Miten luetteloit HD-leffasi

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Leterface, 19.06.2010.

  1. Leterface

    Leterface Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    5 039
    Saadut tykkäykset:
    153
    Miten te luetteloitte HD-leffanne vai luetteloitteko niitä ollenkaan?

    Mitä kaikkia tietoja elokuvista luetteloitte? Itselläni on nyt vasta: leffan nimi, leffan valmistusvuosi, formaatti (BD/HD DVD/ehkä DVD myöhemmin :hitme:), ostohinta ja maa josta julkaisu on peräisin. Mietin vielä lisätä suomitekstirivin kavereita varten..

    Itse olen juuri saanut melkein valmiiksi Excelissä HD-leffa luetteloni. Olenkin tullut siihen tulokseen että Excel on minulle paras luettelointiin. Ennen käytin lähinnä vain IMDB:n My Movies kataloogia. Excel antaa kuitenkin eniten mahdollisuuksia lajitteluun. Tosin Exceliin on aika hidasta luoda uusi luettelo eikä kansikuvien liittäminen siihen liene niin yksinkertaista? Entä miten kaverit pystyisivät yksinkertaisimmin käyttämään Excel tietokannan tietoja ja vaarantamatta tietokantaa?
     
  2. Leterface

    Leterface Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    5 039
    Saadut tykkäykset:
    153
    Jos ilmenee kiinnostusta HD-leffojen lajitteluun niin voin lisätä pollin aiheesta!
     
  3. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Kannattaa tutustua DVDProfileriin. Toimii HD-levyilläkin yhtä hyvin kuin DVD-levyillä.
     
  4. Jarzki

    Jarzki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    809
    Saadut tykkäykset:
    0
    Movie Collectorilla tullee kaikki leffat listattua.
     
  5. Leterface

    Leterface Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    5 039
    Saadut tykkäykset:
    153
    Itsekin käytin ennen DVD-leffoihin Movie Collectorz ohjelmaa..mutta kun tietokone hajosi eikä lisenssiä ohjelmaan ole niin onkohan edes mahdollista saada DVD-tietoja pelastetuiksi jos kiintolevy on säilynyt?

    Mutta pakko myöntää että pidin Movie Collectorz ohjelmasta..vaikka kyllähän siilläkin luettelonti kesti aika kauan, varsinkin kun ennen Internet-yhteys oli 14,14kb..Mutta ohjelman etuja ovat esitys kansikuvineen ja yhteenvetoineen.

    Löytyykö tosiaan k.o. ohjelmasta nykyään "kaikki" HD-elokuvatkin? Muistan että vain muutamaa DVD-leffaa ohjelma ei löytänyt.


    Tämä vaikuttaa suositulta. Pitänee tutustua tuohon joskus jos vain viitsii.
     
    Viimeksi muokattu: 19.06.2010
  6. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    FileMaker Prolla.

    Elokuvan perustietojen - maa, ©-vuosi, ohjaaja, elokuvan eri nimet, kaikki näyttelijät, juonitiivistelmä - lisäksi itse levystä ostopäivä, alue, kuvasuhde ja tarkka kesto.
     
  7. pykmie

    pykmie Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2009
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    1
    DVDPedia on mac-käyttäjille aivan mainio luettelointiohjelma. Osaa mm. hakea tiedot suoraan imdb:stä, amazonista, discshopista ja monilta muilta sivuilta. Tietoja saa jokaiselle leffalle valtavan määrän, ja lisäksi elokuville voi lisätä myös omia tietoja. HTML-ulosvienti onnistuu suoraan ftp:lle, kätevä ja erittäin toimiva ohjelma (vaikkakin suhteellisen kallis). Osaa myös hakea tiedot suoraan kun näyttää julkaisun viivakoodia koneen sisäänrakennetulle iSightille, vaikkakin viivakoodihaku toimii lähinnä importeille, suomijulkaisuja ei tunnista. Tässä esim. meikäläisen tämänhetkiset blu-rayt DVDpedialla luetteloituna: http://www.pykmi.net/bluray/ .
     
  8. Jarzki

    Jarzki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    809
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitäs olla mahdollista pelastaa tiedot vaikka ei lisenssiä olekaa, mut en mene varmaksi sanomaan. Kannattaa kokkeilla.
    Kyllähän sillä löytää HD-leffatkin, mut en tiiä löytyykö kaikkia. Ei kaikkia DVD-elokuvia edes löydy jos viivakoodilla hakee. Mulle kun ei oo niin väliä noitten levyjen tietojen kans vaan kunhan saan leffat listattua johonki. Itselläni on elokuvista vain tiedot leffan nimi, originaali nimi, suomenkielinen nimi,väri vai mustavalko, genre, leffan valmistusvuosi, formaatti (BD/DVD), elokuvan maa ja kieli, ohjaaja, kuvaaja, kirjoittajat, musiikki, näyttelijät, juonitiivistelmä, kesto ja sit jotain omia tietoja.


    Minusta DVD Profiler on sekava kun mikä. Movie Collector paljon selvempi homma.
     
    Viimeksi muokattu: 19.06.2010
  9. Jarzki

    Jarzki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    809
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitenkäs tämä toimii?
    Pittääkö itse syöttää kaikki tiedot vai...?
     
  10. KenSu

    KenSu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2005
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nahkakansissa eli omassa päässä. Hyvät hankinnat muistaa helposti ja huonot onkin syytä unohtaa. Ei tietty ole tuhansia nimikkeitä hyllyssä, mutta tämä systeemi on mulla toiminut riittävän hyvin jokusen sadan leffan, kirjan ja äänilevyn kataloogiin.
     
  11. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ihan sopivan simppeli toi sun html-layout. Mä joskus testasin musahommissa CDPediaa, mutta se oli ehkä jotenkin turhan momimutkanen. Collectorz vaikuttaa hieman simppelimmältä käyttää. En tiedä onko leffapuolella samoin, mutta onhan noista onneks ilmaiset trialit, joilla voi testata.
     
  12. equilibrer

    equilibrer Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2003
    Viestejä:
    945
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä omia kokemuksia (käytössä siis OS X)

    DVDpedia:

    - Näppärän oloinen ja tyylikäs. Mutta aivan liian rajoittunut "totaaliseen" kokoelman hallintaan. Muutenkin tämmöisissä ei-niin-laajalle levinneissä ohjelmissa on ongelmana tietokannan kattavuus. Jenkkijulkaisuja varmasti löytyy, mutta muut maatkin onkin sitten eri juttu.

    DVDProfiler (Win only ohjelma, virtuaalikoneen kautta):

    - Aivan ylivoimainen mitä tulee itse julkaisujen määrään ja kansikuviin, eri maiden julkaisujen vertailuun jne. Täältä löytyy suuri osa skandijulkaisuistakin. Kansikuvien laatu ja koko ylivoimainen. Iso miinus on sitten tuo käyttöliittymä, joka tekee minulle tuosta vain työkalun kansikuvien hakemiseen ja tekstitystietojen yms. tarkistukseen.

    Movie Collector (Mac-versio rajoittunut, käytössä siis Win versio virtuaalikoneen kautta)

    - Versio 5.6.2 + loistava imdb skripti jolla saa haettua imdb:stä mitä tahansa maan ja taivaan väliltä elokuvista (Nimi: "Aqua", käyttäjän DaveC tekemänä)
    Tällä hetkellä käytössä itse elokuvien listaukseen. Tietokanta ei niin laaja kuin DVDProfilerissa. Sen takia otankin dvd-profilerista kansikuvat ja movie collectoria käyttän itse tietokannan ylläpitoon.

    - Versiosta 6 eteenpäin on poistettu jostain syystä mahdollisuus lisätä tietoa IMDB:stä ja on ruvettu käyttämään Collectorzin omaa tietokantaa. Ohjelman foorumeilla vähän väliä edelleen valitellaan kyseistä "temppua" vaikka 6-versiosta on jo kohta pari vuotta aikaa. Tämä on valtava miinus ja tekee ohjelmasta minulle käyttökelvottoman. Luonnollisesti IMDB:n tietokannan kanssa on aika hankala kilpailla.

    Yhteenveto: DVD Profiler kansikuvien hakuun ja Movie Collector 5.6.2 (joku vuoden 2008 versio) + imdb scripti itse tietokannan hallintaan.
     
    Viimeksi muokattu: 20.06.2010
  13. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Öh. Mikä siinä käyttöliittymässä on vikana?
    Sehän on melkoisessa määrin konfiguroitavissa, ja layoutteja löytyy vaikka kuinka. Ja raporttien tekeminen oman mielen mukaan on myös melkoisen yksinkertaista.
     
  14. equilibrer

    equilibrer Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2003
    Viestejä:
    945
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toinen toistaan hirveämpiä ne layoutit on. Näyttäviähän ne on ja äkkiseltään kivoja, mutta jo parin minuutin kuluttua alkaa puuduttaa. Sellainen Excel-tyylinen luettelointi on hyvä lähtökohta, kuten Movie Collectorissa. Ja siitä profilerin paneeli-systeemistä en pidä lainkaan.

    Voi olla, että Profilerissa sen saa loppujen lopuksi luettelomaiseksi, mutta ainakaan itse en ole sillä "custom viewillä" vielä onnistunut.

    Siis näkymä täytyy olla siten, että saan näkymään kaikki mahdolliset haluamani tiedot julkaisusta omissa sarakkeissaan. Sen lisäksi pitää saada layoutiin mahtumaan yhteenveto aina kulloinkin valitusta elokuvasta. Itse olen ratkaissut tilanteen niin, että ylempi puolisko näytöstä on kokoelma kaikkine sarakkeineen (tekstit, ääniraidat, region, julkaisija, jne.) ja alempi puolisko esittää valitusta elokuvasta kansikuvat, juonen yms. Enpä löytänyt äkkiseltään yhtään screenshottia netistä, joissa olisi tuolla tavoin valittu asettelu Movie Collectorissa.
     
    Viimeksi muokattu: 20.06.2010
  15. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kiitoksia raportista. Kerrohan kommentteja myös siitä millaisia eri ohjelmat ovat (OS X-)käytössä, sen jälkeen kun tiedot on saatu (vaikka käsin) syötettyä tietokantaan?
    Minä jaksan vaikka naputella tiedot käsin, kunhan käyttöliittymä ja käytettävyys on sen jälkeen viimeisin päälle kunnossa. Toki esimerkiksi webbikameran käyttö viivakoodinlukijana ei haitaksi ole sekään, mutta tärkeintä on päivittäinen käyttö tietojen syöttämisen jälkeen. Esimerkiksi Collectorzin saa mukaan iPhoneen, jolloin tiedot omasta kokoelmasta kulkee aina näppärästi mukana. ;)
     
  16. peejiitee

    peejiitee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.08.2008
    Viestejä:
    269
    Saadut tykkäykset:
    9
    Eipä tuota luettelointia ole tullut/tarvinnut käyttää, kyllä muisti vielä toimii.
    Tottunut tuohon jo vhs-kaudella, ja nyt kun noita dvd julkaisuja on jo pitkästi yli pari tuhatta ei ole ongelma. HD puolella mennään 500 hujakoilla, ei ongelmaa.
     
  17. Danko

    Danko Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2007
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pidän luetteloa kotipalvelimen MySQL-kannassa. Tein sitten pienen tietokantasovelluksen, jolla tietoja voi katsella ja hakea (DVD-katalogi (Muu)-linkin takaa löytyy).

    Mietin mitä kaikkea tietoa haluan elokuvista laittaa kantaan, ja päätin keskittyä elokuvan tietoihin, eli ohjaajaan, näyttelijöihin, valmistumisvuoteen jne. Itse julkaisusta laitan vain formaatin, ja kommenttiosioon sitten mahdollisesti jotain lisätietoa (pidennetty versio tms.). Saattaa olla, että laajennan tuota joskus niin, että esim. ääniraidat, tekstitykset ja sen sellaiset tulee mukaan. Saapa nyt nähdä.
     
  18. Leterface

    Leterface Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    5 039
    Saadut tykkäykset:
    153
    No niin nyt luetteloni on taas asteen valmiimpi. :)

    Mutta uusi ongelma on minulla nyt se kuinka järjestän leffat hyllyyn? Olen jo järjestänyt leffat aakkosten mukaan...mutta nopean "katson tämän leffan valinnan" kannalta olisi parasta järjestää leffat lajityypeittäin...toisaalta pidän siitä että leffat ovat aakkosjärjestyksessä..tosin tilanpuutteen ja estetiikan takia on HD DVD- ja BD-leffat erikseen ja lisäksi ainakin isoimmat boksit erillään.

    Miten te muut olettekaan järjestäneet leffat (hyllyyn)? Olisiko tämä parempi kysymys polliin? Onko kannatusta?

    Juu en minäkään tarvitse luettelointia muistin apuvälineeksi. Toivottavasti ei jakossakaan tarvitse. Mutta muistan kyllä että sarjakuvakeräysaikoinani
    tuli muutaman kerran ostettua saman lehden, olisiko joskus tullut ostettua jopa 2 kertaa jo omistamani lehden..:)
     
    Viimeksi muokattu: 21.06.2010
  19. -Tinke-

    -Tinke- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2004
    Viestejä:
    377
    Saadut tykkäykset:
    0
    Works Tietokanta ohjelma todettu toimivaksi.

    Tietuet järjestyksessään:
    Katsottu - Alkuperäinen nimi - Suomennettu nimi - Arvosana (1-10) - Nähty viimeksi - kesto - Valmistusvuosi - Genre - Ohjaaja - Käsikirjoitus - Maa - lainassa - Julkaisu (maa) - Formaatti - Aluekoodaus - Tekstitys - Levyjen määrä - Lisähuomiot

    Ohjelmassa saa päättää minkä tietuen mukaan lista järjestetään, kätevää :)

    Käytin joskus samankaltaista listaa exelillä mutta pitemmällä tähtäimellä hieman kankeaa verrattuna tietokantaohjelmaan. Myös erinäisiä DVD luetteloita olen käyttänyt, mutta aina ongelmaksi on tullut valittujen tietojen rajoittuneisuus.

    EDIT: Tietokannassa siis mukana myös DVD-elokuvat. Formaatti-tietue erottelee DVD:n ja BD toisistaan jos tarvetta.
     
    Viimeksi muokattu: 21.06.2010
  20. T.Toivonen

    T.Toivonen Guest Guest

    Liittynyt:
    13.04.2006
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    DVD Profileria tullut käytettyä jo vuosia. Sen 25 taalaa maksoi aikoinaan ihan mielellään.
    Hyllyssä leffat ovat aakkosjärjestyksessä alkuperäisen nimen mukaan, jolloin ne on mielestäni helpoimmin löydettävissä.
    Pari kertaa on tullut vahingossa ostettua leffa joka jo hyllystä on löytynyt, mutta saahan ne onneksi palauttaa...:hitme: