Lähi-idän kriisi ja sen ratkaisu

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Zardoz, 30.12.2008.

  1. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Saa nähdä meneekö tuo laki läpi, mutta eihän tuossa ehdotuksessa ole järjen hiventäkään. Boikotointi kun on kuitenkin yksi väkivallattomista protestimuodoista -- sen kieltämisestä ei ainakaan mitään hyvää seuraa.
     
  2. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulee mieleen hassu juttu Riot-Onista missä porukka mietti että kun pitäisi saada johonkin tunnariksi saksofonin soittoa niin teknisorientoitunut tyyppi ehdotti jotain 10 000 e softaa, joka osaisi simuloida saksofonia hyvin. Toinen tyyppi siihen sanoi että hänellä on kaveri joka soittaa saksofonia ja tekee sen satasesta.

    Toki siellä on voinut Israelissa maanalaiset renderifarmit rekonstruoida valokuvaa illat&aamut mutta toisaalta mikä on se pointti kun kuvan voi tehdä vain kantamalla ritsoja laiturille ja näppäämällä se kuva auringonvalossa? Niitä EXIF-tietoja kun on niin paljon helpompi muutella kuin alkaa kantaa kaikenlaisia keinoaurinkoja paikalle.
     
  3. Gambit

    Gambit Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2000
    Viestejä:
    1 019
    Saadut tykkäykset:
    6
    Isreal taitaa olla se joka enemmän haluaa saada syyn iskeä nuke Teheraniin loistamaan. Isrealilla ei ole mitään hävittävää PR:n suhteen. Maa on näyttänyt, ettei sitä kiinnosta vähäkään mitä muu maailma siitä ajattelee. Johan tuota on yritetty ajaa mereen arabien toimesta pariinkin kertaan, mutta arabit ovat aina saaneet turpaansa.
     
  4. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    No nyt mä en taas ymmärrä. Miksi ikävät ilkeät koukkunokat ovat väärentäneet myös kameran mallin EXIF-tietoihin? :)
     
  5. warre

    warre Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    14.02.2000
    Viestejä:
    2 356
    Saadut tykkäykset:
    30
    jos ne ei ollu väärentäny, olivat vaan 2006 varastaneet ton kameran Nikonilta ennen sen julkaisua .:)
     
  6. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli...+tutkinnan+laivaiskusta/1135257550768?ref=rss

    "Mukaan kutsutaan myös kaksi ulkomaalaista tarkkailijaa. Toinen heistä on irlantilainen Nobelin rauhanpalkinnon voittaja David Trimble.

    Pääministerin toimiston mukaan tarkkailijoilla ei ole oikeutta puuttua tutkinnan etenemiseen tai johtopäätöksiin. Heiltä voidaan myös salata dokumentteja tai tietoa, jotka melko varmasti aiheuttaisivat merkittävää harmia kansalliselle turvallisuudelle tai valtion ulkosuhteille.

    Yhdysvallat luonnehtii Israelin ilmoitusta tärkeäksi askeleeksi eteenpäin. Samalla maa korostaa odottavansa, että tutkinta hoidetaan ripeästi."
     
  7. Olavivalo

    Olavivalo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2008
    Viestejä:
    252
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huumoria israelilaisittain?
     
  8. warre

    warre Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    14.02.2000
    Viestejä:
    2 356
    Saadut tykkäykset:
    30
  9. Gambit

    Gambit Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2000
    Viestejä:
    1 019
    Saadut tykkäykset:
    6
    Jos joku tästä ei tykkää on se Hamas. Israelin kaikki myönnytykset ovat pois Hamasilta.
     
  10. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Saa nähdä mitä tuostakin tulee.
     
  11. Wile E Coyote

    Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    2 346
    Saadut tykkäykset:
    8
    Tällaisilla mennään Hamaslandiassa;

    http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010...vat_lasten_kesaleirin_1791104.html?origin=rss

    Naamioitunut miesjoukko on tuhonnut YK:n lastenleirin Gazan alueella. Yli 20 miestä hyökkäsi leiriin, poltti ja viilteli telttoja, rikkoi leluja, räjäytti keinut ja puhkoi muoviset uima-altaat.
    Kyseessä oli jo toinen isku kuukauden aikana. Iskun tekijöistä ei ole tietoa, mutta ääri-islamilaiset ovat vastustaneet YK:n järjestämiä kesäleirejä. Äärimuslimien mukaan YK pilaa lapset tarjoamalla näille leikkejä, urheilua ja ihmisoikeustietoa.
     
  12. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Viime aikoina on taas ollut nähtävillä suurta Israel-vastaisuutta. Vähän ihmetyttää tuo, ettei monet näytä edelleenkään ymmärtävän että Hamas manipuloi nämä tapahtumat käyntiin. Kun puhutaan Israelin tappamista, voidaan ihan suoraan puhua Hamasin tappamista. Hamas säilöö tietoisesti rakettinsa lasten ja naisten sekaan, aiheuttaen tuhansien palestiinalaisten kuoleman. Jokainen kuollut palestiinalainen tuo Hamasille lisää kannattajia, enkä ikävä kyllä puhu pelkästään Gazasta, jossa heidän propaganda luonnollisesti puree, kun muuta ei ole tarjolla. Oudointa on, että tuo taktiikka toimii loistavasti myös länsimaissa. Israelia syytellään Suomessakin jatkuvasti. Hamas nähdään jonain helvetin palestiinalaisten etua ajavana järjestönä, ainoana vaihtoehtona. Vallalla on tällainen Hamasin palestiinalaiset vs Israel -ajattelu, mikä ei voisi olla kauempana totuudesta. Milloin viimeksi on edes muistettu puhua Fatahista, jolla on oikeasti rakentava linja? Näkemäni perusteella Fatah tahtoo parantaa palestiinalaisten oloja, siinä missä Hamas haluaa lähinnä aiheuttaa tuhoa Israelille. Ikävä kyllä Israel käyttää surutta hyväksi Fatahin rauhantahtoisuutta ja samalla lisää Hamasin kannatusta.

    Ei tuonne saada koskaan kestävää rauhaa ilman kolmea toimenpidettä:
    1. Länsimaalaiset ymmärtää, että Hamas on terroristijärjestö, jolle Israelin kiusaaminen on kaikista tärkein tavoite. On pidättäydyttävä antamasta minkäänlaista tukea heidän hallitsemaansa Gazaan, koska kaikki mitä sinne annetaan kääntyy Hamasin voitoksi kansan keskuudessa.
    2. Yhdysvallat ärähtää Israelille, että nyt loppuu siirtokuntien rakentaminen ja tahallinen palestiinalaisten ärsyttäminen. Yhdysvallat voi halutessaan 5 minuutissa kiristää Israelin suostumaan.
    3. Fatahia tuetaan voimakkaasti taloudellisesti, jolla osoitetaan palestiinalaisille että Fatah on ainoa tie, jos oikeasti haluaa parantaa elinolojaan.

    Hamas ei edes peittele syvää inhoaan Israelia kohtaan, vaan sanoo tavoitteensa suoraan. On jokseenkin koomista, että täällä lännessä monet ei halua uskoa kuulemaansa. Itseäni pidän ihmisenä, joka on valmis neuvottelemaan vastakkaistakin mieltä olevien kanssa enkä voi hyväksyä väärin ajattelevien eristämistä, mutta Hamasin kohdalla minun on pakko tehdä poikkeus. Jos Hamas pyrkisi vähän lieventämään kantojaan ja edes julkisesti esittämään, ettei heidän tarkoituksenaan ole tuhota Israelia, niin sitten yhteistyö olisi taas mahdollista.
     
  13. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Kuinka iso kannatus Hamasilla on Gazassa? En löytänyt nyt tähän hätään mitään lukuja. En kyllä ihmettele että kyseinen järjestö kerää kannatusta tuolla koska sen verran epätoivoista elämää vailla kunnon tulevaisuutta tuolla Gazassa vietetetään. Ja siihen päälle että kumpikin osapuoli on "aivopesty" hautaamaan vastapuoli hiekkaan.

    Paikallisten tavan tallaajien mietteitä tilanteesta (HS):
    Työtön englanninopettaja Gazasta tukee Hamasin taistelua
    Israelilainen lastentarhanopettaja pitää Gazan sotaa välttämättömänä

    Ajatusleikkinä voisi käydä tilanne että Suomi olisi toisen maailmansodan jälkeen miehitetty Neuvostoliiton toimesta. Olisivatko suomalaiset katselleet vierestä ja vain tyytyneet vuosikymmeniä neuvottelemaan Neuvostoliittolaisten jatkuvasti laajentaessa elintilaansa Suomessa? Tuskin, suoritettiinhan täälläkin laajamittaisesti aseiden kätkentää kyseisen tilanteen varalta. Ja tänä päivänäkin, 70 vuotta sodan päättymisestä, iso osa suomalaisista on edelleen epäluuloisia venäläisiä kohtaan. Ehkäpä tämänkin tilanteen seurauksena suomalaisilla on jonkinlaisia sympatioita pienempää ja ottavampaa osapuolta kohtaan?
     
  14. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Gazalaisista 35 prosentilla on myönteinen mielipide Hamasista ja 63 prosentilla kielteinen. Länsirannalla Hamasia vastustetaan vähemmän kuin Gazassa. Länsirannalla asuvien ei tarvitse olla Hamasin ihmiskilpinä ja lisäksi Israel käyttäytyy Länsirannalla todella ylimielisesti, nuo voisi olla syitä tuolle.

    Yleisesti palestiinalaisten Hamasiin myönteisesti suhtautuvien osuus on laskenut välillä 2007-2014 62:sta 35:een prosenttiin.

    Eikö perinteinen esimerkki raketteja Viipuriin ampuvasta kiihkoilijasta ole ihan hyvä? 1900-luvulla tehtiin niin karmeita epäoikeudenmukaisuuksia yhden jos toisenkin osalta, että halutessaan niillä voisi oikeuttaa pienen ilotulituksen eri puolilla maailmaa. Loppujen lopuksi ainoastaan silloin voi olla onnellinen, kun myöntää että epäoikeudenmukaisuus tapahtui, mutta sille ei mahda enää mitään. Israel on ollut olemassa vuosikymmenien ajan ja siellä se pysyy eikä yksikään Israeliin syntynyt ihminen voi olla vastuussa aiempien sukupolvien tekemistä virheistä.

    Edit: Toki totta tuo, että melkein kaikessa sympatiat on aina pienen puolella. Ei ole kuitenkaan mielestäni hyvä peruste.
     
    Viimeksi muokattu: 05.08.2014
  15. Arttu78

    Arttu78 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.04.2005
    Viestejä:
    2 452
    Saadut tykkäykset:
    85
    Muun kuin Israelin valtio, ei käske pommituksia tuonne. Eikö Israel pysty jättämään tappamatta näitä lapsia ja naisia?
     
  16. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    No tuo prosessi nyt on tuollainen ikiliikkuja. Hamasilla on muistaakseni arviolta 3000 rakettia. Jos sieltä ammuskellaan raketteja, niin pitäähän Israelin siihen jotenkin vastata. Yksi vaihtoehto olisi tietysti miehittää Gaza uudestaan, jolloin tilanteisiin voidaan puuttua ehkä vähemmän tuhoa aiheuttaen, mutta miehittämistä palestiinalaiset tuskin haluavat.

    Perimmäinen ongelma on tietysti se, että Gazassa on surkeat elinolot, joita Israelin kauppasaarto heikentää entisestään, mutta eipä Israelilla ole kovin paljoa motivaatiota löysätäkään saartoa, kun raketteja sataa niskaan.

    Tämä on aika hyvä kirjoitus tilanteesta puolin ja toisin arvioituna:
    http://www.huffingtonpost.com/ali-a-rizvi/picking-a-side-in-israel-palestine_b_5602701.html
     
  17. Arttu78

    Arttu78 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.04.2005
    Viestejä:
    2 452
    Saadut tykkäykset:
    85
    Tilanne on tosiaan ikiliikkuja-tyyppinen. Se on myös intressien suhteen monikerroksinen ja monimutkainen. Itse näen tilanteessa kovakouraista miehityspolitiikkaa Israelin taholta (juutalaiset eivät käsittäkseni hallinneet tätä aluetta ennen kuin britit luovuttivat sen 'lainansa' jälkeen). Siinä kai aika merkittävä syy surkeisiin elinoloihin. Joka tapauksessa lainaamani kohta antoi tilanteesta äärimmäisen yksinkertaistetun kuvan ja asetti toisen osapuolen perin hassulla logiikalla syylliseksi jopa omiensa (joo, joo. On vähän vaikea sanoa kuka on omia ja kuka ei) tappamisesta.

    Nimimerkillä Metsä puilta.
     
  18. Reddington

    Reddington Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.08.2014
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    17
    Pikkulapset taputtaa. Ei tosin ne juutalaisten murhaamat. Irony of history.
     
  19. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Varmasti siviiliuhrien määrää pystyisi vähentämään, mutta se vaatisi omien uhraamista Israelilta. Mielestäni on kohtuuton vaatimus, että Israelin pitäisi alistua ylikunnialliseen sotimiseen, kun vastapuolelle käsite "kunnia" on täysin vieras. Sitä paitsi Israel on jo nyt iskuissaan erittäin huolellinen ja naiset sekä lapset ovat selvästi aliedustettuna uhrien joukossa. Jos Israel hoitaisi iskut vasurilla, niin kuolleita ei olisi alle 2000 vaan todennäköisesti kymmeniätuhansia. Välillä tuntuu, että joillekin kelpaa vasta se että israelilaisia sotilaita kuolee suunnilleen yhtä paljon kuin hamasilaisia. Tässäkin sodassa kuoli kymmeniä israelilaisia ainoastaan Hamasin takia ja sen sijaan että surtaisiin heidän kohtaloa, niin yleinen mielipide on, että heitä olisi pitänyt olla paljon enemmän.

    Tottakai Israelkin sortuu joskus ylilyönteihin ja ne pitää tuomita, mutta tarkoitin alunperin kirjoittamallani, että mediassa pitäisi ainaisen Israelin tekojen kauhistelun sijaan tuoda esille, että Hamas toiminnallaan aiheuttaa ne uhrit.
     
  20. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Israelin ja Hamasin kähinät alkaa tuntumaan aika pieniltä verrattuna todella ääri-islamilaisen Isisin nousuun ja kehittymiseen. Todella huolestuttavaa kehityskulkua alueella.