Sony HX700 (40"-46")

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana milcho, 24.03.2010.

  1. fugu

    fugu Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites muilla toimii srt-tekstitykset? Itselläni ei nimittäin ääkköset toistu oikein. Omasta Tekstitys-valikosta ei löydy sellaista codepage:a, että ne toimisi? Jos olen oikein ymmärtänyt, niin codepage pitäisi olla suomalaisilla teksteilla 1252, mutta telkkarin valikosta löytyy vaan 1251, 1253 ja 1254.
     
  2. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimii CP1250 ja CP1254, sekä sub ja srt. Suomi kait kuuluu 1252 lisäksi myös Code Page 1254 alueeseen (tai ainakin pitäisi toimia ongelmitta). Olisko sulla firmiksen päivitys edessä, Suomi ohjeet eka postauksessa jos Lontoo ei taivu? Taitaa japseilla olla Euroopan Code paget vähän hakusessa.

    http://www.eff.co.uk/W/LangFr.htm

    http://support.sony-europe.com/tvhc/tv/lcd/lcd.aspx?m=KDL-40HX700&f=

    Subit toimii vain AVI:lla. (tieto muille)

    Leffa.avi
    Leffa.srt

    https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=1328127&postcount=75

    Subissa voi olla myös vikaa, tee 3 rivin testi subi vaikka itse: (Virheellinen subi voi toimia tietokoneessa mutta ei USB-tikulla Sonyssa)

    1
    00:00:05,000 --> 00:00:08,000
    Tämä on testi subi.

    2
    00:00:09,000 --> 00:01:00,000
    äääää ööööö
    ÄÄÄÄÄ ÖÖÖÖÖ

    3
    00:01:03,000 --> 00:01:13,000
    Tämänkin tekstityksen tarjoaa:
    www,dvdplaza.fi
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 27.04.2010
  3. fugu

    fugu Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos nopeasta avustasi. Taisi olla subissa vikaa, koska tuo tekemäsi testitekstitys toimi moitteettomasti juuri CP1250-asetuksellakin. Itseasiassa telkkarin firmiksen päivitin heti kun tv:n hankin, kun ei tuntunut tv löytävän kunnolla verkkoyhteyttä ja internet-sisältöä aluksi. Firmiksen päivityksen jälkeen verkkoyhteys pelasi moitteetta.
     
  4. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oliskohan alla olevan tapaista pidikettä Sonylle myynnissä, heh (ei varmaan), riittää kunhan saisi edes samanlaisen kuin alkuperäinen (20 eurolla, no ei varmaan), pidikkeenhän voi vetää rälläkällä poikki ja hitsata siihen vain lattaraudan kiinni ja maalata mustaksi, ei tarvitse muotoilla tuota yläkiinnikettä. Tommosenhan varmaan hitsaa jostain lattaraudasta ja poraa vain reijät mutta en ole yhtään metallimiehiä. Saisi mukavasti keskikaiuttimen heti TV:n alle. Piirroksen väänsin vain nopeasti paintilla joten sen on näköinenkin :) Laitehyllykin on niin järeä ettei se keikahda töllön kanssa. Seinätelineet maksaa niin järettömästi ja katseluetäisyys pitenee metrillä joten se ei oikein houkuttaisi. Pitää kysäistä kaverilta jos hän kehtaisi pajalla vääntää. Pudjetti vois olla 20€, työssä varmaan menee pari tuntia.

    [​IMG]
    YLLÄ: tv-jalusta on kuvassa laitehyllyn tai tv-tason takalevy, vähän epäselvästi nimetty ;)

    EDIT: Jaahas, taitaa varmaan olla helpointa ja halvinta ostaa tämmöiset kulmaraudat ja kiinnittää ne VESA reikiin ja ruuvata suoraan laitehyllyyn, keskikaiutin peittää kuitenkin raudat taakseen. Tai ostaa vain suorat raudat ja ruuvaa laitehyllyn takalevyyn.

    [​IMG]

    EDIT2: Tai sitten ostaa kattokiinnikkeen, kääntää sen vain toisinpäin ja pulttaa suoraan laitehyllyyn. Hitsaa vaan tuohon pidikkeeseen 450mm x 450mm levyn ja poraa 400mm etäisyydelle toisistaan reijät. Menee kyllä pudjetin yli reilusti, plussana olisi se että pystyy TV:tä kääntelemään. Eiköhän tuo 20kg kestä, tv painaa 19,2kg ilman jalustaa. Voi tietty ostaa vaan tommosen kiinnikkeen, hitsaa alalevyn ja putken itse, selviää varmaan parilla kympillä.

    [​IMG]

    Huonona puolena koko jutussa on se että TV nousee turhan korkealle kun sohvalta katselee, menee katselukulma vähän päin honkia, pitäisi päästä kääntämään telkkua vähän alaviistoon mikä tolla kattotelineellä varmasti onnistuisi. Tai sitten pitää käydä ostamassa 4 kappaletta 20cm korkeita lekaharkkoja sohvan alle á 4€, heh....hyvältä näyttää :)
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 29.04.2010
  5. coltblooded

    coltblooded Guest Guest

    Liittynyt:
    01.05.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusi käyttäjä tässä tervehdys vain!

    Tuli eilen haettua tuolta Sony Centeriltä, HX700 46" Kun olin sitä odotellut ensin kaksi kuukautta Jimms:tä ja sieltä tuli eilen tieto että vielä kuukauden ainakin joutuisi odottamaan niin totesin että olkoon :)
    Sonylla hinta oli pari saturaista kalliimpi mutta onhan tuossa nyt sitte viiden vuoden takuu ja loppui se odottaminen vihdoinkin :)

    Sitte asiaan. Muutaman tunnin katselulla voin todeta olevani tyytyväinen, säädin koneen noiden "milchon" mittausten mukaan ja kyllä nyt kelpaa :thumbsup:
    Vaikka kelpashan toi jo tehdas-asetuksillakin kyllä...
    Mietin vaan nyt että laitoin ensin silleen että kortti oli koneessa, nyt vaihdoin tohon Kaonin boxiin (tallennuksen takia) tuntu et taitaa kuva olla huonompi nyt? Täytynee hommata uus boxi vai kuvittelenko vain?


    Sitte kysymys vielä tekstityksestä.
    Mistäs tämmönen tekstitys valikko pitäs löytyä? Siis löysin kyllä yhden tekstitys valinnan mutten kyllä saanu tikulta katsoessani srt tekstejä näkymään?

    Saattaat olla tyhmiä kysymyksiä mtta silti toivoisin saavan valaistusta asiaan :)
    Ja KYLLÄ, olen aika huono lukemaan ohjeita:sleep:
     
  6. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jokaiseen tuloon voi / pitää säätää erikseen omat säädöt, joten sinne Scart tuloon näpyttelet noi samat säädöt mitkä laitoit tv:n omalle virittimelle, jos on HD-boxi niin sitten esim. HDMI-1 tuloon. Tarkista että scart-johto on liitetty boxin ja tv:n ykkösliittimeen (RGB), (liittimissä 2 kulkee yleensä vain komposiittia) ja boxista valittu asetus RGB, scartin pitää myös olla ns. täyskytketty että RGB kulkee. Edelleen jos on HD-boxi (tai SD-boxi HDMI liittimellä) niin boxin asetuksista katsot mikä näyttää parhaalta SD-kuvalle, (576i- asetus -> TV skaalaa kuvan) tai (1080i -> boxi skaalaa kuvan), tämä HDMI-letkulla, HD-materiaalia jos katsot niin 1080i asetus on oikea.
    Säädöt jää kyllä muistiin eri lähteille vaikka valitsisi joka kerta "omat valinnat". Sulla on varmaan ihan oikein kytkennät mutta on ne hyvä aina muistuttaa niin moni muukin saa samalla vinkin. Boxeissa on eroja kuvanlaadussa tietysti.

    Ei tekstityksessä mitään ongelmia ole, kaukosäätimen 9 alapuolella on tekstitys nappi, sitä painelee niin usein että näkyy teksti ja ääkkösillä. Jos ei toimi niin lue tuo posti numero 62 ajatuksella läpi, ihan ensimmäisestä lauseesta lähtien. Siellä vilahtaa sanat firmware, testisubi, leffa+subi nimetty samannimiseksi ja toimii vain avi:lla.
     
    Viimeksi muokattu: 01.05.2010
  7. coltblooded

    coltblooded Guest Guest

    Liittynyt:
    01.05.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu asia on kunnossa, säädöt oli vain pielessä, nyt kelpaa taas :)

    Ja joo jos ois lukenu vähän hitaammin ton postauksen nro 62, ni ois varmaan jääny mieleen toi et teksti ja leffa pitää olla samannimisiä :D

    Kiitoksia vastauksesta:thumbsup:
     
  8. manifesto

    manifesto Guest Guest

    Liittynyt:
    02.05.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nuo Milchon säädöt vaikuttavat erittäin hyvältä. Voisitko vielä jossain vaiheessa ruuvailla säädöt HD- kuvalle ja semmoiset säädöt missä eco modet ja valontunnistimet ovat pois päältä. Itselläni tuppaa hämärässä menemään tuo kuva aika tummaksi, kun valontunnistin on päällä.
     
  9. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    On tulossa, tosiaan menee hämärässä valaistuksessa hiukan liian tummaksi, päivällä ja pilkkopimeässä noi toimii hyvin. Taustavalon voi laittaa maximiin väliaikaisesti ja gamman -1.
     
    Viimeksi muokattu: 02.05.2010
  10. kriska

    kriska Guest Guest

    Liittynyt:
    05.01.2006
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    46HX700 on nyt juuri asennettu. Käytän paljon PC-tietokonetta ja kuva ei vakuuta. :mad:

    Nyt on PC:n näyttiksen resona 1920 x 1080 ja PC on kytketty HDMI2 liitäntään.
    PC-kuva ei vakuuta ja oli vanhassa 40 tuumasessa Sonyssa paljon parempi. Kuva menee Denonin vahvarin läpi ja kaapelina HDMI-DVI adapteri viritys.
    Millä resolla ja asetuksilla käytätte PC:tä?
     
  11. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    ATI HD4850 ja Intel Core i5-661 IGP HDMI-HDMI:llä. Kummallakin kuva on täydellinen, terävä, hyvät värit eikä surureunoja ole. Leffat katsotaan 1920x1080@24Hz/50Hz ja iltalehti luetaan 1280x720@60Hz ressulla, myös 720 näyttää täydellisen terävältä. i5-661 oli myös VGA:lla (1920x1080@60Hz) täydellinen. Vaikea tajuta miten kuvaa tästä enää paremmaksi voi saada ellei hypätä sitten hyperresoluutioihin.

    Tarkistelehan että Denon ei tee kuvalle mitään eli "passthru" asetus tai vastaava päälle tai kuvanparannukset/muokkaukset pois ja Sonysta vaikka grafiikkatila päälle. Värilämpötila neutraali ja terävyys 3, näillä pääset alkuun. Voit kokeilla myös näitä säätöjä PC:lle, toimii ainakin leffoilla. Laittelen kunnon säädöt myös PC käyttöön kunhan ehtii. Jos ei parane niin kokeile suoraan töllöön niin selviää tekeekö Denon mitään välissä (et kertonut mallia niin ollaan arvailujen varassa).

    Näytönohjaimesta et kertonut mitään joten mitä tähän voi sanoa? Kuva ei vakuuta on myös ympäripyöreä, eikö se vakuuta leffakäytössä, surffatessa, työpöydällä, pelatessa? Missä se ei vakuuta? Pelatessa voi input lagi häiritä, en kyllä tiedä kuinka suuri se HX-sarjassa on kun ei ole crt-näyttöä mihin verrata. Itse en pelaa joten tästä en voi mitään sanoa.

    Tiedoksi että mulla kuva on vakuuttava PC-käytössä kaikissa tilanteissa mihin Sonya tarvitsen ja olen erittäin tarkka kuvanlaadun suhteen, ei artifakteja eikä nykimistä.

    Edit: Mulla kiertää kuva myös HDMI:llä Yamaha RX-V1900 vahvistimen kautta (passthru) eikä mitään ongelmia ole, lipsync ym. on kunnossa. Toki tällä mallilla digisignaalille ei hirvesti tehdä.
     
    Viimeksi muokattu: 04.05.2010
  12. kriska

    kriska Guest Guest

    Liittynyt:
    05.01.2006
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi,

    Ongelmana on siis ihan perussurffaus/työpöytä resoluutio (hesarin tai iltalehden lulku)

    Vanha yhdistelmä siis Denon AVR-2310 (kierrätys), näyttis Geforce 8600GT
    ja telkkarina Sony KDL-40D3000. Tuossa Sonyn mallissa oili PC-suositeltu reso muistaakseni 1368x768 (tai jotain sinnepäin). Perussurffauksessa ja tietokonekäytössä kuva ja toimivuus oli täydellinen. Mitään ei tarvinnut säädellä että homma toimi.

    Tarkka toimenpide: Nyt siis irroitin vain tuon vanhan KDL:n ja laitoin HX700:sen tilalle. Manuaalissa ei ole mitään tarkkaa suositusta PC-käytölle (tuo vanha 1368 reso ei ole mahdollinen nyt). Värit, fontit ja tekstit nettisivuilla eivät näy OK 1920x1080 resolla tai oikein muillakaan resoilla, kuva on yleisesti hieman epätarkka ja hiiri lagaa. Tuossa Geforcessa ei ole HDMI-liitäntää vaan käytössä HDMI-DVI-adapteri, joka saattaa kyllä aiheuttaa ongelmia. En ole katsonutkaan vielä asetuksia, joten kyllä vika varmaan löytyy. Pari kysymystä. Mistä Sonysta löytyy tuo grafiikkatila? Kun luet iltalehteä 1280x720 resolla niin oleko siis venyttänyt kuvan koko ruudun kokoiseksi? Jos olet niin mistä tämän asetit?

    No täytyy testailla noiden ohjeidesi mukaan. Toivottavasti vika löytyy, tämänkin tekstin lukeminen on sietämätöntä täältä 2-3 metrin päästä sohvalta käsin....... En käytä tietokonetta leffakäytössä. FPS-peleissä netissä runsaasti kyllä, näitä en ole vielä testannut. Ongelma kerrallaan.. :)





     
  13. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo joku sulla on nyt pielessä, mulla on viimeeksi ollut Nvidia Ti200 ja siitä on varmaan 10 vuotta joten sen asetuksissa en voi auttaa, kannattaa kysäistä tuolta HTPC puolelta asetuksia. Sun vanhan Sonyn natiivi on ollut juuri tuo 1366x768 ja tän uuden on 1920x1080 mutta 1280x720 reso on myös erittäin tarkka ja ihanteellinen juuri surffaukseen niin ei tarvitse selainta zoomailla että näkee lukea. 1280/720=1.78=16:9 resoa ei tarvitse venytellä koska se on jo 16:9 alkujaan ja skaalautuu täydellisesti ruutuun (sulla on denonissa varmaan 4:3 päällä, muuta se Full asentoon). Laitat vaan tuon reson, 60Hz ja 32-bit värit nvidian asetuksista niin kuvan pitäisi olla tiptop. Grafiikkatila ja muita tiloja löytyy kaukosäätimen SCENE näppäimellä.

    Olen edelleen sitä mieltä että kytket PC:n ensin suoraan töllöön ja säädät kuvan hyväksi, näin saadaan heti tietää missä vika luuraa, aikaa sulla ei tähän mene kuin pari minuuttia. En usko että adapterissa on vikaa, se joko näkyy tai ei näy, HDMI narussa saattaa olla vikaa vaikka vähän epäilen sitäkin. Uudet Nvidian ajurit nyt ainakin kehiin vaikkakin tästäkään juuri apua ei varmaan ole. Jos sulla olisi ATI niin voisin antaa yksityiskohtaisempaa apua.

    Ja kyllä PC:n kuva ja fontit tässä uudessa töllössä näyttää paremmalta kuin vanhassa
    Sonyssasi kunhan saat asetukset kuntoon ja vian selvitettyä, lupaan sen 100% varmasti ;)

    Edit: PC käytössä Denoniin seuraavat asetukset:
    HDMI setup -> RGB Range -> Enhanced
    Video Convert -> Off
    Video -> i/p Scaler -> Off
    Video -> Aspect -> Full

    Nvidiasta Full RGB, 4:4:4 tai (0-255) jos löytyy.
     
    Viimeksi muokattu: 04.05.2010
  14. kriska

    kriska Guest Guest

    Liittynyt:
    05.01.2006
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi,

    joo, kiitos sulla on kyllä homma hanskassa näissä näyttöhommissa:)

    Testasin HDMI:tä suoraan telkkariin; ei vaikutusta. Sen sijaan tuo SCENE-nappi oli ratkaiseva.En tiedä missätilassa oli mutta grafiikka tilaan laitto korjasi kuvan ja fonttien virheet (huh. suuri helpotus!). Mistäköhän tämänkin olisi keksinyt ilman näitä foorumeja. Tuo Scene voisi olla kyllä automaattinen. Vaihteletko sitä aktiivisesti eri ohjelmalähteille?

    Vaihdoin myös nuo Denonin asetukset esittämiisi. (Huom. full aspectia ei voi valita kun scaler on OFF)

    Tuo DVI-HDMI adapteri on aiheuttanut jonkunverran ongelmia. Esim. jos tietokoneen käynnistää ennen vahvaria kuvaa ei tule ollenkaan tai voi heittää yhtäkkiä väärille resoille. Natiivireson kuvanlaatuun ei sinänsä ole kuitenkaan mitenkään vaikuttanut. Eli ei ehkä vielä näyttis ostoksille....

    Tuota en tajua miten saat 1280x720 reson ruudun kokoiseksi. MInulla tulee vähän ruutua suuremmaksi - haukkaa alapalkista osanpois sekä ylhäältä.

    Kiitos vielä kerran ohjeista!



     
  15. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli sulla overscannaa kuvaa.

    Nvidian asetuksista: Display -> Change flat panel scaling tai Video & Television -> Resize HDTV desktop. Täältä saat kuvan kohdilleen ruutuun. Atilla vastaava on Scaling options. Tää on vähän hakua kun ei ole itsellä nvidiaa mutta tutkit asetuksia niin saat kuvan kohdalleen. XP:llä ilmeisesti ihan eri control paneeli, noi ohjeet vistalle ja seiskalle.
     
    Viimeksi muokattu: 05.05.2010
  16. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
  17. jarmoni

    jarmoni Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2001
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään päivittyi ohjelmistoversio automaattisesti taas PKG1.104EUL-0103 => PKG4.010EUL-0103
    Omituisesti muuttuvat versio numerot?

    Sonyn support sivuilla ei vielä näy tämä versio.

    Netti video listaan on tulossa lisää: FIFA World Cup Collection Coming Soon

    Verkko toimintoihin on tullut lisää: Kotiteatterin ohjaus
    Voit ohjata Sony-äänijärjestelmän asetuksia "Äänikenttä", "Tulovalinta" jne. Bravian kaukosäätimellä.
     
    Viimeksi muokattu: 08.05.2010
  18. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nämä tulivat pelkällä Internet sisällön päivityksellä kummatkin (ei firmwaren) mutta kiitti silti tiedosta uudesta softasta, myös Dailymotion ilmestyi uutuutena joku kun sitä kaipaili. Kaipaisi tietoa Sonylta mitä firmwaren päivityksellä todella tuli, tosiaan support sivuilla ei vielä mainintaa.

    Edit: Kyllä eilinen Yle HD-kanavan jääkiekon MM-kisojen avausmatsi näytti jumalaiselta, pakko mainita vaikka HD hehkutus ei tähän ketjuun kuulukkaan. Scene -> Urheilu -> Kohinan vaimennus pois ja upealta näyttää :)
     
    Viimeksi muokattu: 08.05.2010
  19. ration

    ration Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.06.2003
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimiiko muilla YouTuben verkkopalvelun oman tilin "tilaukset" valikko? Mulla tulee vaan verkkovirhettä. Just kun tähän ihan kätevään ominaisuuteen ehti tottua.. YouTuben hd-tiloja ei varmaan myöskään saa päälle?
     
  20. manlyman

    manlyman Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko tässä HX700 -mallissa äänen RCA-annot kaukosäätimellä volumesäädettävät? Silloin voisi käyttää aktiivikajareita ilman vahvistinta...