Samsung LE40B535XXE

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana FORD, 05.07.2009.

  1. Tommi Helminen

    Tommi Helminen Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2004
    Viestejä:
    504
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko Samsung 55X-sarjan telkkareissa kääntyvä jalusta? Välillä voisi olla tarvetta kääntää töllöä, kun tekee hommia tietokoneella, joka on samalla seinustalla tv:n kanssa.

    Toinen asia, joka mietityttää ja pitkittää ostoa, on kaukosäädin. Mitä nyt kaupoissa olen tuota käpistellyt, niin turhauttavan pitkä tuo viive kyllä on. Alkaa pitemmän päälle ärsyttämään, kun sitä kuitenkin päivittäin tulee käytettyä. Miksi tämän hintaluokan laitteisiin ei noin yksinkertaista asiaa voida laittaa kuntoon?! Mistään muusta se ei ole kiinni kuin viitsimisestä.
     
  2. rikke

    rikke Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2010
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    46B535 on harkinnassa. Televisiolla lähinnä pelattaisiin (PS3) ja katsottaisiin hd-leffoja. Kiinnostaisikin siis, löytyykö tv:stä ainakin vanhemmasta sampastani löytyvä Game Mode? Googlettamalla en ainakaan löytänyt asiasta mainintaa...

    Ja muutenkin, minkälaisia kokemuksia B535:stä on pelikäytössä? Huomattavaa input lagia tms..?
     
  3. oulosvie

    oulosvie Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pystyykö tuota 535:a katselemaan pimeässä vai vuotaako taustavalo häiritsevän paljon? Testaamassani LG:n 42LF2500 oli niin surkea mustan taso että alkoi plasmat kiinnostamaan mutta onkohan tässä edullisessa Samsungissa musta mustaa vai harmaata? Panasonicin plasmat on toistaseksi pois laskuista kunhan tulee lisää selvyyttä mustan häviämiseen 1000 tunnin jälkeen.
     
  4. Aivovaurio

    Aivovaurio Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2006
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö B535:ssä ole 60Hz tukea? Miten käy 60Hz pelien sitten?
    Onko 24p tuki? (5:5 vai mikäseoli)
     
  5. NiFa

    NiFa Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2009
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma Samsungini kyllä tukee 24/50/60Hz:ä HDMI:n kautta. Tuo 50/100Hz on mainittu mainoksissa vain sen takia, että satumme asumaan PAL50 alueella, jossa taajuus on juurikin 50Hz, mutta muuten koneisto on pääasiassa sama oli TV ostettu aasiasta, pohjois-amerikasta tai euroopasta, ainoastaan viritin on eri NTSC ja PAL alueilla.
     
  6. deMarko

    deMarko D is for many things Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.12.2000
    Viestejä:
    443
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuoreena töllön omistajana ihmettelen hieman tätä seinäkiinnitystä. Samsungin tuotespekseissä lukee Vesa 400*400, mutta töllön reiät ovat 200*200? Olenko ymmärtänyt tuon standardin väärin? Nyt kun tv on seinällä niin on se pelottavan heppoisen oloinen, reunasta ei paljoa tarvitse painaa niin joustaa. Seinätelineenä on Matsui matbtl1. Tuossa tuli mukana about sentin mittaiset spacerit ruuvien taakse jotka oli pakko laittaa että johdot mahtuu taakse ongelmitta, tämäkö tekee kiikkeräksi?
     
  7. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
  8. ixu

    ixu Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2007
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos tämä LE40B535 vielä kilpailukykyinen muihin merkkeihin 699€:n hinnallaan? Tuolla jollain oli ollut jotain sirinä ongelmia tämän kanssa, niin onko tuo kuinka yleinen vika ja korjataanko se takuuseeen mukisematta? Ei kyllä pää kestä, jos tv pitää sellaista jatkuvaa korketaajuista sirinää.
     
  9. Antila

    Antila Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2007
    Viestejä:
    99
    Saadut tykkäykset:
    0

    Ei ole ollut sirinöitä, eikä valovuotoakaan yhtään.
    Hyvä telkku peli ja leffa käytössä tuohon hintaan.

    Mulla siis 46" ja maksoi Cittarissa 799e.
     
  10. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Cittarissa oli topicin mukainen telkkari plussatarajouksena 649€ hintaan, joten hain sellaisen kotiin toissapäivänä ja ihan hyvältä pelitähän tuo vaikuttaa. Kuvan kirkkaus ja etenkin mustan taso ovat selvästi paremmat 3v vanhaan 32" Toshibaan verrattuna. Mitään valovuotoja en huomannut. TV:n omaa viritintä en ole vielä kokeilut, kun HTPC toimii tällä hetkellä "digiboksina".

    Huomasin eilen, että pientä sirinäähän tuosta telkkarista kuuluu oikein tarkasti kuuuntelemalla, jos taustavalon säätö ei ole ihan tapissa ja olkkarissa on hiljaista. Havaitsin myös sen, että sirinän voimakkuus muuttuu taustavalon säädön mukana. Omassa telkkarissa arvoilla "4" ja "6" sirinä on selvästi vaimeampi kuin arvolla "5". Tällä hetkellä käytössä on arvo "4", jolla sirinää ei enää erota sohvalla istuessa.

    Myös tuosta 3v vanhasta Toshibasta kuului sirinää, mutta siihenkin oli jo tottunut niin, ettei siihen enää kiinnittänyt huomiota.
     
  11. Blicha

    Blicha Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2006
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Stockan hulluilla päivillä oli tarjouksessa LE40B535 599e hintaan, joka lähtikin mukaan kauppareissulta.

    Ainakin tällä hetkellä voi sanoa, että on ollut todellakin hintansa väärti. Jotkut ovat puhuneet täällä pienestä sirinästä, mutta en ole sitä ainakaan vielä huomannut. Kuvanlaatu SD-lähetyksissä on ollut alun pienen säätämisen jälkeen hyvää ja laitteen sisäinen HD-viritin myös todettu oikeinkin toimivaksi.

    Mutta varsinainen kysymykseni koskee kuva-asetuksia, eli olisiko jollain laittaa tänne hyväksi havaittuja asetuksia? Ensimmäinen lcd-telsu kun on kyseessä niin vähän pihalla mitä kaikkea tuosta pitäisi säätää.
     
  12. ChiKung

    ChiKung Guest Guest

    Liittynyt:
    26.12.2004
    Viestejä:
    396
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nosto. Eli emännällä on tuollanen LE40B555. Ihan ok ruutu on ollut, ei siinä mitään.

    Myyjä sanoi aikanaan, että tuossa on HD viritin myös antennivastaanottoon, mutta sitä ei mainostettu sillä standardi ei ollut vielä selvillä. Eli mitenhän kävi, toimiiko tuo antenniverkon HD viritin? Eli kannattaako tuohon hommata moduli ja kortti? Oli ihan se ylen ilmainen mielessä.
     
  13. Kurnipsi

    Kurnipsi Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2005
    Viestejä:
    141
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ymmärrä tämä vanha töllötin mitään uudesta antennipuolen T2 HD-signaalista.
     
  14. mabe

    mabe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.12.2003
    Viestejä:
    789
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kerrotaanpas tänne kokemus huollosta.

    Vasta vähän yli vuoden vanha 46B535 sekoitti digipuolen kuvan. Mahdollinen syy oli vga-liittimellä kytketty läppäri ubuntu 9.10 käyttiksellä, sillä ennen digikuvien katsomista kuva oli kunnossa ja tuon jälkeen ei.

    Vika tuli siis ainakin digitaaliseen kuvanlähteeseen, hdmillä ei ole mitään kiinni joten en voinut tarkistaa sitä. Helpoiten voisin kuvata niin, että punaiselle värille väriavaruus olisi rajattu välille 50-255, eli kaikki minkä piti olla mustaa, oli tumman punaista.

    Takuunalainen kone kun on, niin otin yhteyden myyjäliikkeeseen, jossa olivat ensin pyytämässä ruutua sinne. Sanoin etten mielellään kuskaa noin isoa ruutua mihinkään, ja tästä kun hetki neuvoteltiin niin löytyi uusi myyjä joka muisti että 40?+ koot huolletaan Samsungilla kotona.

    Puhelin käteen ja samsungin omaan puhelimeen soitto. Puhelu meni Latviaan ulkoistettuun tukeen ja siellä käskettiin päivittää telkkarin firmware. Tein työtä käskettyä vaikka jo tiesin ettei apua asiasta ole. Vastaavaa vikaa oli ollut esim täällä:
    http://forums.cnet.com/7723-13973_102-371139-1.html?tag=contentMain;posts

    Päivityksen jälkeen uusi soitto. Nyt otettiin sarjanumero esiin ja otettiin tarkat tiedot ylös korjausliikettä varten. Homma hoitui, liike soitteli maanantaina aiheesta.

    Puhelimessa kerroin että vika vaatinee uuden kortin tuon cnetin jutun mukaan. Tämmöinen tilattiin ja eilen tuli soitto että uusi emolevy on tullut ja kyseltiin milloin käy telkkarin huolto.

    Tänään sitten huoltomies tuli ilmoitettuna aikavälinä, tarkisti vian ja vaihtoi kortin. Nyt pelaa taas kuin ennenkin.

    Kokonaisuutena kohtalaisen kivuton prosessi sillä scartin kautta digiboksin kuva oli koko vian olemassaoloajan kunnossa ja käytetään tallentavaa boksia normikäytössä.

    Liikkeelle Nordic EASC Oy kiitokset hyvin hoidetusta huollosta.