Avatar (2009, James Cameron)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Streami, 18.08.2008.

  1. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    Niin, just sama juttu jäi meikäläisellekin parhaiten mieleen Avatar-kokemuksesta. :D
     
  2. Kylooni

    Kylooni Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2006
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin.. eli Blu-ray on tulossa kohti kauppoja, samalla yrittäen varastaa ihmisten tienaaman rahat kapitalistiseen markkinakoneistoon. Eli siinähän tulee se kohtaus lisänä, missä Neytiri ja Jake yhdistävät USB 3.0 piuhansa toisiinsa. Onkos mitään muuta hienoa tulossa tuonne BR-osastolle? Itse ainakin meinaan ostaa, ihan hyvä demotusmatskua ja rehellinen viihde kelpaa aina.
     
  3. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
  4. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Piti vielä viimeisten joukossa käydä tämä kattomassa eilen. Aika upee elokuva oli. Vaikkakin elokuvan juoni oli melko ennalta arvattavissa, niin silti hyvä fiilis jäi elokuvasta. Kyllä tuossa näkee mihin se kaikki aika ja raha on tungettu. Varsinkin 3D kokemuksena aika upea kokemus.

    ****½/*****
     
  5. frownie

    frownie Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.03.2009
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli käytyä tämä katsomassa jo aiemmin, ajattelin että tämä kävisi mainiosta 3D demosta (ensimmäin 3D leffa jonka näin). Ja olihan se 3D sellaisenaan ihan hauska kokemus, harmi vain että ennen leffaa tulleet 3D trailerit Toy Storysta ja Alicesta tarjosivat parempaa 3D karkkia kuin mitä Avatar missään vaiheessa :)

    Leffahan oli höntti esitys kaikin puolin, mutta toisaalta se ei tullut yllätyksenä - massiivisella budjetilla tehty silmäkarkkikyhäelmä + julmettu hypetys = ei voi mennä kuin metsään. Kaikki elokuvakliseet oli käytössä (nauratti väkisinkin vähän väliä), eikä se silmäkarkkikaan niin pitkälle kanna, äkkiä siihen tottuu, ja sitä samaa lisää ei tee leffasta parempaa. 3D:n suttuisuus nopeassa liikkeessä häiritsi aika lailla, selvästikin tekniikka ei ole vielä lähellekään valmista (tai sitten huonosti toteutettu Avatarissa, en vielä ole toista 3D leffaa käynyt katsomassa vertailuksi - trailerit muista leffoista näyttivät kyllä paremmilta).

    Ilman 3D:tä tuossa ei oikein ole mitään substanssia, eli 3D demona kohtuullinen esitys. On toki selviö että leffa on ns. suuren massan teos, ja tehty tarjoamaan mahdollisimman monenlaiselle kohdeyleisölle jotain ja sitä kautta jo floppi elokuvallisilla meriiteillä, mutta ei Cameronin tavoitteet ohjaajana kovin ihmeellisiä ole jos tämän toteutus oli jonkinlainen unelmien täyttymys. Avatar on myös hyvä esimerkki siitä että IMDB:n arvosanoihin ei aina kannata uskoa sokeasti ;)

    2 tähteä siitä että jaksoi hyvin katsoa loppuun huolimatta pitkästä kestostaan, kolmanteen vaadittaisiin se että voisin katsoa toiste (ei kiitos, edes 3D:nä).
     
    Viimeksi muokattu: 28.03.2010
  6. National

    National Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2009
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Discshop.fi verkkokaupasta Avatar Blue-ray Steelbox tilattu. En pidä elokuvaa juuri minään, mutta toisaalta siinä on pilvin pimein hienoja kohtauksia, joita haluaisi ihan kotona kaikessa rauhassa ihastella.

    Varsinkin muutamat taistelukohtaukset olivat upeita ja kameraa kieppuminen jopa kaunista. Paikoin Avatar on kuitenkin perheen pienimmille tarkoitettu luontopolku ihmeelliseen sademetsään, jossa vallitsevat luonnonlait...

    koko pointtini on kuitenkin huolestuttava, sillä suurin syy tämän elokuvan hankkimiseen on se, että se on kaikkien aikojen tuottoisin leffa. Minun leffa-hyllyssäni on hyllyn uskottavuuden oltava kyseinen teos... diiba daaba duu.. ei fiksumpaa perustelua tähän. Ja toivonkin kun uudet 3D-TV:t ja lasit valtaavat markkinat, niin josko tuo samainen leffa sitten löytää 3D-versiona tiensä luokseni.. hölmöläisen hommaa, mutta harrastus saa maksaa.
     
  7. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 704
    Saadut tykkäykset:
    352
    Seliseli... myönnä pois, että oikeasti pidät elokuvasta ;)

    Vähän niin kuin eräs tuttuni, joka ostelee tiettyjä PS3-pelejä vain sen vuoksi, että ne ovat kovia nimikkeitä ja saaneet hyviä arvioita/vuoden peli -leimoja, vaikkei tyyppi edes sitten jaksa pelata niitä tai sinänsä välitä edes pelin edustamasta genrestä. Puhelee, että pitäis ostaa tämä, tuo ja se ja kun kysyy syytä, niin "no pitää se näön vuoksi..."
     
  8. paha_kuukkeli

    paha_kuukkeli Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2007
    Viestejä:
    401
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jokainen kerätköön sitä mitä haluaa, mutta kyllä tämä silti ihmetyttää. Siis oikeasti, onko oman keräilyharrastuksesi uskottavuus kiinni siitä mitä mieltä muut ovat (olettaen ettet yritä kerätä kaikkia mahdollisia julkaisuja, jolloin yhden hittileffan puute toki veisi uskottavuuden)? :hitme:
     
  9. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Mä ennakkovarasin CDONista Avatarin DVD+BD-kombon. Aluksi meinasin ostaa pelkän DVD:n, mutta kai se BluRay-soitinkin tulee hommattua jokusen vuoden päästä, jos toi putkitölsä ja DVD-kotiteatteri levahtaa samoihin aikoihin. Avatar lienee oivaa demomatskua BD-formaattiin ja siitä tuleekin sitten meikän eka ostettu BluRay ikinä...
     
  10. filosofem

    filosofem Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2008
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni leffahyllysi on uskottavuuden kannalta arvoton, mikäli sieltä ei löydy ensimmäistä Oscar -palkittua elokuvaa Wings (1927) tai itse asiassa muitakaan parhaan elokuvan Oscarin saaneita teoksia. Tämän jälkeen voit siirtyä muihin palkittuihin elokuviin. Onhan Academy Awards yksi arvostetuimmista tai ainakin tunnetuimmista uskottavuuden mittareista. Lisäksi esimerkiksi Steven Seagal on luonut elokuvillaan ns. Steven Seagal -genren, joten hyllystäsi tulisi löytyä (mikäli siis haluat kokoelmasi olevan uskottava) jokainen Seagalin elokuva tai ainakin 20 ensimmäistä merkiksi siitä, että olet edes yrittänyt.

    Toki kannustan sinua silti hankkimaan Avatarin, yksi leffahyllyjen peruskivistä todella on haalia kaikkien aikojen tuottoisin elokuva talteen. Tähän loppuun vielä yksi tipsi: muistaakseni Harrison Ford on kaikkien aikojen näyttelijä, mikäli paremmuutta mitataan elokuvien menestyksellä (tuotolla). Eli jahka olet ostanut Avatarin vasten tahtoasi, hankkinut kolminumeroisen määrän Oscar -palkittuja elokuvia (uskottavuutta saa lisää tämän jälkeen myös Golden Globe, Cannes jne. palkituista), löytänyt divarista/saanut ilmaiseksi Seagal -elokuvat (huom. niistä ei tulisi maksaa juuri mitään, ellei sitten ole Steelbook -painoksia, niin joo, muista hankkia muutenkin kaikki mahdolliset Steelbookit hyllyyn), niin näiden jälkeen voit hankkia Ultimate Harrison Ford elokuvakokoelman, sillä leffakeräilyn pro-tasolla tällaisia asioita arvostetaan.
     
  11. National

    National Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2009
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm.. Sanoisin näin, että en aio sormellakaan koskea mihinkään Seagall kytköksiin. Totean kuitenkin, että Rambo (2008) oli erinomaista viihdettä.

    Toiseksi minusta Oscarit menee lähes poikkeuksetta puuduttaville draamaelokuville. Slumdog Millionare, Hurt Locker puistattavat.. en ole onneksi edes nähnyt niitä. Minulla löytyy joitakin aasian helmiä sekä pohjoismaalaisia, ranska, saksa.. Harrison Ford on yksi suosikeistani, mutta myös Blade Runner, Indyt 1 ja 3 tai Star Wars 1 ja 2...

    Esim. De Niron leffat ja Spielbergin tekemät minulla on lähes kaikki, mutta vaikka esim. Munchen on hieno elokuva - en sitä hyllyyni huoli, koska se on draama ikävystyttävä sellainen kaiken lisäksi.

    Avatar tulee hyllyyni Blue-ray Steelbox versiona discshop.fi kautta. Suurin syy ostoon on että se on maailman tuottoisin elokuva, siinä on hienoja tehostekohtauksia ja se on cameronia ja scifiä. Paljon hyvää siis. 50% animaatiosta olisi kuitenkin voinut karsia pois. Enemmän elokuvaa.

    Seuraava suuri projektini on 3D-TV ja 3D-lasit,,, saa nähdä milloin ja millä hinnalla, mutta hyvät leffat vaativat hyvän äänentoiston ja ison täydellisen kuvan.
     
  12. filosofem

    filosofem Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2008
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep. Huomaa selvästi, että olet leffakeräilijä.
     
  13. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Joku uusi formaatti vai?
     
  14. monkeyalert

    monkeyalert Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    436
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kävin vasta ihan jälkijoukoissa katsomassa Avatarin (3D-versiona). Aiemmin olen yhden 3D-elokuvan nähnyt ja tässä vakuutti, ettei kolmiulotteisuus tuntunut tippaakaan itsetarkoitukselliselta tai päälle liimatulta, mihin tietysti Cameron on alun perin pyrkinytkin.

    Täällä on kovasti rummutettu juonen köyhyydestä ja muista elokuvista lainaamisesta. Tarina toki on keskeisesti kuten Dances with Wolves:ta ja moninpaikoin ennalta-arvattava, kenties kliseinenkin. Sama mytologinen tarina, jossa päähenkilö käy läpi henkilökohtaisen kasvun/matkan yhteisön hylkiöstä/luuserista/tms. ja lopulta nousee sankariksi/pelastajaksi/kunnioitukseen; sama kaava toistuu aina kansantaruista lukemattomiin elokuviin.

    Jotain tälläista osasin odottaakin, enkä ehkä siksi keskittynyt juonellisiin epäkohtiin liiaksi vaan koitin katsoa elokuvaa kokonaisuutena. Vahvimmat kriitikkolasit kotiin ja annos lapsenmielisyyttä mukaan, niin Avatarista kehkeytyi todella kaunis ja lumoava elokuvaelämys. Toki, jos odottaa näkevänsä vain heikkoa tarinankerrontaa, niin silloin koko huomio yleensä kiinnittyy siihen ja muu elokuva jää kenties näkemättä. Minulle juoni oli lopulta lajityyppiin nähden täysin riittävä.

    Elokuvan todellinen anti oli tietenkin mykistävän upea visuaalisuus ja ensikertaa kohtuullisen toimiva 3D. Tällä saralla pidän Avataria kyllä jonkinlaisena elokuvakerronnan historian merkkipaaluna. Cameron asettaa uuden standardin sille, mihin tekniikalla nykyään päästään, nostamatta sitä silti pääosaan elokuvassa.

    Lopuksi vielä pros 'n cons:
    + visuaalisuus, 3D
    + Pandora-planeetan kehittelyyn, kasveihin, eläimistöön oli nähty vaivaa
    + hauska ajatus, että planeetan eliöstö olisi 'hermoverkkomaisesti' yhteydessä toisiinsa

    - köykäiset, sieluttomiksi jäävät henkilöhahmot, erityisesti esim. elokuvan pääpahis
    - ennalta-arvattavuus

    4/5
     
  15. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
  16. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    2D versio tuli katseltua, ja tiivistettynä voi sanoa että parasta mitä rahalla saa aikaan. Ja taidolla, ja lahjakkuudella, mutta kun elokuvasta puuttuu oma juoni, niin vähän tyhjäksi se väkisinkin jää.

    Juonesta tuli mieleen lähinnä mashup-musiikki, eli elokuvan tarina oli kokoelma niitä kaikista kliseisimpiä "kulttuurit kohtaa"-elokuvien juonielementtejä. Loppua kohti huomasi että hahmoista puuttui tämän takia edelleen se syvyys, ja aivan loppumähinässä Jake Sully muistutti jo niin paljon jotain geneeristä toimintasankaria, että jos yhdessä kuvakulmanvaihdossa hänen hahmonsa tilalle olisi vaihdettu vaikka Braveheartin William Wallace, en varmaan olisi edes huomannut. :)

    Elokuvan efekteistä tosin sitten kertoo jotain se että elokuva on aika kokemus jo pelkästään sen ulkonäön varassa. CGI-efektien standardit pistetään kerralla uusiksi (jo 2D:näkin), voisi sanoa että jos Sormusten Herra oli ensimmäinen elokuva jossa CGI oli todella upotettu saumattomasti toimintaan, niin Avatarin saavutus on että tästä teknologiasta on viimein otettu kaikki hyöty irti. Insinöörien ja koodaajien lisäksi efekteissä on selvästi häärinyt myös nippu taiteilijoita, ja muukalaismaailman luomiseksi on todella nähty vaivaa. Avatarin maailma on todella kolmiulotteinen, useammalla eri tapaa.

    Viihdyttävä ja vaikuttava pläjäyshän tuo on, ainoa vaan että jos tuosta jokin ekoliberaalihippiklisee jäi vielä puuttumaan, niin minä en ainakaan keksi mikä. :D
     
  17. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paha tähän on enää paljoa lisätä, mutta todettakoon, että niin loistavasti oli hahmot ja maisemat toteutettu, että välillä unohti katsovansa puhtaasti bittimaailmaa. Motion capture oli toteutettu viimeistä piirtoa myöten upeasti - siitä kertoo hahmojen kasvojen ilmeet, jotka heijastavat tunteita.
    Kaikenkaikkiaan tajunnan räjäyttävä referenssitason visuaalinen ilotulitus.

    No olihan siinä hieman ajatusta luonnon kanssa sopusoinnussa elämisestä, alkuperäiskansojen oikeuksien puolustamista ja luonnovarojen silmittömästä hyödyntämisestä, mikä on tällaisten viherpiipertäjien mielestä tärkeää. Em. ympäristön ja luonnonvarojen hyödyntämisen vaikutuksista ihmisiin on mainioita esimerkkejä ihan lähimenneisyydestä. Siis ettei paljoa voida tehdä, vaikka on miten hienot vermeet.

    Tulivuori lamauttaa koko Euroopan lentoliikenteen viikoksi, vaikka tuhkapilvi ei ole silmin havaittava.

    U$A saa öljyä nyt Meksikonlahdella myös rantojen kautta, kun niin sitä rakastavat ja pumppaavat. (Texashan :king: ei ole julistanut hätätilaa, ympäröivät osavaltiot kyllä)

    Tsunamit, maanjäristykset ja sikalintuinfluenssat sitten kaupan päälle.

    Oikeita androideja a'la Bladerunner odotellessa :naminami:

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 07.05.2010
  18. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä ketjussa ei ole taidettu mainita James Cameronin esiintymistä TEDtalksissa, jossa hän selitteli Avatar-projektin taustoja. Hyvin käy ilmi Cameronin kiinnostus ja suoranainen fanitus kohdistuen scifiin ja eritoten tekniikkaan ja sen kehittämiseen.
     
  19. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    No joo tuli tämäkin vihdoin katottua - ja ei voinut elokuvan jälkeen olla, kuin suu auki - siitä, että tässäkö oli tämä hehkutettu mestariteos? Tietysti elokuvan suuressa hehkutuksessa on suuri osuutensa siinä, että elokuva on (ilmeisesti) niin hieno 3D:nä. Ehkä se mustakin 3D:nä se ois voinut olla vähän parempi, nyt 2D-version nähtyä blu-ray:lta se oli graafisesti ihan hieno noinkin (tosin ei mitään hirveän mullistavaa), mutta noin muuten se oli ylipitkä, tylsähkö ja vähän mitäänsanomaton. Piti kattoo puoltoistakertasena kelaten pleikkarilla suurelta osin. Eli 3 tähtee lähtee. Luulen, että 3D:nä ois voinut tulla plussa päälle.

    Kyllä on ollu muuten ihme asiantuntijoita taas, kun parhaaksi elokuvaksi oli tänä vuonna Oscar-ehdolla Avatar, District 9, A Serious Man (varsinkin), ja Hurt Locker (joka vielä voitti). Ja Moon ei ollut edes ehdolla.:OI

    Niin joo, kun unohdin, enkä jaksa tarkistaa, niin
    oliko sillä kaadetulla puulla, tai puilla yleensäkin, joku erityinen merkitys niille Navi -olioille?
     
    Viimeksi muokattu: 07.05.2010
  20. Wile E Coyote

    Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    2 346
    Saadut tykkäykset:
    8
    Kaiken hehkutuksen jälkeen tulin samaan lopputulokseen kun trailerinkin perusteella; ei näytä vielä lähellekkään aidolta, ja hehkutus huomioonottaen hämmentävän heikosti nimenomaan hahmot oli toteutettu.


    Hassua sinänsä, mutta Navit kuitenkin metsästivät :D

    En onnistunut koko leffan aikana kiinnostumaan(tunneside) yhdestäkään henkilöhahmosta pätkän vertaa, ja tämä kertoo aika karua kieltä leffasta. Musiikkipuoli oli välillä suorastaan hävettävän heikko.

    Muutenkin, ok, puuhippiäiset voittivat pari sotilasta luonnon avulla. So what. Jos tuolla teknologiaerolla ihmiset oikeasti haluvat sen planeetan resurssit, niin smurffeille tulee todella kylmää kyytiä seuraavassa erässä. Joten pitäisikö tuosta "voitosta" edes iloita kun tietää mikä niitä väistämättä odottaa?

    Kaikesta huolimatta 2/5 parista hyvästä kohtauksesta, maisemista ja surround&subbarijumpasta.
     
    Viimeksi muokattu: 08.05.2010