Predators (2010)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana deadstar, 09.07.2009.

  1. ansi

    ansi Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mahtavaa! Heti kattomaan --> :naminami:
     
  2. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    RT:ssa 100%... :thumbsup:
     
  3. Persearska

    Persearska Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2003
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kertokaas sitten, että jatkuuko tässäkin elokuvassa se kuuluisa "Black dude dies first" klisee.
     
  4. BR_Zenith

    BR_Zenith Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2010
    Viestejä:
    95
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näyttäisi olevan perinteinen kansalaisuuksien sulatusuuni rakennettu :D Itse toivon että Danny Trejo ja Yakuza-heebo ei joutuisi tykinruoaksi ensimmäisten joukossa, mutta "Shieldin Shane" eli Walton Gogginsin kohdalla haisee kyllä suht ripeä poistuminen manan majoille :D Ihan hauskalta räiskinnältä vaikuttaa ja voisihan tämän vaikka käydä katsomassa.
     
  5. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Kovin keskinkertanen leffa. Oli omasta mielestä pitkälti ekan toisinto. Pikkasen muutoksia, mutta ei mitään kovin yllättävää. Loppukin oli sitä, mitä osasi odottaa alusta lähin. Tarvii varmaan toisen vedon sitten viteolta, mutta ei nyt kovin kaksinen kuva jäänyt.

    ***/*****
     
  6. SamTheMan

    SamTheMan Guest Guest

    Liittynyt:
    10.10.2002
    Viestejä:
    1 525
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja kuten arvata saattaa, ei esityskopioita riittänyt Rovaniemelle... Se siitä sitten, ellei myöhemmin (sitten joskus syksyllä varmaan) tänne saavu :OI
     
  7. samuel1

    samuel1 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2010
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli aika hyvä, varsinki laurence fishburne sekona selviytyjänä siel
    ****/*****
     
  8. Syndrooma

    Syndrooma Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2005
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nonii, hesa loma lähenee.

    Kaiken seassa tarkoitus käydä predators leffassa illalla (äijä yksin ku akkaa ei tunnetusti kiinnosta), eli onko väliä käykö:

    Tennis 2: 21.00
    Tennis 4: 21.45
    Tennis 5: 21.45

    Miten salit poikkeaa toisistaan vai poikkeaako mitenkään?


    Ja sitten akan kanssa leffakäynti poikkeaa shrek 4 alueelle -->
     
  9. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 542
    Saadut tykkäykset:
    303
    Näyttelijät hoitivat hommansa hyvin. Topher Grace veti roolinsa yllättävän hyvin ja hahmokin oli mielenkiintoinen. Adrien Brody veti kunnon äijä roolin. Ohjaus oli sujuvaa. Predatorit näyttivät hyviltä(toisin kuin hormooni Predatorit AVP:ssä).
    Alkuperäisen Predator leffan musiikin käyttö oli plussaa:thumbsup:. Sai sen fiiliksen, että tässä todella katsoo Predator leffaa.
    Tapahtumapaikat olivat perinteitä kunnioittavia.
    Pieni viittaus 1987 tehtyyn leffaan, lämmitti syvästi:)
    Itse sain leffalta sitä mitä hainkin!
    Alkuperäisen voittanutta ei ole/eikä tule!!

    Predator 4,5/5
    Predator 2 3+/5
    AVP 1/5
    AVP 2 1,5/5(jos elokuva olisi valoisampi 2Topher Grace/5)
    Predators 3,5/5
     
  10. hjuuhidiot

    hjuuhidiot Guest Guest

    Liittynyt:
    03.10.2007
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aivan loistava!

    Edellinen kirjoittaja mainitsikin jo hyviä seikkoja. Se alkuperäsen leffan scoren kierrätys oli tosiaan hyvä ratkasu.
    Walton Goggins ja Laurence Fishburne vetivät hyvät sekopään roolit.
     
  11. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Salit 4 ja 5 ovat pienimpiä mitä tennarissa on, jos vaan saa mahiksen niin ehdottomasti kakkoseen, mikä on allekirjoittaneen mielestä tennarin paras sali. Ei niin iso kuin ykkönen, mutta tarkempi kuva ja paikoilla ei ole niin suuria eroja missä istuu kuin isoimmassa teatterissa.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 12.07.2010
  12. redtag

    redtag Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2007
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan mukava mättöleffa. Pidän alkuperäisestä Predator -elokuvasta hyvin paljon eikä tämä tietystikään yhtä hyvä ollut, mutta sellainen reilun kolmen tähden pläjäys joka tapauksessa, ja reilusti parempi kuin AvP -leffat (joista pidin kieltämättä myös :hitme:).

    Elokuva on hyvin samanlainen viidakkoympäristöineen ja musiikkeineen kuin alkuperäinen Predator ja tämä oli mielestäni hyvä asia. Myös muutamat muut viittaukset originaaliin versioon lämmittivät mukavasti:). Juonta elokuvassa ei ole, mutta se ei taida toisaalta olla oikein tälläisten elokuvien tarkoituskaan. Jännitys pysyy silti ihan mukavalla tasolla ja elokuva pitää otteessaan hyvin loppuun saakka.
     
  13. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Jostain syystä olin käsittänyt, että tämän elokuvan olisi ohjannut Robert Rodriguez. Kuitenkin elokuvan tyyli paljasti hyvin äkkiä sen minkä IMDB vahvisti: ohjaajana toimi Nimród Antal, joskin elokuvaa kyllä tuotti Rodriguezin Troublemaker Studios. Ehkä tämä takasikin elokuvalle hyvät lähtökohdat, sillä Rodriguezin "siunaus" tarkoittaa yleensä laatua ja nimetön ohjaaja takaa usein käsikirjoituksen neutraalin käsittelyn -- elokuva ei näytä siltä kuin ohjaaja olisi kuvannut sen mitä "pilvessä" ollessaan näki.

    Predators on periaatteessa täysin tribuuttielokuvaksi tarkoitettu sillä se vähän väliä palautti mieleen McTiernanin alkuperäisen elokuvan --
    ei vähiten lopputekstien musiikkivalinnan ja Schwarzenegger-viittauksen takia.
    Toisaalta se teki tämän niin hienovaraisesti, että se säilytti statuksensa "itsenäisenä elokuvana". Elokuvan tyyli ja tunnelma olivat kuitenkin kuin suoraan alkuperäisesti elokuvasta --
    toisinaan vähän liiaksikin kuten elokuvan lopputaistelussa, jossa Adrian Brody poseerasi mutaisena ilman paitaa a la Schwarzenegger.

    Pääosin elokuva toimi, mutta kompastuskiviä kuitenkin oli. Sen perusjuoni oli ihan kelvollinen, mutta suuri osa hahmoista tuntui elokuvaan kuulumattomilta. Alkuperäisessä Predatorissa jokainen hahmo oli osa elokuvaa; Predatorsissa taas tuntui siltä kuin näyttelijävalinnat olisi tehty arpomalla. Toisaalta Adrian Brody oli yllättävän hyvä tällaisessa roolissa: mies muutti ääntänsä machommaksi ja sai roppakaupalla lisää uskottavuutta. Miehen nenäkään ei vaivannut alun jälkeen ollenkaan. Sen sijaan maneereissaan pysyivät niin Topher Grace kuin Walton Gogginskin. Kummankin hahmo oli kuin suoraan jostian muusta projektista, ja niin paljon kuin "Shanesta" pidänkin, niin hieman vanhan toistolta Gogginsin huvittavan roisit puheet tuntuivat. Laurence Fishburnen hahmo tuntui kovin irralliselta ja viime hetkellä hätäisesti lisätyltä.

    Hieman ristiriitaisia tuntemuksia Predators jätti, mutta se onnistui kuitenkin tribuuttina olemisessa mainiosti. Omana elokuvanaan se kuitenkin kaipaisi hienosäätöä ollakseen toimintaklassikko kuten esikuvansa.

    3/5 :naminami::naminami::naminami:

    P.S.
    En tiedä missasinko väsyneenä jotain, mutta Danny Trejon hahmo katosi elokuvassa muiden joukosta elouvassa kuin tuhka tuuleen. Kun kuvaan tuli se polvillaan selin valittava mies keskellä ansaa, niin en ajatellut yhtään, että se voisi olla Trejon hahmo. Vielä kun hänen naamaansa näytettiin, niin aloin miettimään miksi Trejon hahmon klooni siinä ansassa on. Vasta myöhemmin hoksasin, että kyllä se Trejon hahmo oli jossain vaiheessa eronnut joukosta. Käsittelikö elokuva tämän "joukosta erkaantumisen" vai oliko kyse todellakin noin huomaamattomasta poistumisesta? Toki sen muistan, että joku hahmoista mainitsi joukon vahvuudeksi "enää" seitsemän, mutta eipä sitä sen enempää taidettu käsitellä.
     
  14. zxcv

    zxcv Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Topher Gracen hahmo oli kyllä aika turhake, ja ehkä typerin kohta leffassa oli tämä "yllätyskäänne"... Mutta ihan ok leffa, 6.5/10
     
  15. Jakkis

    Jakkis Guest Guest

    Liittynyt:
    30.10.2004
    Viestejä:
    770
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nojoo, jaksoihan tämän katsoa ja vanhat viittaukset olivat ihan jees vaikkakin loppu naurattikin melko paljon. Myös ennalta-arvattavuus häiritsi suuresti. Olin myös itse saanut saman kuvan, että Rodriguez olisi toiminut ohjaajana, mutta ei näköjään.

    2,5/5
     
  16. lazarus555

    lazarus555 Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2004
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Leffa oli viihdyttävä ja todella kiva tribuutti vanhalle kunnon Predatorille. Rytmitys toimi ja tarinakin oli ihan mukava vaikka hieman ennalta arvattava.

    Adrian Brody oli mielestäni loistava, vaikka vähän epäilin alkujaan. Ainut miinus tuleekin nimen omaan tuosta Gracen hahmosta sen ennalta arvattavuuden ja joukkoon sopimattomuuden takia.

    Gogginsin hahmosta tykkäsin itse aika paljon sillä se oli taas hieman erillainen ja välillä peräti yllättävä. :)

    Hyvää viihdettä!

    3,5/5
     
  17. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Aikas väsynyt vaikka alkuun vaikutti ihan pätevältä. Puolen välin jälkeen tuntui pahasti että katsoi ekan leffan uusintaversioo joka ei todellakaan ollut hyvä asia eikä fiilis parantunut yhtään loppua kohti lainettujen replojen ja kohtausten myötä joita alkoi olemaan aivan liikaa. Topher oli tosiaan ärsyttävä ja muut näyttelijät melkoisen turhia, paitsi Brody mikä melkein pelasti leffan. Musiikeista plussaa myös.

    2/5
     
    Viimeksi muokattu: 12.07.2010
  18. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viihdyttävä pätkä. Olisi saanut olla lyhyempi ja yksi hahmo oltaisiin voitu poistaa kokonaan, mutta tälläisenään meni aika kuitenkin rattoisasti ilman pahempia ongelmia. Huomattavasti parempi kuin umpisurkeat AvP viritykset ja sisältää 100% vähemmän tahatonta koomisuutta kuin eka Predator.
     
  19. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen oli tarkoitus mennä katsomaan, sitten en päässytkään. Syy oli siinä kun ei se perkele pyöri vielä täällä Porvoossa, eikä näy ohjelmistossa edes vielää 22.7.

    Näin täällä Helvet...... eikun Porvoossa.
     
  20. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Hyvä alku, toimiva rytmitys kyttäämisen ja toiminnan suhteen sekä alkuperäiselle uskollinen (lähes identtinen) musiikki loivat pohjat tosi hyvälle, mutta loppua kohti alettiin hieman mennä metsään, kun kopiointia alkoi olla liiaksi asti verrattuna kahteen aiempaan osaan. Kestoa oli aika sopivasti vaikkakin Fishburnen sisältämät kohtaukset leffaan tuntuivat päälleliimatuilta.

    Ihan onnistuneesti päivitetty Predators 2010-luvulle.

    3,5/5