Hullut päivät - yleistä keskustelua

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana Kummisetä, 16.09.2004.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Niin minunkin mielestäni. Tosin en ymmärrä mihin viittaat, sillä käsittääkseni en ole ilmaissut omakohtaisesti menetteleväni näin. Mitä tulee yleiseen mielipiteeseeni, niin minusta nuo mainitsemasi "rikokset" ovat merkityksettömiä Suomen valtiolle (minkä takia ne tullista menevätkin läpi), mutta merkitystä omaavia niille, joilla ei ole varaa ostaa Suomen hinnoilla. Näin ollen oikean ja väärän, tässä tapauksessa pienemmän pahan valinnan, ymmärrykseni ylittää hienoisesti 100%:sti moraalin yhdistämisen Suomen lakiin.

    Eikös päin punaisia ajaminen (tyhjällä tielläkin) tai niitä päin käveleminen ole rikos tai ainakin rike? Ja kukaan täältä ei koskaan ole näin tehnyt kiireessä tms.? ;)

    EDIT: Juuri muistui mieleeni vasta lukemani mielenkiintoinen juttu virkailijoista, joiden tehtävänä on tarkastaa matkustajien liput ja tarvittaessa sakottaa heitä sen puutteesta. Tässä artikkelissa mainittiin muun muassa ns. 10-pykälästä (vaikutti jokseenkin epäviralliselta), jonka nojalla sakot voi olla antamatta sellaisille liputta matkustaville, joilla voi olla erityinen syy. Eräs armahdetuista oli esimerkiksi koiraansa nukutettavaksi viemässä ollut nainen ja toinen oli lukemattomia kertoja aiemminkin sakotettu humalainen mies. Periaatteessa siis nämä virkailijat voivat armahtaa liputtomia ihmisiä, jos kokevat ihmisten syyn olevan painava. Mutta mitäs ihmettä? Mikseivät nämä virkailijat noudata Suomen lakia ja sakota armotta, jos kerran lippua ei löydy. Ehkä syy on siinä, että Suomen laista voidaan joustaa hieman, jos kyse on suhteellisen merkityksettömästä asiasta (kuten puutteellisesta lipusta). Ehkä tämä on oma tulkintani, mutta minusta tämä ilmaisee sitä, ettei tämä meidän järjestelmämme toimi 100%:sesti lain mukaan, vaan ns. pienistä pahoista voidaan joustaa tulkitsematta niitä vakaviksi rikoksiksi. Sen takia ihmiset kävelevät päin punaisia kiireessä ja täällä Plazalla moni ei lähde Keijo Kunnollisena kiikuttamaan pakettiaan tulliin, jos sellainen on tullin läpi "vahingossa" tullut. Vaikken välttämättä omakohtaisesti näin menettele, niin pidän tässä piilevistä arvoista, ja minulle ne edustavat enemmän hyvää moraalia kuin ehkä joillekin teille se, että nenä kiinni lakikirjassa arvostellaan muiden käytöstä.
     
    Viimeksi muokattu: 01.04.2010
  2. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 529
    Saadut tykkäykset:
    102
    Jos johonkin ei ole varaa, sitten sitä ei osteta. Näin minulle on opetettu. Perustarvikkeet (ruoka, juoma, vaatteet ym) voisivat muodostaa poikkeuksen, mutta Suomessa on, onneksi, sosiaaliturva, joten näitäkään ei pääsääntöiseti tarvitse varastaa.

    Ja etkös sinä jätä mm. säännönmukaisesti tv-maksun väliin, kun olet köyhä opiskelija?
     
  3. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kyllä minulla on hieman tuloja opintotuenkin lisäksi. Siksi en olekaan näitä esimerkkejäni tarjonnut omakohtaisesti, vaan yleisesti vähävaraisista puhuen. En ole koskaan myöskään ilmaissut, etten maksaisi TV-maksua.

    Minä kannatan tasa-arvoista järjestelmää. Siihen ei kuulu tuollainen elämänopetus, että "jos olet köyhä, niin ole köyhä". Tällainen kuuluu ehkä luokkayhteiskuntiin, jossa rikkaiden ja köyhien välinen kuilu on suunnaton, ja rikkaat nauravat partaansa siinä missä köyhät kyynelehtivät. Tässä mielessä minusta on hienoa, että vähemmän rahaa omaavilla on mahdollisuus edes jollain tavoin elää samankaltaista elämää kuin turvatussa ja hyväpalkkaisessa työssä käyvillä on. Tämä mahdollisuus piilee juuri tässä mainitsemassani ostostrategiassa ja sen tähden en kauheana rikoksena näe sitä, jos tällainen taktikko ei anna Suomen valtion periä ylimääräistä, jos se on päästänyt tuotteen kuluttajalle asti (tullista läpi).

    On muuten mielenkiintoinen tulkinta tämä "varastaminen". Käsittääkseni netistä ei pahemmin voi ostaa mitään, jos tuotetta ei ensin maksa sen tekijälle tai myyjälle. Suomen valtio ei liity mitenkään vaikkapa Yhdysvalloissa myytäviin farkkuihin. Nämä "varkaudeksi" määritellyt ylimääräiset maksut ovat valtioiden kehittelemiä riistomaksuja, joilla yhtä aikaa lisätään rahaa valtion kassaan (rikkaiden poliitikkojen palkankorotuksiin epäilemäti) ja tuetaan aggressiivisin keinoin kotimaasta ostamista. Vai osaako joku määritellä paremmin minkä takia ihmisen pitää maksaa ylimääräistä toisesta maasta ostetussa ja siellä valmistetusta tuotteesta Suomessa? Mielenkiintoista asiassa on myös se, että jos esimerkiksi matkustan Yhdysvaltoihin, ostan sieltä hyvän puvun ja se päällä matkustan takaisin Suomeen, niin ei minulta mitään ylimääräistä peritä. Sen sijaan jos vähävaraisena minulla ei ole varaa matkustaa ja tilaan netin kautta tuon puvun, niin silloin kyllä ylimääräistä peritään. Onko tämä sitten moraalista?
     
    Viimeksi muokattu: 01.04.2010
  4. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Pakko tarttua tähän koska tämä on mielestäni varsin pahasti BS:ää.

    Suomessa on kaikilla hyvin yhtenevä mahdollisuus ponnistaa menestykseen. Koulutus on ilmaista ja korkeatasoista myös ylemmillä asteilla. Hyvään liikeideaan löytyy tukea monestakin eri paikasta. Suomessa ei ole nähtävillä mitään "luokkayhteiskunnaksi" edes etäisesti muistuttavaa jakoa.

    Näin ollen jos "köyhä" on laiska niin tuskinpa sieltä hyvää tulosta ja menestystä saadaan - joka tapauksessa avaimet on annettu yksilön käteen joka tekee päätöksensä.

    Menee muuten todella pahasti OT:ksi, uuden ketjun paikka. Samppa?
     
  5. Blondie

    Blondie Guest Guest

    Liittynyt:
    31.05.2005
    Viestejä:
    205
    Saadut tykkäykset:
    0
    [​IMG]

    Jospa puhuittaisiin taas niistä Stokkan hulluistapäivistä.
     
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Minunkin puolesta voimme palata takaisin topiikkiin, mutta kommentoin kuitenkin nyt vielä. Ensinnäkään en Suomea väittänyt luokkayhteiskunnaksi; itse asiassa pointtini oli, ettei Suomi nimenomaan sitä ole (toisin kuin vaikka UK ja jopa Yhdysvallat).

    Toinen juttu mikä kannattaa muistaa on se, ettei se todellisen elämän loru nyt ihan niinkään mene, että "jos olet ahkera, niin sinut palkitaan". Jos tutkitaan nyt vaikka sitä ammattia mihin omat opintoni tähtäävät, niin tällä hetkellä opettajan vakituisia virkoja ei yksinkertaisesti ole saatavilla. Suuret ikäluokat edelleen sinnittelevät näissä viroissa ja eläkeikää nostetaan jatkuvasti. Näin ollen, kun monella muullakin alalla, kouluista valmistutaan todennäköisesti työttömäksi.

    Nyt voin lopettaa omalta osaltani OT:n tähän ja jatkaa Stockan turinoihin. Voisinkin heti kättelyssä kysyä, että ovatko ne Finnkinon sarjalipputarjoukset Hulluilla Päivillä joka kerta. Voin olla väärässä, mutta joinakin Hulluina Päivinä en ole tuota tarjousta bogannut Lippupisteessä.
     
  7. Blondie

    Blondie Guest Guest

    Liittynyt:
    31.05.2005
    Viestejä:
    205
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mahtaako kaavailtu 14.4. oleva aloitus hullulta päiviltä siirtyä kun kaavailtu kaupan alan työntekiöiden lakko on perjantaina 16.4. ja näin suurin osa kaupoista olisivat kiinni.
     
  8. Burana

    Burana Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2001
    Viestejä:
    1 036
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tee kuten moni muukin, vaihda opiskeluala sellaiseen että työllistyt. Niin minäkin tein.

    Ja tästä aasinsiltana takasin aiheeseen, saa ilmoittaa heti kun tietää mihin hintaan Hulluilta päiviltä saa Oral-B:n harjaspäitä ja milloin :-D
     
  9. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Uskon, ettei opettajaksi (luokanopettaja/aineenopettaja?) valmistuvalla ole hätäpäivää työnsaannin kanssa! Niin hirvittävän paljon haetaan koko ajan opettajia ainakin täällä pk-seudulla. Vakituiset virat voi sitten olla kiven alla, mutta niin ne on nykyään kaikilla muillakin aloilla. Näyttää siltä, että epävarmuus on tullut jäädäkseen eikä oikein kukaan enää tiedä mistä löytää itsensä viiden vuoden päästä. Opettajana voi sentään olla siitä varma, että jossain määrin opettajia tullaan tarvitsemaan aina.

    Varsinaiseen topickiin itsekin siirtyäkseni, minun muistini mukaan noita Finnkinon sarjalipputarjouksia on ollut "aina". Nythän oli jo Anttilassakin (Varastontyhjennyspäivät?) sarjalipuista tarjous, jota en ollut ennen (Anttilassa) huomannut. Eli erittäin todennäköisesti on tälläkin kertaa Hulluilla päivilläkin.
     
  10. DTSMan

    DTSMan Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.06.2003
    Viestejä:
    2 266
    Saadut tykkäykset:
    3
    Nyt jumalauta heittäkää tuo homofarkkuilu poies ja Hullujen Päivien tarjouksista puhumaan (jos niitä vielä onkaan) :thumbsup:
     
  11. samsamsam

    samsamsam Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2004
    Viestejä:
    495
    Saadut tykkäykset:
    0
    Homofarkkuilut tänne.
    Hullujen Päivien "tarjoukset" tänne.

    Kiitos!
     
    Viimeksi muokattu: 03.04.2010
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Nyt on Hullujen Päivien kuvastokin ilmaantunut nettiin. Sellainen kutina on, että ainakin viime vuodesta on petrattu ja jäätävämpiä tarjouksia on luvassa. Esimerkiksi Genelecin 6010A:t lähtevät vajaalla 400 eurolla parilta ja Gensun subbarikin on saatavilla -- taitaa etenkin "omppuihmisiltä" tulla ryntäys tuonne. Muodissa hauskinta oli Versacen puku runsaalla 400 eurolla. Mielenkiintoinen lisä olivat nämä pihakoneet, joita ei ole tainnut aiemmin olla mukana.

    Wii Resort oli kuin olikin tarjouksessa, mutta 39.90 eurolla. Ei siis harmita, että tuli VK.comista tilattua vitosta halvemmalla. :)
     
  13. Burana

    Burana Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2001
    Viestejä:
    1 036
    Saadut tykkäykset:
    10
    Thomannilta näyttäisi saavan euron halvemmalla ja kotiin kannettuna ilman ihmismassassa taistelua samaiset Genelecin kaiuttimet. Harmi etteivät kykene oikeasti hulluihin hintoihin :-/
     
  14. brr

    brr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.08.2005
    Viestejä:
    430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saako Thomanniltakin iPodin kaupanpäälle?
     
  15. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 529
    Saadut tykkäykset:
    102
    Beatlesin stereo-box 199,-. Tuo on käsittääkseni Suomen hinnaksi ihan hyvä. Ja tuotekin on mainio.
     
  16. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    BD-leffoja 12,90€ keskiviikosta eteenpäin.
     
  17. KnightOfNi

    KnightOfNi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    815
    Saadut tykkäykset:
    1
    Toi LG:n pesutorni saattaisi kiinnostaa. Miten toi nyt sitten käytännössä oikein toimii, kun pesukone on 8kg täyttömäärällä mutta rumpu 7kg ? Pesee täyden koneellisen niin ei mahdu kaikki pyykit rumpuun ?
     
  18. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tosin jos taloudellinen haluaa olla, niin nykypäivän trendi näyttää kasvavissa määrin olevan pesukoneet, jotka samalla myös kuivausrumpuja. Myöskin nämä otsonointitekniikalla toteutetut pesukoneet ovat jännä ilmestys tavallisille kuolevaisille.
     
  19. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    JESS!! Pari päivää kovasta genelec-kuumeesta kärsineenä tuli kuin tilauksesta. :hitme: Itse asiassa salaa toivoinkin, että olisivat tarjouksessa kun ko. tuotteita koskevaa keskustelua täällä plazalla olen kahlannut (ja siellä mainittu, että aikoinaan olivat Stockalla tarjouksessa).

    Pitää nyt vielä harkita kuitenkin. Hinta ei ole erityisen edullinen. Varsinkaan kun ei ole tuolle Shufflelle käyttöä. Käytössä on nimittäin jo iPhone sekä ekan sukupolven Shuffle (lenkkikäytössä)! :thumbsup: Vielä :hitme::hitme::hitme: lisää siitä, että jos ostaa 2 kpl Genelec 6010A -skobeja saa Shufflen kaupan päälle ja vielä TOISEN Shufflen jos ostaa 5040A-subbarin! :thumbsup:

    Kuuluisi varmaan tarjousketjun puolelle nämä, mutta nopeasti bongattuna Oral-B Triumph 9500 hintaan 89 € ON hyvä tarjous!
     
    Viimeksi muokattu: 09.04.2010
  20. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Tuollainen on ostoslistalla. Koneboxissa näyttää olevan 109€ ja siitä saa jonkun linkin kautta rekisteröitymällä -10% pois eli ei hirveä ero.