SVS PB12-NSD vs. BK Monolith DF + ?

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana x_jmt_x, 28.07.2010.

  1. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Nälkä kasvaa syödessä ja hellasärön havaittavan vaimentumisen seurauksena mielessä on mahdollisesti vaihtaa nykyinen BK:n XLS200 'subbari' jompaan kumpaan otsikossa mainittuun, koska BK:n äänenpainevarat elokuvakäytössä - Antimoden Lift 25 korostuksellakin - jättävät toivomisen varaa, kun olohuone on avoin koko alakertaan, jolloin kokonaisuudessaan tilaa tulee reilu 30m2 (josta varsinainen olohuone ehkä 20m2).

    Otsikossa mainitut kiinnostaisivat siksi, että niiden yläpuolella hinta karkaa ulos edes teoreettisesta budjetista (tämä olettaen, että saan tuon XLS200 myytyä).

    BK:n Monolithista on puhuttu aika paljon positiivista ja siitä on tulossa tuo uusi + -malli elokuussa Marek Soundiin hintaan 860e.

    Hieman edullisemmin SVS:ltä saisi tuon PB12-NSD, josta siitäkään en löytänyt testejä (Zipman testannut käsittääkseni edellisen version?), jolle hintaa kertyisi 699e + kuljetus = ~760e eli satasen verran vähemmän kuin Monolithin plus-mallille. Ja tietenkin Monolithin "vanhan version" saisi Mareksilta 720e. Toisaalta SVS:n vastaava (??) sylinterimallinen sai kovat kehut tuoreessa Hifimaailmassa ja korvasi toimituksen Monolithin.

    Osaako kukaan arvioida näiden keskinäistä paremmuutta?

    Nöyrä kumarrus,

    JMT
     
    Viimeksi muokattu: 28.07.2010
  2. Juhe

    Juhe Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2003
    Viestejä:
    891
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletko miettinyt käytetyn subin hommaamista tai mahdollisesti DIY subia?

    Itselläkin hieman samanlainen tilanne. Kotiteatteri kerrostalokämpän olohuoneessa n. 19 neliötä, joka kuitenkin avautuu eteiseen ja keittiöön. Subbarina tällä hetkellä SVS PB10-isd, joka on käsittääkseni aika jytympi kuin tuo sinun XLS-200, mutta silti tekee mieli vaihtoa.

    700-800€ haarukassa käytettynä tai DIYnä saisi kuitenkin vielä huomattavampaa parannusta. Itselläni kun tuo nykyinen "vanha" Monolith ei ilmeisestikään toisi juurikaan mitään lisää.
     
  3. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    DIY:n tiellä on se, että itsellä ei pysy kädessä kuin äärimmäisessä hädässä Ikean multitool ja toisaalta WAF-kerroin rajoittaa aika pahasti sitä, minkä näköinen ja -kokoinen subbari on mahdollista hankkia.

    Ihmeeksi ja kummaksi äskettäisen keskustelun perusteella Monolith saattaisi mennä läpi (!), mutta nimenomaan DF-malli, jolloin ei olisi etumaskia.
     
  4. LasseS

    LasseS Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2005
    Viestejä:
    858
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alkup. Monon elementti on Eminencen valmistaman LAB12:n custom-malli (= lähinnä ulkonäöllisesti riisuttu ja ehkä karvan verran lörpemmällä kartiolla pölykupin takia, maybe?) . Monolithin uuden +-mallin elementti näyttää olevan alkuperäinen LAB12.

    Monolith +:n konkreettisimmaksi eduksi jäänee siis tehokkaampi vahvistin, vaikkakaan en usko sen olevan järkyttävän alitehoinen perus-Monossakaan. Uudella vahvaimella saa yläbassoilla ehkä pari debbiä enemmän painetta. Alabassoilla, joissa paineet ovat elementin lineaarisen liikepoikkeaman rajoittamia, paineet eivät muutu ellei elementtiin ole tullut lisää iskupituutta. Suorituskyvyn siis voinee käytännössä katsoa lähes suoraan perus-Monon mittauksista.

    DIY-subille peukku myös täältä. :)
     
    Viimeksi muokattu: 29.07.2010
  5. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Eli tuo noin 130 euron hintaero ei ole ns. perusteltu?

    (ts. BK ilmoittaa, että 3db lisää potkua - muutoinko ei parannusta?)
     
  6. LasseS

    LasseS Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2005
    Viestejä:
    858
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakaan minun mielestäni ei ole perusteltu.

    Tuo BK:n ilmoittama 3 desibeliä "ei voi" pitää paikkaansa, sillä datojen mukaan kotelon kokoa ei ole kasvatettu. Pelkän tehon nostaminen 300 -> 500W ei nosta maks. painetta 3 desibeliä, ja toisekseen LAB12-elementti ei niele mukisematta 500 watin tehoja kuin hetkellisinä purskeina. Särön määrä on joka tapauksessa vastemielinen noilla tehoilla. Veikkaan, että käytännön näkökulmasta katsottuna lopputulos lienee se, että käyttökelposten paineiden määrä ei eroa juuri lainkaan Monolithin ja Monolith plussan välillä.
     
    Viimeksi muokattu: 30.07.2010
  7. idlehiiri

    idlehiiri Guest Guest

    Liittynyt:
    01.09.2008
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa myös muistaa, että SVS:n kanssa voit säästää hieman, jos onnistut samaan aikaan kimppatilaukseen LSoundilta. Säästä heti jo postikuluissa, kun ne jakaantuvat useammalle ja taitaa saada itse tuotteestakin jotain alennusta, mikäli tilaa useamman subin kerralla.

    Oisko siihen uuteen Monolithiin tullut se suoja mikä estää elementin pohjaamisen?
     
  8. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Subsonic on ainakin Plazan kirjoitusten mukaan ollut jo perusmonolithissa jostain alkaen.

    SVS:ltä hintaa tuolle kysymälleni tulisi 699 + ~60e postit, eli himpun yli Monolithin hinnan. Toisaalta WAF on parempi tuolla Monolithilla, kun ei ole etumaskia ja pinta on puuta (toisin kuin SVS:n, jos oikein luen).

    Alan pikkuhiljaa kallistua perusmonolithin suuntaan, tuossa periaatteessa pystyisin ehkä säästämään jonkin verran, koska olisi mahdollista tilata se suoraan BK:lta välikäden kautta. Toisaalta en tiedä miten BK sitten asennoituu takuuasioissa, jos laite on edelleenmyyty?
     
  9. RidgeForrester

    RidgeForrester Guest Guest

    Liittynyt:
    01.08.2004
    Viestejä:
    554
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mitenkäs tuo laatupuoli näissä vertailtavissa laitteissa. Jotenkin elän siinä käsityksessä, että BK:n kanssa olisi tilastollisesti ollut enemmän laatuharmeja (vaikka takuut pelaisivatkin huomautuksitta), ja että SVS:n kanssa laatu olisi tasaisempaa... Onko käsitykseni (vielä) oikeellinen?

    Minuakin kutkuttaa joku tämän kaliiperin vehkeen hankkiminen, kun Infinityn Beta SW-12:ssa jokin komponentti on antanut periksi aiheuttaen satunnaista väkivaltaista pamahtelua.

    Sattuneesta syystä siis laatuasiat nousevat jonkinlaiseen rooliin seuraavaa subia hankittaessa - varsinkaan kun BK:lle eikä SVS:lle ole paikallista myyjää, jolle voisi paskan mäihän sattuessa helposti mennä itkemään.
     
  10. Himppe

    Himppe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.08.2004
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    3
    Eikös Marek ole BK:n virallinen maahantuoja? Uskoisin hänen hoitavan takuuasiat kelvollisesti jos ongelmia ilmenee - edellyttäen että laite on ostettu hänen kauttaan.
     
  11. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    jesh, BK ei toimita suoraan Suomeen, piste. Verkkosivut ohjaavat Marekille.

    Marekin lisäksi BK:ta Suomessa myy laatulaite.com, mutta heillä ei ole Monolithia (ainakaan nyt) valikoimassa.
     
  12. RidgeForrester

    RidgeForrester Guest Guest

    Liittynyt:
    01.08.2004
    Viestejä:
    554
    Saadut tykkäykset:
    1
    Niin, kuten mainitsinkin, en epäile etteivätkö takuuasiat toimisi Marekin tai norjalaistenkin kanssa. Tarkoitan vaan sitä, että kumpikaan ei ole paikallinen toimija (paikallinen as in paikallisradio). :rolleyes:

    Lisäksi jo lähtökohtaisesti suosisin ylipäätään valmistajaa, joka osaa tehdä laitteensa sellaiseen laatuun, että nokan koputtamista olisi mahdollisimman vähän. Laadukkaammasta laitteesta olen valmis maksamaan enemmän, vaikka heikompilaatuisenkin laitteen valmistaja sekä myyjätahot hoitaisivatkin takuuasiat mallikkaasti. Se vaan tekniikkamiestä fiduttaa aina kun koneet pettää, ja sitä haluaisi välttää.
     
  13. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Täh? Marek Sound on suomalainen yritys, jolla on toimitilat Pitäjänmäessä Helsingissä. Mene osoitteeseen Sulkapolku 3 katsomaan. Y-tunnus tälle kotimaiselle yritykselle on 2040592-9. Myy muun muassa BK Electronicsin tuotteita.

    Ja se ei ole sitten paikallinen? Pitääkö sen puljun päämajan olla sun kotikunnassas ja myydä vain omia tuotteitaan, että on tarpeeksi paikallinen?

    Pitää vissiin muuttaa Iisalmeen ja ostaa Geneleciä. Että pysyy noin niinku "paikallisten toimijoiden" kanssa tekemisissä.
     
    Viimeksi muokattu: 04.08.2010
  14. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
    Onhan tuossa se pointti, että jos myyjäliike ei ole lähipaikkakunnalla, niin takuuasioissa joutuu turvautumaan postin palveluihin, mikä esim. subbarin kohdalla on oma vaivansa. Laitteen valmistusmaalla ei ole merkitystä, kunhan myyjä on lähellä. Itsekin hiukan harkitsin, ennen kuin aikoinaan tilasin SVS:n subbarin Norjasta. Koska ihmiset eivät olleet raportoineet laatuongelmista, niin uskalsin ottaa riskin. :)
     
  15. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Norjalaisille joudut lähettämään omaan piikkiin korjattavaksi (jonka hyvittävät sitten jälkeenpäin), täällä kotimaassa saat yleensä lähetettyä ilman kuluja (myyjän piikkiin), koska virheen korjaus pitää hoitaa siten, että siitä ei aiheudu kuluja.
     
  16. Hans Byxor

    Hans Byxor Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2008
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri näin ja Laatulaitteesta voi kysäistä syytä Monolithin puuttumiseen "aktiivisesta" valikoimasta. Kyllä Monolithin sieltäkin saa mutta laatuongelmien vuoksi eivät kuulemma myy niitä kovin mielellään...

    Aloituksen vaihtoehdoista ottaisin ilman muuta SVS:n.
     
  17. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Mikä on Monossa ongelma? Uudessa versiossa on uusittu elementti ja vahvistin..?
     
  18. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Halvalla kun tehdään, niin laatu ei ole niin hyvää, kuin kalliimmissa vehkeissä. Eli sekaan mahtuu rikkinäisiä ja huompia osia. Onneksi nuo laatuongelmat yleensä paljastuvat takuuaikana.

    Lisäksi Mono on aika iso ja painava subbari, joten sitä ei ole kovin halpaa lähetellä ympäri Suomea takuuhuoltoon myyjän piikkiin. Käytännössä kuitenkin ostajan kannalta lienee ihan sama, viekö sen paikalliseen kivijalkaliikkeeseen vai lähimpään matkahuollon konttoriin, jos takuuhuoltoon tarvitsee lähettää.

    Itsellä kävi onneksi hyvä tuuri ja sain ehjän Monon vajaa 4v sitten. Musiikille voisi olla vähän laadukkaampi subbari tarpeen, mutta leffoilla Mono toimii erinomaisesti. Hyvin on toiminut ja sen kanssa on vietetty monia nautinnollista elokuvan katseluhetkiä. :naminami:
     
  19. Hans Byxor

    Hans Byxor Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2008
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä minä tiedän. Se oli kuitenkin Laatulaitteen kanta Monolithin myymiseen toukokuussa eikä aihe aivan vieras ole googlellekaan. Miksi ihmeessä ostaa laite, jonka laatu ei vakuuta, kun tarjolla on paremmassa maineessa oleva vaihtoehto?

    Alkuperäinen kysymyksesi oli suunnilleen muotoa "kumpi näistä on parempi" ja siihen vastasin SVS. Se on toki vain minun valintani näistä vaihtoehdoista ja jonkun muun valinta voi olla toinen.

    Edit: Tarkennetaan vielä, että minulla ei siis ole SVS:n eikä BK:n subia.
     
    Viimeksi muokattu: 05.08.2010
  20. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    "It says so on the internet so it must be true".

    1) SVS ei ota vanhaa subiani vaihdossa, joten sen privamyynnistä tulee temppuilua,
    2) en löytänyt yhtään arvostelua tuosta "laatikkomallisesta" SVS:stä eikä sillä ole mitään mainetta (vielä), hyvää tai pahaa,
    3) DF mallin WAF on parempi, kuin etumaskillisen SVS:n kotelon, joka ei ole aivan merkityksetön seikka näissä karkeloissa,
    4) se, että Monolithin vanhan version kanssa on ollut laatuongelmia vuosia sitten (?) korreloikaan taas millä tavalla uuden version laatuun tänä päivänä?

    SVS:n kysymäni mallin hintaero perusmonolithiin on 20e ja uuteen + malliin 120e (SVS:n hinta 699e + kuljetus), josta seuraa, että joko
    a) se on huonompi,
    b) se on tehty vielä halvemmalla,
    joista sinun päättelylläsi "halvalla tehdään, laatu kärsii" seuraa, että BK olisi parempi vaihtoehto, mitä et varmaankaan tarkoittanut.

    Tottakai, jos tässä hillopäällikkö olisi, niin sitten kattoisi vaikka SVS:n PB13+ Ultraa, mutta kun tuo 800e on kipuraja ja sekin voi osoittautua mahdottomaksi tämän syksyn aikana.

    Kumpi on suorituskyvyltään parempi subbari, sivuutetaan nyt ne laatuongelmat?