Yritin verottajan sivuilta etsiä, mutta ei oikein löytynyt selkeätä vastausta. Siellä luki jossain että matkakuluja vähennetään täysiltä kuukausilta. Mites jos on tullut matkakuluja esim. 7.9.2009 - 23.12.2009 viideltä päivältä viikossa, niin voiko veroehdotukseen korjata matkakuluiksi vain loka- ja marraskuulta? Unohdetaan nyt omavastuut yms.
14 euroa ja 41 senttiä on verottaja palauttamassa. Aika kohdillaan on ennakonpidätys meikäläisen kohdalla viime vuonna siis ollut.
Näinhän se periaatteessa on. Spoiler Mutta tietääkö verottaja päivät noin tarkkaan? Itse yrittäisin saada matkakulut kaikilta neljältä kuukaudelta.
Spoiler No näin myös ajattelin tehdä, korjatkoon sitten jos on väärin. Voin vedota tietämättömyyteen tai lukihäiriöön
182 euroa ja risat palautusta viime vuodelta. Palautuksilla ei isoja kotiteatterihankintoja siis luvassa. No, parempi näin päin kuin mätkyjä. :thumbsup:
Kannattaa muistaa myös seuraava asia matkakuluista (lainattu Täyttöohjeesta): Reilu kuusisataa palautusta tulossa. Matkakulut pitää ilmoittaa erikseen, saas nähä mikä on lopullinen palautuksen määrä. Tuskin kumminkaan viime vuoden tasolla jolloin sain noin 3½kilo euroa takaisin.
Reilu seitsemän sataa ja matkakuluista sitten lisää jos ne menee läpi, sen näkee sitten joskus syksyllä. Korko palautukselle näytti nyt olevan jotain 0,4% luokkaa eli samaa mitä pankit maksaneet käyttötileille.
Reilu parisataa pakkasen puolella, mutta odotettavissa on satasia palautuksena kun matkakulut laskee.
Pyöristettynä 279 euroa kilahtaa takaisin. Olisihan sitä mielellään ottanut yli kolme kertaa enemmän viime vuoden tapaan, mutta hyvä näinkin.
55 euroa palautusta. Viimeksi meni kympin verran pakkaselle. Milloinkas nuo muuten palautetaan, kun veropaperista ei tuota näkynyt?
Ongelmallista kun palkkaa on viimevuonna tullut neljästä eri lähteestä. Ei vain pysty / jaksa aina laskea ja siksi antaa ottaa isompaa prosenttia kun oikeasti pitäisi.
Näin juuri minullakin. Parempi liian suuri kuin liian pieni ainakin omalla kohdalla Lisäksi en voi kuin arvailla omat vuoden tuloni etukäteen kun heittelee niin paljon.
No enpä menisi ennakonpidätysprosenttien optimointia ihan verosuunnitteluksi kutsumaan. Hyvään taloudenpitoon kuuluu puskurivarat joiden ansiosta riittää kun ennakonpidätys on sinne päin, mielummin tietysti liian suuri koska palautusten saaminen on psykologisesti hauskempaa kuin mätkyt. Verosuunnittelu on sitten verotuksen porsaanreikien ja erikoisuuksien hyödyntämistä niin että minimoi verojen määrän. Ironisesti yleensä suurituloisimmilla ja varakkaimmilla ihmisillä on suurimmat mahdollisuudet verosuunnitteluun, köyhä maksaa tasan sen veron minkä verottaja määrää.