Inception (Christopher Nolan, 2010)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana JJ Gittes, 21.02.2009.

  1. anarkian

    anarkian Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2008
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huomasin saman ongelman. Ajattelin, että saattoi olla myös teatterin vika, mutta ilmeisesti sitten ei. Musiikkia käytettiin leffassa liikaa ja liian kovaa. Tämä olikin minusta elokuvan ainoa ongelma. Käytetty musiikki oli sen verran tasapaksua, ettei se jaksanut oikein innostaa. Se ei ollut huono, mutta ei hyväkään.

    Elokuvan juoni oli kyllä mielenkiintoinen ja niin kuin Mounix totesikin ehdottomasti omaperäinen.
    Unimaailman kerrostuminen nousi elokuvassa pääosaan, ja lopulta katsojahan ei voinut olla varma, mikä oli totta ja mikä unta. Loppuratkaisu aiheutti huvittunesuuttta teatterissa :) Elokuvassa sai kyllä pohtia oikein kunnolla unen eri tasoja, jotta pysyi mukana, missä tasossa ja kuinka syvällä mennään.
    Elokuva kyseenalaistaakin todellisuuden ja pohtii hyvin perustavanlaatuisia filosofisia kysymyksiä kuten pitääkö puu ääntä, jos se kaatuu metsässä eikä kukaan ole kuuntelemassa?

    Mielenkiintoinen yksityiskohta olivat ne vanhukset, jotka olivat koukussa unisimulaatioon kuin huumeeseen.

    4,5 tähteä.
     
  2. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Kaipa tämä tekele pitää käydä katsomassa ihan yleissivistyksen vuoksi. Ärsyttää vaan se että Leonardo DiCraprio on pääosassa, ei kuulu minun suosikkinäyttelijöihin. Pitäisi lisäksi jaksaa katsoa tuo Memento loppuun, jotta voisi enempi vertailla näitä Nolanin teoksia. Tällä hetkellä suosikkini on Prestige ja kakkosen Batman Begins. Yön Ritari jää kolmoseksi, koska sen juoni on niin hölmö...

    Mutta Inceptionista vielä, hyvää tulosta tehnyt ja varmasti tämän vuoden kovimpia elokuvia. Olisikohan mahdollisuuksia Oscareihin tehosteista ja muista vastaavista kategorioista?
     
  3. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Vaikuttas vähä siltä, että imdb-pisteiden valossa Christopher Nolanista on hyvää vauhtia tulossa kaikkien aikojen paras ohjaaja?
     
  4. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Onko tämä nyt 2000-luvun Matrix?
     
  5. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Nolanin syöksykierre alkaa elokuvista Inception Reloaded ja Inception Revolutions :)

    Inception tällä hetkellä Imdb:ssä Top 250: #3. Kyllä kansa tietää :king:
     
  6. anarkian

    anarkian Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2008
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä oikeastaan. Tämä ei samalla tavalla kyseenalaista koko todellisuus-käsitettä kuten Matrix, vaan vain ihmisten käsitystä siitä, mitä he pitävät todellisena. Jos unet tarjoavat mielekkäämmän elämän, onko unimaailma silloin todellisempi kuin arkielämä. Ainakin ihmisten on tällä tavalla helppo paeta epämielekästä todellisuutta. Yritän siis sanoa, että tässä elokuvassa on selkeä käsitys siitä, mikä on totta ja mikä unta, mutta henkilöt saattavat eksyä siinä matkalla.
     
  7. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    No eipä tuo Matrix nyt mikään suuren luokan eksistentiaalinen elokuva ollut, eikä varmasti valtaosalle katsojista tule ensimmäisenä mieleen sen tarjoamat syvällisemmät pohdiskelut vaan pikemminkin elokuvan tyyli, joka oli omiaan julkaisun aikoihin. Varmaan samalla tavalla tullaan Inceptionia ajattelemaan.
     
  8. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    2000-luvun Matrixilla tarkoitn vähemmän ehkä tyyliä, mutta enemmänkin merkkipaalua tieteiselokuvien historiassa "coolissa" tunnelmassa.
     
  9. Golem

    Golem Guest Guest

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Matrix on 2000-luvun Star Wars. Voi mennä hyvin 15-20 vuotta ennen kuin samalla tavalla todellisuuden peruspilareita järisyttävä scifi-filmi tulee..! :)

    Mutta kyllä tämä Inception voi olla silti erittäin mielenkiintoinen elokuva.
     
  10. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Tämän voisi jopa käydä katsastamassa. Enpä ole toisen X-Files -leffan ja Indiana Jones vitosen jälkeen elokuvissa käynytkään. Christopher Nolanilta olen nähnyt vain Mementon joka oli kohtuullinen leffa. Unimaailmat ovat aina kiinnostaneet. :)

    Filmiltäkö näitä edelleen näyttävät vai voiko tämän nähdä Helsingissä jossain digitaaliprojisoituna? Kuvittelisin että digitaalisaleja alkaa olla 3D-buumin takia, vai?
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Inception ei ole Christopher Nolanin paras työ. Toisaalta hänen visionsa sekä kykynsä käsitellä tämän mittakaavan projekteja on kieltämättömän upeaa. Inceptionista povattiin kai Matrixin kaltaista tajunnanräjäyttäjää, mutta se onnistuu olemaan sitä vain idean tasolla (pun not intended). Matrixissa hienoa oli idean lisäksi se, että ko. elokuvan jokainen kohtaus oli jo itsessään kaikin puolin hiottu timantti. Inceptionissa oli vähän väliä kohtauksia, jotka tuntuivat yksinkertaisesti B-laadulta (viittaan esimerkiksi tiettyihin puhekohtauksiin sekä vaikkapa
    "talvisotaan"
    ).

    Leonardo DiCaprio on kovassa nousussa ja tässä elokuvassa hän jatkoi sitä "Jack Dawsonista irtaantumista" mitä hän on osoittanut vaikkapa Bloon Diamondissa ja Shutter Islandissa. Voisin jopa kutsua Inceptionia Leon parhaaksi suoritukseksi; tosin elokuva itsessään jättää näyttelijäsuoritukset osittain varjoonsa. Niin ikään nosteessa oleva Marion Cotillard oli aivan mainio ja oli mukava huomata, että Joseph Gordon-Levitt on päässyt "3rd Rock from the Sun" roolistaan irti. Ellen Pagesta en ollut heti varma, koska hänesta huokui teinimäisyys, mutta loppujen lopuksi hän sopi elokuvaan kelvollisesti. Nolanin luottokolmikko Cane/Murphy/Watanabe täydensi elokuvaa hyvin.

    Inceptionissa on hienointa elokuvan idea ja vaikka elokuvassa on sitä tyylikkyyttä ja tajunnanräjäyttävää visuaalisuutta, niin esimerkiksi elokuvan traileri maalaa sitten aivan liian hienon kuvan. Elokuvan kohtaukset sijoittuvat hyvin pitkälle ihan normaaliin elämään ja kohtauksia, jossa pitää hieroa silmiä, on loppujen lopuksi aika vähän. Nolan onnistui pitämään paketin koossa kiitettävän hyvin, vaikka uskoisin monen olevan sitä mieltä, että samanlaista ilmassa aistittavaa sekavuutta elokuvassa oli kuin TDK:ssa: jälkimmäisessä se ei haitannut, koska teema oli kaikille tuttu, mutta Inceptionin monimutkaisen idean takia tuohon olisi voitu kiinnittää huomiota enemmän. Mahtipontinen painetta täynnä oleva musiikki tuki elokuvaa hienosti ja
    surullinen sekä kutkuttava
    loppuratkaisu toimi kirsikkana kakun päällä.

    4/5 :naminami::naminami::naminami::naminami:
     
  12. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko? Miten se ilmeni? Ainakin kaikissa aiemmissa elokuvissaan (uudehkoissakin), mitä olen nähnyt, se on ollut samanlainen 13-vuotiaalta näyttävä tissiposki-rääpäle, kuin oli ko. TV-sarjassa aikoinaan.
     
    Viimeksi muokattu: 22.07.2010
  13. Jakkis

    Jakkis Guest Guest

    Liittynyt:
    30.10.2004
    Viestejä:
    770
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näyttää edelleenkin :D. Vaikkakaan ei sitä mieti enää hirveästi, kun hänen uusimpia tuotoksiaan on katsonut.

    Asiasta kukkaruukkuun. Oli kyllä vallan mainio elokuva. Idea oli mahtava ja Nolan toteutti visiotaan taas tutulla tyylillään ja katsojaa jallitetaan koko ajan. DiCaprioon olen myös ollut todella tyytyväinen näin viime vuosina eikä tuota Titanic hömppää tunnu olevan jäljellä enää ollenkaan ja hänestä on oppinut pitämäänkin.

    Kokonaisuutena oli varsin mainio, vaikkakin pieniä notkahduksia oli siellä täällä, joista on jo aiemmin mainittukkin. Loppu jätti katsojan kyllä melkolailla ihmettelemään, että mitäsmitäs.

    4/5
     
  14. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olihan tämä helposti Blade Runnerin tasoista mestariluokkaa. Hyvin innolla odotan toista katselukertaa, mutta nyt jo uskaltaa antaa täydet viisi tähteä ja sanoa ettei tänä vuonna tule parempaa elokuvaa.
     
  15. Jakkis

    Jakkis Guest Guest

    Liittynyt:
    30.10.2004
    Viestejä:
    770
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ohhoh, itsellä on kyllä kova luotto Malickin Tree of Lifeen, kunhan se teattereihin saapuu. Vaikkakin Inception tulee olemaan yksi vuoden parhaimmista varmasti.
     
  16. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Leffa ei tosiaan ollut niin tajunnanräjäyttävä mitä olisi voinut olettaa, mutta oikein mainio elokuva on kuitenkin kyseessä. Idea ja juoni on vähän mindfuck-osastoa, mutta se kerrotaan niin taidokkaasti ja selkeästi, että kärryillä pysyy hyvin. Oikeastaan välillä taivutellaan vähän liikaakin rautalangasta.

    Leo oli odotetun kovassa kunnossa ja hyviä olivat muutkin. Minusta score ei ollut ollenkaan tyhjänpäiväinen vaan päinvastoin pitkästä aikaa hyvää kamaa Zimmeriltä.

    Kokonaisuutena oikein laadukasta jälkeä, joskin muutama vähän hölmömpi osuus oli mukana, kuten juuri tuo Elviksen mainitsema
    talvitaistelu, joka oli jo ihan Bond-pastissia viimeistään siinä vaiheessa kun puihin viriteltiin köysiä.

    Et olekaan varmaan 3rd Rockin jälkeen Josephin duuneihin tutustunut, jos havahduit vasta nyt :) Tsekkaa ainakin Mysterious Skin ja Brick, niin voi olla pikkuisen eri käsitys miehestä. Ehdottomasti sukupolvensa lahjakkaimpia näyttelijöitä.
     
  17. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen nähnyt molemmat ja jo niissäkin se oli samanlainen 13-vuotiaalta näyttävä tissiposki-rääpäle, kuin Kolmas kivi auringosta -sarjassa. Mutta minkäs sitä mahtaa - karismaa/uskottavuutta kun ei ole, niin ei sitä ole. Ei sitä saa ostettua kaupasta.

    "Ehdottomasti sukupolvensa lahjakkaimpia näyttelijöitä." Mikä siitä nyt sitten tekee niin lahjakkaan?

    Samaten Daniel Radcliffeä on vaikea nähdä muuna, kuin 8-13-vuotiaana Harry Potterina. Tai olisi, sillä en ole nähnyt häneltä yhtäkään elokuvaa. Se oiskin aikamoinen leffa, kun laitettais samaan lefaan Gordon-Levitt, Radcliffe ja McLovin esittämään tosissaan koviksia, niin tahatonta komiikkaa olisi siinä lefassa rutkasti. :D
     
    Viimeksi muokattu: 22.07.2010
  18. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Voihan se sellaiselta näyttää, mutta nyt puhuttiin miehen näyttelijäntaidoista ja ne ovat aika kiistämättömät. Mutta makuasioita jne.

    Ylempänä oli puhetta mielenkiintoisista yksityiskohdista. Toinen aika hauska oli
    passitarkastuksen yhteydessä, kun USA:n leiman sijaan passiin iskettiin se Leon piirtämä kuvio, jolla hän selitti Pagen hahmolle ammatinkuvaansa. Tässä vaiheessa varmaan viimeisillekin oli selvä se leffan twistintapainen loppuratkaisu.
     
  19. Sepeh

    Sepeh Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.11.2004
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Christopher Nolan ei ole yksinkertaisesti tämän vuosikymmenen paras elokuvaohjaaja, vaan paras tällä hetkellä oleva paras elokuvaohjaaja.

    Memento - The Prestige - Dark Knight- Inception

    Kuka ei voi olla hiljaa tämän jälkeen?
     
  20. Knuttila

    Knuttila Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2010
    Viestejä:
    132
    Saadut tykkäykset:
    0
    Memento - kerrankatsottava ihan kiva pikku leffa.
    The Prestige - tylstä paska.
    Batmanit - Vielä hirveämpää paskaa. Varsinkin Dark Knight oli ennemmin örinä komedia kuin oikea elokuva. Jeesus silmät ja voltti mopot jne.. Leffa olisi voinut olla ihan ok jos siinä ei olisi ollut ollenkaan Batmania.
    Inception - Näkemättä.

    Listaltasi unohtui Insomnia joka on ylivoimaisesti Nolanin paras elokuva.