Samsung 2010 lcd mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana noukheet, 25.01.2010.

  1. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    Jos myyjän mukaan Samsungissa on eniten ongelmia niin miksi ihmeessä hän sitten myy niitä enemmän? Ei se niin mene oikeasti :)

    Samppa on loistava telkku kuvaltaan mutta siinä vaan on enemmän vikoja kuin vaikka Panassa tai Sonyssa.
     
  2. -T-

    -T- Guest Guest

    Liittynyt:
    25.03.2005
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eniten ongelmia suhteellisesti vai absoluuttisesti? Jos Samsungia myydään 1000 telkkaria ja 1% myydyistä telkkareista viottuu, saadaan 10 viallista televisiota. Taas sadalla myydyllä Sonyllä ja 2% vioittuessa viallisia onkin "vain" kaksi.

    Onko Samsungilla siis viisi kertaa enemmän viallisia ja/tai onko Sony tuplaten vikaherkempi? Kummassa on enemmän vikoja ja kumpaa kannattaa myydä?

    Ennen kuin vingutaan noista luvuista niin myönnän, että ne on vedetty ihan suoraan hatusta. Tarkoituksena on vain tuoda esille edellisten argumentointien "huteja". Parempia lukuja saa esittää ihan rauhassa jotta saataisi laskettua oikeat tiedot.

    edit: ja ei, en omista tai ole ostamassa Samsungia. Suunnitelmissa on odotella tulevia Philipsin (paljon vikaantuvia) malleja.
     
    Viimeksi muokattu: 06.07.2010
  3. JayeizH

    JayeizH Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2010
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös niistä huonoista tuotteista kannata ensin päästä eroon ;) Samsungilla takuu on ainakin oletusarvoisesti heidän itsensä homma. Tämä muuten pistää kysymyksen siitäkin että miten myyjät tietää että Samsungeja menee eniten vikaan, kun takuuasioissa otetaan pääsiassa yhteyttä valmistajaan, eli samsungiin. En tietty tiedä ottaako valmistaj yhteyttä myyjäliikkeeseen jostain syystä...

    Ja itse ostaisin ainakin Samsungin jos sieltä löytysi hyvä malli. Heillä kun on ainakin jossain vaiheessa ollut onsite takuu, eli tulee hakemaan kotoa ja tuo kotio. En sitten tiedä nykytilannetta.
     
  4. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    Kyllä suurin osa asiakkaista ottaa ongelmissa ensin yhteyttä myyjään tai myyjäliikkeeseen ja niin pitääkin. Sieltä sitten neuvotaan mikä on paikallinen huoltopaikka.

    Itsellä silti vanhastaa tiettyjä antipatioita joihinkin merkkeihin. Goldstar(=LG) kuuluu alimpaan roskaluokkaan yhdessä JVCn kanssa. Sonystä kokemukset olleet ristiriitaisia. Jotku laitteet toimineet ja toiset eivät.

    Parhaiten koossa pysyneitä merkkejä itellä olleet Pioneer, Yamaha, Marantz.
     
  5. eXtreme

    eXtreme Guest Guest

    Liittynyt:
    18.12.2004
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    En usko, että kauppiaat puhuvat palturia vaan sitä mitä tulee mieleen... jos kysytään, että missä merkeissä on eniten ongelmia ja siihen pitää jotain vastata, niin Samsung on hyvä vastaus, koska jos abaut yhteen liikkeeseen tulee vuodessa noin 3kpl sampan televisioita huoltoon ja esim vain yksi Sony ja yksi Philips niin silloinhan vastaus on oikea, mutta tämän asian kluu on siinä, että pää / ykkös brändeissä töllöissä ei ole ollut pariin vuoteen mitään järisyttäviä ongelmia ja prosentti jota tulee huoltoon on todella pieni verrattuna moneen muuhun elektroniikka laitteeseen. Jos katsot Nielsenin listoja niin huomaat hyvin nopeasti että Samsung on myyntimäärissä todella iso verrattuna muihin ja jos aletaan verrata oikeita lukuja, kuinka paljon laitteita tulee huoltoon myydyistä koneista, niin ei Samsungissa todellakaan ole minkäänlaista ongelmaa.

    Suurin osa Televisioiden reklamaatioista tulee digivirittimien toiminnasta huonossa antenni singaalista, jolloin ongelman ydin ei ole televisio vaan huono antennisingaali. Onneksi alkuaikojen digiviritin / tekstitys ongelmista ollaan vihdoin päästy eroon...
     
  6. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    Kirjoitat ihan ristiin. Jos paikkakunnan jokaisessa liikkeessä vastaus on sama, niin kuinka Samsung voi olla eniten myyty kun myyjät sitten kerran myyvät muita merkkejä?
    En usko, että erot paikkakuntien välillä on merkittäviä.

    Onko ne tilastot mihin viittaat Also:lta? Jos ei niin eipä niillä merkitystä Suomen suhteen ole.
    Also eli entinen GNT käytännössä tuo maahan kaikki telkut Giganttia ja Verkkokauppa.comia lukuunottamatta.
     
  7. HeEBeli

    HeEBeli Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2007
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käsittääkseni (ainakin entisessä elämässä) GNT ei ole ollut maahantuoja vaan tukkuri... aika vissi ero.
     
  8. eXtreme

    eXtreme Guest Guest

    Liittynyt:
    18.12.2004
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin kirjoituksesi alkaa pursuamaan ihan tähän asiaan kuulumattomia asioita... alat keskustelamaan siitä, että kirjoittaisin jotenkin ristiin (miten niin ristiin?) tai yrität jollain ihme syyllä todistella itsellesi, että minä haluaisin jotenkin valehdella asioita.

    Tähän paskan jauhantaan en viitsi ryhtyä, varsinkin kun argumenttisi ovat tuota tasoa.

    Ainoa uskottava tilasto mitä kaikki alalla olevat ammattilaiset vain ja ainoastaan katsoo on Nielssenin listat, niillä ei ole mitään tekemistä minkään välitukkureiden määrien kanssa, varsinkaan kun kukaan Sampan oikeasti myyvä liike (joka aikoo tehdä niillä oikeasti pisnestä) ei osta Samsung televisioitaan mistään välitukkurilta vaan suoraan Samsungilta, koska hinnassa on selkeä ero... miksi maksaa välitukkurille turhaan?

    Mutta tosiaan.... tämä keskustelu lähti nyt aivan väärille urille, kun kysymys oli siitä, että Samsungin televisioissa olisi joku helvetin ongelma sen kestävyydessä.... nyt enään pitäisi tietää, että mitkäköhän ne ongelmat sitten kongreettisesti ovat...
     
  9. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    Minä yleensä en kommentoi ketjuun jossa ei osata kohteliasta kielenkäyttöä vaan käytetään kirosanoja mutta katsotaan nyt vielä.

    Valehtelusta en tiedä. Minä en sellaista ole väittänyt. Tässä keskustelussa kyllä jotkut muut ovat väittäneet kaikkien myyjien valehtelevan mihin minä en usko mutta faktaahan ei tästä ole puoliin tai toisiin.
    Jos kysyt myyjältä laitteiden vioista he sanovat eniten vikoja olevan Sampoissa minun kyselyjeni perusteella.

    Ristiriita mistä mainitsin on siinä, että jos Samppa on eniten myyty niin miksi myyjät sitten puhuisivat siitä negatiivista (jos kerran valehtelevat).

    Ei Suomalaiset liikkeet osta koneitaan suoraan Samsungilta vaan Also:lta. Kannattaa ihan jutella isojen kodinkoneketjunen kauppiaiden kanssa mistä koneensa hankkivat.
    Eniten taitaa myydä Tekniset, Expert ja Mustapörssi ketjut. Niillä on liikkeet melkein joka kylässä ja vähänkin isommissa useita liikkeitä.

    Mutta siinä olet oikeassa että nyt eksymme aiheesta. Lähtökohtahan oli se, että minä suoritin empiiristä tutkimusta monista liikkeistä ja sain kaikista saman vastauksen. Mukana oli useiden ketjujen liikkeitä joilla kaikilla on vähän eri yhteishankinnan myötä ns. tyrkkymallit joilla haluavat erottua muista ketjuista.

    Ihmettelen vain miksi eri ketjujen myyjät valehtelisivat samalla tavalla. Joillakin varmasti Samsungeja on ns. tyrkkymalleina joissa hinta ja kate on paremmin kohdallaan kuin muilla ketjuilla. Vai olisko sittenkin perää siinä että Sampassa on enemmän vikoja kuin Sonyssa ja Hilipipsissä.
     
  10. eXtreme

    eXtreme Guest Guest

    Liittynyt:
    18.12.2004
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Totuus on kuitenkin se, että Samsungin televisiota myydään Suomessa eniten virallisen listan mukaan.

    Kuitenkin, jos hieman ymmärrät bisnestä, niin myydyimmän ja kestävimmän television merkki ei välttämättä ole sama tai... että myydyin televisio olisi paras televisio. Yleinsä on jopa, että myydyin tuote on paskin, mutta halvin.



    Tuo ei pidä millään lailla paikkaansa. Vain hyvin pienet liikkeet, joilla ei ole mahdollisuuksia tehdä esim Sony tai Samsungin kanssa kunnon vuosisopimuksia ostavat tuotteet ALSO:lta. Isommatkin liikkeet täydentävät varastojaan kylläkin ALSO:lta, mutta se on vain heidän B- ostopaikka, jos muuten ei meinaa kaupaksi menevää tuotetta suoraan ja nopeasti saada.

    Mutta mennään itse asiaan.... mitä vikoja tai ongelmia Samsungin televisioissa on sitten ollut enemmän kuin muissa merkeissä?
     
  11. ural

    ural Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.11.2007
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla oli aluks Samppa joka vaihdettiin 3 kertaa vian takia, sitten kyllästyin, vaihdoin merkkiä, ja nyt on ollu eka Sony 2v. ilman mitään ongelmaa.
     
  12. JayeizH

    JayeizH Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2010
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Myydyin merkki ei ole välttämättä paras merkki. Itseasiassa tämä on aika harvinaista. Tämäkin kun on vielä varsin suhteellista, esim. pelaajan ei kannata välttämättä uusia Samsungeja katsoa, kun input lag on ymmärtääkseni 40ms. Samsungin input lagista kuulisin mielelläni toista tietoa jos jollain on.

    Ja ei se minusta mitenkään outoa olisi vaikka myyjät hiukan nostaisivat niitä malleja jollain enemmän esiin jotka eivät myy. Se on vain bisnestä. Eikä olisi ensimmäinen kerta kun tulee laatua "tulkitseva" myyjä vastaan. Itselläni tuli pari kuukautta vastaan myyjä joka haukkui Samsungin maan rakoon kun olin Sonya katsomassa. On kuulemma itselläkin Samsung ja on huono. Paljon siis myötäillään ja vahvistetaan ostajan mietteitä ja yritetään tehdä se ratkaiseva "työntö" että rahat lyödään pöytään.
     
  13. Hellcat79

    Hellcat79 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt Gigantista saisi Samsungin LE55C655 mallia hintaan 1599€. Onko tuo nyt millainen ostos? Ne ketkä ovat tuon jo ennen ostaneet voisivat kertoa mielipiteitä / ajatuksia. Itseä kiinnostaa erityisesti se sopiiko tuo mihinkään pelaamiseen?
     
  14. JayeizH

    JayeizH Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2010
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samsungin malleissa kai kaikissa on input lagia jonkin verran. Eli jossain +40ms. Eli kovinkaan nopea tempoiseen pelaamiseen (FPS, mättö) ei sovellu. Itse olen myös katsellut pelaamiseen TV:tä ja ainoat on hyvin pitkälti plasmat ja LG:n mallit (vaikka panasonicin plasma G20 ja LG:n CCRT LD750). Philipsin 5605 on saanut myös kehuja input lagin vähyydestä.
     
  15. hannuhyr

    hannuhyr Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2010
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    näyttää pahalta ilman laseja:OI

    "alaTestin yhteenveto tuotteelle Samsung UE / UA / UN C7000 Series LCD TV (40", 46", 55")
    Olemme keränneet ja analysoineet 29 ammattilaisten arvostelua ja 121 käyttäjien arvostelua kansainvälisistä lähteistä. Ammattilaiset arvioivat tämän tuotteen 86/100 ja käyttäjät arvioivat sen 88/100. Keskimääräinen arviointipvm on 18-04-2010. Olemme verranneet näitä arvosteluja 290974 arvosteluun kategoriassa Televisiot. alaScore™ tälle tuotteelle on 100/100 = Paras. Viimeisin päivitys: 15-07-2010"

    ei liene telkkarin vika
     
  16. Dragonheart^

    Dragonheart^ Guest Guest

    Liittynyt:
    11.01.2010
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt täytyy kysäistä apua, kun itsellä ei ole asiasta oikein mitään käsitystä. Kaveri hankkimassa uutta televisiota ja pähkäillyt jonkin aikaa UE40C6005XXE:tä. Onkos mielipiteitä ja käyttökokemuksia moisesta vekottimesta? Käyttökohteina ihan perus tv:n katselua, dvd ja ehkä jonkin verran pelailua yms. tietokoneen kautta. Myöhemmin hankkimassa PS3:n pelailuun ja Blurayhin.

    Itsellä on samanlaisessa käytössä LG:n 8000-malli johon olen yrittänyt vertailla, mutta ei oikein ole saanut käsitystä. Onkos tuossa sama paneeli kuin 6000-mallissa (jota oli aikaisempien viestien perusteella haukuttu aika valovuodokkaaksi ja pilveileväksi)? Onko input lagista tietoa? Kerran käynyt katsomassa laitetta kaverin kanssa, mutta eihän tuosta saanut oikein tuntumaa ilman hd/pelikuvaa.
     
  17. NemiMontoya

    NemiMontoya Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2010
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    kattelin cittarissa Samsung LE40C675 telkkua ja oli helkutin hyvä
    yle2 -kuva.:eek:

    sd-kuva eli ylen paskakanavat, tulisikin olla ensimmäinen kriteeri tv-kuvan laadussa.

    Kokemuksia kellään tosta telkusta??:confused:
     
  18. Eppu-

    Eppu- Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2009
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on 46C675 (lotosta tuli A-paneeli) ja ihan hyvältä vaikuttaa näin ensi alkuun. SD-kura on ihan siedettävää ja HD jopa loistava. Säätöjen kanssa vielä vähän pitää puuhastella, hdtvtestin säädöt eivät tunnu istuvan. Kalibrointi olisi paikallaan.
     
  19. Remus

    Remus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.09.2006
    Viestejä:
    417
    Saadut tykkäykset:
    3
    Ylen kanavillahan on yleensä paras kuva.Katoppa mtv,sub tv ja jim .Noilla on yleensä huonompaa kuvaa.
     
  20. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0