Edge of Darkness (Pimeyden ytimessä?)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana ZED, 01.05.2008.

  1. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Mel Gibson on tehnyt sopimuksen pääosan esittämisestä Martin Campbellin ohjaamassa 80-luvun tv-sarjaan perustuvassa elokuvassa.

    Kyseinen brittiläinen tv-sarja oli aikanaan muistaakseni varsin mielenkiintoinen ja tunnelmaltaan tiivis sekä jännittävä. Ohjaajan ollessa sama eli Martin Campbell voisi kuvitella myös leffan onnistuvan.

    Mikäli henkilöhahmot ja tarina tulevat olemaan suunnilleen 1:1, niin mitenkähän Mel Gibsonin Ronald Craven -versio tulee pärjäämään Bob Peckin esittämälle ? Se jää nähtäväksi...
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 05.02.2010
  2. Fred Madison

    Fred Madison Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2002
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    ...puhumattakaan Darius Jedburghin roolista. Voi olla paha ylittää Joe Don Bakerin suoritusta.
     
  3. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 991
    Saadut tykkäykset:
    264
    Hyvä elokuva, jopa erinomainen. 236 hengen saliin oli jopa 4 muuta seurueemme lisäksi junttautunut katsomaan tätä rainaa.

    Pelkäsin trailerin pilaavan katselunautintoa, mutta trailerin sisältö näytetään käytännössä heti ensi minuuteilla. Muutenkin tarina alkaa aueta hiljakseltaan ja kaikkea ei väännetä rautalangasta - katsojaa ei liiaksi aliarvioida. Gibsonin olo päärooliissa mietitytti ennen katsomista, mutta sekin oli turhaa. Äijähän veti vidun kovasti, joissain kohden kuin Bond konsanaan (tai Rambo). Vielä kun synkän elokuvan joissain kohdin viljellään hieman ripaus huumoria, niin ei tuppaa meno mennä liian synkäksi.

    ps. jälleen digitaalinen kuva oli hyvä Kajjaanin piiureksissä...
     
  4. John McClane

    John McClane Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.05.2007
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pieneksi pettymykseksi jäi tämä leffa. Campbellin kerronnassa ei ole kunnon imua ja lyhyehköt toimintakohtauksetkin tuntuvat päälleliimatuilta. Oli toki hyvä nähdä Gibson taas valkokankaalla ja myös salaliittoa kehiteltiin ajoittain hyvinkin mielenkiintoisesti. Tosin poliittisen salaliittotrillerin ystäville suosittelisin paljon enemmän State of Playta.

    ***
     
  5. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Mel Gibsonin paluuta pääosarooleihin olen odottanut jo tovin. Kun ohjaajana on erinomaisia Bond-elokuviakin ohjannut Martin Campbell, niin odotin myös trailerinkin perusteella Paypack-tyylistä tiukasti ohjattua elokuvaa -- mikä sopii Gibsonille hyvin. Valitettavati traileri oli hieman harhaanjohtava ja elokuva harhautui osittain poliittiseksi trilleriksi. Ei ko. genre missään nimessä huono ole, mutta elokuvan olisi suotavaa olla jompaa kumpaa: kostoelokuva tai poliittinen trilleri. Edge of Darkness onkin pienoinen sekamelska, joka pelastuu kuitenkin Campbellin tiukan ohjauksen ja Gibsonin karisman takia. Tämä projekti ei ajautunut sattumalta Campbellille, sillä hän on ohjannut elokuvan esikuvana toimivaa 80-luvun TV-sarjaa. Ehkä juuri se, että elokuva perustuu TV-sarjaan, rampautti sitä. Muista näyttelijöistä mainittakoon Ray Winstone, jonka hahmo jäi turhan irralliseksi.

    Edge of Darkness ei ollut valitettavasti paras mahdollinen comeback Mel Gibsonille, mutta siinä oli omat hyvät hetkensä.

    3/5 :naminami::naminami::naminami:

    P.S. Tämän elokuvan kanssa jopa EtP suosittelee käytettäväksi tekstitystä sillä paikoitellen näyttelijöiden Boston-aksentilla mongerrus oli melkoista mutinaa: jopa hyvillä kuulokkeilla BD-levyltä kuunneltuna. Toki tällainen lisää autenttisuutta: eiväthän oikeatkaan ihmiset aina puhu selkeästi. Toisaalta tässä ja vasta katsomani Preciouksessa välillä se "autenttinen puhetapa" teki elokuvan vaikeasti ymmärrettäväksi -- ei katsojaa tulisi rassata tuollaisella, vaan pitäisi löytää se kultainen keskitie autenttisuuden ja elokuvaesitykseen kuuluvan katsojaystävällisyyden välillä.
     
  6. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Kelpo jännäri! Alku toimi paremmin kuin loppu, mutta kyllä tämä toimi.
     
  7. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Perustrillerihän tämä on ennalta-arvattavuuksineen ja uskottavuusongelmineen, mutta kuitenkin viihdyttävän tiukka paketti kun genrestä kerran sattuu pitämään. Gibsonin paluu valkokankaalle toimii miehelle hyvin soveltuvan roolin puitteissa ja Ray Winstone tuo oman lisänsä elokuvan kähisevään ukkoenergiaan.

    :):):)½

    Sarja on näkemättä, mutta YouTube tarjoaa tiivistyksen.
     
  8. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Sarjasta puheen ollen, varmaankin yritettiin toistaa Fugitive-elokuvan menestys, mutta yhtä hyvin tämä ei toiminut.
     
  9. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Mielestäni tämä oli ihan paska. Odotin Gibson/Campbell tasoiselta toimintaveteraanikaksikolta paljon enemmän. Yllätyshitti Takenin siivellähän tässä yritettiin ainakin osittain ratsastaa, mutta mönkään meni. Leffa oli tylsä ja tahattoman koominen. Se taustalla pyörinyt korporaatiosalaliitto ei kyllä kiinnostanut paskan vertaa ja Danny Huston oli tylsä pahis aivan kuten Wolverine-elokuvassakin.

    En ole alkuperäistä minisarjaa nähnyt, mutta eikös sekin ole Campbellin ohjaama. Olisi siis voinut kuvitella, että Martin-setä olisi kyennyt ohjaamaan hyvän leffan ikään kuin vanhasta muistista. Mutta kyllä tässä jäätiin todella kauas esimerkiksi Gibsonin toisesta kostoleffasta, Paybackista.

    1/5
     
    Viimeksi muokattu: 03.08.2010
  10. jakuhe

    jakuhe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.06.2004
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä, täyttä sontaa koko elokuva. Alkuperäisen loistavan minisarjan kanssa tällä pökäleellä ei ole mitään tekemistä. Käsittämätöntä, että Campbell on tosiaan ohjannut molemmat.
     
  11. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Eihän se Mel edes yrittänyt olla Ronald Craven, kun etunimi oli eri..

    Juonessa oli osin samaa, mutta kyllä tässä aika kaukaa kierrettiin originaali tarina.
    Eipä ollut huonokaan tuotos kuitenkaan. Jollakin tapaa olisin toivunut hienompaa ja vaikuttavampaa lopputulosta. Asioita ja asetelmia oli pyöritelty niin paljon akselinsa ympäri ettei yhtymäkohtia vanhaan tv-sarjaan ollut edes kovin helppo havaita.

    Omana tuotantonaan: ***½/*****
     
  12. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Mjoo, ihan perusthrilleri. Tarina oli mielenkiintoinen, enkä ole sitä alkuperäistä sarjaa nähnyt. Suurin ongelma tässä leffassa oli siinä, että aluksi oli aikaa kuvata Gibsonia istumassa sängyssä vaikka kuinka kauan. Lopussa taas piti hyppiä eteenpäin ja kiiruhtaa niin että jopa kaltaiseni älykkö oli välillä vähän pihalla. Leikkaus siis tässä pahiten kusaisi. Mutta kuten sanottua, ihan peruskamaa ja voi tämän katsoa ilman että tarvitsee kokea elämänsä valuneen hukkaan. 2½/5.
     
  13. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Lupaavista lähtökohdista ajauduttiin tusinatrillerin tallotuille poluille. Ok suoritus Gibsonilta, jonka lähtötaso vain on liian korkealla tällaiseen. Näitä leffoja, joiden katselu pitäisi teoriassa lopettaa puolituntisen jälkeen.

    ***