Vähän paremmat lompakot! :)

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Coppola, 02.05.2007.

  1. samsamsam

    samsamsam Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2004
    Viestejä:
    495
    Saadut tykkäykset:
    0
    Esim. prätkällä tai kelkalla liikenteessä...
     
  2. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Just ... :thumbsup:
     
  3. samsamsam

    samsamsam Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2004
    Viestejä:
    495
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei kai ole muuta syytä pitää rekisteriotetta mukanaan? :confused:
     
  4. Samu81

    Samu81 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2006
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    0
  5. Molle

    Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2000
    Viestejä:
    1 091
    Saadut tykkäykset:
    67
    Kävin eilen Asematunnelin Korumaailmassa hipelöimässä tuota Ögonin isompaa mallia. Tuntui sopivan erinomaisen hyvin omaan lapiokouraan ja tilaakin oli riittävästi normaalisti mukana kulkeville yhdeksälle muovikortille, jokuselle setelille ja muutamalle käyntikortille.

    Mustaa mallia ei ollut hyllyssä, mutta lupasivat että tällä viikolla tulee.
     
  6. Thezeus

    Thezeus Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2008
    Viestejä:
    344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässähän on kätevän näköinen lompakko, mutta ihmettelen vain minne kolikot laitetaan?
     
  7. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä on alkanut muodostumaan käsitys että (erityisesti ulkomailla) parkkikolikot kulkee autossa ja jos jotain jää taskuun niin ne nakellaan köyhille....
     
  8. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuohan on sikapaska, hieno etsiä sitä alinta korttia ja "räkiä" monta muuta korttia ulos ensin. Lisäksi tuo vyökiinnikkeen oloinen härpäke on seteleille varmasti aika murhaava esim farkkujen taskussa. Itse olen miettinyt tuollaisen Ögon lompakon hankkimista kun käteistä harvemmin kanniskelen mutta kun on tottunut melko ohutta nahkalompsaa perstaskussa kanniskelemaan niin en tiedä oppisinko mokomaa Ögonia käyttämään...
     
  9. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tai leffaklisee
     
  10. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Itsekään en Ögonia ottaisi arkilompakoksi juuri sen tähden, ettei kolikoilla ole omaa runsasta tilaansa. Toisaalta kyllähän sitä tarpeettomien kolikkojen poisnakkaamista täälläkinpäin harrastetaan. Muun muassa itse kerran poimin viereiseltä henkilöltä pudonneen kolikon ja ojensin sen hänelle. Tyyppi sitten sanoi kolikon olevan hänelle arvoton ja heitti sen menemään. No ainakin EtP tällaisesta käytöksestä rikastuu, koska kyllä minä aina poimin maasta kolikot oli kyse rapaisesta asfaltista tai baarin tahmaisesta lattiasta.
     
  11. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Kolikkoja tarvitsee niin järkyttävän harvoin, että sitten kun niitä taskun pohjalla ilmestyy, ne on ihan hyvä laittaa kiertoon vaikka katusoittajille :)
     
  12. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Parkkimaksuihin, peliautomaatteihin, tipiksi, narikkaan ja Lidlissä kärryn pantiksi. Noihin nyt ainakin kolikkoja tarvitaan.
     
  13. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Parkkikolikot on autossa, ei lompakossa / taskussa viemässä tilaa

    Kotona on paremmat pelit

    Ruokaravintolassa voi aina maksaa kortilla ja kirjoittaa sille extraa. Uloslähtiessä voi antaa setelin.

    Tämä on se ainoa, johon tarvitsee. Mutta tällöinkin voi pyytää takaisin aina esim 5e setelin tai maksaa suoraan vitosella. Hoituu samalla pieni tippi narikkaan.

    Ostoskärryjä varten löytyy avaimenperä, jossa poletti, joka toimii kaikissa kärryissä ja suurimmassa osassa lukittuja lokeroja.
     
  14. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Itse suosin Parkit-palvelua, mutta silti tässä junttimaassa tarvitaan myös parkkikolikoita.
    Tuo on ihan täysin oma näkemyksesi eikä sinällään ole ylestettävissä. Joku haluaa pelata RAY:n pelejä, ja niistä suurin osa vaatii kolikoita.

    Minkä perkeleen takia ruokaravintolassa pitäisi antaa tippiä? Jos ei tarjoilijalle palkka riitä, niin keksii jotain muuta duunia. Ja kyllä sinne ruokalaan pääsee seuraavallakin kerralla vaikka pihistelisi tipeissä.

    Toista se on juottoloissa, jonne raahaudutaan kohtuullisessa kännissä. Näissä paikossa kannattaa portsarille antaa tippiä, jotta pääse seuraavallakin viikolla sisään. Eli tämä on ehkä ainoa paikka jossa ei kannata hiluilla pelata.

    Noilla on kumma taipumus hukkua. Toki jos ei ole elämässään ihan yhtä suurpiirteinen kuin minä, niin saattaa sen peltiläpyskän saada pysymään tallessakin. Itse olen noita hukannut enemmän kuin monella on ollut kolikoita elämässään.
     
  15. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ulkolaisen lompakkotarjonnan tukema ->
    :thumbsup: tai vaikka toisinkin päin :D

    Ilostuin "aheikkisen" linkittämästä "vitosen römpsästä" ja liityin kerhoon pohtimaan että olisiko aika ottaa elämässä seuraava askel ja tehdä tämä suuri hankinta. En kuitenkaan ole sännännyt suin päin Ebayn ihmeelliseen maailmaan, koska nyt uuden lompakollisen elämän taivaalle on kertymässä tummia pilviä; jos ostaa tuon sinällään suuresti houkuttelevan "römpsän" jossa on seteliklipsi niin silloin pitää olla myös seteleitä. Vai haluaako joku törmätä tilanteeseen missä nätin vaalean ja hieman pelkkää ystävällistä hymyä enemmän hymyilevän kassatytön edessä avautuu uusi tuoreelta nahalta tuoksuva lompakko jossa on rahaklipsu... tyhjänä? Ja eihän siinä nyt voi olla mitään vitosta vaan isompi seteli. Ja kai niitä nyt pitäisi olla useampi kuin yksi? Ja sitten kun rahaa alkaa olla monta kymppiä mukana niin astuu kuvaan tämä em neuroottisuus-aspekti: onko se lompakko tallessa rahoineen ja onko ne rahat siellä klipsussa... ja tämäkään kun ei auta tuossa kolikkoasiassa ja sitten vielä se että seteleitä tulee käytettyä jos niitä kantaa mukana ja se tuottaa vaan lisää kolikoita. Ja tämä taas lisää kulunkeja kun se ennnen 7.30e maksanut ja elektronilla maksettu ostos maksaakin nyt täyden kympin ku ne kolikot menee kumminkin Täyspottiin tai Jokeripokeriin. Sikäli mikäli siis se kelpuuttaa parittomat 50 senttiset, voihan se ostos maksaa vain 9.50e jos se raha säästyy, mutta kallis se ostos edelleen on. Oletettava kesän saapuminen taas vähentää käytettävien taskujen määrää ja kokoa. Se kasvaneen korttitaskun, eli ko lompakon, sekä lisääntyneiden kolikoiden kanssa voi olla elämänlaatua lisää laskeva asia. Toisaalta tuon lompsan tuntisi paremmin taskussa ja aivan varmasti kortit olisi paremmin käytettävissä ja säilyisi paljon parempina tuossa kuin nykyisessä muovitaskussa jossa ne hieroutuvat toisiaan vasten. Taidan edelleen jäädä pohtimaan asiaa ja keskulla siitä perheen kanssa, mutta sanompahan vaan että onneksi ei ole rahaa niin ei ole noita rahaongelmiakaan.............
     
  16. jani86

    jani86 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    302
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse tuli tilattu tuommoinen musta Ögon Designs 5A ja ihan hyvin mahtui kaikki 9 korttia ja sitten yksi lokero jäi vielä vapaaksi kokonaan ja vielä mahtui seteleitäkin mukaan. Tilasin sen korulaarista http://www.korulaari.fi/ ja hyvä kokemus jäi tuosta liikkeestä kyllä. Lisäksi tuolta sai tuotteeseen ilmaisen kaiverruksen mikä on mukava lisä tuohon koteloon.
     
  17. pinkeliviinica

    pinkeliviinica Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    1 836
    Saadut tykkäykset:
    0
    itse olen jo pitkään etsinyt korvaavaa römpsää nykyisen keinonahkaisen (lue halvan mutta 6vuotta kestäneelle) risa-kasan tilalle...

    ongelma siinämäärin suuri kun melkein kaikki "laatu" lompakot ovat aina ilman kolikkotaskua sillä vaikka itsekkin sinänsä maksan kaiken melkeen kortilla niin esim bussissa on helpompi maksaa tasaraha kolikoilla ja bussi pääsee jatkamaan matkaa kuin maksaa kortilla... odotella 15min että kone hyväksyy kortin ja vasta sitten bussi jatkaa matkaa... (ei... en käytä bussi korttia sillä käytän bussia niin harvoin)...
    ilomielin maksaisisin kunnon lompakosta jopa useita satasia mutta ei... kaikki ilman kolikkotaskua...

    sattumalta sitten olen alistunut kohtalooni ja käyttänyt edelleen tuota hajoamispisteessä olevaa römpsää kunnes vaimoni sitten osti minulle synttärilahjaksi uuden !
    täydellisen aitonahkaisen römpsän ja vielä kolikkotaskulla !
    voisin suositella tätä lompakkoa kaikille ketkä sellaista etsii mutta itse kun etsin tietysti lisätietoa ko lompakosta niin kas kummaa... ko valmistaja ei ilmeisesti enään tee ko. lompakkoa joten netistä ei löydy yhtään mitään ko lompakkoon viittaavaa...
    jos joku nyt kuitenkin haluaisi tuonlaista niin merkki malli on : delsey del ja 3vuoden takuulla.
    ostettua tuota saa ainakin laukku calabrese ,turku tai belize ,turku...
    delsey sinänsä tekee kyllä edelleen laukkuja bagejä ymsyms mutta ei enään lompakoita tms.
     
    Viimeksi muokattu: 01.07.2010
  18. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    wanha, mutta vastataan nyt silti..

    Hyvä ettet ihan suinpäin säntäillyt.
    Tässä lisää tummia pilviä. Kys lompakko osoittautui lähestulkoon käyttökelvottomaksi. Seuraavanlaista vikaa löytyi:
    - Lompakko on aivan liian leveä. Ulkoleveys sama kuin luottokortin pituus, saumat sivuilla kaventavat sen verran ettei kortti kuitenkaan 'poikittain' lompakkoon mahdu.
    - Korttitaskuista alin on vain parin sentin syvyinen lompakon taittokohdan vuoksi.
    - Ylin korttitasku on pohjaton. Lisäksi taskun reunan taitokseen käytettyä tarra-mallista liimaa on taskussa sisällä. Kortit liimaantuvat taskuun erittäin tehokkaasti.
    - Seteliklipsi oli vakiomuodossa käyttökelvoton. Klipsi otti lompakkoon kiinni vain avoimesta päädystä muotoilun kohdalta. Klipsi ei olisi pysynyt kiinni esim taskusta pois otettaessa. Muotoilin itse klipsin uudestaan tiukemmaksi ja koko matkalta puristavaksi.
    - Keinonahan laatu on reippasti normaalia heikompi. Nahka on erittäin pehmeää ja siihen jää pysyviä painaumia erittäin herkästi. Ompeleet ovat vain koristeita, lompakkoa kasassa pitää edellä mainittu tahmea liima jota on liikaa joissain paikoissa ja toisaalla saumat irvistilevät ilman liimaa irrallaan.

    Kertaakaan en kyseistä hankintaa käyttänyt julkisella paikalla, vaan hylätyn käyttöönottotarkastuksen jälkeen lerpake lensi suoraan romukaapin perimmäiseen nurkkaan odottamaan lopullista tuomiotaan.
     
  19. J_J

    J_J Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.10.2005
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    0
    Poronnahkaisen ostin, vanhan hyvin palvelleen tilalle. Pehmeämmän oloinen kuin edellinen, eikä ole niin kiiltävä pinnaltaan. Huonoista puolista tähän mennessä on ollut taitos mikä tulee kun kaikki korttipaikat ovat täynnä, sekä se, ettei seteleille ole kahta taskua.

    Aika näyttää kestävyyden, edellinen oli käytössä ainakin kymmenisen vuotta.
     
  20. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Ei sitten ehtinyt kauan olla käytössä, kun naiseni alkoi muistuttelemaan miten mulla ei ole "koskaan" käteistä lompakossa. :rolleyes: Nainen sitten ojensi mustan sinänsä laadukkaan nahkalompakon, jota olen käyttänyt varmaan parisen kuukautta jo. Löytyy kaksi setelilokeroa, kolikkolokero ja varmaan 15 viiltoa korteille sekä vielä kätevästi heilahtava läppäkin, jossa nurjalla puolella tila (vanhemman malliselle isolle muoviselle) ajokortille.

    Jotain huomioita tämän nahkaisen laatulompakon käytöstä:
    - Joo, tilaa on, mutta lähinnä se aiheuttaa vain turhien kuittien jne kertymistä lompakkoa paksuntamaan.
    - Käytän käytännössä aina korttia maksamiseen, joten EN TARVITSE käteistä lompakossa (muuta kuin hätävaraksi esim. 50 euronen ja ne muutamat kolikot).
    - Kolikkolokeroa olen käyttänyt ehkä 1-2 kertaa. Toisella kertaa tarvitsin kolikkoa johonkin (tod.näk. antaakseni jollekin pari euroa jonkun kimppamaksun kattaakseni) ja toisella kertaa jonkun Buranan tms. ottamiseksi kolikkolokerosta (kyllä - se on hyvä säilytyslokero esim. Buranalle niiden parin hassun kolikon lisäksi).

    Lopputulema on se, että on hirvittävä himo vaihtaa takaisin Ögoniin! Todennäköisesti teen vaihdon kohta ja säilytän nahkalompakon tulevaa varten.

    Pitäisi saada aikaiseksi hankittua se luottokorttikokoinen ajokortti niin voisi muitta mutkitta vaihtaa takaisin Ögoniin. Omiin tarpeisiini tuntuu riittävältä ja mukavan modernilta sekä elegantilta lompakolta.

    Tietenkin tässä on sitten vielä sekin jännitysmomentti, että jos korttimaksaminen kallistuu, kuten on ollut uhkauksia, niin tuleeko houkutus alkaa taas maksamaan käteisellä (juuri kun on oppinyt käyttämään aina korttia :rolleyes:). Sittenhän sitä taas tarvitaan tilaa lompakossa ihan eri tavalla. :OI