Samsung 2010 Plasmat (PSxxCxx)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana peeter3000, 20.03.2010.

  1. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Kaikki löytämäni 3D-telsujen arvostelut läpi syynättyäni päätin lopettaa kärvistelyn ja laitoin 63-tuumaisen Samsungin tilaukseen. Ikävä vaan, että toimitus venähti muutaman viikon päähän television kovan kysynnän takia. Mutta mikäs tässä odotellessa, ehtiipä päivittää myös vahvistimen :)
     
  2. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis tämä eurooppalainen "suomimalli" eli PS63C7705? Innolla odotamme arviotasi television laadusta :) Onnea uuden lelun johdosta!
     
  3. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Suomimallipa hyvinkin. Mitenköhän tässä nyt jaksaa muutaman viikon odotella... Ei kellään olisi lainata aikakonetta?
     
  4. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Kylläpä on mennyt koko televisiomalli vähän ohi suun. Teittinen varmasti kalibroit oman yksilösi, joten voit varmasti samalla postailla mietteitä&mittaustuloksia mustan tasosta, fosforilagista sekä ditheröintikohinan määrästä?
     
  5. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Jepulis, eiköhän tuo onnistu.
     
  6. Magneto

    Magneto Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2010
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jeps nyt jotain alkumietteitä...

    Mustan pörssin kautta sain omani 2 päivässä ja sillon oli varasto tilanne kuulemma 4... gigantissa ja expertillä möivät ei-oota. (-> 3 viikkoa...)

    Nyt on vähän infoähky, en tiedä mitä kertoisi.. se on ihan iso entiseen 50" LCD taustaprojisio telsuun verrattuna. Xboxilla lähinnä testasin muutamaa peliä ja yritin saada ideaa kuvanlaadusta. Väriliu'ut katseluetäisuudeltä sulavia, ei portaisuutta. Rasteri kohina ei näy katseluetäisyydeltä paitsi 3D tilassa ilman laseja tummissa kohdissa (solu kirkkaus lienee ollut täysillä) mutta lasien kanssa ei ainakaan hypännyt silmille.

    Peli moodissa lagi oli jokseenkin huomaamaton, testasin tosin vain Crackdown2:sta, forza3:sta ja Dirt2:sta. 60fps pelissä ruudunpäivitys on niinkuin kuuluukin, pehmeää kuin voi eikä kaksoiskuvaa näkynyt joten telsu luultavasti pyörii kunniakkaasti 60hz tilassa. (kaksoiskuva tuli vastaan keväällä sampan 46C650 lcd telkussa pelitilassa.. se oli häiritsevä)
    Dirt2 meni 30fps:llä sulavan oloisesti mutta siinä onkin motion blur koodattuna peliin. Crack2:ssa ei ole mitään blurrauksia ja se vaikutti aiempaa telsuun tottumisen takia nykivältä vaikka framerate olikin siellä 30fps paikkeilla.
    Nossa peleissä ei "fosfori häntä" silmille hyppinyt, näkyi vaivaisesti joskus hieman kellertävänä motion blurrina jos oikein tuijotti mutta ei häirinnyt. Ps3 valikossa vas/oik liikkuen näkyi ilmiö hieman enemmän mutta taaskin IMO mietona.

    2D -> 3D muunnos toimi peleissä varsin kelvollisesti, se ei tuntunut häiritsevän kuvantuotantoa ja jos lagia siitä tuli niin en huomannut noissa peleissä!! 3D elokuvissa omat silmät ei rasitu mutta 2d-3d muunnoosta demoillessa simmut rasittu aika nopsaan mutta uskon että pienellä totuttelulla pelejä ja joitain ohjelmia tulee tuon muunnoksen kautta katseltua.
    Syvyysvaikutelma muunnoksesta suuntautuu telkun sisään, ulos ei noissa peleissä tavaraa lennellyt :) Tuo muunnos efekti ei ole älyttömän vahva, itse näen sen ihan ok, ei tietty vastaa oikeaa 3d materiaalia.

    Mitäs vielä,.. katselin vähän Saunavision kautta vanhoja YLE HD olympialaisia niin kyllä oli laatu kohdallaan (1080i:n vaan sai saunavisiosta päälle)

    60hz tilat välkkyivät hieman mutta 50hz kama (digitv & saunavisio) olis taas täysin välkkymätöntä!! (käyttääköhän 100hz tilaa?)

    Testaamatta PS3:lla perus dvd ja bluray,.. niitä pitää tässä illemmalla kurkkia.

    Tähän mennessä varsin vaikuttunut olen telkun suorituskyvystä!
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 12.08.2010
  7. Magneto

    Magneto Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2010
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    DVD kuvaa testattu ps3:n kautta... liiketoisto kivan sulava, elokuvamainen, ihan ilman Motion Judder Cancel toimintoa :thumbsup: 1080P-50 tilassa pyöri siis dvd kuva.

    Ja sitten pätkä Terminator Salvation bluray... 24p tilaan paukahti mutta näytti ilman CineSmoothia nylpyttävän aivan kuin olisi käyttänyt 3:2 sovitusta kuvissa (pull down vai uppiko se oli noin päin :) Cine smoothilla näytti menevän kuten elokuvan kuuluisikin, tasaisesti. Cinesmooth ei siis tee soap-opera effaria. Judder cancel oli poissa käytöstä.

    :thumbsup: Homma tuntuisi toimiva !

    edit: Plasmasurinasta, kyllä se kuuluu hiljaisuudessa mutta itelläni on hienoista tinnitusta ja ilmalämpöpumppu hiljakseen puhisemassa ja xboxikin välillä huutaa niin tuolla ei ole itselleni merkitystä, perus taustahuminaa :)

    edit2: Telkun laatikossa olevat 3d lasit on tosiaan piilossa, kaupan auto vei paketin samalla pois ja sinne meinas hukkua lasit. Onneksi saivat kaivettua ne roskista!! Että muistakaa ne LASIT siellä paketin kätköissä!

    edit3: Täytyy vielä mainita että ns. digikuralle tämä tekee välillä mainiota parannusta, piti illalla ihmetellä miten hyvin hoitaa esim vaatteiden reunat taustaa vasten, parhaimmillaan ei mitään portaisuutta, reuna tarkkarajainen paneelin tarkkuuteen asti!! Valikosta löytyvällä reunan parannus säädöllä on hienoinen vaikutus, ei korosta "halo" ilmiöllä vaan mieluuminkin poistaa röpöjä joistakin reunoista.. säätö on varsin huomaamaton, saa rämppätä ees takas että alkaa löytymään mihin vaikuttaa. Itse pidän tuon päällä muissa kuin bluray toistossa.
     
    Viimeksi muokattu: 13.08.2010
  8. Markoolio

    Markoolio Guest Guest

    Liittynyt:
    23.09.2003
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0

    Lielahden Gigantin Megastoresta löytyy molemmat koot näytillä. 50" on enemmänkin varastossa saatavilla, 63" toimitus menisi elokuun loppuun.

    Onhan se 63" aika vaikuttavan oloinen laitos, kuvanlaadusta vaikea sanoa mitään niillä säädöillä jne. 3D kuvaa ei päässyt testaamaan kun lasit ovat kuulemma rikki.

    Kovasti alkoi polttelemaan 63" hankinta, hinta kuitenkin vaan hirvittää, kuitenkin yli 1000€ kalliimpi kuin pikkuveljensä.

    Onkos kukaan muu onnistunut poistamaan tv:tä tuohon aiemmin mainittuun Mustan Pörssin 2800€ hintaan? Gigantin hinnassa ei kuulemma ole 9€ enempää tinkivaraa, 50" olis lähtenyt 1799€.

    --M--
     
  9. heiskate

    heiskate Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2006
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
    No vihdoinkin joku laittaa vähän enemmänkin tarinaa...:thumbsup: Vajaan parin viikon päästä pitäisi oma tulla kotio.

    Vaikea sanoa eksaktia hinnasta, mutta mielestäni ihan hyvän hyvityksen sain vanhasta, kun väliä jää maksettavaksi 2300,-. Vaihdossa meni vajaa 3 vuotta vanha Panasonicin 50" fullhd plasma TH-PY70, jossa ei virittimiä. En usko, että olisin myydessä 700-800 enempää saanut ja työtä siinäkin... Lisäksi päälle kahden lasin aloitussetti, joka sisältää jotain 3D-materiaalia ja muistitikku. Laite vielä tuodaan kotio, asennetaan (seinälle) ja viedään vanha pois. Myyjänä Musta Pörssi eräässä pienehkössä kaupungissa.

    Kiitoksia Magnetolle informaatiosta ja lisää saa laittaa... Kun nyt jaksais odottaa sitä omaa:confused:
     
  10. Magneto

    Magneto Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2010
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos toiveita mistä haluatte "esittelyä"? Mittauksia ja absoluuttisia säätöjä en luonnollisesti pysty tekemään joten moni asia on aika subjektiivinen :)

    Ruutuhan tuossa on kohtuullinen peili, niin taitaa tosin olla moni muukin nykytelkku. Illemmalla pitää testata tuon tanskanpojan säätöjä, omilla heitoilla taisi olla tumma pää vähän tukossa.
     
  11. Kimsor

    Kimsor Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.10.2006
    Viestejä:
    509
    Saadut tykkäykset:
    129
    Ootko Magneto testannut noilta usbeilta toistaa videoita, HD-pätkiä, subien kanssa ym ? Ja mites ootko kokeillut tallentaa ulkoiselle USB-kovolle tai tikulle ohjelmia, senhän pitäs tässä onnistua myöskin ? Mites voiko videoita kattoo suoraan koneelta sen verkkoliittimen ansiosta ? Ite tilasin juuri tuon Samsung Starter Packin vielä Amazonista englannista, hintaa tuli £121.62 = 147.6 €.
    Aika halpa ajatellen että Suomessa yhdet lasit on noin 100 € luokkaa.
    Tänään kyllä saan oman telkkani niin pääsen säätään. Noin tunnin sisään äijien pitäs tuoda (tyttöystävä ottaa vastaan) niin töiden jälkeen ilta menee demotessa.
     
  12. heiskate

    heiskate Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2006
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nuo säädöt ainakin kiinnostaa ilman muuta. Tuo digikuvan parannus oli yllätys, nimittäin kun liikkeessä katselin 50" versiota, niin kuva näytti aika sutulta verrattuna nykyiseen Panaan, jossa boksina kiinni Canalin tallentava purkki. Aloin pelkäämään, että kun kuvakoko vielä suurenee, niin mikä sitten on tilanne.

    Kokeilitko katsoa noita Ylen olympialaisia 2D->3D muunnoksella?



     
  13. Magneto

    Magneto Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2010
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yritin latailla jotain 3d videoita mutta niissä nyt tuli teknisiä vaikeuksia ja muoto ei sattunut Sampan tajuttavaksi. Usb kovolta jonkun vanhan xvidin kerkesin kurkata, se nyt luonnollisesti toimi. Usbi tallennus taitaa vaatia osion uudelleen formatoinniin niin en nyt kokeillut.
    Manuskassa oli mainintaa että verkon yli striimaus PC:ltä vaatis Samsungin Share ohjelman jolla kansiot jaetaan,.. en ole vielä tutustunut miten tuo toimii mutta tiedostomuoto ja reso tuki on sen verran hyvä että tulen varmaan katselemaan telkun kautta suoraan (nykyisin xboxin kautta)

    Halpa satsi tuo starter pack, itse köyhdyin 110€ yksistä ladattavista laseista.

    Viikonloppuna pitää tutustua 3d materiaalin tuottoon PC:llä, meinasin värkätä blenderillä jonkun simppelin animaation ja/tai realiaikaisen stereokuvaa tuottavan 3d mallin pyörityksen... kiva olis testata miten laajan syvyys skaalan saa telkussa aikaan.
     
  14. Kimsor

    Kimsor Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.10.2006
    Viestejä:
    509
    Saadut tykkäykset:
    129
    Eikös pakettiin pitäisi kuulua yhdet lasit ilmaiseksi mukaan ? Niin ainakin mulle Samsungin edustaja sanoi kun sille juttelin. Eli jos olet joutunut maksamaan niin nyrkkiä pöytään.
     
  15. Magneto

    Magneto Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2010
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä juu, mutta halusin toisetkin lasit niin ei tartte yksin katsella :)
     
  16. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Eikös tuon paketin sisältämät lasit toimi vaihdettavalla paristolla, kun taas töllön mukana tulee ladattavalla akulla toimivat... vai?
     
  17. Kimsor

    Kimsor Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.10.2006
    Viestejä:
    509
    Saadut tykkäykset:
    129
    Joo juurikin niin olen käsittänyt että mukana tulevat ovat ladattavat. Noi mitkä on Starter packissa ovat paristoversiot.
     
  18. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Pitipä nyt itsekin tilata tuo Starter Pack Amazonista. Kiitos vinkistä, Kimsor!
     
  19. Kimsor

    Kimsor Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.10.2006
    Viestejä:
    509
    Saadut tykkäykset:
    129
    Ole hyvä vaan, yhteistyöllähän tämä homma pelaa. :thumbsup:
     
  20. Magneto

    Magneto Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2010
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Telkun mukana tuleva on se halvempi paristo malli.