Predators (2010)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana deadstar, 09.07.2009.

  1. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Leffan kuvakaappausten perusteella voi jo sanoa aika paljon. Alla olevat kuvat näyttivät ainoastaan siltä että leffa vois toimia, mutta kaikki muut kuvat puhuvat toista kieltä.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 993
    Saadut tykkäykset:
    265
    Ihan mukava elokuvahan tämä oli. Ennen elokuvaa ei tullut luettua arvosteluja ja vain foorumeiden hienoinen negatiivisuus leffasta oli mielessä. Muistaakseni viimeksi katsomani predatoreihin liittyvä leffa oli surkea Alien vs. Predator (2004) - ja muistaakseni se oli surkea :).

    Predators alkaa hienosti. Alussa katsoa jätetään ihmettelemään, mikä on homman nimi. Vaikka idea alkaa valjeta melko nopeaan, ei se selkene liikaa ja arvoituksellisuus on koko ajan läsnä. Arvoituksellisuudesta tulee suuri plussa elokuvalle. Katselukokemus todellakin oli yllättyneen positiivinen. Mitä tulee itse myskämiseen, niin onhan se ainakin tarpeeksi hienoa.

    Kyllä tätä voi kuuman kesäpäivän lopuksi suositella. Ainakin Biorex on mukavan viileä teatteri - terävän digitaalisen kuvan kera. Kunhan ei tiedä juonesta etukäteen mitään, niin Predators voi jopa yllättää.

    ps. mielestäni nuo yllä olevat kuvat hieman spoilaavat, jos elokuvaa ei ole nähnyt...
     
    Viimeksi muokattu: 03.07.2020
  3. National

    National Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2009
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Parhaimmillaan antaisin 4 tähteä, mutta kun ensimmäisessä Predator (1987) muistetaan juuri hienosta ja mielikuvituksellisesta loppuratkaisusta, niin tässä uudessa, Predators (2010) on asia päinvastoin.


    - Oi miksi Rodriguez, mies joka tunnetaan juuri siitä "antaa mennä vaan meiningistä" Oi Miksi nyt mennään koko elokuva käsijarru päällä??

    - Mielikuvitus puuttuu elokuvan viimeisestä 30 minuutista

    - Liian pitkä?

    - Kenen hullu idea oli repiä koominen 70's-shown tähti Topher Grace mukaan leffaan. Mies on huippu näyttelijä, mutta TV-sarjoihin

    ----------------------------------------------

    + Paikoitellen todella hienoja kohtauksia, joissa aseet laulaa kauniisti

    + Tunnelmallinen elokuvamusiikki soi läpi 2 tuntisen

    + Adrien Brody, Alice Braga, Danny Trejo

    + Kun Rodriguez uskaltaa tuoda oman luovuutensa mukaan, niin se näkyy heti. Edelleen mietin miksei antanut vaan mennä oikein kunnolla



    Loppuvetona - Predators (2010) on minulle pakko hankinta leffahyllyyni. Mukava seurata oikealla asenteella. Elokuva etenee hitaasti jopa laahaavasti eteenpäin ja sitten paikoin rymisee.

    Odotan jo jatko-osaa tähän, kiitos Brody & Rodriguez
     
  4. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkä tuohon voi vaikuttaa se ettei Rodriguez ohjannut kyseistä elokuvaa?

    Elokuvan ohjasi Nimrod Antal.
     
  5. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Topher Grace oli myös Soderberghin "Trafficissä", ja oikein hyvä olikin.
     
  6. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    No joo...Meillä Loviisassa pyörii nyt joku helvetin sinkkuelämää 2 ja arvaa vaan onko predatorsia tulossa vähään aikaan. Sinne se saataisi ehkä ilmestyä jopa ennen kuin siitä tulee dvd ja bd.

    Tämä olisi kyllä sellainen leffa, mikä saisi olla mielellään edes rambo nelosen tasoinen, sillä muutoin jää taas vaan paha maku suuhun. Mitään ihmeitä en tältä odota, mutta jos se sentään nousisi surkeiden avp leffojen ohi. Ja siis minusta rambo 4 oli tavallaan aika hyvä omassa luokassaan.
     
  7. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Eilen kävin sellorexissä katsomassa ja olihan tuo huomattavasti parempi, kuin kumpikaan AvP, muttei siltikään voita ekaa. Klassisten tunnareiden käyttö scoressa lämmitti mieltä. Brody, Trejo ja Fishburne olivat hyviä, Walton Goggins oli mulle melko tuntematon, kun en Shieldiä katso. Miehen maneerit toivat mieleen Bill Paxtonin James Cameronin Aliensissa, tämä tosin saattoi olla tahallistakin. Topher Gracen hahmo ei ärsyttänyt, muttei säväyttänytkään. Ihan ok äksönpläjäys, toimii varmasti krapulassa parhaiten.

    Predator 5/5
    Predator 2 4/5
    AvP 2/5
    AvPR 2,5/5
    Predators 3/5
     
  8. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Klassiset musaelementit olivat tosiaan hyviä ja kyllä juoneen oli ylläreitäkin saatu mahtumaan, mutta jotenkin aavistuksen verran tasapaksun junnaava olo tässä oli kuitenkin. Predator ykkösessä rytmi ja tunnelma vaihtelevat sopivasti (esim. siirtyminen helikopterin raikkaasta ja kirkkaasta ilmasta lehtikaton päällystämään tideään viidakkoon on aivan loistavasti toteutettu), mutta tässä Predatorsissa se puoli ei ollut yhtä hyvin hallussa. Ehkä Predatorsissa oli tietyllä tavalla liikaakin "tekemällä tehtyjä" koukkuja ykkösosan suuntaan.

    Komppaan edellistä, että Predator2 ei ole hullumpi elokuva ollenkaan joskaan ei mikään mestariteoskaan.
     
  9. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Predator 2 ei ole lähelläkään neljää tähteä. Ykkönen tosin on lähes vitosen elokuva. Mutta tuon viidakkoon laskeutumisen yksi otos ottaa joka kerta silmään. Siis, kun kopteria kuvataan alhaalta miesten laskiessa köysiä pitkin maahan. Kamalan rakeinen ja täysin erilainen koko muuhun elokuvaan nähden. Aivan kuin jostain dokumentistä repäisty. Kommenttiraidallakaan ei asiasta mainittu mitään.
     
  10. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Joo, ei ihan neljän tähden leffa, mutta 3+ tai 3,5. Tykkään enemmän kuitenkin kuin näistä AvP virityksistä. Tuota rakeisuushommaa en ole huomannutm, viime katsomiskerrasta on aikaa.
     
  11. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Joo eihän toi Predator 2 nyt ole lähelläkään ykkösen tasoa...Mitä joskus katseli niin naurettavaa pelleilyä eli hiippaillaan jossain 90-luvun Losissa !! Ja pääsankarina Gibsonin sidekick. :hitme:

    Ja miten yks kohtaus voi laskea leffan tasoa? Muistaakseni toi oli ihan asiaankuuluvaa meininkiä, ja voisko nyt olla että se dokumentaarisuus olisi ollut ihan tarkoituksellista? Näin sen itse olen käsittänyt. Melkoista hifistelyä taas kiinnittää huomio vain yhteen otokseen ! ja sen rakeisuuteen. :D
     
    Viimeksi muokattu: 18.07.2010
  12. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Oli kyllä niin paska kuin odotinkin. Parasta antia olivat musiikki, maisemat ja "oh, it's five o'clock". :D

    Miksi minigunilla pitää ampua liki tuhat patruuna sikaan, kun kiväärillä riittää yksi laukaus? Ei vaan ymmärrä.
     
  13. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Tässä on taas se legendaarinen markkinointikikka meneillään, että sen kuuluisimman henkilön nimellä mainostetaan elokuvaa. Nimrod Antal ohjasi elokuvan, ei Rodriguez. Rodriguez oli "vain" yksi viidestä tuottajasta.
     
  14. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 980
    Saadut tykkäykset:
    340
    Aikas huono oli. Kaksi ja puoli tähteä. Alku vaikutti aika hyvältä, mutta koko ajan luisui huonommaksi. Mainittakoon, että olen joskus nähnyt Predator-leffan ja ehkä Alien vs Predator -leffan, mutta en tsiljoona jatko-osia, joten en lukeudu leffasarjan varsinaisiin faneihin. Mä en oikein ymmärrä leffan mentaliteettia, eli "teknologisesti täysin ylivoimainen vihollinen viskoo lelujaan mäkeen (koska niillä ylivoimaisilla vermeillä tappaminen ei ole coolia) kunnes saa turpiinsa". Toivottavasti tuo ei ollut spoileri.
     
  15. rimbaud

    rimbaud Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2006
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli se. You bastard:D Veit suuren yllätyksen ja ilon koko tulevasta elokuvanautinnostani;)
     
  16. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Leffan alku oli juonellisesti lupauksiaherättävä. Ajattelin, että tästähän voisi saada vaikka elokuvankin aikaseksi. Toisin kävi. Päänäyttelijä oli pökkelö ja niin myös suurosa sivuosista. Lisäksi juoni oli pilattu kaikenlaisilla typerillä lapsellisuuksilla, joissa ei mitään päätä eikä häntää.

    2/5
     
  17. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    * / *****

    Lapsellinen; mitäänsanomaton cast; ilmanohut juoni mahtuu puolikkaalle A4-arkille; leffassa ei minkäänlaista jännitystä (uu, mitähän siitä laatikosta löytyykään!); CGI-efektit olivat halvan näköisiä; Predatorit eivät olleet mitenkään uhkaavia tai pelottavia, lähinnä säälittäviä. Kokonainen ihmisten metsästämiseen tarkoitettu planeetta, ja niitä örkkejä oli ehkä puolisen tusinaa? Ja yksi avaruusalus?

    Alkuperäisen, vaikka "B movie" onkin, yksi kantavista elementeistä oli nimenomaan se jännityksen kasvattaminen niin Arnoldin tutkiessa tuntematonta viidakkoa kuin hetki Predatorin näyttäytymiseenkin.

    Täyttä rahanhukkaa, niin tekijöiltä kuin näin katsojanakin, valitettavasti.

    Ja erityismiinuksena se israelilaismuija oli sekä pökkelö, että ihan v*tun ruma. Ja ei, sillä EI edes ollut hyvää p*rsettä!!

    Ainoa leffan valopilkku oli se pervo 'Shield'-hemmo juttuineen ja tatuoiteineen.
     
  18. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Sanottiinko jossain vaiheessa, että koko planeetta oli tarkoitettu metsästykseen:confused::confused: Ja ihmisten metsästämiseen. Mistä sitä tietää mitä muita "alieneitä" muualla planettaa metsästettiin?

    Eikä tainnut olla ihan rahanhukkaa tekijöiltä:

    Production Budget: $40 million

    Total Lifetime GrossesDomestic: $49,498,000
    + Foreign: $54,000,000

    = Worldwide: $103,498,000

    Ja kyllähän nämä kaikki "Predator" leffojen käsikirjoitukset ovat tainneet mahtua A4:selle:thumbsup:.
     
  19. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
  20. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0