Elokuvalippujen hintakehitys

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Antti29, 19.02.2008.

  1. Loobus

    Loobus Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2006
    Viestejä:
    282
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olkoon lipun keskihinta 7,5 euroa, mutta siinäkin tapauksessa siinä on muutama euro liikaa. Uusilaskutoimitus keskihinnalla huomioituna antaa vastaukseksi 15,10€. Ja nimen omaan tuon summan maksan elokuvaelämyksestä, sillä henkilökohtaisesti lipun hinta on se mitä matkakulut tekevät lisäksi. Jos joukkoliikenteen seutulippujen hinta putoaisi 2 euroon, saattaisin jopa harkita Helsingissä asti elokuvissa käyntiä.

    Teille jotka luette ja ihmettelette näitä höpinöitäni on syytä kertoa, että luonteeltani olen melkoinen kitupiikki ja surkeaa palkaa saavana hyvä niin.
     
  2. Solo

    Solo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.06.2003
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse en suostu maksamaan 6,50 euroa enempää lipusta. No, Engel on poikkeus, mutta sielläkin pääsee halvemmalla kun ostaa sarjarin. Finnkino on viikonloppuisin ja iltaisin off-limits, ellei satu olemaan aleilut tai sarjalippua takataskussa.
     
  3. jukra

    jukra Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2002
    Viestejä:
    321
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi pieni virhe laskutoimituksessasi on, lasket elokuvateatterissa käyntiin mukaan kaikenmaailman sekundaarisia kuluja (matkat) mutta tuo leffan ostaminen kaupastako sitten ei näitä kuluja tuota?
    Ok kauppa on varmaan lähempänä jne jne mutta jos kerran halutaan pilkkua nussien jokainen sentti laskea niin lasketaan sitten oikeasti eikä vain itseään huijata sillä että nostetaan toinen tapa toista kalliimmaksi.

    Voisi kait sitä laskea; leffalippu 8e, matkan 5e, juomat 5e, popparit 5e, olut leffan jälkeen 10e = OHO, leffakäynti maksaa 33e (jokainen saa keksiä lisää kuluja).
    Kotona katsottuun leffaan lasketaan sitten alekorin DVD:n hinta 5e eikä muita kuluja ja ollaan tyytyväisiä vaikka se alekorin leffa on parhaassa tapauksessa joku kolme kertaa telkkarissa esitetty vuoden 86 tuotos "taas säästettiin" :hitme:


    Mielestäni toki leffalippu maksaa liikaa, ainakin täälä Tampereella alkaa 10e olla vkl näytöksen hinta. Kotikonnuilla 7.5e vielä menee ja elämys on ~samaa tasoa.
    No nämä nyt on arvostuskysymyksiä, tuola toisessa ketjussa joku valitti kun porukka soittelee lehtitarjouksia että lehti halutaan lukea mutta siitä ei haluta maksaa - olisiko hiukka sama asia.

    edit ei kannata kirjoituksestani nokkiin kenenkään ottaa, mielestäni leffateatterikäyntiä ja kotonakatsottua leffaa nyt ei tuotteina voi vain 1:1 verrata.
     
  4. Simo81

    Simo81 Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2007
    Viestejä:
    177
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kotikatseluun täytyy ottaa mukaan tv:n tai tykin osuus, sohva on maksanut jotain, sähköä kuluu elokuvanautinnon aikana, vuokraa/lainanlyhennystä/yhtiövastiketta pitää maksaa myös tuolta ajalta, leffan säilyttäminen maksaa...
     
  5. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    On tosiaankin vaikea laskea vertailuhintoja kotiteatterin "kertalipulle". Sohvalla kun voi istua (usein nyös nukkuakin) muutenkin kuin elokuvaa katsoessaan, projektorilla katsotaan myös televisio-ohjelmia, kenties pelataan pelejäkin ja monikanavavahvistimella voi lisäksi kuunnella musiikkia. Asuntokin on joka tapauksessa hyvä olla olemassa...

    Matkakulujen/pysäköintimaksujen ym. lisääminen Finnkinon tikettien hintaan on mielestäni reilua, jos kerran kyseessä on pakolliset lisäkulut joita ei voi kiertää. DVD:n vuokrahintaan olisi toki myös vastaavasti laskettava mukaan matkakulut. Moni harrastaja tosin tilaa netin kautta levynsä omaksi postilaatikkoon kannettuna ainakin jos on keräilevää sorttia. Pitäisikö elokuvan vuokra- tai hankintahinta jakaa laskennallisesti ensimmäisen katsomiskerran yleisön lukumäärällä vai miten saataisiin vertailuku, sitä en tiedä. Omistuslevy kun saatetaan katsoa useampaankin kertaan.

    Kokemuseroista on Plazalla keskusteltu omissa threadeissaan, esim. tämän "Elokuvateatteri vs. kotiteatteri" -otsikon alla. Molemmilla on puolensa, joskin kotiteatterin tekniset ominaisuudet jatkuvasti kirivät kiinni "oikean" elokuvasalin vastaavia teknisesti "riittävien" laitteiden hankintahintojen ollessa jo "normaalikuluttajan" ulottuvilla.

    Oma mielipiteeni/arvaukseni on se, että muutamassa vuodessa Finnkino hinnoittelee itsensä ratkaisevalla tavalla ulos kilpailusta jos jatkaa nykyistä hintakehitystään. Kun ihmiset hankkivat joka tapauksessa suuria LCD -televisioita (ja projektoreita) tv:n katselua varten, niin halu maksaa kalliin puoleisista elokuvakäynneistä laskee entisestään.

    Itse henkilökohtaisesti en ole kovinkaan valmis maksamaan pyydettyjä hintoja elokuvateatterikäynnistä kaikkine oheiskuluineen. Pitkällä aikavälillä tv-sarjoista leffojen ohessa kiinnostuneelle elokuvataiteen suurkuluttajalle laadukaskin kotiteatteri muodostunee Finnkinoa edullisemmaksi vaihtoehdoksi.
     
  6. Sengir

    Sengir Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.05.2004
    Viestejä:
    323
    Saadut tykkäykset:
    6
    Finnkinon 5kpl sarjaliput kallistuneet. Nyt 9,40e/lippu. Säästö alkaa olla hurja normaalihintaan verrattuna :OI
     
  7. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    No huh huh. Tähän ollaan tultu. Huomasin hämmästyksissäni että Napapiirin Sankarit maksoi viikonloppuna 12€, siis 12€!!
    Mä luulin että 3-D elokuvat maksavat noin kympin.

    Viimeiset 5 vuotta ollaan menty Hullujen Päivien -lipuilla, koskakohan nekin lopetetaan kannattamattomina. 6,5€ oli sopuhinta keskinkertaisesta suomi-komediasta.



    Iso
     
  8. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Tästä on helppo syyttää 3D-moskaa, jonka korotettuihin lipunhintoihin myös normaalit sarjaliput ovat käyneet.
     
  9. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Naurettavaa...Kyllähän tuo kymppi on tällä hetkellä sellanen kipuraja. Siitä yli pitää olla Must-leffa tai toisten rahat, 3D on ihan sama etenkin kun ei itse sitä edes näe. Nykyisin kun 10 € on standardi niin 9 € tuntuu pieneltä alennukselta, aikoinaan taas korkealta hinnalta..Toki 11 € vaikuttaisi salakavalan tai kenties ilmiselvän rahastavalta joten hilataan suoraan hinta 12 €...ja silloinhan 10 € on taas halpaa. Edes Rennyn Mannerheim ole tuon arvoinen.
     
  10. Maraballo

    Maraballo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2007
    Viestejä:
    121
    Saadut tykkäykset:
    0
    ja 3D viikonloppuna Tennarissa 14€ :hitme:
     
  11. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    Eipä usein laffassa tuu enää käytyä näillä nykyhinnoilla. Työmaalta onneksi saa pari lippua/kuukausi n. puoleen hintaan mutta ne taas eivät käy 3D näytöksiin... :hitme:
     
  12. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vaikka on jo vanha postaus, niin 1995 0,33L tuoppi maksoi 10mk. Kait sen ensimmäisen stoben hinnan muistaa aina. :D Tämän päivän rahaksi muutettuna 12,45mk eli 2,09€. Mistään ei tuoppia saa tänä päivänä tuohon hintaan... Paikoissa jossa käyn, pieni tuoppi maksaa 3,20€.
     
    Viimeksi muokattu: 21.10.2010
  13. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä tuli huomattua kun perjantaina kävi katsomaan Despicable Me:tä, vähän venähti kasvot kun lippuluukulla ilmoitettiin hinta. Aivan uskomatonta paskaa.

    :edit: Tsinivuon kannattaa alkaa käydä Kalliossa, jossa tuoppi on halvimmillaan 2,5€.
     
    Viimeksi muokattu: 21.10.2010
  14. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Muistan erittäin hyvin ajan, jolloin VHS-videon vuokraaminen maksoi noin 2-3x enemmän kuin leffassakäynti, eli yksin ei "kannattanut" videota vuokrata.
     
  15. dutchman

    dutchman Guest Guest

    Liittynyt:
    17.11.2007
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siitä onkin viimeksi aikaa kun on normaali hinnan leffalipusta maksanut, leffassa tulee käytyä suht paljon.

    Noi leffalippujen hinnat on kyllä aika korkeita, varsinkin 3d-näytöksien, siksi tulee ostettua netistä noita leffalippuja jotka käy myös 3d-näytöksiin ja hintakattona meikäläiselle on se 8e.
    Markka aikana muistaa vielä että leffalippujen hinnat oli pitkään 30-35mk ja jossain vaiheessa nousivat 40mk:aan. Eurot tulivat niin lippujen hinnatkin nousi..
     
    Viimeksi muokattu: 21.10.2010
  16. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näillä hinnoilla alkaa kyllä leffakäynnit loppua. Toisaalta nytkin on tullut käytyä vain jotkin aivan must leffat katsomassa teatterissa ja nämäkin enemmän sosiaalisena tapahtumana kuin laadun takia. Pitäisi saada vähintään 4k tykit ja kaarevat valkokankaat teattereihin jotta jotain vielä jaksaisi käydä katsomassa :)
     
  17. Pvt Joker

    Pvt Joker Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2009
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koska VHS:ien vuokraaminen noin kallista on ollut? 1980-luvun puolivälissä? Minä en silloin vielä videoita vuokrannut, koska laitetta ei kotona ollut (vanhemmat hankkivat vasta 1989) mutta muistan sen, että 1990-luvun alkuvuosina uuden elokuvan vuokrahinta oli noin 50% kalliimpi kuin elokuvalippu (vuokra luokkaa 30 mk, leffalippu 20 mk). Ei siis kuitenkaan kaksi kertaa kalliimpi ainakaan enää tuossa vaiheessa, mutta toki yksin tai edes kaksin ei leffaa silloin vielä kannattanut vuokrata, koska elokuvateatteri oli ihan eri juttu kuin VHS 26-tuumaisesta töllöstä (mikä sitäpaitsi oli siihen aikaan vielä melko suuri).
     
  18. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Hyvin muistissa kun joku Finnkinon johtoportaan edustaja kertoi aikoinaan haastattelussa, että lipunhinta ei vaikuta elokuvissakäyntiin - kummasti vain juuri vitosen päivät silloinkin keräsivät ne pisimmät jonot lippuluukuille.

    Täyttä hintaa en ole maksanut tällä vuosituhannella kertaakaan, mutta alkaa sarjalipuissakin kipuraja hiljalleen ylittyä. Onneksi sentään nuo kauppaketjujen alekampanjaliput ovat vielä kohtuuhinnoissa. Rahastuksen lisäämiseksi kehitetty 3D on varsinainen lahja kaikille muille, paitsi itse elokuvaharrastajille.
     
  19. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Niillä main, ensimmäisen vhs:n ostin yhden kaverin kanssa käytettynä kimppaan siten, että oli vuoroviikot. VHS:n vuokraus maksoi 35-37 mk, elokuviin lippu taisi olla jotain 15-17 mk. Ja sitten vähän myöhemmin tuli vielä Bonnie & Clyde kampanja. Se oli poikaa. (Puolen vuoden aikana olikohan se 25 vai 20 katsottua elokuvaa, niin sai kortin, jolla seuraavan puolen vuoden aikana pääsi puoleen hintaan elokuviin. Sitten jos puoleen hintaan katsoi taas sen 20-25 elokuvaa, sai kortin, jolla pääsi puoli vuotta ilmaiseksi kaikkiin Finnkinon elokuviin joihin halusi.)
     
  20. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos vuokraaminen edellytti Movieboxin mukaan ottamista niin ainakin silloin. :D
    Niissä oli hohtoa, kantaa salkku himaan vuokraamosta ja leffa pyörimään.

    Mun muistikuvat 80-luvun loppupuolelta oli VHS-vuokraelokuvista 30-40mk ja elokuvateatterissa 25-35mk. Olisin itse sanonut että aika samanhintaista oli leffan vuokraus ja teatterissa katsominen.



    Iso