Handan 9900 hd

Keskustelu osiossa 'Handan' , aloittajana McKone, 04.09.2009.

  1. EleTjt

    EleTjt Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    ... mutta nyt onnistui :thumbsup:. Boksi päivittyi versioon 1.27 (14-april-2010). Auttoi ainakin siihen kanavan haku -ongelmaan: haku löysi kaikki kanavat kaatumatta. Muuta en osaa vielä tässä vaiheessa sanoa. Oikeastaan ainoa korjaus, jota todella odotan, on laitteen jumittumisen korjautuminen. Aika näyttää, korjautuuko ongelma.
     
  2. Mafurasan

    Mafurasan Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2005
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen nyt ollut noin kaksi viikkoa ko. boxin "onnellinen" omistaja ja havaintoni ovat seuraavat: katselu toimii ongelmitta, ei valittamista. Tallenteiden toistossa sitten sitäkin enemmän: kuvaruutu välähtää mustaksi, äänessä tsik-tsik -katkoja ainakin 3-4 kertaa elokuvan aikana, pikselöitymistä 1-2 kertaa. SW on v. 1.23 (Mar 9 2010). Niin, ja olen Soneran kaapelin päässä Etelä-Karjalassa, jonne nämä uudet ja HD-kanavat tulivat kuluvan kuun puolivälin tienoilla.
    Palaa suloisan katkerana mieleen aika noin kolme vuotta taaksepäin, jolloin omistin edellisen Handanin, kuustonnisen, jonka kanssa ongelmat olivat kovin samankaltaisia. Nyt välillä oli (ja odottaa jälleen käyttöönottoa?) Topfield 5100 HDMI. Se toimii moitteetta. Tästä kaikesta päätellen voisi vetää johtopäätöksenä, että Handanin SW on buginen ja viimeistelemätön. Kuinka se voi olla mahdollista näin monen vuoden jälkeen? Ja kuinka missään testissä tämä purkki voidaan reitata voittajaksi? Kysyn vaan.
     
  3. lowend

    lowend Guest Guest

    Liittynyt:
    18.04.2009
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Auttoiko päivitys jumiutumisiin, ettei tarvitse enää virtakytkintä käyttää? Auttoiko myös tallennettujen ohjelmien katseluun, ei ääni pätki ja toimii myös YLEn tekstitykset?
     
  4. Pekka T K

    Pekka T K Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2008
    Viestejä:
    253
    Saadut tykkäykset:
    0
    Handan 9900 on Cable HD Ready sertifioitu Sw 1.21 versiolla. Yksi perustelu Cable HD Ready hyväksynnälle oli, että saadaan hyvin toimivia laitteita. Tämä Handan 9900 esimerkki osoittaa, että Labwisen testaus ei takaa että laitteet oikesti toimivat moitteetomasti.

    http://www.kaapelitelevisio.fi/cableready.asp?hd=true&menu_id=433
     
    Viimeksi muokattu: 02.05.2010
  5. EleTjt

    EleTjt Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Njet. Edelleenkin jumittaa, jos on ollut pitkään pois päältä. Tuntuu jotenkin liittyvän HDMI-liittimen kautta tapahtuvaan "keskusteluun" näytön resoluutiosta tai jostain. TV:n kuva välkkyy kunnes sammutan digiboksin. Boksi kyllä käynnistyy ja sammuu kaukosäätimestä, mutta kanavaa ei pysty vaihtamaan. Toisinaan kuuluu ääni, toisinaan ei. Takapaneelin virtakytkimestä kun käyttää päältä pois ja päälle takaisin, niin taas toimii. Ei kovin kätevää. Ja jos nauhoitus on päällä, niin sitten ei auta kuin odottaa, kunnes nauhoitus on päättynyt.

    Moisia ongelmia en ole huomannut. Sen sijaan viime viikonlopun nauhoitukset olivat varsin hauskoja: nauhoitusten ajankohta ja kesto oli OK, mutta kanavat mitä sattuu. Oli mm. pari nauhoitusta Iskelmäkanavalta, yksi nauhoitus TV7 kanavalta, jne. Kun katsoin nauhoitusasetukset, niin kaikki nauhoitukset olivat siirtyneet jollekin muulle kanavalle kuin mitä olisi pitänyt. Saattaa olla, että meni sekaisin ohjelmistopäivityksen yhteydessä, vaikka muistan kyllä tarkistaneeni nauhoituslistan läpi ohjelmistopäivityksen jälkeen.

    Alkaa olla mitta täynnä tämän laitteen kanssa. Tiedä sitten, onko se toinen HD-digiboksi (Welhon?) yhtään parempi.
     
  6. Lex1

    Lex1 Guest Guest

    Liittynyt:
    25.03.2010
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moips

    Kuinka moni luki laitteen käyttöohjeen ennenkun alkoi käyttää laitetta?

    Kuinka moni formatoi kovalevyn ennen ensimmäistä käyttöä?
    :rolleyes: :cool:
     
  7. EleTjt

    EleTjt Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sen jälkeen kun ei kanavien virittäminen onnistunut.

    Sen jälkeen kun luin manuaalin.
     
  8. Lex1

    Lex1 Guest Guest

    Liittynyt:
    25.03.2010
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moips

    Itse luin käyttöohjeen jo ennenkun laitoin ensimmäistäkään piuhaa kiinni boksiin, eli kun otin sen laatikostaan, niin samantien luin käyttöohjeen.

    Tiedä sitten mitä merkitystä tällä on mutta luultavasti säästyin muutamalta turhalta harmilta, mitä sitten olisivat olleetkaan.

    Näin olen tehnyt aina kun olen hankkinut tai saanut uuden laitteen käyttööni.

    Nyt tämän ko. boksin suhteen ei ole tällä hetkellä suurempia ongelmia kun tallennusten äänen särähtely, kuvan pikselöityminen ja pikakelaus HD materiaalia katsottaessa. Muutoin laite toimii hyvin.

    Olen informoinut valmistajaa(?) Laatuantenni(maahantuojaa ?) näistä, ja ovat sanoneet että nämä olisivat korjauslistalla, siis korjautuvat seuraavassa päivityksessä, joka tulee sitten kun tulee, puhuivat jotain parista viikosta, mutta kunhan nyt tulisi ennen juhannusta, niin hyvä niinkin.
    :cool:
     
  9. Poo

    Poo Guest

    Liittynyt:
    Viestejä:
    0
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pätkimiseen voi olla seuraavia syitä:
    HD-kanavat on huomattavasti herkempiä pätkimiselle kuin peruskanavat, koska HD-kanavat sijaitsevat verkoissa suurikaistaisemmissa 256QAM-kanavanipuissa, jotka ovat haastavampia vastaanottaa. Paljonko teho/laatupalkit näyttävät? Pätkimisestä pääsin itse eroon luopumalla halvoista antennihaaroittimista ja vaihtamalla kunnon antennikaapeleihin. Lisäksi kiinteässä kaapeloinnissa voi olla häikkää. Vanhat kaapeloinnit on usein tehty ketjutetusti, jolloin ketjun loppupäässä signaalin taso ja laatu ovat jo peruskanavillakin kipurajalla.
     
  10. tommi83

    tommi83 Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osaiskohan joku fiksumpi auttaa? Olenkohan tyhmä vai muuten vain tietämätön, mutta kun otin 3 viikon ilmaisen katselun viasatilta ja 3 viikon jälkeen yritin katsoa tallentamaani elokuvaa, ei se ollut enää mahdollista? Onko kone niin "fiksu" että ymmärtää estää katselun sen jälkeen, kun ilmaiskatselu on ohi? Vanhassa Handanissani voin katsella vieläkin vanhoja leffoja, jotka on vastaavanlaisen tarjouksen ajalta boxitettu.
     
  11. EleTjt

    EleTjt Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletettavasti tallennus on tehty purkamattomassa muodossa. Silloin katseluun vaaditaan voimassa oleva kaapelikortti ja jos kortin katseluaika on mennyt umpeen niin sitten ei voi mitään. Samaa on sattunut myös Topfieldissa, kun olen yrittänyt katsoa liian vanhoja maksullisten kanavien nauhoituksia. Siinä tapauksessa todennäköisesti salaussana on välillä päivitetty kortille, jolloin vanhat nauhoitukset happanee käsiin.

    Olisiko vanha Handan on ollut niin fiksu, että olisi nauhoittanut puretussa muodossa?
     
  12. tommi83

    tommi83 Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli leffoja en tule enää koskaan näkemään tein mitä tahansa? Eli en vaikka laittaisin ne tietokoneelle ja sitä kautta yrittäisin katsoa? Ilmeisesti niitä ei saa sieltäkään enää näkyviin? Se on varmaan käytävä videovuokraamon kautta..
     
  13. srout

    srout Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2007
    Viestejä:
    565
    Saadut tykkäykset:
    11
    Vai tämmösiäkin sitten. Mun nykyisessä kolmivuotiaassa Procasterissakin voi ajastaa automaattisen purun salattuihin tallenteisiin vaikka joka yöksi. Onkos tämäkin jotain HD:n tuomia "parannuksia".
     
  14. tommi83

    tommi83 Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0

    Taitaa olla juurikin näin, että vanhat boxit on tässä(kin) suhteessa parempia kuin uudet. Liekkö kaikkien HD-boxien "loistava" ominaisuus? Onkä tästä siirryttävä hoodeettömään aikakauteen takaisin, mikäli haluaa ohjelmia katsella jossain muualla kuin boxissaan...
     
  15. digimaster

    digimaster Guest Guest

    Liittynyt:
    13.04.2010
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laite oli huollossa, mutta ainoastaa firmis päivitettiin 1.27:aan...
    Kovassa käytössä on ollut, mutta mitään feiluja ei ole eteen tullut.
    (ainoastaan tuttu kanavien ohitus ei vieläkään pelaaa :hitme: )
     
  16. EleTjt

    EleTjt Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taannoinen firmispäivitys (1.27 joskus huhti-toukokuussa) ei sitten auttanut jumimiseen. Mutta löysin ratkaisun ongelmaan: Alunperin kierrätin sekä kuva- että äänisignaalin vahvistimen kautta (HDMI-kaapelilla). Hoksin jossain vaiheessa, että jos pistin vahvistimen ja digiboksin päälle, niin ääni tuli kuuluviin. Sitten kun pistin television päälle (Sony), niin televisio alkoi neuvottelemaan HDMI-asetuksista vahvistimen kanssa ja siinä vaiheessa digiboksi meni juntturaan. Muutin sitten kytkennät s.e. digiboksi menee suoraan televisioon HDMI-kaapelilla ja äänet otan vahvistimelle optisen liitännän kautta. Nyt digiboksi on juminut kytkennän muuttamisen jälkeisen 3 viikon aikana vain kerran. Ei siis vieläkään täysin varma peli mutta tilanne on merkittävästi parempi kuin aiemmin.
     
  17. K Partanen

    K Partanen Guest Guest

    Liittynyt:
    17.08.2010
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko tää nyt ...kele totta että mainosten "ohittaminen" vaatii kelaamista 8x nopeudella!? Kylläpä on alkeellinen laite!!!

    Entinen (Kaon) boksi osasi sentään 32x nopeudella kelata tai numeronäppäimillä sai asetettua prosentit mille kohdalle haluaa hypätä.

    Muuten Handan on toiminut ongelmitta, viikon verran. Mutta jos 8x kelaaminen tai 15s hyppiminen ovat ainoita mahdollisuuksia niin todennäköisesti kauppaan lähtee takas toi laite.
     
  18. Relaxation82

    Relaxation82 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.05.2009
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekkäästi päätin jatkaa näiden happamien kokemuksieni jakamista.

    Prologi: Boksi teki jokunen viikko sitten alkuperäisellä firmwaren versiolla ultimate-luokan tenät ja kadotti kovalevyltä noin 500 gigatavun verran nauhoitettuja ohjelmia (eli kaiken). Tätä edelsi tilanne, jossa tallennelistaan oli ilmestynyt jonkun sortin dummytallennuksia (kesto 0 minuuttia, aika 00:00 jne), joita koitin sitten poistaa tavanomaiseen tapaan "delete"-näppäimellä. Ei olisi kannattanut, sillä tämän seurauksena järjestelmältä meni pasmat sekaisin ja kiintolevyn sisältämät ohjelmat katosivat bittitaivaaseen. Eli vinkkinä vastaaviin tapauksiin: älä yritä poistaa näitä dummytallennuksia, vaan opi elämään niiden kanssa (näinhän sen pitikin mennä näinkin arvokkaan laitteen kanssa...).

    Tapahtuman jälkeen toimitimme boksin huoltoon, missä järjestelmälle annettiin tekohengitystä uuden (tai ainakin uudemman) firmwaren (V1.27) muodossa. Todettakoon positiivisena puolena huollosta, että se toimi varsin ripeästi, ja laite otettiin huoltoon ilman sen suurempaa kampeamista.

    Kokemuksia laitteesta tällä suuria odotuksia herättäneellä firmwarella varustettuna:

    - Ääni pätkii edelleen. Tähän ongelmaan tosin löytyi kiertotie, jossa ääntä ei viedä optisesti suoraan vahvistimelle, vaan ensin HDMI:llä televisiolle, ja sieltä edelleen digitaalisesti vahvistimelle. Tällöin ääni vain töksähtelee, mutta ei vaadi pausella käyttämistä äänen palautumiseksi.

    - Uutena ominaisuutena kuva saattaa hieman tallenteesta (ja ehkäpä hieman myös Saturnuksen kuista) riippuen alkaa ilman mitään selvää syytä nykimään. Mikä parasta, boksi ei tästä tokene ennen kuin tallenteen toiston katkaisee. Tilanteen normalisoimista onneksi helpottaa se, että laite ei tosiaankaan luo pysäytyskohtaan mitään kirjainmerkkiä, vaan kohtaan pitää tulla manuaalisesti pitämällä tuota aikahyppelynappia pohjassa.

    - HD-kanavien kytkeminen tuottaa boksille edelleenkin hankaluuksia. Ainakin silloin, kun kuvaformaattina on pysyvästi 1080i.

    - Pariin otteeseen laite on tehnyt totaaliset jumit, jossa ei auta muuta kuin katkaista virrat pääkytkimellä.

    - Todettakoon myös, että en henkilökohtaisesti ole havainnut uuden firmwaren korjanneen yhtäkään tätä boksia aiemmin vaivannutta bugia. Puhumattakaan siitä, että firmware olisi tuonut mukanansa yhtäkään toiminnallista parannusta. Noin esimerkiksi ohjelmien viikoittainen tallennus on edelleen yhtä tyhjän kanssa, kun jo toisella viikolla ohjelman nimeksi tallentuu erittäin kuvaavasti vaikkapa "MTV3-001". Laite myöskin kadottaa epg-tiedot turhankin vikkelästi. Kun katkaisee virrat, on epg taas onnellisen tietämätön tulevista ohjelmista ennen kuin käyttää laitetta sopivalla kanavanipulla (sitä, että onko aiemmin mainittu esimerkki seurausta tästä, en osaa sanoa).

    Juuri tällä hetkellä vaikuttaisi siltä, että jos uusi firmwarepäivitys on muuttanut jotain, ovat muutokset olleet huonompaan suuntaan. Enkä todellakaan yritä väittää, etteikö se olisi voinut joissakin tapauksissa tehdä jotain hyvääkin, mutta omalla kohdallani kokemukset ovat tosiaankin happamia. No, laite ei toisaalta ole vielä tuhonnut tallennuksia, mutta ehkäpä se vain odottaa hetkeä, jolloin siitä on käyttäjälle eniten vaivaa.

    Olin ehkä aiemmin jopa naiivin luottavainen sen suhteen, että ongelmille tehtäisiin jotain. Nyt voin todeta, että eipä ole tehty, ja usko siihen, että mitään enää tehtäisiin, on hyvin, hyvin pieni. En edelleenkään ole nähnyt Laatuantennin sivuilla yhtäkään laitteen ohjelmistopäivitystä tms. On kyllä ikävää mustamaalata laitteiden laatua vain yhden näytteen (maanantaikappaleen?) perusteella, mutta en toisaalta näe mitään syytä ylistääkään valmistajan ja/tai maahantuojan toimintaa. Toisaalta yksi plussa tässä laitteessa on Welhon laitteeseen verrattuna edelleen: myös salatut HD-kanavat näkyvät, pääosin myös kuuluvat.

    Jos joku vielä miettii, että kannattaisiko laitetta ostaa, niin mielestäni ei kannata. Tämä mielipide liittyy vain nyt jo nähtyihin firmwaren versioihin.
     
  19. EleTjt

    EleTjt Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla löytyy täsmälleen samat viat (äänen pätkintä, jumitus, jne.), joten ehkä minullakin on sitten se maanantaikappale. Nauhoitteita ei ole hävittänyt, mutta pari sellaista nauhoitusta on että kun tulee tiettyyn kohtaan niin boottaa koko pas... siis laitteen samantien. Ongelmasta selviää ohittamalla kohta pikakelauksella.
     
  20. lowend

    lowend Guest Guest

    Liittynyt:
    18.04.2009
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on myös aivan samat ongelma, ja on tapahtunut kolme kertaa että kaikki tallenteet ovat kadonneet, ja juuri tuon jälkeen kun on noita tyhjiä tiedostoja poistanut. Boxi tosiaan jää jumiin, usein nopeasti kun vaihtelee kanavia niin tulee ei signaalia ja siitä se alkaa.