Lost - juoni, tapahtumat yms. Suomen esitystahdissa

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Mika, 27.01.2006.

  1. Willy

    Willy Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2006
    Viestejä:
    210
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselleni oli tuo lopetus aika haukotuttava ja ehkä hieman turhan helppo ratkaisu. Ei päätösjakso itsessäkään ole ihan sieltä parhaasta päästä. Oli tässäkin jaksossa kuitenkin hyvätkin hetkessä. Ehkä paras oli Jackin ja Vale-Locken sananvaihto ennen kuin lähtivät sinne valopaikkaan.

    Joka tapauksessa tämä kuudes kausi on kyllä heikkoin Lostin kausista. Ja tarina olisi voitu kertoa jo kenties neljässä kaudessa.

    Seuraava projekti onkin sitten hankkia kaikki kaudet DVD:llä ja katsoa putkeen. Ehkä näin tarttuu jotain enemmänkin tai jos vaikka löytyy pahoja epäloogisuuksia. Ja onhan nyt sitten uusintakierros mielenkiintoinen, kun tietää, miten kaikki päättyy ja vastaukset mysteereihin.
     
  2. Thezeus

    Thezeus Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2008
    Viestejä:
    344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaisua, vaisua. Olisivat nyt edes jonkin pommin keksineet loppuun, niin olisi ollut mielenkiintoisempi loppu. Koko jaksohan oli yhtä haikailua ja itkunpidättelyä...

    Lost on mielestäni ajoittain kärsinyt eräänlaisista epäloogisuusongelmista, eikä tämäkään jakso ollut poikkeus. Oli mukavaa, kun selvisi mitä Roselle ja sille toiselle tapahtui, mutta aika irralliselta tuntui tämä kohtaaminen, kuten myös lentäjän löytyminen sekä Desmondin seikkailut. Jotenkin ei vain edennyt sulavasti tämä koko loppukausi. Ja eivätkö Michael ja Walt saaneet kirkkokutsua?

    Kuitenkin täytyy sanoa, että odotan mielenkiinnolla uusintakierrosta dvd- tai bluray muodossa...

    Hienointa tässä lopussa on kuitenkin se, että saa ilman spoilerivaaraa katsastaa Lostin amerikantahtiin -threadin...
     
  3. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, tämä kävi minullakin mielessä. Nyt kun tästä sarjan juonesta tietää sen mitä tiedettävissä on, niin voisi kokeilla onko sarja uudelleen katsottuna enemmän vai vähemmän selkeä kuin ensimmäisellä katselukerralla :)

    Mutta oli vähän pitkitettyä kyllä, vaikka muutama noista "uudelleen kohtaamisista" oli ihan koskettavia. Joskus 1h 20m kieppeillä tuli jo katseltua kelloa, että onko tätä tosiaan vielä yli puoli tuntia jäljellä..

    Aika ilmiö tästä kuitenkin tuli, tästä edespäin voi 00-luvun telkkarinkatsojat jakaa kahteen kastiin, Lostin nähneisiin ja näkemättömiin. Jos 80-luvulta jäi elämään lentävä lause "Kuka ampui JR:n?", niin varmasti 00-luvun vastaava löytyy Lostista :)

    Mikä tuo sitten olisikaan,

    What is the island?
    The others are coming!

    jne..
     
  4. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Jäi vähän epäselväksi mikä sivilisaatio oli sitten rakentanut sen rannan ison patsaan, temppelin ja luolan sisätilat jossa se saaren valo on.

    Miksi luola oli niin rakennettu ja se reikä tukittu tulpalla? Mikä sitä reikää on tukkinut ennen sitä sivilisaatiota joka on joutunut laittamaan sen tulpan siihen?
     
  5. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Vai oliko kaikki sittenkin vain rannalla lentokoneonnettomuuden jälkeen kuolemaa tehneen puhtotohtorin viimeisten hetkien houreunta?

    No eipä tämä viimeinen kausi mikään kovin kummoinen ollut, mutta kyllähän tämä lopetus kuitenkin kelpasi.
     
  6. Vekka

    Vekka Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    1 022
    Saadut tykkäykset:
    8
  7. jleinonen

    jleinonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2001
    Viestejä:
    627
    Saadut tykkäykset:
    1
    Noh, vaikka kaikkiin kysymyksiin ei tullutkaan vastausta, niin kuitenkin hahmojen tarinat saarella saatiin pääosin valmiiksi. Eli kaikki tapahtui oikeasti ja lopuksi saarelle jäi vielä Ben ja Hugo sekä ilmeisesti Rose ja Bernard. Sitä vaan en muista että miten he päätyivät rakentamaan majaa... Desmond ilmeisesti pääsi myös pois saarelta koska Hugo sai pyörittää saarta oman mielen mukaan...

    Walt ja Michael tosiaan puuttuivat kirkosta, ilmeisesti aika ei mahduttanut heitä mukaan tms. olleet tarpeeksi tärkeässä roolissa Jackin muistelmissa.

    Mielestäni ihan toimiva loppu näinkin mutkikkaalle juonikuviolle.
     
  8. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Muistaakseni tämä johtui siitä, että tämä Waltin näyttelijä on kasvanut pituutta sen verran, ettei näyttänyt enää lainkaan samalta :), ainakin tekijöiden mukaan...

    KUVA
     
  9. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Tai sitten mitään ei tapahtunutkaan oikeasti. Vapaus omille tulkinnoille tässä lopetuksessa eniten miellyttikin.
     
  10. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Kaikki saarella tapahtunut tapahtui oikeasti. Niin ainakin tekijät väittävät. Voihan sitä tietysti kuvitella ihan mitä haluaa.
     
  11. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    "You can let go now"

    Nyt toisen katselukerran jälkeen (ekana näin Amerikan tahtiin) mielestäni tuo finaali oli ja on edelleen erittäin hyvä. Henkilöiden "muistamiset" hyvin tehty ja etenkin Jackin isukin puhe lopussa todella koskettava.
    Tunteisiin todella vetoava koska vieläkin paikoitellen silmäkulma kostui. Haikea olo kun loppui mutta kaikki loppuu aikanaan eikä tätäkään olisi kannattanu enää väkisin pidentää ja toivottavasti eivät rupea tekemään jatkoa tai leffaa ym. enää.

    Pakko siltikin mainita että, sääli että Lostille kävi kuten monelle muullekin loistosarjalle lopetuksen suhteen. Kovin harvassa nimittäin ovat vastaavan kaliiberin sarjat joihin olisi saatu yleisesti ihmisiä tyydyttävä loppu, tosin mielipiteitä on niin paljon että ikinä ei voi kaikki miellyttää.

    Käsikirjoittajat kirjoittivat itsensä pussiin, eivätkä mitenkään voineet paikata tarinan aukkoja tai kertoa mysteereistä lisää. Ehkäpä jopa parempi että asioita jätettiin auki tai kesken, eivätkä ne kenties olleetkaan niin oleellisia asioita kuin aluksi tuntui koska ihmishahmoista ja niiden kohtaloista tässä lopulta olikin kyse.

    Pakkohan se on varmaan sitten jossain vaiheessa tiirailla sarja alusta saakka uudelleen, katselin kaudet 1-4 muutenkin jo ennen viimeisen kauden alkua joten ihan heti ei koko sarjaa kehtaa katsoa. Hyllyssähän nuo kaudet toki ovat joten sieltä ne löytää sitten kun tuntuu siltä.

    Kyllä tämä sarja oli kaikinpuolin hemmetin hyvä, vaikka sarjan juonessa olikin aukkoja ja täytettä aina silloin tällöin etenkin näillä myöhemmillä tuotantokausilla. Erinomaista draamaa scifi ym. mausteilla komeissa maisemissa ja hyvillä näyttelijöillä varustettuna.






    Christian: I'm real, you're real. Everything that has ever happened to you is real. All the people in the church, they're all real too.

    Jack: They're all dead?

    Christian: Everyone dies sometime. Some of them before you, some of them long after you.

    Jack: Why are they here now?

    Christian: There is no now, here.

    Jack: Where are we now?

    Christian: This is a place that you all made together so you could find one another. The most important time of your life was when you were with these people. That's why you are all here. No one does it alone Jack. You needed all of them and they needed you.

    Jack: For what? Christian: To remember and to let go.

    Jack: Kate, she said we were leaving.

    Christian: Not leaving, no, moving on.

    Jack: Where are we going.

    Christian: Lets go find out.
     
  12. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Niin no jos ruokakin maistuu valmiiksipureskeltuna, voi toki jälkikäteen hakea tekijöiden tai fanifoorumeiden kirjoituksista selityksiä tapahtumille. Vaihtoehto tuolle tosin onkin sitten kauhistus ns. javirlaiselle koulukunnalle.
     
    Viimeksi muokattu: 11.06.2010
  13. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    Kyllähän tuo tippa meinas tulla silmään tätä vikaa jaksoa kahtoessa. :weep:
     
  14. luu5

    luu5 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2010
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Asiaan mitenkään liittymättä, niin oliko lähetys yli viisi minuuttia myöhässä tuon lostin kohdalla kun EyeTV oli jättänyt viimeise(n/t) minuuti(n/t) tallentamatta? Vai pitääkö syytä etsiä omista vehkeistä...
     
  15. TPR

    TPR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.05.2003
    Viestejä:
    735
    Saadut tykkäykset:
    11
    Lopputekstit alkoivat n. 23:07 oman tallennuksen mukaan.
     
  16. luu5

    luu5 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2010
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok, itsellä olikin vain kaksi minuuttia, ei viisi, tuo varmuusvara. Eli taisi tallennus loppua juuri alkuteksteihin.
     
  17. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Nelosen ohjelma-aikataulussa oli merkitty jostain syystä loppuvaksi jo klo23:04 vaikka jatkui vielä monta minuuttia. Mullaki pätkäsi tallennuksen kesken kaiken poikki. Sunnuntaina klo23:15 tulee uudelleen jos silloin saisi sen kokonaisena talteen.
     
  18. luu5

    luu5 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2010
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt vasta luin mitä tuo EPG sanoi LOSTista. "Jakso kestää yli kaksi tuntia ja päättyy kello 23.10". No miksi sitten EPG:stä löytyy 23:05 alkava uutislähetys? Nyt ei ymmärrä kyllä yhtään. Onko syynä Nelosen kädettömyys vai Digitan uuden EPG ohjelmiston sekoilu?
     
  19. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Veikkaan Nelosen kädettömyyttä tai välinpitämättömyyttä. Taisi olla kyllä normaalia vähemmän mainoksia nyt. Vakiomäärällä ohjelma olisi saattanut venyä vielä pitempäänkin yli ohjelma-aikataulun.
     
  20. Mule

    Mule Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2005
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Loppujen lopuksi on vaikea keksiä parempaakaan tapaa lopettaa sarja kuiin miten kirjoittajat olivat sen tehneet.
    Paljon jäi saaren olemuksesta selittämättä, mutta vihjeitähän oli sarjaan jätetty faneille analysoitavaksi. Esim. se iso patsas on egyptiläinen jumala Taweret, johon liittyviä mytologioita voi lueskella ja verrata Lostiin:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Taweret

    Jossain vaiheessahan mm. kaiveltiin jääkarhun luita Tunisiasta, joten se "selittänee" noita yhteyksiä Egyptiin. Tuohon kun sekoittaa Atlantis tarua yms. niin taustatarinaa lienee sen verran, ettei sen selittäminen oikeastaan hommaa parantaisi. Varmaan siitä jonkun minisarjan voisi väsätä.

    Huvitti etten ollut huomannut viimeisen jakson ekumeenisen kirkon olevan aivan täynnä eri uskontojen symboleita ennen kuin vasta katsoessani sen toiseen kertaan kun nyt tuli neloselta.