    Ei ole vahvaria vielä, mutta ensimmäiseksi sellaiseksi olisi tarkoitus hakea Gigantin tarjouksesta Pioneerin VSX520K.
     
  8. kropo

    kropo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2008
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Himottas tuo LG 50PK350N, mutta jonkinlaisena ideana oli siihen laittaa aktiivi genelecit kiinni, eipä taida saada tuosta suoraan? Jostain selvisi että digital out olisi, mutta ei RCA ulostuloja? Jos joku jaksaisi selventää..
     
    Viimeksi muokattu: 12.11.2010
  9. Pesola

    Pesola Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2009
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, itseäkin kiinnostaa saada äänet kajareihin, tosin vahvarin kautta. Eli kai tuossa on optinen ulostulo? Ja varmistan vielä (tyhmä kysymys :eek:), että eihän HDMI-piuhan kautta saa töllöstä ääntä vahvarin kautta kajareihin?

    LG:n omat sivut kertoo tosi huonosti noista liitännöistä. Viimeisimmässä Hifimaailmassa oli tuo 350:n isoveli PK550 testissä ja ainakaan siinä ei testin mukaan ole muita audio-ulostuloja kuin optinen. Toivottavasti edes tuo on 350:ssä kuitenkin(?).

    Edit. Pixmanian sivu on ainoa, josta löysin puhuttavan mitään optisesta ulostulosta, kun kävin ensin läpi valmistajan kotisivut, kuten myös kaikkien kotimaisten jälleenmyyjien. Lopuksi googletin ja Pixmanian mukaan olisi optinen ulos tulo... uskaltaisiko Pixmaniaan kerrankin luottaa?

    Näkyy muuten Giganttikin alentaneen verkkokaupassaan Markantalon perässä hinnan 695 €oon ja nyt näyttäisi molemmissa paikoissa tavaraa olevan varastossa, kun Markantalon sivuilla pitkään luki toimitusten alkavan vasta joulukuun puolella. Taidampa pistää tilauksen tulille!

    Edit 2. Näköjään Jimm's PC Storen sivut vahvistavat saman. Ei muuta kuin taalat likoon! :)
     
    Viimeksi muokattu: 14.11.2010
  10. Pesola

    Pesola Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2009
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt lähti 50PK350 tilaukseen. Tilasin Gigantista varmuuden vuoksi, jos laitos ei jostain syystä miellytäkään. Toimituskuluja tuli 15 € enemmän kuin markantalosta, mutta Gigantissa 30 pv palautusaikaa ja toisekseen Markantalo ilmoittaa, että ottaa vastaan vain avaamattomia ja käyttämättömiä laitteita. Joten ilmeisesti jos joku kaukosäätimen pussi tai vastaava on revitty auki, niin saa pitää laitteen kuitenkin.
     
  11. amoult

    amoult Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2002
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisiko sulla mitään mahdollisuutta kellottaa millaiset input lagit tuossa on game modessa?
     
  12. Pesola

    Pesola Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2009
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Valitettavasti en aloittelijana puhu hifi-kieltä. Jos annat yksiselitteiset ohjeet ja homma ei kauheita vaadi, niin mahdollisuus voisi ollakin. Mutta ota huomioon, että minä vain katson töllöä. Liitännät saan juuri ja juuri omin avuin kohdilleen. :)
     
  13. Riemumieli

    Riemumieli Guest Guest

    Liittynyt:
    21.02.2009
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos kyse on ns. etämyynnistä (esim. tilaus netistä), tulee ottaa huomioon kuluttajansuojalain mukaiset oikeudet. Ostajalla on 14 vrk aikaa peruuttaa tilaus. Peruutuksen aikana tuotteeseen (eräitä poikkeuksia lukuun ottamatta) voi tutustua ja päättää, otanko vai enkö, siksi se aika on nimenomaan säädetty. Markantalon pöpinät (olettaen että koskevat siis etämyyntiä) voi jättää omaan arvoonsa.
     
  14. amoult

    amoult Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2002
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Input lagilla tarkoitetaan viivettä joka mudostuu kun kuvaa prosessoidaan telkkarin päässä. Tuo saattaa muodostua ongelmaksi lähinnä pelikäytössä jos ruudun tapahtumat ovat ikäänkuin jäljessä siitä mitä ohjaimesta nappeja painelee. Joitain tuo viive ei kuitenkaan juurikaan häiritse tai eivät edes sitä huomaa käyttäessään.

    Tarvikkeet: tietokone johon saa kaksi näyttöä kiinni ja kamera.

    Syötetään koneelta monitorille sekä telkkarille samaa 1900 x 1080 kuvaa ("Clone mode" näytön asetuksista pc:llä). Sitten koneen selaimella tänne: http://tft.vanity.dk/inputlag.html Sivulla on sekuntikello.

    Kello pyörimään ja sitten napataan useampia valokuvia missä näkyy telkkarin ruutu ja monitori. Kamerassa mahdollisimman suuri ISO asetus esim. 800 ja suljinaika 1/60.

    Paras testailuun olisi kuvaputkinäyttö, mutta näitä tietysti harvalla enää on. Läppärikin varmaan kelpaa suuntaa antavaksi.

    Tässä vielä linkki jossa joitain tuloksia ja tarkempia ohjeita:
    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1166196

    Mutta eipä siinä mitään jos et jaksa kikkailla tai ei löydy tarvittavia tykötarpeita. Kävin telkkarin katsastamassa ja kuva sekä hinta miellyttivät. Kuitenkin vielä tuo lagi kiinnostaisi kun se nykyisessä monitorissani pistää pelatessa silmään (32ms).
     
  15. Pesola

    Pesola Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2009
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, no Gigantin kanssa pääsee vähemmällä, kun tietää ettei joudu tappelemaan tai raastupaan lähtemään, jos pakkaus on avattu eikä töllö miellytäkään. Muutenkaan jos Markantalon ohjeet ovatkin kuluttajansuojalain vastaiset, niin periaatteesta ihan hyvä vain ettei tullut sieltä tilattua. Mieluummin kantaa euronsa paikkaan, jossa paikka pelaa. Yhteistyöstään huolimatta eivät liene saman omistajan siipien alla nämä puljut(?).
     
  16. Pesola

    Pesola Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2009
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Valitettavasti ei löydy tarvikkeita ja tuo menee muutenkin sen verran aikaavieväksi aloittelijalla, että parempi pistää joku kokeneempi asialle. Mielelläni olisin toki avuksi ollut, jos homma olisi ollut vähän kohtuullisempi ja ymmärrettävämpi.
     
  17. nahkri

    nahkri Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2008
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Input lagia en ainakaan nopean testaamisen jälkeen itse huomannut tänään saapuneessa LG50PK350N:ssä . Mutta..

    Xbox 360:ltä tunkee 1080p/60hz kuvaa telsuun ja se ainakin omaan silmään värisee silmänurkissa ja aiheuttaa :sick:

    BD-soittimelta tuleva 24hz ja hd boxilta tuleva 50hz eivät värise. Kellään heittää tähän mitään ehdotukai vai onko ratkaisuna telkan palauttaminen?
     
    Viimeksi muokattu: 18.11.2010
  18. tursas2010

    tursas2010 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2010
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nollainformaatiota, mutta tänään tuli Markantalosta tilattu Lg50pk350n. Tuli neljässä arkipäivässä kotiovelle, siitä Markantalolle pisteet.

    Telkuista en tiedä sen enempää, joten täytyy vain sanoa, että kuvanlaatu on kohtuullisen hyvä (varsinkin HINTAANSA nähden 50" kokoluokassa) jopa tavallisessa tv-lähetyksessä omaan silmään (mielestäni jopa parempi kuin muutamaa hieman kalliimpaa lcd/led mallia kaupassa katsoessa.) Tietty edellisessä huippumallin kuvaputkessani on edelleenkin sd-kuva silmälle parempi, mutta elämä on. Katseluetäisyys on ehkä kolmisen metriä eikä tuo ole yhtään liian lyhyt matka tuollekaan kuvakoolle.

    Telkku ei sirise katseluetäisyydelle (niinkuin joku taisi plasmoista sanoa - sirisee ainoastaan jos korva kiinni telkussa eli aivan samoin kuin kuvaputken kohdalla) eikä kotioloissa ruutu häikäise yhtään niinkuin kaupassa katsoessa teki. USB-tikun leffa- ja musatiedostot telkku tunnisti automaattisesti ja kuvanlaatu niissäkin oli hyvä. Tekstitv:ssä oli onneksi alisivujen muisti kuten aiemmassa kuvaputkessakin oli ja sitäkin vaivaton selata. Blu-ray -soitinta ei vielä ole eikä pelikonsoliakaan, joten niistä ei voi sanoa vielä mitään. Valikot LG:ssä on hyvät.

    Oli kyllä vaivaton telkun osto tällä kertaa. *kop kop*. En edes kierrelly kauppoja läpi (yhtä lukuunottamatta), toisin kuin kuvaputken oston kanssa, jota mietti pidempään.

    *Kyllähän toi muuten siriseekin enemmän kuin edellä mainitsin. Aiemmin kun kaverin kanssa katsottiin äänet kovemmalla ja taustalla puhetta, niin ei tietenkään kuulunut sirinää, mutta nyt kun ei ollut taustamelua ja äänet todella hiljaisella, niin kuuluuhan tuo vähän katseluetäisyydellekin (toisin kuin kuvaputkessa). Ei kuitenkaan häiritse liikaa ainakaan tämän toistaiseksi todella vähäisen testailun perusteella. Kyllä tuo asiansa ajaa.*
     
    Viimeksi muokattu: 18.11.2010
  19. nahkri

    nahkri Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2008
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    DVD materiaali flickeraa myös. :mad:
     
  20. nahkri

    nahkri Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2008
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Etkö huomaa omassasi mitään värinöitä tms. sivusilmällä tai suoraan ruutua katsoessasi 60hz materiaalilla? Näet hertsit painamalla ok:ta tai valitsemalla kuvalähteen jota jo katsot.

    Toinen kysymys jos menet Menu -> Asennus -> Diagnostiikka niin minkä ohjelmistoversion telkku näyttää?

    Mietin vain jos omassani on joku väärä softa tms. josta tuo flickeraaminen johtuisi. Telkka vaikuttaa ilman tuota värinää varsin pätevältä.