Tv-sarjojen nykytila

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Sly, 01.01.2009.

  1. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nostanpa tämän kun on noussut taas ajankohtaiseksi :).
     
  2. itnortti

    itnortti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    582
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisitko hiukan selventää.

    Sarjoja on aivan älyttömästi joten luulisi että jokaiselle löytyy jotakin. Suuri tarjonta takaa vielä sen että ei tarvitse katsoa mitään keskinkertaisuuksia.
     
  3. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nousi esiin eräiden toimesta toisessa ketjussa...

    Noh, tuo on kyllä totta että niitä on älyttömästi, kirjaimellisesti. Silti omaan makuun sopivaa laatusarjaa on aika hankala löytää, joten keskustelu on kyllä paikkansa ansainnut. Laitoin juuri äsken Lostin tallennukseen että voisi vaikka katsella myöhemmin illalla ja tulla tänne kritisoimaan paremmin. Tai sitten vain nautinnosta katsella miten sekava homma on.

    Mä nyt vaan satun olemaan aika old school -kaveri siinä mielessä että ennen keskityttiin pitämään kokonaispaketti kasassa, vaikka sitten yksinkertasemminkin eikä räpelletty pilalle kunnianhimoisia ideoita plus että 80-luvussa oli tiettyä naivistista yksinkertaisuutta joka kolahtaa meikäläiseen. Koitan tässä juuri keksiä hyviä nykysarjoja...Jenkkikonttori tulee mieleen tosin se on komedia. Hm hm. Paon 2 kautta. Muita?!...
     
  4. Thezeus

    Thezeus Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2008
    Viestejä:
    344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suurin osa nykyohjelmista on turhanpäiväistä realityhömppää, jonka tekemiseen ei tarvita käsikirjoittajaa tai näyttelijöitä; mahdollisimman halvalla. Kaikissa on nykyään niin paha rahastamisen maku, ettei enää viitsi katsoa oikein mitään. "Soita numeroon 12345678 ja äänestä tätä, lähetä tekstiviesti tänne ja äänestä tätä" Ja kaiken lisäksi mainoskatkoja joka välissä. Ei mikään ihme, että nykyään kaikki sarjat katsotaan netistä tai dvd:ltä...
     
  5. itnortti

    itnortti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    582
    Saadut tykkäykset:
    0
    Epäilisin että aika moni sarja löytyy tvrage.com/tv.com -osoitteesta joten se on hyvä paikka aloittaa. Varsinkin syksyllä on hyvä katsoa mitä uusia sarjoja alkaa.

    Jos odottaa sitä että sarjat tulevat suomeen niin se on sitten täysin onnen kauppaa. Hyvänä esimerkkinä Psych (en muista suomenkielistä nimeä). Sarja jossa on erittäin paljon juuri 80-lukuun liittyviä vitsejä ja heittoja jotka uppoavat varmasti monelle sen ajan sarjoja katsoneelle. Muistaakseni tuo oli laitettu tulemaan joskus keskellä yötä. Toinen vaihtoehto on sitten katsoa spoilereita ja hypen luomista ensin muutama kuukausi jonka jälkeen mikään sarja ei voi niitä odotuksia lunastaa.

    Tuo on omituinen tapa joka näyttää olevan monilla. Eli katsotaan sarjoja joista ei edes pidetä ja sitten haukutaan kuinka huono sarja on. Tietysti joka sarjassa on heikompia jaksoja ja niitä voikin kritisoida mutta jos sarja ei nappaa niin turha sitä on katsella. Tulee vähän mieleen se että söisi huonoa ruokaa vain sen takia että voi sanoa miten huonoa ruokaa tuli taas syötyä.

    Tässä olen osittain samaa mieltä. Samaan hengenvetoon täytyy todeta että tuo ei vaan oikein toimi pidemmän päälle. Esimerkkeinä vaikkapa sarjat kuten numbrs, criminal minds, house ja desperate housewives. Jokaista on tehty 4-5 kautta ja jokainen sarja on aika yksinkertainen. Viimeksi mainitussa ehkä enemmän pitkäkestoista juonta. Jokaisen kohtalo on se että niistä on tullut äärettömän tylsiä. Jokainen jakso on samanlainen kuin edellinen. House on noista ainoa jota vielä jaksan seurata. Muita luultavasti katsoisin ellei parempaa olisi tarjolla.

    Em. tasapaksuuden kohtalon ovat kohdanneet jo sellaiset uudemmat sarjat kuten Lie to me ja Leverage. Ensimmäistä tullut ehkä 5 jaksoa ja toista yli 10. Samaan kastiin voisi heittää myös United States of Taran mutta koska se on HBO:n sarja (jos oikein muistan) niin joku vetää herneen nenään koska kaikki HBO-kama on parasta mitä telkusta tulee.

    Kuten aiemmassa viestissä totesin: tarjontaa riittää joten ei tarvitse katsoa noita keskinkertaisuuksia. Dollhouse vaikuttaa lupaavalta, TSCC on hyvä (vaikkakin 2. kaudella on ollut "maailmaa kohahduttavan" huonoja jaksoja), 24:n 7. kausi on ehkä paras kausi mitä kyseisessä sarjassa on ollut, Chuck toimii yhä vaikka taso on laskenut hitusen. Samaten Damages, Psych, Dexter (tauolla) ja Scrubs. Kaikkia ei tähän jaksa edes luetella. Omalta listaltani puuttuu myös paljon sellaisia muiden mielestä hyviä sarjoja kuten lost, heroes, bones, law & order jne. joille näyttää riittävän katsojia.

    Jostain ilmaislehdestä tms. näin että Rules of Engagement (sitcom) alkaisi/alkoi suomessa. En tosin tiedä mille nimelle tuo on käännetty tai koska tai miltä kanavalta se tulee. Siinäkin on menossa jo 3. kausi ja tarjoaa kyllä erittäin hyviä hetkiä.
     
  6. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    No niitä nyt on yhtä paljon kuin on ollut aina ennenkin.
     
  7. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Noniin, Lostin jakso katseltu ja eikun kommentoimaan...Muutama pointti miksi toi sarja tosiaan (edelleenkin) hieman tökkii..

    -liikaa huonoja näyttelijöitä
    -liikaa ärsyttäviä henkilöhahmoja (tällä viittaan erit. siihen pullukkakiharaan)
    -stoori poukkoilee aivan liikaa, aikatasohyppelyt tekee katsomisesta ärsyttävää
    -miksi helvetissä pitää jokainen "jännä" kohta ALLEVIIVATA AINA SILLÄ SAMALLA MUSIIKILLA?!! TI DII TII DIII DIIIIIIII!!! tjsp. tämä rasittaa imo selkeästi eniten. Vastaavaa näkee ehkä jossain lastenohjelmissa.
    -miksi ne Lostin hahmot hymyilee mainoskatkoilla jos niillä on nii jännää ja tiukkaa?

    Näihin ja muihin arvoituksiin saadaa tietty vastaus 6. kauden vikassa jaksossa. :)
     
  8. paha_kuukkeli

    paha_kuukkeli Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2007
    Viestejä:
    401
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri tällä hetkellä tarjonta on kyllä sikäli heikkoa, että itsekään en pysty välttämään keskinkertaisuuksia. Galactica on ainoa selkeästi erinomainen sarja ja TSCC:llä olisi potentiaalia vaikka mihin, mutta Josh Friedman ei pysty sitä hyödyntämään. Kaiken lisäksi molemmat loppunevat kuluvan kauden jälkeen (TSCC:n voi enää pelastaa pienimuotoinen ihme). Kaikki loput seuraamani sarjat ovat enemmän tai vähemmän keskinkertaisuuksia.
     
  9. itnortti

    itnortti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    582
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hiukan offtopic mutta jotenkin outoa että Dollhouse ja TSCC ovat sarjoja joita katsovat ihmiset manaavat jatkuvasti niiden lopettamista. Olen lukenut aika paljon juuri noihin liittyviä asioita ja eivät ne katsojaluvut ihan kaikkea kerro. Ensinnäkin mainostajat ovat pitäneet sarjoista. Toisekseen nykyään aika moni pistää sarjat nauhalle joten todelliset katsojaluvut saadaan selville vähän myöhemmin. Esim.

    http://www.fox.com/blogs/terminator/2009/03/02/some-good-news/

    Jos sarja ei heti alussa lunasta kaikkia odotuksia tai jos siinä on muutama heikompi jakso niin suorastaan toivotaan että se lopetetaan. Eikö tuolloin kannata lopettaa sarjan katsominen kokonaan?

    Yhtä kaikkki tietysti makuasioita nämä hyvä/huono -sarja keskustelut. Omalla kohdalla tuntuu (ei, en ole pitänyt kirjaa) siltä että tällä hetkellä tulee enemmän hyviä ja erittäin hyviä sarjoja kuin moneen vuoteen. Tietysti tuo lakko saattoi vaikuttaa tuohon (osa sarjoista oli kokonaan tauolla, osasta näkyi tynkäkausi).

    Ainoa "huolenaihe" (hyvin asiat kun pitää tästä huolestua :D ) on se, että moni sarja kuluu loppuu hyvin nopeasti. Harvaa sarjaa jaksaa seurata kolmea kautta pidempään ja viimeistään 4./5. kausi alkaa olemaan jo pakkopullaa. Sarjaa ehkä vielä katsoo mutta paras terä on jo mennyt.

    Dollhouse ja TSCC ovat lähes ainoita sarjoja joilla on mielestäni potentiaalia jopa viiteen kauteen. Muut ovat mitä ovat.
     
  10. paha_kuukkeli

    paha_kuukkeli Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2007
    Viestejä:
    401
    Saadut tykkäykset:
    0
    Manaan TSCC:n mahdollista (ja jopa todennäköistä) lopettamista, koska sarjassa on potentiaalia enemmän kuin missään muussa tämän hetken sarjassa. Foxilla en usko sarjan jatkuvan missään nimessä, mutta Sci-Fi on vielä jossain määrin realistinen vaihtoehto.

    En minä ainakaan toivo TSCC:n lopettamista, päin vastoin.

    Minua ihmetyttää monien sarjojen fanit, joiden mielestä on väärin tuoda ilmi sarjan ongelmia. Jos TSCC:n taso on ollut laskusuunnassa läpi koko kauden, niin minusta olen oikeutettu esittämään kritiikkiä. Miksi minun tulisi joko hiljaa hyväksyä kaikki mitä sarjan tekijät päättävät tai lopettaa katsominen? Miksen saisi olla eri mieltä osasta ratkaisuista, tuoda mielipiteeni julki ja silti seurata sarjaa?
     
  11. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Nykyään ei tule melkein mitään kiinnostavia uutuuksia. Frasier, Frendit, Seinfeld ja pari muuta vanhempaa on nyt täyttänyt iltojani ja oikein surulliseksi tulee, kun miettii että kohta ne on ahmittu loppuun. Mitä sitten katsoisi? 30 Rock, Californication ja Chuck ovat hyviä sarjoja muttei yksikään niistä loista samalla lailla kuin aiemmin mainitsemani.

    Tuntuu, että nykyään yritetään tehdä liian vakavia sarjoja. Ja komediat taas menee liian yli. Puolet uusista sarjoista liittyy jotenkin vampyyreihin.
     
  12. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Olen aivan samaa mieltä kanssasi, miksi hemmetissä niitä vamppyyrejä pitää tunkea kaikkeen? Varmaankin Twilightin fanikuntaa yrittävät tavoitella. Kohta on varmaan CSI: With Vampires!
     
  13. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Nykyjään tulee ihan kammottavaa purkka paskaa. Entourange, 30 Rock, South Park ja Two and Half Men on ainuat sarjat, mitä itse katson tosissaan. Kyllä on varsinki noissa komedioissa tullu kova inflaatio. Ei ole oikein mikään päässyt edes lähelle noita 90-luvun helmiä. Parempaa odotellessa...
     
  14. haisku

    haisku Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2008
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen kyllä itse tyytyväinen tv-sarjojen nykytasoon. En tiedä miten selviäisin jos joutuisin takaisin 90-luvulle. Ehkä juuri ja juuri Salaisten kansioiden voimalla. Frendit ym. sitcomit eivät kyllä uppoa yhtään, tuo nykyään pyörivä Two and Half Menkin on semmoista kuraa että huh huh. :hitme:

    On ollut ilo nähdä kuinka muutkin kanavat kuin HBO ovat ryhtyneet tuottamaan ja panostamaan ns. "laatusarjoihin". Mad Men, Dexter ja Battlestar Galactica näin muutama mainitakseni.

    Lostan fanitusta en silti ymmärrä, ekan kauden vielä jaksoi katsoa mutta sen jälkeen melko plääh...
     
  15. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mitä, joku muukin valittaa nykysarjoista? CleverIndeed ei olekaan yksin. :thumbsup: Tämä saattaa olla kyllä kova paikka eräille.

    Omastakin mielestä tosiaan trendi on ollut selvä jo pitemmän aikaa. Suurin ongelma on juuri kiinnostavuudessa: ketä oikeasti kiinnostaa esim. jotkut teinivampyyrit tai lukuisat eri versiot niistä?! Itse en tosielämässäkään syö muovia, josta valtaosa sarjoista tuntuu kertovan.

    Pahasti on näyttänyt siltä, että ihan väärät tuotantoarvot menevät kaiken ohi, jopa sen käsikirjoituksen, ja tulos on taattu. Yritetään tehdä jotain uutta ja ennennäkemätöntä, mutta kukaan ei mieti toimiiko lopputulos vai ei. :hitme:
     
  16. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Ei minun mielestäni tv-sarjojen tasossa ole sen enempää valittamista nykyään kuin ennenkään. On muutama huippusarja ja on paljon keskinkertaisia sarjoja ja on vielä paljon enemmän silkkaa kuonaa. Suomen tv-kanavilla kotimaisen kuonan osuus ymmärrettävästi korostuu, ihan kaikkea surkeinta pashaa ei kannata ulkomailta tänne tuoda. Totuus on kuitenkin se ettei tv:tä ole pakko katsoa, ja jos katsoo niin voi valita mieleisensä ohjelmat. Ei kukaan pakota katsomaan huonoja ohjelmia ja valittamaan niistä sitten täälläkin foorumilla.

    Omalta osaltani voin kertoa että tällä viikolla olen ihan mielelläni katsonut/tulen katsomaan (viikkoa on vielä jäljellä 14,5h) seuraavat sarjat:
    -True Blood
    -In Plain Sight (Aina vaarassa)
    -Bionic Woman :)o)
    -Moonlight
    -New Street Law (Roperin lakiasiaintoimisto)
    -Anna Pihl
    -Talk To Me (Rakkauden aalloilla)
    -Foyle's War (Foylen sota)

    Enemmänkin olisin voinut katsoa mutta kun ovat uusintoja ja/tai dvd:t löytyy hyllystä... (jep bionic woman on uusinta mutta sitä dvd-boksia mulla ei ole ja halusin nyt kuitenkin katsoa uudestaan...:eek: )
     
    Viimeksi muokattu: 01.08.2010
  17. bohol

    bohol Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.07.2002
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    17
    Nykysarjoista en katso mitään ( en tykkää)
    Ja ohjelmat on muutenkin ihan syvältä nykyään.
    Ainoastaan jotain dokumentteja ja vanhempia elokuvia tulee katottua.
    Ennen oli sisältö laadukkaampaa.
    Nyt tuntuu kaikki tekninen laatu ajavan sisällöllisen ohitse eli koreassa pakkauksessa täyttä sontaa.
    80 luvun jälkeen ei ole juurikaan mitään omaan makuun osuvaa tehty.
    Koskee niin elokuvia kuin sarjojakin.
    Käsiksiin ei voi koskaan kiinnittää liikaa huomiota ja kaupallinen ennakkoon maksimointi ja tietenkin rahallisen panostuksen lisäys tappaa tehokkaasti tuotteen .
    Surullista todeta että esim. ohukaisen ja paksukaisen veroista komediaa ei ole vaan tullut, "kehityksestä" huolimatta.
    Oli muuten hauska lyhytfilmi tuon Viasatilta tulleeen ohukaisen ja paksukaisen( Muukalaislegioonan monnit) elokuvan jälkeen. vitsit aivan tätä päivää.
    Poliisi asemalle soitettaessa poliisia kiinnosti lähinnä väärinpysäköinti (palot tai murhat ei juurikaan), auto hajosi tietenkin just kun oli menty viimeinen osamaksuerä maksamaan jne.:D

    Mitä tv sarjoihin muutenkin tulee niin briteillä on aina ollut laatu joka osa-alueella parasta.

    Toki hyviä sarjoja jenkeiltäkin on joskus tullut mutta ei enää pitkään aikaan.
    Columbo,Canon,Kojak,Trekit,pulmuset,kupla,babylon 5,Matlock .... jne.
     
    Viimeksi muokattu: 01.08.2010
  18. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Totuus nyt vaan taitaa olla se, että koko ajan tulee vaan parempia sarjoja vuosi vuodelta (kuin myös elokuvia). Toki on ihmisiä jotka eivät katso kuin vanhoja elokuvia/sarjoja, mutta se ei liity sarjojen nykytilaan taas vaan he pitävät sen aikaisesta tuotannosta.

    Niiden hyvien sarjojen etsimiseen pitää vaan käyttää aina vaan entistä enemmän aikaa ja vaivaa, mutta se kannattaa.
     
    Viimeksi muokattu: 01.08.2010
  19. VastActiv

    VastActiv Guest Guest

    Liittynyt:
    22.06.2004
    Viestejä:
    388
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen aika lailla samaa mieltä eli tässäkin asiassa korostuu perinteinen "aika kultaa muistot"-ilmiö. Samalla tavalla niitä oli huonoja sarjoja ennenkin joita kauhisteltiin, nyt ne on vaan unohtuneet ja vain parhaimmat jääneet mieleen ja niiden perusteella muodostetaankin valheellinen kokonaiskuva edellisten vuosien ohjelmatarjonnasta.
    Helpostihan tuosta pääkanavien ohjelmistotarjonnasta nytkin poimii viikoittain 10 seurattavaa sarjaa, aika ei vaan millään enää riitä. 80-luvullahan oli viikossa yksi seurattava sarja, se oli Ihmemies Mcgyver, tuli torstaina 18.45 ykköskanavalla mainos-tvn-ohjelmapaikalla.
    Eniten mua nykyajan sarjoissa ja etenkin amerikkalaisissa sarjoissa pännii niiden jatkuva tarve yrittää tyydyttää kaikkia katsojakuntia. Joka sarjaan pitää ängetä väkisin se kiintiöneekeri ja nyt myös kiintiöaasialainen. Samoin muutama normaalia huomattavast paremman näköinen näyttelijä on saatava päärooleihin mukaan tuomaan lisää katsojia mutta viemään samalla uskottavuutta sarjan tapahtumaympäristöltä. Niin ja tietenkään juonikuvioissa ei saa mitään vähemmistöjä loukata missään vaiheessa millään tavalla.
     
  20. bohol

    bohol Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.07.2002
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    17
    Totuus on että ennen oli parempia etenkin sisällöllisesti.
    Ja vain se ratkaisee .
    Ennen jopa musiikille ja tunnareillekin annettiin sille kuuluva panostus (laatua) mutta ei enää.


    Tekninen kehitys ei tee mistään parempaa vaan ainoastaan laadukkaampaa roskaa.
     
    Viimeksi muokattu: 01.08.2010