Hullut päivät - yleistä keskustelua

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana Kummisetä, 16.09.2004.

  1. Jürgen

    Jürgen Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.01.2003
    Viestejä:
    3 407
    Saadut tykkäykset:
    1
    Elviksen kanssa samaa mieltä kerrankin :) Lontoossa tepastellessa kaupungilla ja maanalaisella liikkuessa porukka oli todella kohteliasta, vaikka tungosta olikin paljon. Parissa HMV:n liikkeessä käydessäkin palvelu oli paaaljon parempaa kuin Anttilan Top Ten-osastolla :)
     
  2. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Niinpä. Monenkohan sadan vuoden päästä suomalaisten kohteliaisuus saadaan samalle tasolle.

    Jopa isohkossa Helsingissä "anteeksi" on tuntematon sana. Ei muuta kuin runnotaan vain läpi esimerkiksi julkisissa liikennevälineissä, vaikka yhdellä sanalla saisi ihmiset antamaan tietä ja kaikille jäisi hyvä mieli.

    En tiedä johtuuko se siitä, että suurin osa täälläkin on kotoisin jostain peräkyliltä vai onko suomalaiset vain niin käsittämättömän epäkohteliasta ja junttia kansaa. Veikkaan suurimmaksi syyksi jälkimmäistä.

    Hyvät tavat eivät maksa mitään!
     
  3. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    Käyhän joskus Elviksen kanssa Milanossa, niin koet taas täysin päin vastaisen kulttuurin. Rihkamaa tullaan myymään jopa ravintolan ulkoteranssille kesken ruokailun ja ei riitä että yhdelle sanoo ei - tulee 10min päästä uusi myyjä ja sen jälkeen uusi jne.
    Oma kokemus Lontoon eräästä HMV:sta (en muista aseman nimeä) oli että myyjät odottivat että asiakas pysähtyi jonkin hyllyn kohdalle, sitten iskettiin kysymään että onko löytäny etsimänsä ja tarvitseeko apua. Kieltämättä lämmin väreily kulki kehon läpi kun sellainen 35-40 vuotias nätti neiti kysyy: "Is everything OK, darling...?"

    Postin viimeistä sanaa käytetään siinä maassa puhekielessä, eikä joka tilanteessa tarkoita kirjaimellisesti sitä.
     
    Viimeksi muokattu: 15.04.2010
  4. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Cliff's notes: kullittelu Lontoossa ei tarkoita kirjaimellisesti sitä.
     
  5. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Sen takia, että sun kommentista vaan paistaa sinkkumiehen asenne, joka ei oikeasti ole edes miettinyt, millaista olisi kulkea tuollaisessa ryysiksessä lastenvaunujen kanssa.

    Vai olisiko tämä lause pitänyt tulkita jotenkin eri tavalla: "Toisaalta jälleen sain kokea tämän suomalaisen tavan käyttäytyä ruuhkassa: joka kolmas vastaantulija vaikutti olevan lastenkärryjä pukkaava nainen, ja totta kai he hidastelivat ja tukkivat kulkuväyliä."

    Mutta ehkä sinä osaisit mennä lastenvaunuilla ruuhkaisilla ja kapeilla käytävillä hirveätä vauhtia ja samalla tehdä sitä shoppailua ja toki niin, että heti kun pysähtyy, vaunut ovat paikassa, jossa ne eivät ole kenekään edessä. Ja toki jos puhelin soi, vastaat heti puhelimeen: "sori, mä en nyt voi puhua, kun olen ihmisten tiellä, palaan asiaan 10min päästä, kun olen saanut työnnettyä nämä lastenvaunut ulos tästä ruuhkaisesta liikkeestä" :hitme:

    Tai sitten kirjoitit tuon lauseen heittona, etkä oikeasti tarkoittanut sitä?
     
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kyllä minä tarkoitin sitä, mutta tuntuu siltä, että tulkitsit sitä enemmän kuin pitäisi. Ei minulla ole ennakkoasenteita vanhempia kohtaan. Siitä vaan ei mihinkään pääse, että minulla kuten varmaan meistä monella on paljon kokemuksia, joissa lastenvaunuja pukkailevat vanhemmat eivät aina näytä tiedostavan muita ihmisiä. Tämä ei tarkoita mielestäni suinkaan sitä, että vanhempien tulisi hiki otsaa pitkin juosta vaunujensa kanssa kaikkien alta pois. Taas toisaalta se tarkoittaa sitä, ettei niitä lastenvaunuja pukata suoraan kiinni varattujen sovituskoppien ovien eteen blokiksi tai muodosteta muiden vanhempien kanssa barrikadia, joka tukkii pari metriä leveän kulkuväylän kokonaan -- samalla kun vanhemmat vaihtavat keskenään päivän juorut.

    Katsos kaikessa on se kultainen keskitie. Lastenvaunullisten vanhempien ei tarvitse omata yliluonnollista kykyä havaita kaikki ihmiset ja heidän liikkumistarpeensa ympärillään. Sen sijaan heidän kyllä pitäisi aina välillä katsoa vähän onko lastenvaunut jonkun tiellä sillä tavalla, että siirto toiseen paikkaan olisi selkeästi vähemmän muita ihmisiä hidastavampaa.
     
  7. Khilon

    Khilon Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.10.2006
    Viestejä:
    281
    Saadut tykkäykset:
    32
    Eivät lasten vanhemmat poikkea mitenkään muista ihmisistä. Noin keskimäärin ihmiset eivät kamalasti vilkuile ympärilleen ja kiinnitä huomiota siihen ovatko jonkun tiellä. Lastenvaunut vain kärjistävät ongelmaa aiheuttamalla pahemman esteen kuin tiellä seisoskeleva ihminen. Olen kyllä sitä mieltä, että ihmiset saisivat kiinnittää asiaan enemmän huomiota mutta toisaalta jossain Hulluilla päivillä on yksinkertaisesti mahdotonta liikkua lastenvaunujen kanssa olematta aina jonkun tiellä.
     
  8. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ei se niin mahdotonta aina ole. Esimerkiksi Oulun Stockan 2. kerroksen vaatepuolen sovituskoppitila on sen verran leveä, että lastenvaunut voisi siirtää sovituskopin oven edestä keskellä tuota tilaa. Näin sovituskopeista pääsisi pois ja ohi menevät voisivat kiertää sivuilta nuo vaunut.

    Mutta niin... Ymmärrän kyllä, että asiassa on lieventäviä seikkoja mitä täällä on mainittu. Ne eivät kuitenkaan kai poista silti sitä tosiasiaa mitä itsekin totesit, että lastenvaunulliset toimivat usein blokkina. Noiden lieventävien seikkojen takia en annakaan liikkeissä pahoja katseita lastenvaunullisille, vaan ymmärtäväisesti heidän takanaan tipuaskelin sipsuttelen. Täällä foorumilla homman nimi on kuitenkin toinen, sillä täällä asiaa tarkastellaan ilmiönä, jolloin hienotunteisuuden voi jättää narikkaan.
     
  9. anon4340

    anon4340 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huomenna voisi olla sopiva päivä mennä Hulluille Päiville kun ei ole vielä tänä vuonna käynyt. Ihan vain tukeakseen lakkoa:D Voipi puoli viiden aikaan illalla olla oikeasti ryysistä ruokapuolella :thumbsup:

    Tuohon lastenvaunukeskusteluun... Ne on halutessaan aika helppo välttää. Jos HP:ltä oikeasti haluaa jotain niin sinä aamuna kun tavara tulee myyntiin niin varttia vaille kahdeksan stokkan oven taakse ja kun ovet aukee niin menee suoraan hakemaan mitä tarvitsee. Maksaa ja poistuu kaupasta heti. Ulos menomatkalla lastenvaunut ovat vasta pääsemässä ovista sisään. Jos jotain haluaa katsella niin odottaa ilta kahdeksaan-puoli kahdeksaan ja menee vasta sitten. Lapsiperheet ovat tuolloin pesemässä hampaita.
     
  10. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Jonka jälkeen ihan jokainen, joka menee koppiin tai pois sieltä toteaa: kuka urpo on jättänyt vaunut keskelle käytävää!

    Lastenvaunut on aina jonkun tiellä, kyse on vaan siitä, kuinka monen ja miten paljon jengi jaksaa ottaa hernettä nenään. Selkeästi paras vaihtoehto on vaan ihastella niitä pikkuisia tappisilmiä vaunuissa :)
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ihastelisin jos pääsisin pukukopista pois. ;)
     
  12. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Sanonko sen? Sanonko? Yritän vastustella...
     
  13. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Kyllä oli paskat BD valikoimat. Onneks edes Finnkinon liput oli huokeita.
     
  14. Noita

    Noita Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.01.2004
    Viestejä:
    206
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joka vuosi vaan paskemmat on nuoki kinkerit. Mitään ei jääny kouraan sieltä keikalta. Ja väkiäki oli aika vähän. Ehkä ihmiset on huomannu että ei sielä mitään tarjouksia ole.
     
  15. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    Totta - no muutama DVD sentään löytyi, vaikka on jo alkanut tottumaan teräväpiirtoon....

    Ja Sonyn AA paristot oli puoli-ilmaisia 8 kpl Alkaaleita 2.5 € - pari pakettia lähti odottelemaan kaukosäädinkokoelman paristonvaihtopäiviä. :)
     
  16. Scaha

    Scaha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.11.2002
    Viestejä:
    955
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kyllä siellä ihan hyviä tarjouksia oli mutta se onkin eri juttu mille on itsellä tarvetta. Ei paljoa löytynyt itselleenkään mitään tällä kertaa. Päivittäiskulutustuotteita nyt tulee aina ostettua ja jotain muuta pientä rompetta tarttui mukaan kuten ihan asiallisen oloinen pihviveitsisetti ja vaimolle hieromatuoli.
     
  17. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan tuolla varmasti muutamat tuotteet erittäinkin edullsia, toinen asia on sitten tarvitseeko niitä. Se on koko osto hysterian perimmäinen kysymys, ostaako vain jos on halpaa.
    Itsekin tullut viimeisen 15 vuoden aikana todella kriittiseksi esimerkiksi vaatteiden ostamiseen ja pätee moneen muuhun tuotteeseen myös. Täytyy olla juurikin sitä mitä olin ajatellut ostaa ilman alennusmyyntejä jotta ostaisin, en vain osta alennuksien vuoksi.

    Esimerkiksi huomattavasti edullisempia vaatteita löytyy pk-seudun ystävämyynneistä mitä on auki koko ajan jossain ja merkkejä on laidasta laitaan. Myös paljon merkkejä jotka ei juurikaan päädy maahantuojilta kaupanhyllyille.

    Aiheeseen liittyen vielä,
    Itse ostin Finnkinon lippuja koska se oli selvää rahaa leffassa kävijöille.

    Sekä Herkusta muutamia juttuja, esim vuohenjuusto gouda oli halpaa 10€/kg (ovh 27€/kg).


    Iso
     
  18. Rooky

    Rooky Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.06.2004
    Viestejä:
    3 723
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eiks syssyn päivillä ole yleensä ollut New Yorkin lentoja tarjolla?...
     
  19. LSA_Vinnie

    LSA_Vinnie Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2010
    Viestejä:
    236
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se mihin niitä lentoja on, on hyvinkin sattumanvaraista. Viimeksi ei mielestäni näitä kaukolentoja ollut kuin pariin kohteeseen tarjolla.

    Lisäksi jos olet löytänyt jo edulliset lennot, niin hullujen päivien jälkeen ne voivat olla kalliimmat. Tällä tarkoitan sitä, että ensin odotat hulluna jonossa tunti kaupalla, jonka jälkeen sinulle myydään ei-oota. Helpommalla olisit päässyt kun olisit heti vain ostanut ne lennot...
     
  20. KnightOfNi

    KnightOfNi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    815
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mikäs se hullujen päivien ajankohta nyt tänä syksynä on ?