Miami Vice - The Movie

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana electricboy, 11.05.2002.

  1. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    En edelleenkään ymmärrä kommentteja, joiden mukaan leffa ei mjuistuta sarjaa ... minusta se on juuri samaa kamaa eli übertrendikästä poliisitoimintaa huumehommissa. Ajat muuttuvat ja se, mikä oli Don Johnsonilla trendikästä, ei ole enää Colin Farrellilla, mutta omintakeinen tyylikkyys on taattu molemmilla. Sama tunnelma sekä leffassa että sarjassa, ei voi mitään. Sarjassakin oli paljon niitä synkempiä jaksoja.
     
  2. petepas

    petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    4
    Katselin eilen kyseisen rainan ja pettymyshän tuo oli, siitä ei pääse mihinkään. Juoni ei koukuttanut millään lailla, mahdottoman hidastempoinen enkä päässyt edes lähelle sitä fiilistä mitä oli varsinaista sarjaa katsoessa. Ei vaikka miten yritti... Merde :OI
     
  3. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Juuri äsken katsoin leffan. Odotin Miami Viceä Collateral-tyyliin tehtynä ja sitähän tämä juuri oli. Tyylikästä meininkiä alusta loppuun. Michael Mannillä on taito kuvata ympäristöä siten että paikan ilmankosteus, tuoksut ja hajut välittyvät katsojan aivoihin. Hieno yhdistelmä taiteellisuutta ja dokumentaarista kuvaustyyliä. Colin Farrell on todella hyvä Crockett. Jamie Foxx on Tubbsina ok joskin hieman enemmän särmää olisi saanut roolissa olla. Elokuvasta uupuu huumori. Crockett ja Tubbs eivät tuo tarpeeksi ilmi moraalista selkärankaansa vaan he vaikuttavat peitetehtävissään liikaa hedonistisilta roistoilta. Neljän tähden leffa.
     
  4. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Reilun kahden tunnin aikana käydään ainakin neljässä eri maassa, soluttaudutaan huumekartelliin, salakuljetetaan huumeita, pelastetaan panttivanki, niitataan äijää yms yms...

    Eipä tämä mikään hyperaktiivisuuden mestarinäyte ole , mutta että hidastempoinen....
     
  5. Sly

    Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    2 172
    Saadut tykkäykset:
    7
    Mielenkiinnosta kuinka elokuva sarjaan suhteutuu tuli tämä vihdoin katsottua. Ihan mukavastihan Vice oli viety 2000 luvulle, mutta eihän tämä miksikään kovin suureksi teokseksi noussut odotuksista huolimatta. Itseasiassa leffa oli kaikenkaikkiaan vähän kliseinen, mutta ei siten kuten olisi saattanut odottaa vaan lähinnä kompastuttiin 2000 luvun "inhorealismin" tyypillisyyksiin kuten epävakaaseen kuvaan, jolla pyritään luomaan aitouden tunnetta ja ylisynkkyyteen. Itse olisin odottanut hieman enemmän pilkettä silmäkulmassa meininkiä, mutta valitettavasti Colin Farrellin valinta Sonny Crockettin rooliin melko lailla sulki pois sen ulottuvuuden. Jamie Foxx onnistui mielestäni roolissaan Ricardo Tubbsina Farrellia paremmin. Leffan juoni ei ollut erityisen moniuloitteinen, mutta silti tuntui että elokuvaan oli sisällytetty osia, jotka olivat puhtaasti täytettä. Näkemistäni Mannin elokuvista tämä oli valitettavasti heikoin, mutta ei nyt mikään susihuono kuitenkaan, 3/5.
     
  6. wickerman

    wickerman Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    26.09.2006
    Viestejä:
    845
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suomeksi=?
     
  7. Sly

    Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    2 172
    Saadut tykkäykset:
    7
    Niin, jäi lopputulema sarjan ja elokuvan välille tekemättä. Leffa oli ihan ok viihdettä, mutta sarja on parempaa viihdettä.
     
  8. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Nyt on katsottu toisen kerran ja huomattavasti paremmalta vaikutti uusintakierroksen jälkeen. Ei Miami Vice todellakaan nouse Mannin parhaiden töiden tasolle, mutta ihan pätevä leffa tämä on. Odotellaas vaan mitä Mann seuraavaksi keksii ja katsellaan tv-sarjan kolmas tuotantokausi sitä odotellessa.
     
  9. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 038
    Saadut tykkäykset:
    16
    Itsekin tässä jokin aika sitten katselin toiseen kertaan ja olihan se parempi, kuin ekalla kerralla. Muttei todellakaan mikään mestariteos. Toimintakohtaukset ovat hienosti ohjattuja, mutta suunnilleen puolivälin kutupätkä on u-s-k-o-m-a-t-t-o-m-a-n pitkäveteinen.
    Kahden päähahmon nimien lisäksi vanhan sarjan kanssa tällä ei ollut mitään yhteistä. Paitsi, että tässäkin ajellaan kalliinpuoleisella italialaisvalmisteisella urheiluautolla.
     
  10. Vekka

    Vekka Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    1 022
    Saadut tykkäykset:
    8
    Jaa, eikai kukaan odottanut, että elokuvassa kujeiltaisiin pastellisävyisissä puuvillapuvuissa kasaripopin jytkyttäessä taustalla. Mielestäni varsin kelvollisesti Miami Vice oli päivitetty nykypäivään. Itse tarina sisälsi paljon tuttuja Vice-elementtejä (poislukien huumoriosiot). mm. ensimmäisen kauden jaksoa Smuggler's Blues oli kierrätetty.
     
  11. MikkoP

    MikkoP Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.07.2006
    Viestejä:
    413
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaaha, pitäiskös tässä sitten itsekin suorittaa uusintakatselukierros ao. leffan osalta. Oli meinaan eka kierroksella just niin huono, että meinasin jättää katselun kesken. Pääsisi ainakin vertaamaan miltä tuo pätkä näyttää isolta screeniltä (87") verrattuna 28"-perustöllöön..
     
  12. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Haukkukaa perverssiksi jos haluatte mutta tämä leffa menee samaan kastiin Mr.&Mrs. Smith kanssa eli leffaan joka huonoudestaan huolimatta tai ehkä juuri siitä syystä pyörii jopa huolestuttavan usein taloudessamme "mitähän sitä katsois" leffana.

    Nyt 5min sitten sain taas leffan katsottua ja sama asia jäi häiritsemään kuten joka kerta. Eli mikä tämän elokuvan ääniraitaa vaivaa (kyseessä perus DVD versio, ei extended)? Normaalit DD5.1 ääniraidalla varustetut leffat katson vahvarin volume 50 asennossa, 55 aiheuttaa jo murhaavia katseita vaimolta..
    Tämän leffan katson vahvari asennossa 62 eikä tunnu oikein missään :OI
    Jotenkin lattea, erityisesti dynamiikan puute risoo.

    Mikä siis avuksi :confused: löysin DVD version Extended version mutta siinäkin ilmeisesti sama lattea DD5.1 ääniraita :mad:
    Toisaalta tämäkin "klassikko" pitäisi päivittää jo blu-rayksi mutta suomalaisista kaupoista löytyy sekä perus versiota että tätä Extended versiota. Perus versiossa on ilmeisesti lattea DD5.1 ja Discshopin mukaan samoin on tämän extended version kanssa. Netistä löytyi kuitenkin tälläinen info tuosta Blu-Ray Extended versiosta.

    Onko jollakulla siis varmuutta asiasta tai vielä parempaa, kokemusta tuosta mahdollisesta DTS-HD Master Audio 5.1 ääniraidasta? Yhtä nuhainen kuin alkuperäinen vai jotain aivan muuta :confused:

    edit: voi perkeles, taitaa discshopilla olla väärä kuva tuossa blu-rayssa eli myyvät perus version blu-rayta jossa ilmeisesti sama kökkö DD5.1 vaikka kuva on tuosta DTS HD ääniraitaisesta extended versiosta. Ainakin kyseisen version pituus on sama kuin perus DVD version eikä sama kuin DVD extendedin :(
     
    Viimeksi muokattu: 04.12.2008
  13. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    DVD-leffat -puolelta löytyy tälle oma ketjunsa. Blu-ray-julkaisuillekin on oma osastonsa, sinne vaan rohkeasti threadeja perustamaan.
     
  14. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Katsoin tämän kolmannen kerran, ja aina vaan paranee. Muistikuva oli turha/tylsä leffa, mutta hienosti vei mukanaan eikä tämä ollut turha tai tylsä leffa. Ei vieläkään nouse Mannin parhaiden töiden joukkoon, mutta kelvollista viihdettä.
     
  15. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Itsellä taitaa olla 4-5 katselukertaa takana ja aina kolahtaa. Onhan tässä valitettavasti mennyt tyyli sisällön edelle mutta... Mann, Ferrari ja Miami, priceless. :thumbsup:
     
  16. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    Hieno leffa kyllä, mutta jotenkin tässä(kään) ei tavoitettu sitä alkuperäisen sarjan tunnelmaa, hohtoa, kaikkine värisävyineen ja toimivine soundtrackeineen.
     
  17. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Tuli tääkin viimein katseltua (heti Thiefin perään). Olis saanut kyllä enemmän muistuttaa sarjaa. Vähän turhaa tehdä Miami Vice leffa ilman sarjan tunnelmaa. Olis nyt edes tunnari soinut jossain kohtaa. Muutenkin leffana aika perus.

    **½
     
  18. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipahan katseltua pitkästä aikaa, ja onhan tämä leffa kuin viiniä säilöisi, paranee aikaa myöten. Nyt kun hypellä sarjan kanssa ei ole enään niin väliä, niin elokuvaa voipi tarkastella objektiivisemmin. Toimintaleffaksi taattua Mann-laatua, ilman ainuttakaan b-leffa typeryyttä. Mahtava leffa ja aivan loistava soundtrack. Väittäisin Mannin toiseksi parhaaksi Last Of The Mohicansin jälkeen.

    Michael Man Top 8

    1. Last of the Mohicans
    2. Miami Vice
    3. Heat
    4. Insider
    5. Collateral
    6. Manhunter
    7. Ali
    8. Thief

    4.5
     
    Viimeksi muokattu: 13.04.2015
  19. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    On kyllä hyvä leffa joka todellakin paranee ajan myötä. Aviator ei muuten ole Mannin leffa.
     
  20. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hups niinpä tietenkin, huomaa miten paska uusi IMDB:n lista systeemi on.