Genelec-ketju

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana johannesk, 16.12.2009.

  1. Brilleaux

    Brilleaux Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2003
    Viestejä:
    404
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyi saakeli! :sick:
    Aivan kammottava:D
     
  2. RBV

    RBV Surprise, cockfags! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 858
    Saadut tykkäykset:
    7
    Kerrankin sanat eivät riitä kuvailemaan :S
     
  3. Foncy

    Foncy Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Iltaa kaikille!

    Itselläni on jo liian pitkään ollut kotiteatteriprojekti käynnissä ja hakusessa olisivat uudet etukaiuttimet + av-kotiteatterivahvistin noin 25m2 betonielementti olohuoneeseen. Kuunteluetäisyys sohvalta etukaiuttimille tulisi olemaan noin 3m. Olemassa olevat nykykaiuttimet (passiivi yammut vanhasta pianocraft minihifi laitteistosta) edestä olisi ainakin alkuun tarkoitus siirtää taakse.

    Vaatimuksena uusille etukaiuttimille olisi, että ne ovat ainakin alkuun sen verta järeät, ettei subbaria heti tarvitse lähteä jaakaamaan. Kaiuttimet tulevat 33/33/33 jaolla musiikki/leffat/pelit käyttöön. Alunperin ajatuksena olikin hankkia suoraan lattiakaiuttimet, mutta nyt digi/hifiexpon jäljiltä alkoivat myös Genet kiinnostamaan ja tuli plärättyä koko tämä ketju lävitse. (Avovaimo juuri totesi, että olen sekaisin aiheesta...) Täytyy sanoa, että Genejen fanitus tällä kyseisellä foorumilla on hetkittäin jopa pelottavaa, mutta päätin silti ottaa riskin ja kirjoittaa ;)

    Itse olen miettinyt 8040A paria, mutta mikä eniten epäilyttää on kuunteluetäisyys, jota moni hifi kauppias on pitänyt liian suurena Geneleceille ja tarjonnut passiivisia "hifikaiuttimia" ainoaksi vaihtoehdoksi. Toisaalta Genelecin edustaja messuilla oli taas täysin sitä mieltä, että juuri 8040 olisivat hyvä valinta olohuoneeseeni. Hinnaltaan ne myös osuisivat noin 1500€ kaiutin budjettiini. Plussana myös Genejen sijoitettavuus suoraan 2,5m pitkän tv tasoni molempiin päihin. (Iso-pod jalustat ilmeisesti sen verran hyvin toimivat alla, ettei taso pääse resonoimaan)

    Kaipailenkin nyt mielipiteitä/käyttökokemuksia/apua aiheen tiimoilta. Ainakin tässä ketjussa jo useampi on kirjoittanut pärjäävänsä juurikin 8040 parilla isommassakin tilassa (osalla kirjoittaneista kylläkin subbari mukana setissä), mutta tuoreet mielipiteet ovat aina tervetulleita! Vahvistimeksi olen harkinnut joko Maranzin SR5005, Yamaha RX-V2065 tai Yamaha RX-V767. Muitakin max 800€ vahvistimia saa toki ehdottaa. HDMI 1.4 standardi ei ole måste.

    Kiitokset jo etukäteen vastauksista!
     
  4. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Miten bluray äänet kannattaa syöttää 7200 sarjan DSP subille? Eihän olisi mitään järkeä ensin AV-vahvistimessa muuntaa signaalia analogiseksi, jonka jälkeen se muutettaisiin taas digitaaliseksi AD9200A:lla. Turha/ylimääräinen muuntaminen edestakaisin ei ole koskaan mitenkään hyödyksi.

    Onko siis tällä hetkellä olemassa äänikorttia tai esivahvistinta joka tarjoaisi täysin digitaalisena säilytetyn signaalin 8-kanavaisena AES signaalina, vieläpä siten että uusimmat häviöttömät bluray ääniformaatitkin saadaan purettua kuuluviin?

    Stereonahan AES signaalin tuottaminen onnistuu tietääkseni perus 0404 emullakin, jollainen jokaiselta plazalaiselta jo löytyykin.

    E: Kysymys on toki hyvin teoreettinen, koska eihän minulla tule koskaan olemaan varaa yli kymppitonnin kaiutinsettiin..
     
  5. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Ikävä homma, mutta genen suosituksen mukaan kolmen metrin etäisyys vaatii jo täysikokoisesta sarjasta 1039A kajarit. Hinta on rapiat kymmenentuhatta kappaleelta + akustointi- ja rakennustyöt muutamia tuhansia, nämä nimittäin suositellaan seinään upotettuina asennattaviksi.

    Itse olisin ehdottanut jopa 8030A settiä, mutta kyllähän se tietysti voi hiukan alakanttiin olla. 8040 on varmasti hyvä valinta, mutta hankit ehdottomasti samantien 3kpl!
    Keskikaiutin on surround äänen kannalta tärkein yksittäinen kaiutin, eikä se saa missään nimessä olla heikompi kuin muut setin kaiuttimet. Leffoissa puhe eli dialogi on pääsääntöisesti aina miksattuna keskikanavaan. Keskikaiuttimeksi ei kelpaa muovinen pakettikaiutin.
     
  6. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    Kyseinen Step-By-Step-opas on tehty ammattiäänensovelluksia (monitorointi, miksaus, masterointi jne.) varten, joissa on täysin erilaiset tyypilliset kuunteluetäisyydet. Samaa opasta EI TULE noudattaa valittaessa kaiuttimia koti-/hifikäyttöön.

    Parempi opas löytyy täältä, tosin mallinimet ovat HT-sarjasta. Mutta käytännössä voi lukea siten että 6020A vastaa 8020B, AIW25 vastaa 8030A, HT206B vastaa 8040A, HT208B vastaa 8050A, HT210B vastaa 1032A jne.
     
  7. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Tämä on kyllä tiedossa. Ehkäpä viestini ensimmäisen kappaleen loppuun olisi pitänyt lisätä jokin hymynaama, jotta kyseinen heitto olisi ollut helpompi huomata ei-niin-tosissaan-sanotuksi.
    :D
     
  8. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    Iltaa.

    Kysypäs seuraavan kerran niiltä hifikauppiailta, että miksi usein kapeammalla etulevyllä varustettu ja vielä useammin suuntaimeton/ei-vakiosuuntaava passiivinen "hifikaiutin" olisi heidän mielestään parempi vaihtoehto pidemmälle kuunteluetäisyydelle. ;)

    Itse lähtisin liikkeelle juurikin 8040A:lla. Useimmiten subbarille ei ole tarvetta betonikopissa, etenkin jos naapuri löytyy seinän takaa.
     
    Viimeksi muokattu: 08.11.2010
  9. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Monikanavaisella digitaalilähdöllä varustetulla äänikortilla tai AD-muunnettuna millä tahansa kotiteatterivehkeellä.

    Monikanavaisia digitaalikortteja ovat esim:

    http://www.thomann.de/fi/lynx_studio_aes16e_pci_express.htm

    http://www.thomann.de/fi/rme_hdspe_aes32.htm



    AD-muunnos on oikein tehtynä täysin läpinäkyvä käsittelyvaihe, ei näy eikä varsinkaan kuulu signaalitiellä. Kuuluvia AD-muunnoksia saavat aikaan lähinnä harrastelijat volumesäätimen jälkeen syötetyllä behringerillä.
     
  10. Zorlim

    Zorlim Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2010
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muutamia omakohtaisia kokemuksia parin kuukauden ajalta voisin heittää. Minulla on käytössä edessä 8040x3 ja takana 8030x2. Itselläni on suurin piirtein sama kuunteluetäisyys, mutta puurakenteiset seinät ympärillä. Ensin mietin, että pärjäisinkö 8030 pöntöillä, mutta päädyin kuitenkin suurempaan malliin. Suosittelen, että hankit myös keskelle samanlaisen, jos et heti niin sitten myöhemmin. Sillä on nimittäin todella suuri merkitys, että kaikki etuset ovat samanlaiset - kuten varmaan olet ketjusta jo lukenutkin.

    Muutaman kerran on testimielessä tullut vaihdettua pienemmät eteen ja kylläpä näissä vehkeissä selvää eroa on. Ilman subbaria eron huomaa, mutta subbarin kanssa ero pienenee. Takana menisi pienemmätkin, paitsi jos kuuntelee musiikkia koko "arsenaalilla", jolloin optimaalisinta olisi kaikkien hyvä olla toistoltaan samanlaiset. Lähikuuntelussa (1m) 8030 toimii todella hyvin, eikä musiikkia kuunneltaessa tule edes subbaria ikävä.

    Iso-podit on hyvät, mutta suosittelen hankkimaan kunnolliset jalustat. Itse sijoitin kaiuttimet aluksi tv-tasolle, mutta hankin loppujen lopuksi jalustat. Äänenlaatu parani... mutta kaipa tv-tasokin vaikuttaa asiaan. :)

    En itse koekuunnellut kaiuttimia etukäteen kotiympäristössä, vaan hankin ne mutuna. Messuilla toki on tullut kuunneltua niitä useamman vuoden ajan, mutta nyt viimein oli mahdollista ne hankkia ja lisää on tulossa. Varma valinta on ollut, mutta ilman subia en silti pärjäisi. Tähän tietty vaikuttaa henkilökohtaiset mieltymykset...
     
  11. DTSMan

    DTSMan Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.06.2003
    Viestejä:
    2 266
    Saadut tykkäykset:
    3
    Olen tässä muutaman päivän yrittänyt löytää 8040 kaiuttimille kohtuu hintaisen esivahvistimen. Pro-ject Pre Box olisi nyt paras vaihtoehto juurikin hinnan perusteella. Signaalia pitäisi saada macilta ja ps3:lta ja kaukosäädin on ehdoton. Mitä muita malleja on alle 500e hintaluokassa? Nimenomaan 2-kanava vahvistinta etsin.
     
  12. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mistäs Geneleceille sopivat jalustat (valkoiset)? Järkevän hintaiset toki, jottei tarvitse maksaa "tavallisen" kajarin hintaa pelkästä jalustasta... :rolleyes:
    Vai pitääkö nekin tehdä itse...
     
  13. Brilleaux

    Brilleaux Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2003
    Viestejä:
    404
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa olla hifikauppiailla katteet kovemmat passiivimalleissa;)

    Itsellä 3kpl 8040:aa edessä, kuuntelumatka reilut 3m. Takakaiuttimina tällä hetkellä 6010, jotka vaihtuvat jossain välissä 8030/8040:aan.
    Kuuntelutilana toimii 122 neliön hirsitalon olohuone, joka on avoin useaan suuntaan; kuuntelutilan kokoa on siis vaikeahko määritellä.
    Systeemiin kuuluu myös subi, jako 80Hz. Geneillä saa ääntä omassa tilassani kokoisekseen yllättävänkin paljon, jopa ilman subia. No...rajummassa luukutuksessa ajoittain rajoitinvalot vilkahtelevat, mutta harvemmin.;)

    Centterinä oli ennen Choruksen koksu, ja vaihto 8040:aan toi kyllä erittäin suuren parannuksen; keskelle siis ehdottomasti myös 8040, jos Geneleciin päädyt.
     
  14. Foncy

    Foncy Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitokset kaikille erittäin nopeista vastauksista/kokemuksista/ohjeista/vinkeistä :) Kokemuksenne vain vahvistavat haluani päästä asap testaamaan tuota 8040A paria kotiolohuoneessani ennen lopullisten päätösten tekemistä. Ja jos Geneihin päädyn, täytyy tuo keskikaiutinkin lisätä ostoslistaan heti kun vain budjetti siihen venyy.

    Tuntuu kyllä kieltämättä siltä, että katteet ovat paremmin kohdallaan muissa kaiuttimissa usealla pääkaupunkiseudun kauppiaalla. Onneksi sentään tuli havahduttua tähän ennen kuin olin ehtinyt hankkimaan mitään. Onkos teillä heittää hyviä kivijalkamyymälöitä pääkaupunkiseudun alueelta, josta olisi mahdollista saada Genejä kotikuunteluun? Allekirjoittaneella alkaa nimittäin toivo loppumaan jo useammankin myyjän suhteen. Toki syitä on muitakin kuin tämä viimeinen Genejen syrjintä, mutta ei niistä nyt tässä ketjussa sen enempää.
     
  15. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös ammatti- ja kotipuolen virallisista jälleenmyyjistä löydy? Listoista näkee jopa mitä malleja on esittelyssä.
     
  16. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    Jälleenmyyjillä oli mahdollisuus tilata punaista 8020B:tä joulumyyntiin. Tiedotus asiakkaille tästä erikoisväristä jää heidän mainostamisen piikkiin.

    Laajempaa väriskaalaa löytyy 4000-sarjasta, jossa mahdollisuus tilata tuotteita reilusta 200 värin valikoimasta (RAL-värit).

    8040A:ta saa hopeisena erikoistilauksesta. Hinta sama kuin valkoisella.
     
  17. cityjeesus

    cityjeesus Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    2 314
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ok, kiitoksia infosta.
     
  18. Foncy

    Foncy Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    No jotta löytyyhän sieltä! Itse en ollut tajunnut plärätä kuin noita ammattipuolen liikkeitä lävitse. Tattis! :thumbsup:
     
  19. L4zzy

    L4zzy Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2010
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei,

    Olen ajatellut ostavain genelecit omaan kotiteatteriin. Tarkoitus olisi alussa mennä kahdella 8040:sellä. Jatkossa olisi tarkoitus laajentaa settiä 5.1 tai 6.1:seksi genelecin omalla subwooferilla. Minua kovasti kiinostaisi DSP:n tuomat edut mutta, onko mahdollista käyttää erikokoisia DSP sarjalaisia samassa setissä? Lähinnä ajattelin 8240 eteen ja 8130 taakse. Vai eroaako nämä GLM.SE:n tavarat niin että tämä ei onnistu?
     
  20. jkoivula

    jkoivula Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2006
    Viestejä:
    134
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voiko 8030A diskantin suojaritilä irrota itsekseen? Herättiin aamulla siihen, että kissa leikki tuolla ritilällä... En äkkiseltään keksinyt, miten ritilä on kiinni enkä yrittänyt sovittaa sitä takaisin. Metallikalotti näytti ehjältä, myöskään raapimisjälkiä ei kauittimessa ollut. :confused:

    Katti on joskus istuskellut kaiuttimen päällä, mihin se pääsee kiipeämään TV-tasolta. Myös uusi 50" plasma on herättänyt kiinnostusta, periaatteessa on mahdollista että olisi kynnellä napannut ritilän irti... Sama katti hajotti elementin ripustuksen vanhasta kaiuttimesta, Genelecit hommasin silläkin verukkeella että nuo olisivat kissankestävät. :weep: Nimim. teenkö rukkaset vai miten tästä eteenpäin...