LG:n 2010-plasmamallien hinnat

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Anssi_H, 09.03.2010.

  1. Sinbe

    Sinbe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.06.2004
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kerro sitten miten toimii. Nyt kun tuosta PK750:stä on viikon verran tullut katseltua MM-kisoja on katselunautintoa pilannut pahasti ajoittainen pätkiminen kuvassa. Jääkiekon MM-kisoissa mitään ongelmia ei ollut, joten en osaa sanoa mistä ihmeestä tuo johtuu. Toisessa huoneessa oleva LG LF2500 kanssa samaa ongelmaa ei ole. Eli joko YLE on muuttanut lähetyksissään jotain sitten jääkiekon MM-kisojen ja PK750 viritin päättää tästä syystä sekoilla tai huono signaalitaso aiheuttaa ongelmia. Itse en jälkimmäiseen vaihtoehtoon usko, sillä pätkiminen on satunnaista ja muistuttaa paljon tietokonepuolelta tuttua töksähtelyä jos esim prosessoriteho loppuu kesken. Välillä hetken aikaa pätkittyään kuva välähtää hetkeksi mustaksi, äänet katoavat ja tullessaan takaisin toimii taas jonkun aikaa ongelmitta. Onko muilla ollut vastaavia ongelmia?
     
  2. J Koppi

    J Koppi Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2010
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0

    En ole kyllä itse huomannut PK550:lla. Mun mielestä YLE:n HD-kuva on ollut hyvännäköistä kaikissa matseissa mitä itse olen katsonut. Voisko johtua myös operaattorista? Itselläni tulee signaali Welhon kaapeliverkon kautta. Tosin jos sulla toimii toisella töllöllä normaalisti, niin ei se sitten varmaan verkosta ole kiinni.
     
  3. icedevil

    icedevil Guest Guest

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    olen ekaa kertaa hankkimassa plasma tv:tä 60", hieman mietyttää...
    aikaisemmin ollut 46" lcd samsung,siihen töllöön olin kyllä tyytyväinen mutta liian pieneksihän se jäi.

    tv tulee suurimmaksia osaksi leffojen katselemiseen ja ps3/wii pelaamiseen,ehkä joskus koneenkin saatan liittää töllöön.
    digikuvaa sit tulee katsottua varmaan aika vähäsen mut olishan seki kiva että näyttäis ihan hyvältä

    tommoista telkkari olen miettinyt?
    onko porukalla tuosta kokemuksia?
    LG PK760N -plasma-tv 60"

    minua mietyttää muuta asia:
    kuvan kiinni palaminen?kuinka helposti se palaa siihen sit?
    onko noissa plasmoissa jotain viivettä/lagia ku pelaan ps3 jotain nopea tempoista peliä tai katsoo bluray?
    onko tv kovaääninen?
    valovuodot?
    -plasma-tv tuottaa upeaa Full HD -kuvaa 600 Hz:n tekniikalla ,aikaisemmat tv:ni ovat olleet 100Hz:n ,mitä eroa tuossa nyt on ku tuossa on niin iso toi hz määrä?

    sit olen kuulut kans jotain sisään ajo dvd:stä? mikä sillä on tarkoitus? kauan sitä pitäis pitää päällä? ja mistä niitä mahdollisesti voi hankkia?
    onko siitä jotain höytyä?

    onko noissa isoissa kokoluokissa 55-60tuumasissa LCD vai PLASMA sitten parempi?
    suositteletteko jotain muuta tv:tä? hinta haarukka on siinä 2k€ paikkeilla vähän ali tai yli LCD/PLASMA (55-60) kuhan telkkari olisi hyvä :)

    kiitoksia etukäteen jo vastauksia
     
    Viimeksi muokattu: 18.06.2010
  4. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Kaksi eri asiaa; LCD-töllöjen virkistystaajuus-hertsit eivät ole suoraan vertailukelpoisia plasmatöllöjen Sub Field Drive -hertsien kanssa. Klassista markkinointia tyyliin "isompi numero tarkoittaa parempaa".
     
  5. super-samppa

    super-samppa Guest Guest

    Liittynyt:
    01.04.2006
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin olen katsellut tuota gigantin tarjousta LG:n 50 tuumaisesta telkkarista (50PK250N), hintaan 699e. Todella kiinnostava tarjous.

    Gigantti kun taitaa myydä aina vähän erikoisempia malleja (mallinumeroita, joita ei muut ketjut myy, ainakin ennen se teki niin), niin onko tässä nyt oikeasti sitten HD reso.. kun tässä LG:n linkissä:

    http://www.lg.com/se/tv-audio-video/tv/LG-plasma-tv-50PK250N.jsp

    ..sanotaan otsikossa että HD ready (eikä full HD). Kuitenkin speksit (ja myös gigantin tarjous) väittää reson olevan 1920x1080. Oisko lipsahtanut vain väärä sanonta tuohon LG:n www-linkin otsikkoon?
     
  6. Jaska77

    Jaska77 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.05.2007
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Super-samppa: siinä otsikossa sanotaan, että " 50 inch HD ready 1080p plasma tv " eli on se ihan FullHD.
     
  7. napapiiri

    napapiiri Guest Guest

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    itsellänikin lähti gigantista tilaus. Saa nähdä kerkeääkö ennen juhannusta tulla
     
  8. Jukkax

    Jukkax Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2007
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    60PK950:kin näyttää viimein olevan tulossa jakeluun, Giganttiin meni tilaus ja 28.6 olisi tavoite saada purkki tulille.
     
  9. Epiphone

    Epiphone Guest Guest

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ovatko ongelmat vain Ylen HD-kanavalla (paikka 250)? Minulla on kokemusta (DNA Oulu) HD-kanavien (MPEG4) ongelmista. Samsungin plasmani PS50A566 sekosi täysin HD4-kanavalla aina kun vastaan tuli ensimmäinen kuvan palikoituminen. Sen jälkeen kuva alkoi palikoitumaan noin minuutin välein. TV-meni vaihtoon. Signaalitaso on kokoajan maksimi. Sen jälkeen LG:n 50PS8000:n kuva palikoitui myös enemmän tai vähemmän säännöllisesti HD4 ja SuomiHD-kanavilla. Myös tämä TV:meni vaihtoon. LG:n 32LH3000 toimii kuitenkin moitteetta samassa huoneessa, katson sitä tosin harvemmin. Nyt minulla on Samsungin UE55B7050 edgeled, joka myös toimii tarpeeksi hyvin. Ehkä noin kerran pari kuukaudessa HD-kuva palikoituu noin sekunniksi violetiksi palikkamössöksi. Tämä ei enää oikeastaan häiritse. Oulun DNA ei vaivaudu vastaamaan asiaan liittyviin kysymyksiin. Jotenkin on sellainen tuntuma että MPEG4-purku ei toimisi aina aivan oikein. En tiedä onko vikaa softassa vai hardwaressa. Epäilisin softapugia. Muistan lukeneeni että Samsungeista olisi tätä vikaa korjailtu softapäivityksillä. Mahtavaa nykytekniikkaa. :D
     
    Viimeksi muokattu: 21.06.2010
  10. peergunt

    peergunt Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.02.2007
    Viestejä:
    688
    Saadut tykkäykset:
    12
    Onkos plasmoissa vielä tätänykyä vaarana että esim. kanavalogot palaa kiinni ruutuun?

    Tuli mieleen, kun LG:n (250N) FAQ:ssa sanotaan että:
     
  11. peergunt

    peergunt Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.02.2007
    Viestejä:
    688
    Saadut tykkäykset:
    12
    Nyt Gigantissa näyttää olevan kyseisestä mallista oikein "JUHANNUS TARJOUS!" 999€..
     
  12. tobe

    tobe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.04.2005
    Viestejä:
    95
    Saadut tykkäykset:
    0
    :) Tulihan tuo onneks hankittua tuohon 699 hintaan eikä ainakaan vielä ole kaduttanut. Ainut puute mikä itelläni tulee varmaan joskus vastaan on hdmi liitäntöjen vähyys mutta sitten voi kierrättää waffarin kautta..
     
  13. pitkis7

    pitkis7 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.03.2005
    Viestejä:
    193
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samanlaista ongelmaa on ollut Welhon kaapelissa kesäkuun aikana. Omassa televisiossa (Samsung) tai digiboksissa (WBox) kuva tai ääni eivät palikoidu/pätki, vaan kuva välähtää puoleksi sekunniksi mustaksi, onneksi suht harvoin. Tekee samaa riippumatta katsotusta kanavasta.
     
  14. ajake

    ajake Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juhannustarjoukset alkavat klo 16 jolloin hinta luultavasti päivittyy, sähköpostissa tulleessa juhannusmainoksessa luki jo 699€.
     
  15. FearF

    FearF Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli itselläkin hommattua tuo PK250N gigantista, sen verran kova tarjous oli että eihän tuota voinut olla hyödyntämättä kun takuukin Suomeen. Tiistaina aamulla tilaus sisään ja perjantaina klo 14.30 tietämissä oli ruutu kotona. Muuten olisi lähtenyt PK550 sakuilta tilaukseen. Eikä kyllä kaduta pätkääkään etenkin kun lähtökohta oli 28" CRT jossa ei ees tasaista kuvaruutua, oikein tyytyväinen ollut tämän viikon aikana mitä tuo on olohuoneessa majaillut. Mitä nyt tuo peilaa kivasti valoisalla. Niin peilasi kyllä kuvaputkikin mutta tuossa kuvapinta-alaa on sen verran enemmän että tais tulla lisäinvestoinniksi uudet rullaverhot tupaan. Onneksi valoisan aika on niin lyhyt täällä... :)
     
    Viimeksi muokattu: 25.06.2010
  16. Tattimax

    Tattimax Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kerro hyvä mies tarkemmin kuvan laadusta ja toimiiko myös peli telkkuna esim ps3 kaverina?
     
  17. FearF

    FearF Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    No, kuten sanottua lähtökohta oli heikko joten pidän oikein kovasti kuvanlaadusta. Ennen ostosta lueskelin jonku verran noista plasmojen "miinuksista" ja kyllä, onhan sitä esim line-bleedingiä havaittavissa hieman esim dvb-teksteillä, jos sitä hakemalla haluaa etsiä (tosin en ole ajatellut HTPC:n jatkeena tuleeko samalla lailla). Mitään repimistä kuvassa en ole havainnut, paitsi yhden ainoan kerran mutta käyttötunteja tuolloin oli vielä alle 2,5. Digikuva on todella pehmeää ja selkeää eikä sellaista rumaa palikoitunutta kuraa mitä marketteissa näkee tft:issä. Joku ehkä voisi sanoa että liiankin pehmeää? En tosin ole koskenut terävyysarvoihin. Valovuodostahan tuossa ei ole tietoakaan ja vertailukohtana jos käytän kaverin paria vuotta vanhempaa olikohan Toshiban 37" fullhd lcd:tä niin ei voi kuin myhäillä tyytyväisenä. Ja tumman taso on minulle tarpeeksi hyvä, tätähän joku valitteli aiemmin tässä threadissa kuvaputkeen verrattuna? Katsottiinpa tuosta Ghosbusters terävänä niin kuulosti kelpaavan yleisöllekin.

    PS3 ei ole, mutta PS2 kanssa piti laittaa yhteen dealextremen komponentti-kaapelilla jotta kuvasta tuli tarpeeksi selkeä (eli komposiitilla oli suttuisa). Näin onnistui Singstar ja Rock band-iltamat... ;) Xbox360 on testattu Forza 3:sta muutama ralli ja näyttää oikein hyvältä. Samoten GRID:iä pari rallia testannut ja eipä tuosta moittimisen aihetta ainakaan tältä istumalta löydy. Jostakin luin että tässä LG:n sarjassa saattais tuota lagia olla enemmän ku mitä esimerkiksi uusissa Panasoniceissa, mutta tästä mulla ei ole kuin joku mutu jäänyt. Itsellä ei kiinnostanut juuri luo lagi ostettaessa koska mitään fps-pelejä tuolla ei tulla pelaamaan, vaan enemmänki casual gaming meiningillä.

    En koe olevani mikään kultasilmä enkä oo niin kranttu tuon kuvan suhteen ja tarkkasilmäisimmät varmaan löytää jotain sanomista tuosta telsusta. Mutta, kuten sanoin jo varmaan aiemmin, niin itse pidän oikein paljon tästä aparaatista. Pääasiassa HTPC:n jatkeena ja ensimmäinen taulutelevisio minulle, sopiva koko ja koen että oli hyvä investointi (eukkokin antoi siunauksensa).

    Laitehan on vasta noin viikon ollut minulla niin en tiedä meneekö tässä liian aikaisin kehumaan tuota. Ja saa nyt nähdä lähteekö laite vaihtoon koska eilen havaittu pari jumiutunutta pikseliä tietyn värisillä pohjilla. Toivottavasti asettuvat, ei kehtaisi alkaa mihinkään laitteenvaihtorumbaan vaan antaisi mielellään tuon nökötellä tuolla olkkarissa :) Varovaisesti uskaltaisin suositella juhannusostoksille... Ja itse ostin tämän peräti näkemättä.
     
  18. Tattimax

    Tattimax Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos ja kumarrus :thumbsup: Telkku tosiaan lähti itsellänikin tilaukseen koska kukaan ei sitä tunnu sen enempää haukkuvan ja käyttö painottuu tasaisesti pelailuun, leffailuun ja normi katseluun. Tässä tuntuisi hinta/laatusuhde olevan kerrankin kohdallaan :)
     
  19. FearF

    FearF Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo niinhän se on että, jos haluaa halvan ja hyvän niin yleensä pitää ostaa kaksi eri tuotetta. Mutta tässä ne on aika likellä samassa :)

    Ja ehkä se kuvan pehmeys on kiinni SD:n laadusta eikä mistään muusta tosiaan. Laitahan kommentteja kun olet koneen saanut.
     
  20. Habib

    Habib Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2006
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt pitäisi nopeasti tietää että onko tuo gigantin tarjous 50PK250N töllö CABLE HD READY? Ei ainakaan ollut www.kaapelitelevisio.fi listassa. Tarkoittaako tuo sitten ettei HD-lähetys välttämättä toimi pelkällä kortinlukijalla kaapelitalossa? Tämä ei kuitenkaan taida olla ns. Suomi-malli? Ainakin mitä Jimms'in sivuilta pystyi päättelemään. Tietääkö joku mikä merkitys sillä on ettei olisi suomi-malli?
     
    Viimeksi muokattu: 27.06.2010