Avataanpa uusi ketju, kun ei mahdu omat hahmotelmat tuohon alle 500 hintaluokkaan. Koteloksi on valikoitunut Antec Fusion Remote, jos ei mieli muutu jostain hyvästä syystä. Kysymys 1: Jos tarvitsee htpc-käytön lisäksi vaikka pienimuotoista videoeditointia harrastaa koneella, niin olisiko tuollainen intelin i3-530 hyvä valinta prossuksi? Kysymys 2: Minkälainen emolevy tuohon sopisi ja muistit? Kysymys 3: TV-kortti vai ei ja jos niin mikä? Vai selviääkö Soneran koti-tv -palvelulla ilman tv-korttia ohjelmien tallennuksesta? Senhän saa näkyviin koneella esim. vlc-playerillä. Kysymys 4: Kannattaako ostaa ssd-levy käyttistä varten? Nopeuttaako koneen toimintaa miten? Käyttikseksi linux, xp tai 7.
i3 näytönohjaimen teho ei taida riittää kunnolliseen lomituksen poistoon edes sd materiaalilla. Ainakaan nopealla kokeilulla snookeri ja prätkä kisat näyttivät aika huonolta, DXVA:lla ja ilman. Edit: No kyllä lomituksen poisto parantui katsottavaksi pienen säätelyn jälkeen. PowerDVD 10 kodekista käyttöön dxva ja intelin asetuksista pois oletuksena päällä olevat kohinanpoisto sekä terävöitys. Mikähän ero tuossa PWDVD ham kodekissa on? Sekin käyttää rautapurkua, mutta liikkuva kuva on selvästi huonompilaatuista.
1. Videoeditointi varmasti onnistuu jo tuolla i3-prosulla. Itse kiinnittäisin huomiota enemmänkin näytönohjaimeen. Esim. Adoben Premiere hyötyy todella paljon tehokkaasta ja tuohon käyttöön sertifioidusta grafiikkakortista. 2. Muistia pitää saada riittävästi, vähintään 4Gt. 4. SSD-levy nopeuttaa kun pitää hakea paljon pieniä tiedostoja muistiin. Käyttöjärjestelmän käynnistyminen on SSD:ltä nopeampaa.
En edes tiennyt, että prosessorissa on gpu . Tässä tuo alkuperäinen noeikujoo:n ehdottama paketti johon olen vaihtanut muistit ddr3, isomman kiintolevyn, hiljaisemman virtalähteen, blurayn tilalle dvd ja kotelo anteciin. Onko pelittävä kokoonpano?
XP:tä ei oikein enää kannata laittaa, koska siihen ei saa DirextX:n 10-versiota ja DXVA2-tukea. Esim. XBMC:llä HD-videoiden purku GPU:lla toimii Windowssisa vain DXVA2:n kautta. Digi-tv käytössä kyllä kannattaa panostaa näytönohjaimeen, joka osaa tehdä GPU:lla laadukkaan lomituksenpoiston. Nvdian GT220 on tällä hetkellä hyvä vaihtoehto, jos päädyt Linuxiiin. Sitä en osaa sanoa, millaiseen lomituksenpoistoon esim. Atin näytönohjaimet pystyvät Windowssissa.
Tuossa varmaankin järkevin vaihtoehto win7 kokoonpanoon sinulle, HD5450 riittää myös, jos et katsele 1080i materiaalia. http://www.asus.com.au/product.aspx?P_ID=NgyhGji4qX6FpFiO
Jotain perusteluita miksi on järkevin? Ja mitä jos päädyn ummikkona kokeilemaan Linuxia, pelittääkö siinä? Hd-lähetykset ovat käsittääkseni 1080i:tä.
Tuo Nvidian GT220 taitaa siis tulla kyseeseen, ellei paaton perustele tuota toista näytönohjainta paremmaksi jotenkin. Vielä pitäisi päättää tuo prossu-emo-yhdistelmä.
itse en taas murehtisi lomituksen poistosta millään tavalla vielä nyt kun kuitenkin tallennus on aina 1080i joten lomitus pitää tehdä tietysti aina kun ohjelmaa katsoo tms... helpompaa lienee konvertoida koko matsku kovolla ollessaan 1080p niin sitten ei tartte enään murehtia kortin tekemästä lomituksen poistosta. mutta itse en kyllä näe mitään järkeä lähteä poistamaan jotain tai luomaan keinotekoisesti uutta digitaali sisällölle vaan antaa 1080i olla 1080i:tä niin välttyy turhilta murheilta... tosin itse en muutenkaan välitä P'skan vertaa lomituksista kun muutenkin näytönohjain (radeon 3450,3870,4870,5870 sekalainen määrä eri catalystejä)kovertoi mulla kaiken (työpöydän,youtube videot, musavideot,hd leffat) automaagisesti 1080Phen (xp,vista, w7) ja en ainakaan millään testimateriaalilla ole nähnyt mitään lomituksia tai sen puutteita töllössä (1080p töllö) itse taas ostaisisin esim radeon 5550sen (purkaa kahta 1080p streamiä samaan aikaan w7kan aeron kanssa eli tehoa piisaa) jos esim windows7 tulisi kanssa... linux käyttöön soveltuu vanhemmat radeonit myös (uusille ei ole kunnon ajureita ja menee myös dx11 tuki haaskuun)
Lomitus pitää poistaa katselua varten, koska näyttölaitteet ovat progressiivisia. Periaatteessa lomituksenpoiston voi jättää television tai kotiteatteriprojektorin tehtäväksi, mutta et saa lomitettua videota ehjänä ulos HTPC:stä, koska näytönohjaimet/ajurit eivät tue lomitetun videon yksittäisten kenttien tahdistusta. Jollain laadukkaalla mediatoistimella saattaisi onnistua paremmin, mutta taitavat nekin tehdä perus-bob-lomituksenpoiston 1080i-videolle. Jos ei halua hankkia laadukkaaseen lomituksenpoistoon kykenevää näytönohjainta, toiseksi paras vaihtoehto on käsitellä tallenteet AviSynthillä tai MEncoderilla. Liikekompensoitu ohjelmistopohjainen lomituksenpoisto on kuitenkin hidas operaatio 1080i-videolle: dual-corella n. 10-20 kertaa hitaampaa kuin reaaliaikainen toisto, eli kahden tunnin elokuvaa on käsiteltävä ainakin vuorokausi täydellä CPU-teholla. Heikompilaatuiset liikeadaptiiviset menetelmät ovat huomattavasti nopeampia, mutta eivät aivan reaaliaikaisia. Minä taas olen samalla kannalla kuin noeikujoo, eli Linuxiin ei kannata edelleenkään hankkia mitään Radeonia HTPC-käyttöä varten. Avoimissa ajureissa ei ole tukea rautapurulle ja suljetun ajurin tuki on käyttökelvoton. Intel Core i3/5/7:n integroitu näytönohjainkin on parempi vaihtoehto, joskin ajurista puuttuu tuki kunnolliselle lomituksenpoistolle edes SD-tarkkuuksilla.
catalysteissä on vakiona bob,weawe,adaptive,motion adaptive,vector adaptive valittavissa tai sitten pitää sen automaattisena niinkuin mä uusimmissa catalysteissä (10.7) on mukana oma converter softa jolla voi käyttää näyttiksen gputa konvertointiin... ei mene sitä ~20x aikaa
Jos aiot käyttää linuxia, niin osta nvidia. Jos windowsia, niin valitse ati. Niin, ja testaa ensin i3 omaa gpu:ta. Ainakin windowsissa silläkin saa ihan kohtuullista kuvaa.
Jos windows, niin miksi siihen ati? Jos ostan nvidian enkä saakaan hommaa pelittämään linuxilla, niin eikö nvidia sitten toimikaan windowsilla? Linux siis kiinnostaisi, mutta kun ei ole mitään kokemusta siitä ja omat taidot tietokoneiden kanssa on mitä on...
En ole itse testannut nvidian kortteja windowsissa, niistä ei tainnut saada uusimpia ääniformaatteja ulos? Tuossa andtechin testissä näkee hyvin erot lomituksenpoistossa, hyvältä näyttää gf220 kuva. Testi taitaa olla 1080i materiaalilla? http://www.anandtech.com/show/2931/ http://images.anandtech.com/reviews/video/ATI/5450/Cheese Slices.zip Mutta testaa ihmeessä i3:sen omaa gpu:ta linuxilla.
Kyllähän Nvidiakin toimii myös Windowssissakin. Monet valitsevat HTPC-käyttöön ATI:n 5xxx sarjan, koska ne osaavat HD äänien (True HD, DTS-MA) bitstriimauksen HDMI:n kautta vahvistimelle, mistä voi olla joillekin iloa Blu-ray elokuvia katsottaessa. Nvidian korteista saa HD äänet ulos HDMI:stä vain monikanavaisena PCM:nä. Sitä en osaa sanoa, miten hyvin ja millä ohjelmilla ATI:n lomituksenpoisto toimii Windowssissa, kun siitä ei ole omakohtaisia kokemuksia.
Kappas, hieman edistystä. Näyttäisi tosin siltä, ettei lomituksenpoistoa ja kohinanpoistoa voi kytkeä erikseen päälle/pois VA-API:n kautta, vaan ne toimivat yhdessä. Lomituksenpoistomenetelmää ei myöskään voi vaihtaa. Ehkä GPU:n sampler-yksikkö valitsee sen automaattisesti videon resoluution perusteella. Olisi mukava kuulla käytännön kokemuksia lomituksenpoistosta mplayer-vaapilla.
Prosessoriksi ehdotin E3300:sta, koska siinä aika hyvä tehohintasuhde -> http://www.cpubenchmark.net/cpu_value_available.html. Toki jos rahasta ei ole kiinni, niin tilalle voi vaikka ottaa i3 prosessorin ja vaikka Intelin DH55TC emon, joka kuluttaa idlenä aika vähän sähköä -> http://www.silentpcreview.com/article1064-page5.html. Mutta yli 100 kalliimpaa konetta ei varmaan kannata ostaa pelkästään sen vuoksi, että voi säästää sähkölaskussa 10 vuodessa.