Eduskuntavaalit 2011

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Willy, 22.07.2010.

  1. Willy

    Willy Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2006
    Viestejä:
    210
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alkaa seuraavat eduskuntavaalit lähestymään ja ensimmäinen vaaliväittely tuli telkkarista eilen. Mitenkäs plazalaiset meinaavat äänestää ja mitä ajatuksia heillä on eri asioista? Mitkä asiat tulisi nostaa esille ja millainen olisi hyvä hallituspohja.

    Tässä omia ajatuksiani:

    Kokoomus ja Keskusta

    Ovat kyllä aivan läpeensä porvallisia. Ovat ajamassa lähinnä hyväosaisten asiaa. Myös Keskusta on ryvettynyt viime aikojen skandaaleissa, joten voipi jopa menettää paikkoja. Kokoomuksen kannatuksessa ei tapahtune suuria muutoksia. Itse en aio äänestää kumpaakaan.

    SDP

    Ollut itselleni hieman etäinen, mutta on sentään tullut lähemmäksi yleistä mielipidettä ja myös minun ajatuksiani, ellei tämä sitten ole vain keino saada ääniä. Ehkä puolue lisää paikkoja ja voi jopa nousta hallitukseen Kokoomuksen kanssa. Ei mahdotonta, ettenkö äänestäisi SDP:ttä.

    Vasemmistoliitto ja Vihreät

    Jotenkin ovat hieman tuollaisia hihhulipuolueita. Varsinkin Vihreät eivät vakuutta minua ollenkaan ja uskottavuuskin ties missä. Vasemmistoliittokin on hieman kummajainen. Kummankaan vaalimenestystä en lähde veikkailemaan. Vihreät eivät saa ääntäni ja Vasemmistoliitokin on hieman epätodennäköinen.

    KD

    Ei tämän fundamentalistipuolueen ideologia nappaa sitten ollenkaan.

    KRP

    Tällainen ikuinen hallituspuolue on kyllä todella omituinen tapaus. Istuu vain hallituksessa, vaikka vaaleissa tulee takkiin. Pakkoruotsi on RKP:lle pyhä lehmä, jota se puolustaa viimeiseen asti. Itse en tosin pakkoruotsia kannata, joten en suo ääntäni tällekään. Ehkä menettää paikan, pari.

    Perussuomalaiset

    Olen kyllä monessa asiassa samoilla linjoilla Perussuomalaisten kanssa. Tosin puolueen ongelmina on sen läpinäkyvä populistisuus ja puolueen toiminta pyörii aika lailla yhden miehen ympärillä. Tosin tätäkin voin äänestää, jos hyvä ehdokas löytyy. Voi kyllä hyvinkin lisätä paikkoja.

    Muut pikkupuolueet

    Ovat sitten näitä yhden asian puolueita tai jotain vanhojen kommareiten jäännöksiä. Ei paljon nappaa. Ja tuskin niistä mikään eduskuntaan nousee.

    Mielestäni hallituksen tulisi käsitellä seuraavat asiat ensi vaalikaudella:

    - Maahanmuuttopolitiikkaa on tehtävä järkevämmäksi, eikä pitäisi ottaa ihan ketä tahansa.

    - Täytyy miettiä järkevää talouspolitiikkaa. Veroja on ehkä nostettava ja leikkauksia tehtävä, mutta sosiaaliturva ei saa huonontua.

    - Rangaistuksiin olisi saattava jotain tolkkua. Suomessa ei enää pidä suvaita rikollisten hyysäämistä. On tehtävä rangaistuksiin tiukkennuksia. Muun muassa raiskaustuomioita kovemmiksi ja elinkautisten tulisi tarkoittaa elinkautista.

    - Nato-asiaan olisi nyt saatava jotain selvyyttä. Joko liitytään Natoon tai sitten ei.

    - Nyt olisi kyllä eduskunnankin aika ruveta pohtimaan, tarvitaanko välttämättä pakkoruotsia. Se olisi kyllä mielestäni poistettava.

    Hallituspohja tulee luultavasti olemaan Kokoomus + SDP + pari muuta puoluetta. Itse en ainakaan halua uutta porvarihallitusta. Olisi myös kiva nähdä halalitus, johon ei oteta ruotsalaisten puoluetta.
     
  2. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Aika perusteellisen yhteenvedon teit Willy. :thumbsup:

    Itse aion äänestää vihreitä niinkuin ennenkin. Henkilö tarkentuu sitten ehdokasasettelun mukaan äänestyspäivän lähettyvillä.

    Kokoomus on minulle liian oikealla, Keskusta liian maalainen, SDP elää menneisyydessä ammattiyhdistyskytköstensä vankina, KD on ateistille kuvottava, RKP turhan oloinen, Vasemmistoliitto turhan vasemmalla joskaan ei pahasti ja Persut pelottavan populistisia.

    En ole aina 100 % samaa mieltä vihreiden kanssa kaikesta (esim. ydinvoimaneutraalina en vastusta ydinvoimaa hanakasti kuten vihreät) mutta silti heidän järkeen vetoava, koko yhteiskunnan etua ajava progressiivinen linjansa vetoaa selvästi enemmän kuin muiden puolueiden "tarjonta".
     
  3. Euphemos

    Euphemos Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.05.2005
    Viestejä:
    1 267
    Saadut tykkäykset:
    11
    Viime eurovaaleissa äänestin tehokkaan nettikampanjan tehnyttä Sampo Terhoa, kuka nousee Soinin paikalle europarlamenttiin nyt, kun Soini palaa keräämään eduskuntaäänet. Ensimmäinen kerta, kun omalla ehdokkaalla on ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia - isommissa puolueissa samat vanhat jäärät käärivät vuodesta toiseen valtaosan äänisaaliista ammattiyhdistysliikkeiden lobbauksella ja tuntemattomille tulevaisuuden suuruuksille jää vain soppaluu käteen.

    Komppaan siis Willya, että jos Soinin vanavedestä löytyy joku fiksun oloinen jantteri, niin antaa mennä. Muussa tapauksessa annan protestiäänen vaikka Piraattipuolueelle, sillä Eduskuntavaalien tähänastinen kompastuskivi eli äänestyskelpoisten vaaliehdokkaiden rajoittaminen kunkin äänestäjän omaan vaalipiiriin vaikuttaa haitallisesti kiinnostavimpien ehdokkaiden menestykseen.
     
  4. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä yhtäkään Suomen puoluetta todella tahtoisi äänestää. Kaikissa pännii jokin.

    Tähän asti kaikissa vaaleissa, joissa olen ollut äänioikeutettuna, olen löytänyt ehdokkaan jota juuri ja juuri pystyin kannattamaan, mutta eivät koskaan tulleet valituksi. Sen sijaan ottaa päähän, että tulee annettua samalla puolueelle pisteitä, ja tuettua jonkun samassa lafkassa pyörivän hölmöläisen pääsyä sisään.

    Enpä siis tiedä taas ketä pitäisi äänestää. Noista ranskalaisista viivoista olen kyllä hyvin samaa mieltä. Lisäisin niihin vielä valtionkirkon poistamisen, asevelvollisuuden kehittämisen, järkeistämisen tai poistamisen, sekä vielä yleisen sananvapauden kehittämisen maassamme, niin johan olisi ehdokas. Harmi vaan, että tällöin käteen on aiemmin jäänyt yleensä henkilöitä, jotka vastustavat mm. ydinvoimaa, geenimanipulaatiota ja markkinataloutta. Vaikeaa on.
     
  5. JR1911

    JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2004
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ainoa puolue jota voisin ajatella äänestäväni on vihreät, vaikka heidänkin kanssa olen täysin eri mieltä monista asioista. Ehkäpä se ehdokas vielä tässä löytyy ennen vaaleja tai sitten jätän äänestämättä.
     
  6. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Kannattaa muistaa että oikeasti pätevä poliitikko (jos sellaista edes on olemassa) tietää monista asioista luultavasti paljon enemmän kuin itse tietää/ymmärtää. Voi siis olla että ihan tyhmyyttäni en ymmärrä kuinka typerää ydinvoima on vaihtoehtoihin nähden. Eihän sitä kannata äänestää ehdokasta joka on yhtä tyhmä kuin itse on vaan viisaampaa. ;)
     
  7. KinZZa

    KinZZa Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jännää muuten, ettei Plazalta löydy laajempaa keskustelua ydinvoimasta. Tai sitten ei vain ole tullut vastaan.
     
  8. Nietze

    Nietze Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    1 060
    Saadut tykkäykset:
    0
    Keskustaan olen ollut perheen ja nyttemmin tavallaan ammatin kautta sidoksissa mutta vähän heikolta toiminta näytti ennen puoluekokousta. Tekivät kuitenkin yllättävän rohkeita/moderneja valintoja ja Kiviniemi on yllättänyt todella positiivisesti. Sanokaa mitä sanotte, maahanmuutto on poliittisten kysymysten/ongelmien top 5:ssä vain suurimmille populisteille (Pers-suomalaiset, ilmeisesti demarit).

    Kokoomus haluaa tästä varmasti pääministerivaalin ja kun demareitten puheenjohtajaa katsoo niin sama on varmaan tavoitteena Keskustalla. Jos nämä onnistuvat siinä niin demarien ja perussuomalaisten kannatus saattaa olla aika samoissa 15% kieppeillä.

    Kokoomus voittaa vaalit, mikäli kyseessä on pääministerivaalit niin jopa aika selvästi. Ne jotka eivät halua äänestää maahanmuuttokriittisesti joutuvat nyt sitten äänestämään Kokoomusta, Keskustaa tai jotain pikkupuoluetta. Vihreitä on mielestäni vähän turhaan mollattu mediassa ydinvoima-asiasta ja tästä syystä vaaleista voi tulla vaikeat. Toisaalta niihin on aikaa.

    Itse äänestä todennäköisesti Timo Kaunistoa (Keskustan puheenjohtajan vaalin hävinnyt varapuheenjohtaja ja kaikin puolin fiksu tyyppi). Joku muukin yrittäjyyttä korostava edustaja mistä tahansa puolueesta saattaa tulla kyseeseen.

    Tiivistettynä mielipiteeni on että on turhaa kieltää ydinvoiman rakentamista mutta kaiken kaikkiaan tuntuu tyhmältä rakentaa sitä kuitenkaan (uuden teknologian kehitys saattaa hyvinkin ajaa voimalan ohi ennen kuin sitä on kuoletettu)
     
    Viimeksi muokattu: 23.07.2010
  9. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Ilmeisesti plazalaisilla ei ole intohimoisia mielipiteitä suuntaan tai toiseen. Ydinjäteongelmaa pidän henkilökohtaisesti pienenä koska suurella todennäköisyydellä tekniikka kehittyy seuraavan 200 vuoden aikana sellaiseksi että ydinjäte saadaan transmutatoitua niin että se muuttuu vaarattomaksi 100 vuodessa ja 100 000 vuoden ongelma onkin kutistunut 300 vuoden ongelmaksi. Todelliset argumentit ydinvoimaa vastaan ovatkin sitten todellisissa kustannuksissa (kallista sähköä?), energiatehokkaan tekniikan kehittäminen motivaatiossa ja uusiutuvissa energianlähteissä.
     
  10. VastActiv

    VastActiv Guest Guest

    Liittynyt:
    22.06.2004
    Viestejä:
    388
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä 100 000 vuoden ongelma? Tuo luku on Greenpeacen keksimää propagandaa joka on jostain syystä jäänyt elämään mediassa ja jopa poliitikoiden suussa. Ydinjäte on käytännössä vaaratonta jo 1000 vuoden päästä.
     
  11. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Vai onko niinpäin että tuo 1000 vuotta on ydinvoimalobbareiden keksintöä? ;)
     
  12. iku-tursas

    iku-tursas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2004
    Viestejä:
    349
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uraanipuikkoja voi juosta pakoon ja voittaa kisan, esim. tubi saa paremmin kiinni. Tai Monsanto päättää omistavansa sinut koska sisällät sen omaisuutta. :p
     
  13. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Perjantaipullo jos toinenkin on sitten saatu auki? :rolleyes:
     
  14. Äkkipoika

    Äkkipoika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.06.2008
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa jälleen kerran lähteä protestiääni Perussuomalaisille jos eivät kolme suurta pysty eriytymään toisistaan riittävästi. Tai sitten jätän äänestämättä (harkittu äänestämättömyys on kannanotto siinä missä äänestäminenkin - laiskuuttaan äänestämättä jättäminen on arveluttavaa).
     
  15. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Niin, on aika varmaa että ydinjätteen käsittelymenetelmät tulevat ajan kanssa kehittymään ja jossain vaiheessa joku keksii miten se jäte saadaan kokonaan vaarattomaksi kohtuullisin kustannuksin ihan tuosta vaan... Nykyääkin säteilevä materiaali on sentään mahdollista varastoida niin ettei siitä aiheudu haittaa ympäristölle - olettaen ettei tapahdu mitään mikä rikkoisi varaston tms.

    Lisäksi ydinjätteelle on jo olemassa joitakin kierrätystapoja, esim jotkut voimalatyypit tuottavat jätteenä ydinaseiden valmistukseen sopivaa plutoniumia. Ja lopustakin ydinjätteestä voidaan haluttaessa valmistaa edullisesti sellaisenaan ns likaisia pommeja. Terroristijärjestöt luultavasti maksaisivat hyvin sellaisesta materiaalista joten varastointikustannusten sijasta siinä olisi jopa mahdollisuus saada myyntituloja. :thumbsup: :rolleyes:
     
  16. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tulisikohan rangaistuksiin jotain tolkkua, jos KRP olisi hallituksessa :rolleyes:
     
  17. Nietze

    Nietze Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    1 060
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yleensä poliisivaltioissa on ainakin joistakin rikoksista selvästi tiukemmat rangaistukset. ;)
     
  18. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Jos tällä hetkellä ei ole näköpiirissä korvaavan menetelmän esiintuloa, on rakentaminen perusteltua. Tynkkysen mielestähän "uusiutuvan energian tukipaketti" ratkaisee Suomessa työttömyysongelmankin :rolleyes: Tuulivoima esim. ei tule ikinä kannattamaan Suomessa.
     
  19. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Hieno alustus tässä ketjussa! Viiltävä analyysi puolueista aukaisi silmäni ja voi olla että nyt minäkin äänestän demareita tai komuja, he ovat minunkin asiallani! Nyt minäkin haluan maksaa lisää veroja, mamut pois vitivalkoisesta Suomesta, hurrit pois tai opetelkoot suomea, kovemmat rangaistukset kriminaaleille. Hienoja asioita! :thumbsup:
     
  20. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Miten Suomessa sitten voi olla tuulivoimaa jos se ei kerran kannata tai tule ikinä kannattamaan?

    Kysehän on siitä halutaanko siitä kannattavaa. Onhan Suomessa maanviljelyskin kannattavaa maataloustukien ansiosta.