CSS SDX-15 suljettuun

Keskustelu osiossa 'Tee Se Itse / DIY' , aloittajana Tommy, 09.01.2008.

  1. uppiskuppis

    uppiskuppis Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    1 011
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvälle näyttää.
    Kerro ihmeessä kokonaisbudjetti mitä rahaa on mennyt mihinkin.
     
  2. cryscythe

    cryscythe Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2003
    Viestejä:
    277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elementti 220€, kotelo kasattuna 70€, maalaus 25€, muut tarvikkeet 100€ (jalat,johdot,liittimet,vanu,kiinnikkeet,tiiviste,pakkeli,epäkeskokone,hiomapaperit,spraypurkki yms) Aktiivijakari 50€, T.AMP 1050 ja piuhat 230€. Omaa työtä n.10h
     
  3. cryscythe

    cryscythe Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2003
    Viestejä:
    277
    Saadut tykkäykset:
    0
    tuplapostaus
     
    Viimeksi muokattu: 10.08.2008
  4. DIYMAN

    DIYMAN Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.01.2007
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onnea subin valmistumisen johdosta :king:

    OT jos joltain löytyy tarpeettomana kyseinen elementti/elementtejä, täällä olisi eräs innokas ostaja :D
    Myös soundsplinterin tai tc-soundin elementtejä kannattaa tarjota (mielellään 15" tai yli)

    tarjota voi pm:llä :thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 13.08.2008
  5. cryscythe

    cryscythe Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2003
    Viestejä:
    277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saapui paketti Thomannilta. T.AMP 1050 viritettynä ja vaimennettuna istui laiteläjään saumattomasti. Räkkikiinnikkeet hieman häiritsevät. Saako niitä nätisti irti vai pitääkö poistaa koko kylkilevy? (rälläkkä on tietysti viimeinen vaihtoehto

    Mitään equtusta en vielä yhdistelmälle tehnyt kun ei ole laitteita sitä varten hankittuna. Todennäköidesti ostan tuon Tampereelaisen ihmelaatikon vasteita korjaamaan hieman myöhemmin.

    Kuunteluvaikutelmia:
    Lyhyiden säätöjen ja jakotaajuuden haeskelun jälkeen pääsin kuulostelemaan luomuksen sointia. Betonielemnttitalon luoma akustinen ympäristö ei ole kyllä herkullisin paikka kuunnella, mutta siihen on toistaiseksi tyydyttävä. Johnny Cashin pyörähtäessä soittimessa tuli jo selväksi että muutosta vanhaan on tapahtunut. Auktoriteettiä sointiin tuli heti, vaikka sointia ei vielä mitenkään ole viilattu. Arviolta Cashin jo valmiiksi avarat keuhkot saivat 3,5-4l lisätilaa. 50hz seutu jyrää kyllä aika brutaalisti muut alleen ja näin sekoittaa soinnin sävykkyyttä.

    Seuraavaksi sitten siirryin metallisempaan materiaaliin ja testikappaleena toimi Total Devastationin - Struggling from the chokehold. Brutaali alkuriffi basaripoljento kuulosti uskomattoman herkulta enkä voinut vastustaa kiusausta nostaa volumeä. Tässä kohtaa emäntäkin jo vähän hermostui kun lasit alkoivat kilkatella kaapissa. Hyvältä siis kuulostaa, vaikka parannettavaakin on.

    Kolmaslevy olikin sitten mittarihifistien lemppari eli Hifi testi-cd. Pistetaajuuksien ajaminen paljasti aiemmat havainnot 50hz seudunu ongelman. 30hz-25hz ja 20hz pärähtivät jo aika hyvällä voimalla vaikka en läheskään kaikkia tehoja laitteista ottanutkaan. Tässä kohtaa naapurustokin takuulla tajusi että jotain on tässä taloyhtiössä muuttunut pysyvästi.

    Illalla kiikuttelin murkulan kotiteatteriin ja testailin parilla leffalla subin toimintaa. Ilta alkoi olla jo myöhä joten jätin rajojen kokeilut viikonlopulle. Hyvin kuitenkin jytisee!

    Kuunteluja häritsivät lievä stovenoise ja pieni innokas apulaissäätäjä, joten jätän tarkemmat analyysit myöhemmäksi. Ensi vaikutelmat jättivät kuitenkin positiivisen maun! :thumbsup:
     
  6. VeZeSS

    VeZeSS Guest Guest

    Liittynyt:
    20.02.2004
    Viestejä:
    182
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos kaikille kyselyistä. Elementti löysi uuden kodin Kuopiosta.
     
    Viimeksi muokattu: 25.08.2008
  7. Juhe

    Juhe Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2003
    Viestejä:
    891
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nostetaampas tätä ylös, niin ei tarvi uutta aihetta ottaa ilmoille, kun menee niin läheltä.

    Vielä tällä hetkellä kotiteatterin mörinät hoitaa SVSn PB10-isd. Olen sitä kuitenkin nyt ollut myymässä pois ja tilalle olen miettinyt oikeastaan juuri vastaavanlaista vaihtoehtoa mitä tässä threadissa on rakenneltu.

    Kiinnostaisikin kuulla siis mielipiteitä, millainen on muutos kun siirrytään nykyisestä n. 90 litraisesta 10" refleksillä olevasta subista 70 litraiseen 15" suljettuun? Tilana toimii kerrostalo betonipunkkerin n. 19 neliöinen olohuone joka aukeaa eteiseen ja keittiöön. Käyttönä suurinpiirtein 70% musiikki ja 30% elokuvat. Tuo 70 litran koko kotelolle ei ole välttämättömyys, se vain tässä oli esillä ja ilmeisesti todettu toimivaksi. Kotelon kokoa on mahdollista kasvattaa vaikka sinne 100 litraan asti, jos siitä on jotain huomattavaa hyötyä.

    Sinänsähän SVSn toiminnassa ei ole mitään vikaa ollut, mutta vaihtelu virkistää ja ainahan sitä haluaa parempaa :)
    Saavutetaanko tällä vaihdoksella siis parempaa?
     
  8. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Eipä SDX elementtejä ole enää aikoihin saanut mistään. Ellet sitten onnistu jotain käytettyä hankkimaan. Kaikki koskaan valmistetut yksilöt on myyty valmistajalta sekä maahantuojilta loppuun ajat sitten. Uudet mallit ovat 'tulossa' :rolleyes:
     
  9. Juhe

    Juhe Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2003
    Viestejä:
    891
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tästä olenkin tietoinen. Käytettyä oli ajatuksissa metsästää. Ilmeisesti tuosta mk II version myyntiin tulemisesta ei ole mitään aikataulua olemassa?

    Meikäläiselle saa siis tarjota jos jollakin SDX15 elementtiä tai mahdollisesti jopa kokonaista DIY subia nurkissa pyörii. :)