Kaapelit testissä - vastauksia etsimässä?

Keskustelu osiossa 'Kaapelit sekä tarvikkeet' , aloittajana Sax-audio, 06.11.2009.

  1. PeteH

    PeteH Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tässä tarviikkaan lääkkeitä testata, ne voit tehdä sitten oman makusi mukaan eikä tarvii täällä tilittää niistä. Mutta kyse on siitä, miten pullistelit aiemmin. Kerran vielä:

    "Originally Posted by tpi
    Mitäs se kertoo itseluottamuksesta ja itsetunnosta, jos ei uskalla epäillä omia aistejaan ja vaikutelmiaan, eikä uskalla arvioida asiaa ilman ennakkokäsitystä. Ei minusta kovin hyvää."

    Sulla ei siis ole itseluottamusta eikä itsetuntoa? Tunnusta vaan, niin en enää ota asiaa esille, ei siinä ole mitään hävettävää. :) Äläkä viitti jauhaa tuota kaksoissokkojuttua, ole nyt kerrankin sanojesi mittainen ja arvioi ilman ennakkokäsitystä.
     
  2. Baphomet

    Baphomet Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2008
    Viestejä:
    624
    Saadut tykkäykset:
    0
  3. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Etkö nyt jo ymmärrä että se pointti on se että ihmiskorva ei ole tuollainen laite.
    Jos tarpeeksi tarkat mittalaitteet hommataan niin varmasti löytyy mitattavia eroja vaikka kahden identtisen kaapelin välillä mutta ihmiskorvalla noita ei ole mitenkään mahdollista kuulla eikä ole myöskään kuultu.
    Jos syntyy joku supersankarimutantti mies jolta löytyy kultakorvat niin sitten on eri juttu.
     
  4. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    :confused: öh, mutta eihän ilman ennakkökäsitystä VOI arvioida kuin kaksoissokkona, ja kun kukaan ei ole eroja kuullut, niin miksi minun pitäisi se sama henkilökohtaisestikin vielä varmistaa?
     
  5. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    No mutta ongelma on siinä, että kuuloaisti on ennakkokäsityksille altis, ja kaikilla on ennakkokäsityksiä. Kukaan ei kuuntele "avoimin mielin" ja ne "avoimin mielin" eroja kuulleetkin ovat yhtä ennakkokäsityksellisiä kuin skeptikotkin. Ja siksi, kaksoissokkotesti on ainut luotettava, ennakkokäsityksiä poissulkeva testi.

    Ja jos oikein totta puhutaan, mä en kyllä kuule eroja vähän parempien suprien ja normilakun välillä... En vaan millään, vaikka kuinka yritän. Mutta kun heikko itsetuntoni vaatii parempia kaapeleita kuin vuosia vanhat lakut, kun muuhun on vähän panostettu...

    Ennen kuin alat minun kuuloani mollaamaan, niin kyllä kuulen paljonkin eroja kaiuttimien sijoituksen, akustoinnin ja eri kaiuttimien välillä. Vahvistimien ja eri soittimien välillä erot pienenee, ja kaapeleissa ei ole mitään eroja...
     
  6. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
  7. Baphomet

    Baphomet Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2008
    Viestejä:
    624
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan se kaikille.

    Ja suoraan säännöistä:

    Niinkuin sanottu, nyt hakemaan sitä milliä jos on kerran varmuutta asiasta.
     
  8. brr

    brr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.08.2005
    Viestejä:
    430
    Saadut tykkäykset:
    0
    "At JREF, we offer a one-million-dollar prize to anyone who can show, under proper observing conditions, evidence of any paranormal, supernatural, or occult power or event."

    Sanakirjasta voi tarkistaa mitä anyone tarkoittaa.
     
  9. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eiköhän tuo kaapelitesti kuulu Randin muiden miljoonan dollarin testien sarjaan ja ohjeissa lukee :

    "12. This offer is not open to any and all persons. Before being considered as an applicant, the person applying must satisfy two conditions: First, he/she must have a “media presence,” which means having been published, written about, or known to the media in regard to his/her claimed abilities or powers. This can be established by producing articles, videos, books, or other published material that specifically addresses the person’s abilities. Second, he/she must produce at least one signed document from an academic who has witnessed the powers or abilities of the person, and will validate that these powers or abilities have been verified.

    "
     
  10. PeteH

    PeteH Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuka sen määrittelee, että kaksoissokkotesti on ainoa? Muut kuin tän foorumin kirjoittelijat? Jos sä oikeasti lopettaisi lässytyksen ja toimisit... Veruketta toisen perään vaan tulee.

    Kyllä jokainen pystyy melko luotettavan testin tekemään, kun on vaan itselleen edes jotakuinkin rehellinen ja testaa järkeä käyttäen. Itselläni on tosiaan käynyt kaikenlaisia kaapeleita testissä, joissain eroja olen havainnut, joissain en. Joskus kalliimmat on saaneet väistyä halvempien tieltä, joskus toisinpäin. Kriittisyys lienee avainsana. Mitä kukin pitää merkittävänä erona/parannuksena, ratkaissee yleensä. Tietysti jos lähtökohta on että kun ostaa tarpeeksi paksut bulkkijohdot homma on ok, sitten se on ja käyttäjä lienee tyytyväinen ratkaisuunsa, ei siinä sitten tarvia hakea pieniä (tai isompiakaan) eroja kaapeleiden välillä. Ja sekin on kaikkien vaan hyväksyttävä, että kaikissa laitteistoissa niitä eroja ei kerta kaikkiaan tule esille, joissain taas tulee. Eikä tämä tarkoita, että ne olisi halvempia tai huonompia, missä eroja ei tule.
     
  11. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34

    Viimeisen 200 vuoden luonnontieteellinen tutkimus määrittelee sen, että kaksoissokkotestaus on paras ja ainoa kunnollinen tapa erotella kahden subjektiivisesti tulkittavissa olevan asian todellista, merkitsevää, eroa. Suositelisin luonnontieteellisiä opintoja; fysiikan, kemian ja matematiikan opetuksen tila on maassamme säälittävän surkea (kuten tästä keskustelustakin käy ilmi).
     
  12. PeteH

    PeteH Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo olisikin varmaan tärkeää, mikäli tämä olisi edes minulle jotain tiedettä, vaan kun ei ole. Tiede toki tarvitsee tarkemmat kriteerit kuin normaali harrastustoiminta, tämän myöntänet? Vai valitsetko ihan kaiken elämässäsi tieteellisen näytön perusteella? Naisesta ja ruoasta lähtien? Tulee mieleen myös takavuosina telkkarissa pyörineet mainokset, joissa mainostettiin jotain kolajuomaa. Muutaman tötterön alla oli erimerkkisiä kolajuomia ja maistaja ei tietenkään tiennyt mitä siellä oli. Harva pystyi erottamaan niitä toisistaan, tuskin kukaan osasi nimetä sitä omaa suosikkiaan, jostain syystä suuri osa nimesi mainostettavan tuotteen parhaaksi. Sittemmin on tullut julki, että tuollaisissa sokkotesteissä yleensä makein koetaan parhaaksi. Oliko se sitten lopullinen totuus sen paremmuudesta, jää arvoitukseksi, vaikka tuo sokkotesti näin antoi ymmärtää. Ja samantyyppisiä juttuja voin/kevytlevitteiden ja herraties minkä kanssa. Voisiko siis kuitenkin olla niin, että sokkotestillä pystytään hävittämään eroja ohjailemalla sitä haluamaansa suuntaan?

    Kannattaisiko laittaa asiat oikeaan perspektiiviin? Jos joku haluaa esim. tehdä väitöskirjan kahden kaapelin erosta, silloin tuo tieteellinen lähestymistapa lienee oikea, mutta jos normihifisti testaa kaapeleitaan, ei kai siihen tarvita akateemista lähestymismallia? Vai onko tämä teille tosiaankin niin vakava harrastus?
     
  13. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos oikeasti kykenet kuulemaan tuon eron niin luuletko että oikeasti tuottaa vaikeuksia nousta kaikkien hifiuskovaisten messiaaksi ja täten täyttää nuo vaaditut kohdat? Muutama puhelu lehtiin ja jossain TKK:ssa vaikkapa suoritetut testit niin eiköhän se olisi siinä.
     
  14. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lueskelin noita linkkejä, mutta missä tarkkaan ottaen kerrotaan audiokaapeleiden testistä, testattavista tuotteista jne.??

    Kummituksia ja muita paranormaaleja riivaajia en nyt ajatellut tavata.

    Onko kokeessa Monster- ja jotkut Yber-kalliit kaapelit vertailussa, jolloin erot ovat olemattomat, vai PiliTeemun "alkaen"- 1.99 € narut ja Monsterit???
     
  15. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei se vakavaa ole, mutta kun olet sitä mieltä että useiden kymmenien ellei satojen (tai vielä enemmän) euron satsauksen olevan vaivan arvoinen, niin pitää siihen olla joku oikea perustelu/syy miksi sijoitus on kannattavaa.

    Ainut argumenttisi on että pitää kokeilla itse, eli täysin subjektiivinen kokemus kaapeleiden väitetyistä eroista? Eli olet samaa mieltä että kaapelien erot ovat täysin subjektiivisia, plaseboa, eikä niillä ole mitään muuta perustelua?
     
    Viimeksi muokattu: 15.10.2010
  16. PeteH

    PeteH Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko subjektiivisuus ja plasebo mielestäsi sama asia? http://fi.wikipedia.org/wiki/Subjektiivisuus ja http://fi.wikipedia.org/wiki/Plasebo


    Mun mielestä ne erot on kyllä joskus hyvinkin helposti kaikkien havaittavissa, ilman mitään sokkotestailua tai plaseboefektiä. Joskus taas vähemmän hyvin ja joskus ei ollenkaan. Ja tuo satsauksen suuruus on taas subjektiivinen asia, jollekin kymppi on liikaa, jollekin tonni ei mitään - se, mitä sillä kokee saavansa, on taas eri asia. Ja perusteluna mun mielestä toimii aivan hyvin se, että tyyppi sanoo tykkäävänsä toisesta enemmän kuin toisesta ei, ei ole multa mitään pois enkä sen takia kyseenalaista hänen valintojaan ja mieltymyksiään. Saati mielenterveyttä. Välttämättä en aina ole valinnoista yhtä mieltä toisten kanssa enkä itse niihin aina päätyisi, mutta mitä väliä silläkään on? Se lienee sitä subjektiivisuutta.
     
  17. PeteH

    PeteH Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luepa oikein ajatuksella. Ei ne koekanit vaan testin järjestäjät huomasi tuon eron testin tulosten perusteella. Eli sama ruoka maistui erilaiselle kohinan kanssa kuin ilman, eikö se kerro että eroa tuli juurikin koetilanteessa? Varmaan sama kaapelikin kuulostaisi erilaiselle taustakohinan kera, pitäisikö siitä puolestaan vetää johtopäätös että samassakin kaapelissa on eroa itseensä? :OI
     
  18. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    [​IMG]
     
  19. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, monien edittien jälkeen, hävisi "mahdollisesti placeboa"...


    Noh, mun mielestäni niissä ei ole mitään eroa, sokkona tai ilman. Ollaan siis +-0. Ei tästä sen enempää. :)

    Juu, jokainen ostakoot mitä haluaa, se ei ole minulta pois. Mutta pitää siinä selkeä disclaimeri olla, kun puhutaan kaapeleista mahdollisista eroista ja siitä että kun että niissä ON aina korviinkuultavaa eroa...

    Eikös tuo vaan todista, että makuaisti ja makutuntemus on monen aistin yhteistulos, ja että kova ääni/kohina aiheuttaa makutuntemuksen turtumisen.
     
  20. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Audio on näkymätöntä mikä antaa ultimate-välineen väittää siihen liittyen mitä milloinkin mieleen juolahtaa. Samalla se on varma pakotie kuuntelumasennukseen, -keuhkoreumaan, -lavantautiin tms vedoten kun lehdennousu valvotussa testissä ei olekaan suosiollinen. Tällainen venkoilu ei onnistu millään muulla alalla.

    Tämä on sama kuin videotestissä kultasilmä väittäisi erottavansa 40" testinäytöstä pisteen ja pilkun fontilla Arial 10 kolmen kilometrin päästä ilman kaukoputkea. Miksi kukaan ei väitä? No siksi kun siitä jää heti kiinni 100%:sti ja väittäjälle nauretaan.
    Audiossa tämän tason väitteet ovat jatkuvaa arkipäivää.