Farscape Subtv:llä / (nyt TV Viidellä)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana mimarjam, 21.08.2002.

  1. jarppa112

    jarppa112 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.04.2007
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieno homma, että jatkuu! Ite huomasin tän tuolta telkun sivuilta, mutta en ollut varma, että onko tämä eka jakso tauon jälkeen vai oonko missannut joitain jaksoja? Mistään ei oikein näe, että mitä on tullut viime perjantaina tv5:lta.

    Muutenkin tv5 nettisivut on surkeat ei voi muuta sanoa. Ihan vahingossa huomasin, että sarjaa jatkuu taas
     
  2. larionof

    larionof Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.02.2002
    Viestejä:
    430
    Saadut tykkäykset:
    10
    Pieni, eikä nyt niin pienikään( perkeleen turkulaiset), kirous kun ei näy täällä päin varsinaista Suomea. No, täytyy katsoa TurkuTV:n still-kuvia 4Mb/s-kuvanlaadulla. Kaipa tuo TV5:n puutteen korvaa. Samaa kuvaa tuli joskus mukulana 28 vuotta sitten kaapelista katsottua. No, tämä on sitä turkulaista kehitystä.:OI
     
  3. Molle

    Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2000
    Viestejä:
    1 091
    Saadut tykkäykset:
    67
    Mikäs tämä Farscapen tilanne TV5:n ohjelmistossa oikein on? Tauon jälkeen tuli ilmeisesti kaksi jaksoa, mutta tällä viikolla ei sitten nähtävästi lainkaan. Tuntuu lisäksi että eri tahot (HS, TV5-web, EPG) kertovat jatkuvasti ristiriitaista tietoa tulevista ohjelmista.
     
  4. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Ainakin telkku.comin tiedoissa lukee, että ensi perjantaina (2.10.) tulisi Farscape, mutta yhtä kaikki: ihmeellistä aikataulupompottelua ja suorastaan mitätöntä informointia. Miksi scifiä aina sorretaan Suomen tv-kanavilla? :mad:
     
  5. Katselija

    Katselija Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.10.2004
    Viestejä:
    553
    Saadut tykkäykset:
    12
    Luulin että Farscape tuli Aliaksen tilalle, mutta ei näkynyt.

    Aliaksen kohdalla aikalatulu heitti joka kerta, ohjelma alkoi puolisen tuntia ilmoitettua myöhemmin. Farscapen kohdalla tais olla sama juttu. Saunavision ohjelmatiedot eivät viikko sitten näyttäneen Farscapea lainkaan, tyhjä loota oli sen paikalla. Samoin Turun kaapelin EPG:ssä.

    Kesällä jo pistin TVViiteen palautetta. Silloin ei kukaan vastannut mutta nyt syksylä uusintaviestiini tuli vastaus. Arvaatte varmaan: "Tutkimme asiaa ja koitamme laittaa tiedot kuntoon."
     
  6. viitas

    viitas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
    Automaattinen hakusana-ajastus on osannut tallentaa tänä syksynä yhden jakson niin, että alkuun tallentuin ½ tuntia jotain muuta ja loppuun juuri ja juuri itse FC.

    TV5 ryssii EPG:nsä kyllä hyvin perusteellisesti
     
  7. Katselija

    Katselija Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.10.2004
    Viestejä:
    553
    Saadut tykkäykset:
    12
    Missäs eilinen jakso? Teinityttöjä vaan tuli.
     
  8. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lopetin koko sarjan (ja samalla kanavan) seuraamisen, TV5:llä kun eivät itsekään tiedä mitä milloinkin kanavaltaan lähettävät.
     
  9. chevalier

    chevalier Guest Guest

    Liittynyt:
    26.01.2009
    Viestejä:
    179
    Saadut tykkäykset:
    0
    missä on farscape nykyään??? tv viiden farscape-sivu sanoo että perjantaisin 23.00 tulisi,mutta ei tule. vielä vähän aikaa sitten siirtyi vissiin sunnuntaille,mutta ei ole näkynyt,nytkin sunnuntaina tulee joku 5d-dokumenttipaska ja aleksi litovaara snowboarding? :OI:OI:grr:
     
  10. Benelli

    Benelli Guest Guest

    Liittynyt:
    20.03.2007
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisiko sarja jäänyt tauolle? Laitoin kyllä palautetta TV5:lle tuosta asiasta, katsotaan vastaavatko.
     
  11. chevalier

    chevalier Guest Guest

    Liittynyt:
    26.01.2009
    Viestejä:
    179
    Saadut tykkäykset:
    0
    laitoin palautetta itsekin,eihän tässä ole enää mitään järkeä. viimeksi taisin katsoa tv viideltä kolmoskauden 16. jakson revenging angel. jos sarja meni tauolle, niin kesken tuotantokautta..? d'uh, mikä kanava... arpooko ne siellä näitä esitysaikoja vai mitä helv.
     
  12. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Tv5:n perseilyn takia rohkaistuin, hommasin sarjan (4 kautta + PK Wars) dvd:nä ja nyt olen katsonut kolme kautta. Tämähän on ihan mahtava, miten onkin mennyt aiemmin ohi. Juuri nyt aamupäivällä sain kolmannen kauden päätökseen ja olen ihan täpinöissäni tästä, suunnitelmissa oli pitää vähän taukoa ja katsoa jotain muuta, mutta ei taida sittenkään pystyä. Ihan käsittämätöntä, miten sama sarja pystyy olemaan täysin psykedeelinen, kuriton ja täynnä mitä ihmeellisintä venyvää ja paukkuvaa spedeilyä (Scratch 'n Sniff, Revenging Angel), mutta silti yhtä aikaa tarjoamaan uskottavaa tragiikkaa ja aitoja tunnetiloja (Die Me, Dichotomy, Infinite Possibilities). Näistä hahmoista oikeasti pitää, niiden puolesta jännittää ja ennen kaikkea myötäelää. Jos miettii vaikka Rygeliä, joka on pelkkä nukke... kyllä on tuotannon puolella tehty mallikasta työtä, jos hahmosta saadaan noin ilmeikäs/elävä/hauska jne., unohtamatta tietenkään Jonathan Hardyn ääntä. Claudia Black on roolissaan ihan mieletön, scifin piirissä harvemmin näkee mitään tällaista. Alussa pidin Ben Browderiakin sellaisena perus puuleukajenkkinä, mutta kyllä on hänkin voittanut puolelleen ja näiden kahden kemia on jotain aivan loistavaa. Tai Wayne Pygram, joka vetää Scorpiuksen roolin munissa tuntuvalla intensiteetillä oikeastaan joka hetki.

    Jatkuva juoni/henkilökemiat toimivat ja on ilo huomata, kuinka näennäisen lapsellisen, värikkään ja parodisen pinnan alla kulkee poimukkaat ihmissuhteet ja tummemmat sävyt, puhumattakaan siitä että sarja on teemoissaan ja niiden käsittelyssä yllättävänkin aikuismainen, hetkittäin jopa raastava. Käsikirjoittajilla on huikean nerokkaita ja rohkeita vetoja, esim. jutut Eat Me -jaksosta eteenpäin ja kuinka tämä kortti (tai kokonainen korttipakka) pelataan kauden edetessä. Tietty tähän jos vielä lisätään se "Harvey". Todellinen "payoff" ja tunteiden vuoristorata.

    Sanonpahan vaan, että vittu kun tämä on hyvä. Menee scifi-sarjojen kärkisijoille B5:n ja uuden BSG:n rinnalle. Kun suhteuttaa, niin kyllä tässä taas huomaa, miksi star trekit, stargatet yms. turhan usein reset-nappulaan nojaavat sarjat ovat monesti aivan löröä.
     
  13. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koskaan en ole katsonut koko sarjaa sillä aina on unohtunut jakso sieltä jakso täältä. Onko tätä näkynyt dumppi myynnissä B5 tyylisessä "all inclusive" boksissa?
     
  14. Jazo

    Jazo Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    4 424
    Saadut tykkäykset:
    10
    Jenkeistä lähtee alle 100 dollarilla moinen boksi, mutta eipä siinäkään taida tuota sarjan päättymisen jälkeen tehtyä leffaa olla.

    http://www.amazon.com/Farscape-Complete-Ben-Browder/dp/B002GP7ZWI/

    Vanha Briteissä joskus julkaistu complete boksi taitaa nykyään maksaa sen +300€...
     
  15. Tii

    Tii Guest Guest

    Liittynyt:
    13.11.2008
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huhhuh, onpa tuon jenkkiboksinkin hinta noussut vaivaiset reilut 16 dollaria eli yli neljänneksellä parin kuun takaisesta. :eek: Silloin lähti kolmen dollarin goldbox-alennuksella postikuluineen juuri alle tullirajan. Siinä tosiaan ei ole tuota Peacekeeper Warssia, kai sekin pitäisi jostain edukkaaseen hintaan löytää.
     
  16. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    No niin, rykäisin sitten muutaman päivän sisään läpi neljännen kauden ja The Peacekeeper Warsin, kun muuten olisin menettänyt yöuneni. Toiseksi paras scifi-sarja, kyllä Farscape viimeistään neljännellä kaudellaan kampesi itsensä uuden Galactican ohi, lähinnä sen vuoksi että tunneside hahmoihin oli paljon tiiviimpi kuin Galactican kohdalla koskaan. Ja jotenkin Farscapen juonenkuljetus/käänteet/otetut riskit jne. olivat jotain aivan maagista, puhumattakaan huumorista. BSG nyt oli aikalailla huumorintajuton, lukuunottamatta jotain Gaius Baltarin sekoiluja. Babylon 5:lle ei ihan pärjätä, joskin parissa kohtaa oikeasti mietin, että ei frell, nyt taisi B5:lle tulla noutaja. :cool:

    Tietty 4. kaudella oli toki omat ongelmansa ja oikeastaan odotettua erilaisempi startti (toisaalta: osoitus siitä, miten Farscape onnistuu kerta kerran jälkeen yllättämään), mutta kokonaisuus kasvoi kasvamistaan, keskivaiheen jaksojen aikana sukat pyöri jaloissa ja henki salpautui, kunnes loppu tempaisi urut auki oikein kunnolla: hieman olisi vituttanut katsoa Farscapea reaaliajassa silloin '03 ja Bad Timingin jälkeen todeta, että jatkoa ei sitten koskaan tule. Onneksi se PK Wars saatiin kuitenkin ja olihan sekin hyvä, vaikka kiire selvästi näkyikin (ymmärrettävistä syistä), sen verran paljon oli tavaraa siihenkin tungettu ja tempo oli useimmiten jopa hengästyttävä. Ei finaali-minisarja nyt täydellinen ollut, mutta aika selvähkö closure sentään. Harvey-pätkät oli taattua faarskeippilaatua, Rygelillekin saatiin jotain oikeasti juoneen liittyvää järkevää tekemistä ja kokonaisuudessaan siinä oli kaikkea mitä vain saattoikin odottaa, mutta ehkä vähän liiankin tiukkaan pakettiin survottuna, jolloin muutamista osa-alueista jäi pintapuolinen vaikutelma.

    Lähtökohtaisesti idea Rygelin raskaaksi tulemisesta on jotain todella pöljää, mutta koko tilanne oli handlattu niin hemmetin hyvin etten nikottele vastaan yhtään. Juuri tuohon tässä sarjassa rakastuin: mitä tahansa voi tapahtua ja yleensä tapahtuukin, mikään idea ei ole liian outo toteutettavaksi ja usein kaikki tämä on vain ja ainoastaan niin Farscapea kuin olla ja voi.

    Kun Johnin ja Aerynin vauva on saatu sinne minne se oikeasti kuuluu ja siihen Rygelin itkunsekaiset reaktiot: "I miss the baby."
    Ja kun Kansas-jaksossa Rygel puukottaa sokerihumalassa kurpitsaa, pelottelee lapsia ja himoaa karkkeja: "But I love this... and you-you-you won't buy me anymore! I want Kit Kat, and M&Ms, and Pez, and Reeses Pieces!"
    Aivan kuningashahmo :king:

    D'Argon kohtalo oli näitä koskettavia hetkiä ja tässä oli todella palkitsevaa, kuinka paljon hahmot olivat muuttuneet ensimmäisistä jaksoista. Aeryn oli alussa kivenkova by-the-book-natsi bitch ja D'Argo aggressiivinen ja jossain määrin stereotyyppinen soturi, mutta niin vain molemmat kasvoivat ihan oikeiksi, rakastettaviksi ja rakastaviksi henkilöhahmoiksi.
     
    Viimeksi muokattu: 10.05.2010
  17. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Minua taas harmitti tietää, että tuon jälkeen on tehty vielä minisarjakin - Bad Timingin lopetus olisi ollut hieno loppu koko sarjalle. No, The Peacekeeper Wars on yhä näkemättä (eipä sitä Subikaan koskaan esittänyt).
     
  18. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Mielestäni Fascapea ei nyt voi oikeastaan Battlestar Galacticaan verrata, koska Farscape oli perusteeltaan hieman enemmän sci-fi-fantasiaa. Babylon 5 oli genreltään taas sci-fiä ja Battlestar Galactican genre oli lähimpänä SF:ää (joka on eri asia kuin sci-fi). Kolmen eri genren vertailu keskenään on aina kompromissi.
     
  19. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Ennemminkin tuo sci-fi vs. SF -jaottelu on vähän sama juttu kuin trekkie vs. trekker. Yksiselitteisesti eri genreiksi en eri lyhennystapoja menisi kutsumaan.
     
  20. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Kyllä tuohon ihan perustelut löytyvät, eli:

    http://dynamicsubspace.net/2008/08/20/ontap-5-minute-teaching-session-sci-fi-or-sf/

    Toisilla sanoilla sanottuna sci-fi on siis softcorea ja SF on hardcorea. Softcoressa "tulevaisuus" on vain ympäristö joka antaa mahdollisuuden kertoa fantastisen tarinan. Hardcoressa pohditaan mahdollista tulevaa maailmaa jonkin tieteenalan näkökulmasta (tai useamman kuin yhden), esim. sosiologia, fysiikka jne.