Optoma HD20

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Atheris, 04.08.2009.

  1. inska

    inska Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2010
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen harkinnut tämän projektorin hankkimista ensimmäiseksi projektorikseni. Mistä projektorin saisi (luotettavasti) edullisimmin, tai toimituskuluineen max. 900€:lla, mikä on budjetti.
     
  2. Anza1

    Anza1 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2007
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni oli myös tuota toisen laidan punertamista täysin mustalla taustalla tuossa parinsadan käyttötunnin paikkeilla. Elokuvia katsellessa ilmiötä en kuitenkaan havainnut.

    Nyt tunteja laitteella on himpun alta 500 ja tuota punertamista ei enää näy. Minkäslaisia tunteja porukalla on tykin kanssa jo kelloteltu? Itse toivoisin pääseväni yli 1000 tunnin lukemiin samalla lampulla, etenkin kun tykki on useampia tunteja päällä iltaisin.
     
    Viimeksi muokattu: 03.10.2010
  3. Sipu

    Sipu Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2006
    Viestejä:
    312
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on reilu 2600h, tykki on päällä 3-5h päivässä. Lamppu on jo selvästi himmeämpi jo kuin uutena mutta samalla mustat ovat syventyneet kivasti. Tässä pitäisi ainakin 1000h olla vielä käyttöaikaa kun nämä lamput on speksattu sinne 4000h eco-modessa mutta luulen että se lähtee vaihtoon jo ennen sitä jos kirkkaus ei pysy riittävänä.
     
  4. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Koska budjeteista tupataan välillä venyä, pistän ainakin tämän linkin:

    http://www.cinematr.fi/optoma_hd20.html

    Jossa on ihan hyviä bundle tarjouksia, mikäli nuo kiinnostavat. Muistelen nähneeni tykin jossain 890€ hintaan, kun viikonloppuna kävin eri tykkipuoteja läpi, koska itsellä on Hd86 hankinta ajankohtaista n 2kk kuluttua.
     
  5. Peke2

    Peke2 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2007
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuon HDX200 saa 869€ http://www.valkokangas.net/tuote/152/optoma-hd200x-full-hd
     
  6. Sipu

    Sipu Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2006
    Viestejä:
    312
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suhteellisen pienellä lisäinvestoinnilla saa sen HD20:n ja kontrastissa on ihan selkeä ero. En suosittele "säästämään" noin pientä summaa.
     
  7. mikax7x

    mikax7x Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.06.2002
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    0
  8. Bache

    Bache Guest Guest

    Liittynyt:
    09.08.2005
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos kovasti säätökuvista ja asetuksista! Itse laitoin aikaisemmin omat säätö asetukset näkyviin, jotka tosin osoittautuivat vääriksi. Käytin virheellistä näytön kalibrointi profiilia joka leikkasi kuva signaalia ennenkuin se pääsi tykille asti. Vaihdoin iMac koneestani monitorin kuva lähteeksi PAL/Secam:in näyttöasetuksista. Hommasin myös pleikkari 3:sen jonka kautta katsottuna nämä asetukset näyttävät myös hyvältä.

    Postaamasi asetukset sopivat hyvin omaan setuppiin sillä erolla että muutin asetuksista:

    Kontrasti: 50
    Kirkkaus: 46
     
  9. rentturaakki

    rentturaakki Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2007
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä nyt tunteja melkeen 1500 ja tyytyväinen olen tykkiin ollut. Tuo kuva saisi kuitenkin isompikin olla -nykyinen kangas 100"- mutta sitä vartenhan ei tarvitse tykkiä vaihtamaan rueta :rolleyes:
    Kirkkaus on vähentynyt noilla tunneilla jo selvästi mutta ei vielä häiritsevästi.

    Nyt kuitenkin kun lähempää kävin taas tykkiä vilkaisemassa niin huomasin ettän tuota pölyä on kertynyt aikas reippaasti noihin tuuletus aukkoihin sekä linssin pintaan. Onko kukaan puhdistellut näitä laitteita itse? Voiko ihan vaan puskea paineilmaa suoraan noista tuuletus raoista sisään? Linssin voi varmaan ottaa ihan kostealla liinalla.
     
  10. miksu

    miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.04.2001
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    16
    EI PAINEILMAA!

    Hyvin, hyvin varovasti pölynimurin harjasuulaketta käyttäen jäähdytysilman sisäänottoaukon (linssin puoleisessa kyljessä) tuntumasta pölyt pois.

    Mikrokuituliinalla olen oman projektorin (HD70) linssiä varovasti pyyhkinyt.
     
    Viimeksi muokattu: 11.11.2010
  11. rentturaakki

    rentturaakki Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2007
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vinkistä!
     
  12. USA

    USA Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2006
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten hyvin teistä kyseinen HD20 malli sopisi normaaliin työkäyttöön, eli tavalliseen työ/business käytöön jossa luetaan maileja ja exeliä ja dokumentteja ja wordia ja pdf ja kalenteria yms tms jne..

    Tuntui kuin olisi tullut joulu kun laitoin aikoinaan 3 monitoria ja nyt olisi halu kokeilla korvata 3 nykyistä näyttöä 3:lla projektorilla ja kun tutkin tarkempia projektoreita niin oikeastaan halvin vähänkin tarkempi tykki on tämä HD20.

    Onko kellään kokemusta, onko hyvä idea, toimiiko, entä onko fiksumpaa pysyä monitoreissa, entä saako edes työpöydän jatkumaan tykistä toiseen niin että tekstit pysyy luettavana, näytönohjain olisi 5870 Eyefinity 6/6S/2GD5 joka kyllä kykenee näyttämään 3-kertaisen kuvan.

    Valaistus ei ole ongelma, saan himmennettyä koko tilaa, joskin ihan pimeässä en töitä halua tehdä.

    Mitenköhän muuten leffan katsomin sujuu 3:sta tykistä yhtäaikaa, ei taida kuva parantua jos rajat näkyy tässä, mutta tarkoitus olisikin löytää 3 x monitorille joku vieläkin parempi ratkaisu ja 3 x FHD tykit tuli nyt mieleen.
     
  13. Sipu

    Sipu Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2006
    Viestejä:
    312
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuulostat hieman rölliltä, mutta varmaan pidemmän päälle järkevää käyttää ihan monitoreja jatkuvassa työkäytössä. En suosittele.
     
  14. mikros

    mikros Guest Guest

    Liittynyt:
    18.08.2010
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    En nyt jaksa/ehdi alkaa käymään kaikkia ketjun viestejä läpi joten pahoittelut jos on jo käyty läpi vastaavia juttuja.

    Eli tällä hetkellä olen kallistunut kuvanlähteen osalta LCD/Plasmatöllöjen sijasta tykin puolelle ja vissiinkin tämä HD20 olisi hyvä valinta ensimmäiseksi tykiksi kun puhutaan alle 1500e laitteista...

    Mieltä askarruttaa kuitenkin muutama asia, varsinkin kun olen toistaiseksi täysi uuno mitä näihin laitteisiin tulee.

    A) Ensinnäkin tulevan kämpän koko tulee olemaan sen verran pieni että olkkarin seinien väli tulee olemaan vain n. 3metriä. Riittääkö tämä tälle tykille ihan ok?
    Jostakin lueskelin että kolmesta metristä saataisiin 80" screeni helposti aikaan... tälle vain haluaisin vähän varmistusta ettei tule ongelmia sitten kun pitäisi asentaa.

    B) Kuinka valosassa projektoria voi käyttää? Nainen ei oikein innostu ajatukselle että valot täytyy aina sammuttaa jos haluaa jotain katsella.

    C) Onko HD20LV -malli paljonkin parempi... kannattaako maksaa melkein 300 euroa enemmän? Tässä on vissiin parempi kuva valaistussa huoneessa mutta kuinka paljon?
    ANSI-kontrasti on 450:1 kun taas HD20:ssä se on 500:1... mitä tämä meinaa? Tarkoittaako että mustan taso on huonompi tässä kalliimmassa mallissa?

    D) Ja sitten vielä tuosta screenistä. Tälle vissiin suositellaan harmahtavaa screeniä mutta tekeekö se sitten valkoisesta selkeästi harmaata eikä valkoista?
    + Onko esim. Valkokangas.netin omat Carelia screenit (esim tuommonen 80" harmaa) mistään kotoisin?

    Kiitokset sille joka voi selventää näitä juttuja!
     
  15. Temmeke

    Temmeke Guest Guest

    Liittynyt:
    15.11.2010
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noita mittoja voi ihmetellä aika helposti tuolla:
    http://www.projectorcentral.com/projection-calculator-pro.cfm
     
  16. Sipu

    Sipu Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2006
    Viestejä:
    312
    Saadut tykkäykset:
    0
    A) Kannattaa hankkia se kangas vasta kun näet minkä kokoinen kuva tulee ja minkälaisilla zoom-asetuksilla. Kangas tyypillisesti kestää tykkiä kauemmin joten kannattaa ehkä hakea joku välimalli-asetus ja siihen sopiva kangas jottei sitten harmita kun optiikka vaihtuu.

    B) Kannattaa se kattolamppu sulkea mutta uudella lampulla kirkkaus on riittävä. Kuva on kuitenkin optimaalinen vain hämärässä

    C) Musta on jo HD20 kirkkaustasolla suht vaaleaa uudella lampulla, varsinkin lyhyeltä matkalta. Ajan myötä tilanne korjaantuu kyllä.

    D) DLP tykille valkoinen käy aivan mainiosti. HCG kankaista voi olla alussa jotain iloa mutta ajan myötä lampun kirkkaus heikkenee jolloin sillä ei ole suurta merkitystä... mielestäni
     
    Viimeksi muokattu: 26.11.2010
  17. Bache

    Bache Guest Guest

    Liittynyt:
    09.08.2005
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heipä hei! Ajattelin laittaa uusia tuloksia kalibraatio asetuksista muillekkin tykin omistajille. Ostin tuossa pari viikkoa sitten x-rite Eye one Display calibraattorin jolla sain kalibroitua tykkini hyvällä menestyksellä.

    Tykkinä tosiaan Optoma HD20. Tunteja lampussa noin 500h ja kuvan lähteenä toimii PS3. Seinään maalattu TIkkurilan harmony F499:llä noin 100" screeni.

    Kalibraatio asetuksiin/säätöihin vaikuttavat todella paljon screenin maalattu väri joka esim. Tikkurilan F499 värillä oli yllätyksenä luonnostaa liian vihreä. Eri kangasta/väriä käyttävät älkää kopioiko sokeasti asetuksia!

    Täytyy sanoa että kuva parani huomattavasti perus asetuksistani. Olin siinä uskossa että monen vuoden valokuvausharrastus ja kuvien editointi olisi harjannut silmäni siihen uskoon että voisin tykin säätää mutulla silmämääräisesti kohdalleen. Erehdys oli kova kun vertasin before ja after kuvaa kalibroinnin jälkeen. Värilämpö asettui mukavasti 6500K standardiin.

    Asetukset tykissä --> kuva lähteenä playstation 3

    Tykki: eco modessa
    picture mode: Reference
    contrast 47
    brightness 34
    color 45
    tint 50
    sharpness 8

    Gamma: Standard (curve type -1 offset 0)
    color temp: warm

    RGB/Bias:

    Red gain 6
    Greengain 0
    Blue Gain -3

    Red bias 0
    Green bias -1
    Blue bias 0


    Liitteenä kuvat:
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 30.11.2010
  18. xjanix

    xjanix Guest Guest

    Liittynyt:
    29.06.2006
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    TYkissä tunteja 1300h. Nyt tuli semmonen vika että kuva on täysin vihreä. HDMI piuhaa on koitettu vaihtaa. HDMI piuhaa on koitettu suoraan tykistä PS3:seenkin. hetken aikaa kuva on normaali mutta sitten kuva menee vihreäksi...Oisko tykki nyt sitten rikki? oisko vika lampussa?
     
  19. toke80

    toke80 Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2009
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    itellä kävi kerran samoin ja vika oli ps3:ssa.tosin kuva meni punaiseksi ja sit se hajos lopullisesti.ootko kokeillu toisella soittimella?
     
  20. xjanix

    xjanix Guest Guest

    Liittynyt:
    29.06.2006
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli optoma tänään huollosta ja siihen oli päivitetty firmis ja photosensor oli uusittu...mikä tämä photosensori oikeen on?