Pienten sekalaisten kysymysten ketju.

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana juhaa, 06.06.2005.

  1. KinZZa

    KinZZa Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näkyi olevan myynnissä niinkin eksoottisessa paikassa kuin R-Kioskilla – 4,99€ rasia.
     
  2. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Minkälainen homma/kuinka kallista on laittaa esim. 300cc kiinalainen maastoliikennemönkijä rekisteriin? Onko ylipäätänsä mahdollista?

    Ei löydy faktaa googlesta....
     
  3. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Faktoja en tiedä, mutta suunnilleen tähän tyyliin homma etenee:

    Otetaan muutamia vanhoja osia ajokista pois ja asennetaan tilalle E-hyväksytyt tieliikenteeseen tarkoitetut valot, vilkut, vanteet, renkaat, jarrut, iskarit. Sitten rekisteröintikatsastus ja hylkäys pakokaasumääräyksissä, joten vaihdetaan tilalle parempi moottori katalysaattoreineen. Uusi pakoputkikin tarvitaan, jos entinen on laittoman meluisa.

    Semmoiset 10000 euroa rahaa palaa, koska törkeillä varaosahinnoilla kaikki pitää ostaa. Ja koska liian monta prosenttia osista vaihdettiin, ajokki pitää katsastaa kuin se olisi täysin uusi tekele. Siispä tee valmiiksi 5 ajokkia, joista 4 tuhotaan kolaritesteissä ja viidennelle kappaleelle myönnetään ajolupa. 50000 euroa osiin, plus 4 kiinahalpista lisäksi. Plus palkkiot kolaritestauksesta ja niin edelleen.

    Hieman halvemmaksi tulisi ostaa tieliikenteeseen tarkoitettu valmis ajokki 5000 eurolla ja purkaa siitä varaosia irti. Mutta hetkinen, samallahan se 5000 euron ajokki olisi sellaisenaan käyttökunnossa, ilman katsastuksia ja kolaritestauksia ja muuta tappelua.

    Lyhyesti: halpiksen modaus lailliseksi on suunnilleen yhtä helppoa kuin omavalmisteen saaminen lailliseksi. Siitä vaan putkea hitsaamaan rungoksi ja umpialumiinista sylinterilohkoa sorvaamaan. Katsastaja saattaa tosin vaatia ammattipätevyyttä rungon valmistajalta, eli lähin kadulta kaapattu hitsaajamummo ei saa runkoa valmistaa. Mutta voihan sitä tilata rungon ja moottorin ja muutkin osat mittojen mukaan valmistettuina vaikkapa Honda-nimiseltä pieneltä japanifirmalta. Tai BMW-saksafirmalta.



    Faktatietoa löytyy katsastuskonttorista, jossa maksullisessa palvelunumerossa (sinne soitetaan puhelimella, senkin mämmikoura nettikansa) ammattilaiset neuvovat mitä tässä maassa saa ja mitä ei saa tehdä. Jos eli kun puhelimessa asioiden kysely käy kalliiksi, se ei ole vielä mitään verrattuna siihen, miten älyttömän kalliiksi käy varsinainen kinuskin laillistus-operaatio.

    .
     
  4. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Kysymyksestäsi ei käy ilmi meinaatko itse maahantuoda vehkeen Kiinasta vai onko sillä joku virallinen maahantuoja... Nimittäin jos virallinen maahantuoja on edes jossain EU-maassa, on mahdollista että vempain täyttää jo valmiiksi kaikki tarpeelliset EU-normit ja lakipykälät. Olettaen että kyseessä on uusi mönkijä eikä joku käytetty romu.

    Kuitenkin, 300cc ei selvästikään ole mopo eikä ns kevyt nelipyörä, joten mahdolliseksi ajoneuvoluokaksi jää nelipyörä, L7e. Max teho moisella on 15kw, ja muitakin rajoituksia on. Jos kaavailemasi laite ei tuohonkaan ajoneuvoluokkaan mahdu eikä täytä oikean auton määritelmää niin sitä ei voi rekisteröidä tieliikenteeseen.

    Katsoppa tuolta lisää infoa:
    http://www.ake.fi/AKE/Katsastus_ja_ajoneuvotekniikka/
     
  5. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Jep, E-hyväksyttyjä pitää olla, myös turvavyöt jos ajoneuvossa sellaiset pitää lain mukaan olla (esim moottoripyörissä ei tarvita). Onneksi E-hyväksyntä merkinnät ovat yleensä selvästi näkyvillä joten ne on helppo tarkastaa ja mahdollisesti välttyä turhilta osien vaihdoilta.

    Yksittäisille omavalmisteille ei tarvita kolaritestiä. Pitää vain anoa vapautusta testeistä ja asia on yleensä sillä selvä niiltä osin.
     
  6. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    kyseessä siis tällainen käytettynä. Teho 14,7kW
     
  7. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Kuinkakohan kauan läppärin takuukorjaus voi pisimmillään kestää?

    Ekalla kertaa kesti reilun viikon. Tokalla kertaa kesti 2½ viikkoa. Nyt kolmannella kertaa homma on kestänyt jo yli 5 viikkoa, ja ei ole konetta näkynyt. Painaakohan Ruotsissa kesälomat päälle vai mikäköhän siellä näin kauan kestää... :confused:
     
  8. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Mistäs se on ostettu?

    Korjausajan oltava kohtuullinen

    Kohtuullinen takuukorjausaika on noin kaksi viikkoa. Jos korjausaika venyy kohtuuttomasti, kuluttajalla on viimeistään kahden viikon jälkeen oikeus vaatia vähintään sijaislaitetta käyttöönsä.

    Jos esimerkiksi matkapuhelin on ainoa viestintäväline, takuukorjausaika ei saisi ylittää kahta viikkoa. Silloin sijaislaitetta voi vaatia tilalle aiemminkin.

    Viihde-elektroniikan laitteita ei voida pitää yhtä välttämättöminä. Kuitenkaan niidenkään takuukorjaus ei saisi kestää useita viikkoja. Sijaislaitetta voi pyytää tilalle parin viikon jälkeen. Sijaislaitteen antaminen ei kuitenkaan saa aiheuttaa sitä, että korjausaikaa venytetään tällä perusteella kohtuuttoman pitkäksi. Sijaislaitteessa ei välttämättä ole kaikkia niitä ominaisuuksia, joiden perusteella kuluttaja on alunperin valinnut oman laitteensa.

    Kuluttajan ei tarvitse laitetta ostaessaan varautua siihen, että se saattaa olla osan käyttöiästään huollossa. Jos sama vika ilmenee tuotteessa toistuvasti, laite pitäisi vähintäänkin vaihtaa vastaavaan virheettömään.
     
  9. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    No se liike on ollu jo yli vuoden konkurssissa.

    Takuu asiat ovat hoituneet hyvin Asuksen tuki & huolto sivujen kautta. Pitänee varmaan pirauttaa aspaan ja kysellä jos tietäisivät asiasta jotain. Huoltotilannetta vois seurata huoltosivulla, mutta menin perkele hävittämään mun koneelle annetun RMA numeron. Läppärin sarjanumerollakin sais tietoja, mutta ne numerot on siellä läppärin pohjassa.

    No, onneksi mulla on PS3, millä tää netinkäyttö on todella jouhevaa... :rolleyes:
     
  10. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin itse kun lähetin Saksasta ostetun Asuksen huoltoon se meni muistaakseni Tanskaan tms huollettavaksi, mailiarkistosta kun katson niin 17.8. sain tuesta ohjeet koneen lähettämiseksi, ja 5.9. heiltä tuli viestiä että kone on lähetetty takaisin. Tuosta saattoi mennä vielä joku viikko että kone ehti kotiin asti, eli kuukausihan tuossa ehti suurin piirtein mennä.
     
  11. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    No kyllähän tuo speksien mukaan juuri L7e luokkaan sopisi, katsastusasemalla varmasti osaavat kertoa enemmän mitä muutoksia siihen mahdollisesti tarvitsee tehdä ja mitä koko katsastus ja rekisteröinti prosessi maksaa (ehkä n. 100e, hinnoitteluhan on nykyään vapaata.) jos muutoksia ei tarvita. Epäselvää on lähinnä ne E-tyyppihyväksynnät, onko kaikki osat hyväksyttyä mallia vai ei. Ja jos pakokaasupäästöt huolettaa niin käsittääkseni niitä ei tuollaisesta laitteesta mitata, muuten kuin silmämääräisesti. Eli ei saa savuttaa tolkuttomasti. Jarrut, valot yms pitää toimia, tietenkin.
     
  12. Zanytwo

    Zanytwo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2006
    Viestejä:
    814
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivitin koneelle uuden Ovi Suiten 2.2.0.245, jonka jälkeen puhelimen synkronisointi ei enää onnistu.

    Kun puhelimen kytkee USB-kaapelilla koneeseen ja valitsee tilaksi PC-Suite, puhelin tulee kyllä Ovi Suiteen näkyviin kuin ennenkin, mutta jos painaa "Synkronisoi kaikki" näppäintä, puhekupla käskee vaihtaa puhelimen tilaksi PC-Suite, tai Ovi-Suite.
    Jonkin ajan päästä uusi puhekupla käskee painamaan puhelimen kuvaa oikealla hiiren korvalla ja päivittämään puhelimen tukisovelluksen. Kun tämän tekee, tulee aina virheilmoitus, ettei asennus onnistu. Koneen ja puhelimen buuttaukset ei auta asiaan.

    Mitähän pitäisi tehdä, että saisi kalenterimerkinnät synkattua?
     
  13. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
    Joillakin kun on tapana puhua pitkästä juoksusta (tyyliin "Kyseinen asia pitää huomioida pitkässä juoksussa, jolloin..."), niin miten pitkä on se juoksu johon he viittaavat? Onko se maraton, 10 000 metriä vai miten pitkä matka? Vai riippuuko sen juoksun pituus juoksijan kunnosta? Eli huonokuntoisilla ihmisillä pitkä juoksu olisi vain jotain 500 metriä, ja hyväkuntoisilla vaikkapa 3 000 metriä...
     
  14. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joistain alkoholijuomista on olemassa erikseen ns. Export Strength pullote jota myydään vaikkapa lentokentillä. Alkossa Bombay Saphire on 40.0% ja Tanqueray 43.1% mutta molempien Export Strength vahvuus on 47%.

    Miksi tällainen Export Strength vahvuus on olemassa? Taustalla varmasti eri maiden erilaiset alkoholilainsäädännöt ja verotus mutta onko tämä nyt ymmärrettävä niin että tuo 47% on se valmistajan tarkoittama "oikea" ja parhaan maun takaava prosentti ko. juomalle?
     
  15. miksu

    miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.04.2001
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    16
    http://fi.wiktionary.org/wiki/anglismi
     
  16. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
    Ei ole hyvä vastaus. Haluan tietää tuon järjenvastaisen sekä suomen kieltä halventavan anglismin käyttäjiltä, miten pitkä se juoksu on josta he puhuvat.
     
  17. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Suhteellisen pitkä, tietenkin.
     
  18. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 045
    Saadut tykkäykset:
    97
    heh ai penis?
     
  19. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Veikkaan Ultrajuoksua.
     
  20. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
    Hyvä tietää. Mutta miksi sanonta "in the long run" pitää kääntää niin perkeleen idioottimaisella tavalla? Miksi tuollainen anglismi on otettu käyttöön? Onko olemassa muitakin syitä, kuin anglismien vihaajien kiusaaminen? Onko kyseisen anglismin käyttäjillä mitään mahdollisuuksia parantua sairaudestaan?

    Haluan tuntea viholliseni mahdollisimman hyvin, jotta lopullisen ratkaisun suunnitteleminen sujuisi helpommin...
     
    Viimeksi muokattu: 25.07.2010