Sony HX700 (40"-46")

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana milcho, 24.03.2010.

  1. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sony BRAVIA KDL-40HX700, Ohjelmistoversio: PKG1.078EUL-0103, 02/2010 Assembled in Slovakia (1200€ ja 5 vuoden takuu).

    Uusin (20.09.2011) ohjelmaversio on PKG4.107EUL-0108

    Päivitetty: 20.09.2011

    Ensikokemukset on kyllä varovaisen loistavat, ei sirise eikä pilvistä taikka taskulampuista ole tietoakaan. Musta on hyvinkin mustaa, pimennetyssä huoneessa lähes mustien reunojen tasoa. Liiketoisto on erittäin sulavaa, rauhallinen ja luonnollinen. Kuvasta kyllä löytää artifakteja etsimällä mutta niistä en kerro vielä tarkemmin koska töllö on lähes tehdasasetuksilla mutta voin sanoa että tavallinen katselija ei niitä huomaa jos ei tiedä mitä etsiä. Palaan kuvien kera jos en saa säädöillä niitä pois. Korostan vielä että ne kuvavirheet joita näen ei hypi silmille tavallisessa katselussa eikä niitä edes näe kolmesta metristä. Television kuva on hyvä jo lähes tehdasasetuksilla (kontrastia 100->70, gamma 0->-2), pitää mitata tuo sähkönkulutus ennen kuin lähtee räpläämään enemmän asetuksia. Niin ja nämä on sitten VAIN ensikokemukset uudesta töllöstä, saattaa tulla mutkia matkaan kunhan silmä harjaantuu.

    Laitelkaahan kysymyksiä asioista mitkä askarruttaa niin vastailen kyllä.

    Alla olevista asioista voisi ainakin vääntää vähän juttua.

    1. Monolithic Design
    2. Pöytäjalusta ja sen kiinnittäminen.
    3. Kaukosäädin ja kohdistettavuus
    4. Kuvasuhdeautomatiikka
    5. Teksti-TV ja YLE:n tekstitys
    6. Uniajastin+Kello+Info+Guide
    7. Suosikkikanavat ja kanavan vaihto
    8. Sähkönkulutus
    9. Tietokoneen käyttö (HD4850-HDMI) CCC 9.6 ja (Tearing free)
    10. Internet video, USB-playback ja DLNA
    11. Blu-ray (BDP-S360-HDMI)
    12. Input lag

    13. Kuvan- ja äänenlaatu (tulossa, mittaukset kesken) Alustavia säätöjä voi katsella tästä.
    14. Intel Core i5-661 (Sonyn kaveriksi testissä).
    15. Service Menu
    16. Ohjeet aktivointiin ja rekisteröintiin
    17. Ohjelmiston (Firmware) päivitys USB-tikulta


    ---

    1. Fumiya Matsuokan suunnittelemia Sonyn uusia kuoria voi hyvinkin kutsua monoliiteiksi, ulkoasu on minimalismisen tyylikäs ja vangitsee kyllä katseen. Ensimmäisenä tammikuussa CES 2010 messuraportteja lukiessani monoliitista tuli mieleen edesmennyt herra Stanley Kubrick ja mestariteos 2001: Avaruusseikkailu (1968), elokuvan nähneet (kuuluu yleissivistykseen) tietänevät mitä tarkoitan. The Design Story: 2010 Sony BRAVIA HDTV (Youtube).

    Koko ruudun peittävä lasinen(?) pinta heijastaa kyllä jonkin verran varsinkin tummissa kohtauksissa mutta niinhän se oli jo kuvaputki-tv:n aikakaudella eikä se silloin häirinnyt eikä se häiritse nytkään. Päivällä televisio on "perheen jäsen ja kaveri" ja illalla siitä katsotaan pimennetyssä huoneessa elokuvia joten ongelmaa ei ole. Vertailin EX500:n ja HX700:n heijastavuutta liikkeissä ja kyllä ilman lasista pintaa oleva EX500 mallikin taittaa ihan mukavasti valoa, tosin himpun verran vähemmän. Sony Learn TV (Youtube).

    2. Pöytäjalusta (n.465x300mm) on yhtä monoliittisen tyylikäs kuin sen päällä lepäävä televisiokin mutta jotenkin heppoisen ja halvan oloinen muovisine kuorineen. Metallinen pidike kiinnitetään ensin jalustaan neljällä ruuvilla ja peitetään sen alaosa muovisella peitelevyllä piiloon, sen jälkeen nostetaan televisio pidikkeeseen ja loksautetaan paikalleen, neljä ruuvia kiinni ja avot, erittäin simppeliä. Televisiota voi myös kallistaa 6 astetta taaksepäin yläreunasta katsottuna, yhtä ruuvipaikkaa vaihtamalla. Vatupassilla mitattuna television ylälaita oli täysin suora. Mutta mutta lepääkö televisio jalustan päällä tukevasti niin se on vähän niin ja näin, baari-illan jälkeen se kannattaa kuitenkin kiertää kaukaa.

    3. Kaukosäädin on kyllä huippuluokkaa, säädintä voi osoitella huoneessa mihin suuntaan tahansa ja käskyt menevät taatusti perille. Näppäintuntuma on oikein hyvä ja käsky menee televisiolle hetkessä eikä minkäänlaista viivettä esiinny. Kaukosäädin on etupuolelta kovera joten sen voi laskea pöydälle myös pohja ylöspäin, ei mene ne hapankorpun muruset näppäimien väliin. Pohjassa on myös toinen virtanäppäin eikä pelkoa että siihen osuisi vahingossa. Pieni miinus tulee siitä että säätimessä ei ole ns. "paluu edelliselle kanavalle" näppäintä eli vaihto esim. (SubTV -> HDMI1 -> SubTV) tai (MTV3 -> JIM -> MTV3), no tämän kanssa on elettävä vaikka se toimintoon tottuneelle vaikeaa onkin. Päivitys 09.04.2010: SubTV -> HDMI1 -> SubTV onnistuukin PROG+ tai PROG- näppäimellä, paluu onnistuu tosin vain kerran mutta parempi kuin ei mitään.

    4. Kuvasuhdeautomatiikka pelaa niin kuin pitääkin asetuksilla: (Kuvasuhde:Laaja, Autom. kuvasuhde:päällä, 4:3-oletus:4:3). Positiivisesti yllättävää oli huomata että ennen kuin edes kanava on vaihtunut niin on jo oikea kuvasuhde päällä, aikaisemmassa televisionissani kesti 1-2 sekunttia ennen kuin se oli oikea.

    5. Teksti-TV:n suurkuluttajana yksi ostokriteeri oli että se toimii nopeasti ja kaikki sivut ovat heti saatavissa ilman minkäänlaista odottelua, alasivujen selaamisen tukea unohtamatta. Näinhän Sonyn txt-tv juuri toimiikin, ei valittamista. Plussaa tulee siitä että television oikeaan alalaitaan tulee 320x180mm = 16:9 kokoinen tv kuva (PAT) kun teksti-tv:n aukaisee, mukava lisä. YLE:n tekstitykset toimivat oikein hyvin, kanavan vaihdon jälkeen menee n. 2-5 sekunttia kunnes tekstitys alkaa.

    6. Uniajastin: löytyy 15-120min akselilla ja on helposti löydettävissä kaukosäätimen options näppäimellä. Ajastimeen kun on kerran tottunut ei enää ilman voi elää, säästää hyvin sähköä ja televisiota kun ei jää koko yöksi auki. Kello: näkyy info (i+) näppäintä painaessa mutta pysyvästi ruutuun sitä ei saa, ei hirveä katastrofi. Info: (i+) antaa runsaasti tietoa: Kanavan nimi, päivämäärä kellolla, kanavapaikka, resoluutio ja virkistystaajuus (hertsejä ei ilmoiteta TV-lähetyksissä), ohjelman nimi ja kesto, tekstitys ja ääni, esittely ohjelmasta, näyttötila ja kuvasuhde. Toisen kerran infoa painaessa näkyy seuraava ohjelma ja kun painaa kolmannen kerran niin lähtee se pois. Guide: vaikuttaa ihan asialliselta, vasemmassa yläkulmassa näkyy ja kuuluu samaan aikaan meneillään oleva ohjelma 160x90mm = 16:9 kokoisesta kuvasta. Tästä ei sen enempää koska en ole eläissäni tykännyt guidesta enkä ole käyttänyt sitä minkään digiboxin tai television kanssa ikinä, teksti-tv on vaan niin paljon parempi. Sitten kun saavat siitä esim. telkku.com:in kaltaisen sivunäkymän niin käyttöä voisi harkita, siihen asti pysytään vanhanliiton tekstipohjaisessa näkymässä.

    7. Kanavalistan (kaapeliverkon) muokkaus EI onnistu mikä on erittäin suuri miinus eli kanavia ei voi järjestellä eikä välistä voi poistaa esimerkiksi maksukanavia vaikka sellaisia ei olisi tilattuna. Suosikkikanavien listan teko kyllä onnistuu mutta listan käyttö on erittäin epämiellyttävää ja hidasta kaikkine graaffisine kuvineen. Tästä pitää laittaa Sonyn tukeen sähköpostia mutta taitaa olla turhaa koska tähän listan muokkauskieltoon on kyllä järkiperäinen syykin (Sonyn ja kaapelioperaattoreiden mielestä?) mutta ei tietysti loppukäyttäjän. Toiveissa tietysti olisi se että tämä erittäin ärsyttävä "vika" korjattaisiin tulevissa ohjelmistopäivityksissä mutta se taitaa olla toiveajattelua, palataan tähän aiheeseen myöhemmin kun selvitetään mikä on se järkiperäinen syy, mutua on mutta ei faktaa. HUOM! Antenniverkon kanavalistaa pääsee muokkaamaan normaalisti eli kanavapaikan siirto ja poisto onnistuu. Päivitys 31.08.2010: Kanavalistaa pääsee muokkaamaan kun tehdasasetuksen palauttamisen jälkeen valitsee maaksi United Kingdom.

    Kanavan vaihto kestää noin yhden sekunnin mikä on ihan tarpeeksi nopeaa mutta tässäkin asiassa on huomautettavaa, nimittäin kun painelee kaukosäätimestä PROG+ eli seuraava kanava niin joutuu odottamaan sen sekunnin ennen kuin pääsee painamaan uudestaan PROG+ eli ns. nopeaa kanavan surffausta tällä Sonyllä ei pysty harrastamaan. Päivitys 09.04.2010: Uuden ohjelmistopäivityksen myötä kanavanvaihto on huomattavasti ripeämpää, myös valikot aukeavat nyt nopeasti.

    8. Sähkönkulutus: Mittarina: Hyvin testissä pärjännyt halpa Clas Ohlson EMT707CTL (15€), riittää kotioloihin satunnaisiin mittauksiin. Televisio oli täysin tehdasasetuksilla (kotitila) koska monikin sen kaupasta kotiin kannettuaan jättää TV:n asetukset oletuksille, kuka minkäkin takia.
    StandBy: 0W (Sony ilmoittaa sivuillaan 0,2W valmiustilan kulutukseksi). Taustavalo: Min 60W, Mid 115W ja Max 150W. Tulokset ovat eri lähteiden keskiarvoja eli suuntaa antavia, en tämän tarkemmin lähde mittailemaan koska tämä ei ole niin relevantti asia itselleni. Pitää mittailla sitten uudestaan kunhan saa omille silmille parhaat kuva-asetukset. HX700 mallissa on myös virtakytkin television oikeassa kyljessä joten kulutuksen saa nollaan, tämä varmaan lämmittää Eco-ihmisiä ja digiajan "töpselitemppu" harrastajia.

    9. Tietokoneen kakkosnäyttönä Sony toimii mallikkaasti, näytönohjaimena ATI:n HD4850 ja kytkentä HDMI-HDMI-johdolla TV:n HDMI-1 liitäntään. Resoluutiot 1280x720@50-60Hz, 1280x1024@60-75Hz ja 1920x1080@24-50-60Hz näkyvät terävinä eikä minkäänlaista ongelmaa esiintynyt CCC9.6 (viimeisin vanha control-paneeli) ajureilla. Scaling options löytyi tosin vasta tietokoneen uudelleen käynnistämisen jälkeen mutta se onkin 9.6 version bugi. Ei nykimisiä, lagia, tearingia, surureunoja eikä lipsync ongelmaa kunhan muistaa vaihtaa oikean virkistystaajuuden median mukaan.
    Suosittelen tekemään Atille eri profiilit eri resoluutiolle ja taajuuksille, näin saa helposti tuplaklikillä oikeat asetukset. Reclockilla voi tarkistella että oikeaa kuvavirtaa menee Sonylle koska se ei näytä hertsejä info-ruudussaan, tosin näkyyhän se nykimisenäkin. 1920x1080@24Hz on sitten tarkoitettu vain ja ainoastaan 24Hz:n (23.976) elokuville, tuolla virkistystaajuudella ei kannata tietenkään lähteä esimerkiksi pelaamaan. Kun hiiri lagaa 24 hertsillä niin kyse ei tietenkään ole input lagista vaan näytön liian alhaisesta virkistystaajuudesta hiiren nopealle liikkeelle, webbisurffailua kannattaa siis harrastaa 50 tai 60 hertsillä eikä hiiri näin lagaa enää yhtään.
    Jos käytätte Sonya CLONE tilassa niin vaihtakaa control-paneelista Sony MAIN-näytöksi ja ensisijainen näyttö CLONE tilaan, näin vältytään ns. Tearing Effectiltä (näyttää että kuva repeää kahtia vaakatasossa) ja kun elokuvasessio on ohi vaihdetaan ykkösnäyttö takaisin MAIN tilaan, helppoa kun heinän teko -> työpöydältä löytyvillä profiilien pikakuvakkeilla. Kaipaisin kyllä vielä 720@72Hz tai 1080@48Hz asetuksia, pitää tutkia Sonyn EDID dataa ja katsoa onko support listalla niin voisi vaikka puukottaa powerstripillä. Plussaa tulee siitä että television oikeaan alalaitaan tulee liikuteltava 320x180mm = 16:9 kokoinen tv-kuva (PIP) kun valitsee sen HDMI tulon mihin esim. PC tai Blu-ray soitin on kytketty, mukava lisä. Päivitys 29.04.2010: CCC 10.3 ja 10.4 toimivat myös moitteetta, tosin huhtikuun versiolla piti aluksi tietokone käynnistää kaksi kertaa uudelleen että skaalausasetukset pysyvät profiileissa muistissa.

    10. Internet video: Automaattisesti löytyi reititin/modeemi ja nettiin pääsi saman tien. Muuri ja NAT ei tuottanut ongelmia. Hakusanalla "The Doors" löytyi 1368 videota Youtubesta, niitä vähän katselin ja ihan vikkelään latasi videot, yhteytenä 24/2Mbps (16/1,5Mbps). Kuvan laatu on mitä on mutta illanistujaisissa ihan kätevä palvelu niin ei tarvitse laskea vieraita sotkemaan omaa tietokonetta. Muita videopalveluja en jaksanut katsella. Päivitys 27.04.2010: YLE Areenan sisältö näkyy nyt television Internet-video ominaisuuden kautta. Kategorioita on 10 kpl ja ohjelmia löytyi yhteensä 3272 kappaletta, määrä tietysti elää koko ajan.

    USB-playpack: USB-tikku pitää olla FAT32 tiedostojärjestelmään formatoitu, NTFS muodossa Sony ei tunnistanut koko tikkua. Pikaiseen testasin JPG-kuvat ja MP3-musiikit ja kummatkin pelitti ihan rivakasti. DivX toistoa en testannut mutta Sonyn mukaan SD eli 720x576 on max resoluutio, ei löytynyt kyllä mistään tietoa mihin DivX versioon asti tuki löytyy. Ulkoista USB-kovalevyä ei ole joten en päässyt testaamaan. Päivitys 14.04.2010: Katso kattava lista tuetuista tiedostomuodoista tästä.

    DLNA: Serverinä käytin PS3 Media Server softaa ja sen viimeisintä buildia 1.20.400 (2010-02-20). Käyttää lähtevää UDP porttia 53 joten pitää muistaa laskea muurista läpi, (Javaw.exe) siis. PS3MS beta ei tunnistanut uutta Braviaa (yllätys yllätys) mutta toimi kuitenkin. JPG, MP3 ja MPEG2-PS (program stream) toimi ihan mallikkaasti mutta MPEG2-TS (transport stream) ei toimi, ei pyörähtänyt transkoodauksellakaan enkä jaksanut ruveta asiaa tarkemmin tutkimaan. Windows Media Player 11 ja 12 toimivat myös servereinä.

    11. Sonyn BDP-S360 Blu-ray soitin televisioon kiinni HDMI-2 liittimeen HDMI-HDMI narulla ja kummastakin kaikki kuvanparannus asetukset pois päältä, Oliver Stonen "The Doors" (1991) BD-kiekko sisään ja odottelemaan. Jim Morrisonin (Val Kilmer) William S. Burroughsin runoa siteeraaman monologin "Is Everybony In? The Ceremony Is About To Begin" jälkeen rävähtää aavikko kohtaus ja voi herran jumala mikä kuvanlaatu, se kuuluisa "wow" ilmiö iski uudestaan lähes kymmenen vuoden odottelun jälkeen minkä koin HiFi-messuilla 2000 luvun alussa kun Sony demosi 50k mk:n 1080-töllöä sen omalla demomateriaalilla. En olisi ikinä uskonut sen tapahtuvan uudestaan vaikka Panan AE500:sen vanhalla sotaratsulla 1080p materiaalia olen kuitenkin jonkin aikaa katsellut mutta näin vain kävi, ei tähän voi kyllä muuta sanoa kuin että odotus kannatti. Miten se sanotaan, micro suttering free and crystal clear :).

    12. Input Lagista: Tekstiä, kuvia ja taulukko saatavilla tästä.

    13. Alustavia säätöjä voi katsella tästä. Kattavampaa tulossa.

    14. Mistään ylikellottamisesta tai pelaamisesta tässä en liiruttele koska niistä on tietoa netti pullollaan, keskitytään olennaiseen.

    Tuli testattua Intel Core i5-661 prosessoria ja siihen ympättyä IGP:tä (Integrated Graphics Processors) H57-piirisarjan omaavalla lankulla. Emolevystä HDMI piuhalla Sonyn HDMI-3 liittimeen ja tietokone käyntiin, käynnistyksen jälkeen kuva oli automaattisesti asettunut 800x600@60Hz resoluutioon. Intelin sivuilta uudet HD Graphics-ajurit sisään ja uudelleen käynnistys, kun päästiin työpöydälle asti niin kuva oli asettunut automaattisesti 1920x1080@60Hz resoluutioon mutta surureunat paljastui kaikilla reunoilla. Intelin grafiikkapiirin ohjauspaneeli auki ja sieltä löytyikin vaaka- ja pystysuuntainen skaalaus, parilla hiiren siirrolla surureunoista ei ollut enää tietoakaan eli helposti toimii, positiivinen yllätys oli että sekä vaaka- ja pystysuuntaukselle oli erilliset liukusäätimet (toisin kuin esim. ATI:ssa) ja näin tämä saattaa helpottaa "ronkeli" töllöjen omistajia. Grafiikkapiirin ohjauspaneelissa on myös vaihtoehto kirjoittaa itse Front- ja back porchit, Refresh ratet sekä Sync pixelit, vähän samaan tapaan kuin Powerstripillä. Näin saadaan varmasti kuvaa joka töllölle jos vain taitoa riittä lukea EDID dataa manuaalisesti ja pienellä päässälaskulla saadaan arvot kohdalleen sekä NTSC ja PAL materiaaleille. (Varoitus: jos et tiedä mitä teet niin saatat rikkoa näyttösi tai töllösi).

    MPC-HC (1.3.1249.0) ja MatroskaSplitter koneelle (ts- ja matroskaruksi pois MPC:stä) ja eri formaatteja testaamaan sekä rautapurulla (DXVA) että ilman. Kuvanlaattu ja liikeen sulavuus oli erinomainen kaikilla testaamillani medioilla (testatut alla koottuna). Pyöritin samaan aikaan ja samaa materiaalia HDMI-1 liittimeen HD4850 näytönohjaimella (tosin eri kone) ja voin sanoa että kuvalaadullisia eroja ei näe ja liikkuvan kuvan sulavuus oli samaa luokkaa kuin ATi:lla, ei minkäänlaista nykimistä. Formaattituki rautapurulla oli melkoinen yllätys ja kaikki pyörähti nätisti 1-2 %:n prosessorikuormalla, kyllä luit oikein yksi-kaksi prosenttia! Rautapurku pois ja ajelemaan pelkästään kahdella corella HT päällä eli yhteensä neljällä säikeellä. Prosessorikuorma vaihteli 20-25 % välillä softapurulla kaikilla materiaaleilla. Sitten HDMI kiertoon Yamaha RX-V 1900 vahvistimen kautta ja MPC:stä SPDIF päälle, DTS ja Dolby Digital tuli nätisti ulos niin kuin pitikin. Intelin uudella piirillä on myös loistava audiotuki: Aina PCM:stä DTS-HD Master Audioon, toki vain bitstreamina. Kuvanlaadusta työpöytä käytössä on pakko mainita se että kun esimerkiksi resurssinhallintaa katsoo niin kyllä ATI:lla kuvanlaatu oli hivenen skarpimpi toisin sanoen lähes täydellinen ja taas Intellin piirillä oli pientä pehmeyttä havaittavissa minkä huomasi fontteja läheltä katsottuna.

    Kaikki matskut oli 1080p kamaa netistä imastu (laillisia clippejä) ja uusimmalla mediainfolla saatu tiedot formaateista ja koodekeista joten siihen on luotettava tällä kertaa koska itse en jaksanut lähteä koodailemaan. i5-661 ja H55, H57 tai Q57-mallisen piirisarjan omaava emo on kyllä ehdoton ykkönen seuraavaksi HTPC yhdistelmäksi mikä itsellle tulee seuraavaksi, sen verran vakuutti prosessoriin integroitu grafiikkapiiri. Kokoonpano ei toki ole sieltä halvimmasta päästä mutta jos tekee muutakin kuin katselee elokuvia niin oiva valinta, rahaa säästyy kuitenkin kun ei tarvitse ostaa erillistä näytönohjainta lämpöä tuottamaan. Testaamani laite lähtee huomenna uudelle omistajalle joten tämä oli vain ns. pikatesti. Blu-ray pyöritintä ei ollut joten vähän jäi kaivelemaan noiden uusien audioformaattien testaamatta jääminen.

    Tuetut virkistystaajuudet HDMI:llä 1920x1080@24Hz-25Hz(50i)-50Hz-60Hz ja VGA:lla vain 1920x1080@60Hz (50Hz:ä ei saa edes kikkaamalla). Myös kaikki yleisimmät ja alemmat resoluutiot ovat tuettuina niin HDMI:llä kuin VGA:llakin. DVI-D ja DisplayPort jäi tällä kertaa testaamatta kun ei ollut sopivaa näyttöä, käyttiksenä Win7-64bit.

    Tuetut formaatit ja koodekit rautapurulla mitä pääsin testaamaan, joukosta puuttuu toki jotain mutta tuossa lähinnä tärkeimmät:

    Format: Matroska, MPEG, MPEG-4, MPEG-TS, Windows Media, AVI.
    Codecs: AVC, VC-1, MPEG-2, DX50(ei dxva).
    Audio: Dolby Digital ja DD+, Dolby TrueHD, DTS, DTS-HD MA (bitstream) 32kHz-192kHz, 16-24bit.

    15. Service Menuun pääsee painamalla kaukosäätimestä peräjälkeen: (Sammuta tv ensin StandBy-tilaan)

    <i+> <5> <Volume +> <POWER>

    Menussa liikkuminen:

    Seuraava kategoria = numero 2
    Edellinen kategoria = numero 5
    Seuraava alakategoria = numero 1
    Edellinen alakategoria = numero 4
    Säätö ylös = numero 3
    Säätö alas = numero 6

    Menusta pois = <POWER>

    Kuva Teksti

    Huoltovalikossa kannattaa sitten olla varovainen, omalla vastuulla!

    16. Ohjeet aktivointiin ja rekisteröintiin. Tästä.

    17. Ohjelmiston (Firmware) päivitys USB-tikulta: Ensin kannattaa tarkistaa että tikku on televisiosi kanssa yhteensopiva. Pika-alusta tikku FAT32 formaattiin (NTFS ei tuettuna) ja kopio sinne yksi JPG tai MP3 tiedosto, laita tikku töllöön ja katso tai kuuntele toimiiko esim. kuvankatselu tikulta, jos tiedostot toimivat niin laita tikku takaisin tietokoneeseen ja poista kaikki tiedostot ja kansiot.
    Lataa Sonyn sivuilta uusin firmware, pura *.ZIP paketti ja kopio sony_dtv0FA00A00A0A0_00020100 kansio tikulle. Laita tikku televisioon kun TV on päällä ja seuraa kuvaruutuohjeita (mitään ei tarvitse tehdä), parin minuutin kuluttua ruutuun tulee teksti että päivitys on valmis, ota tikku pois töllöstä ja tarkista onko uusin ohjelmisto päivittynyt (Options -> Järjestelmätiedot). Älä sammuta TV:tä tai painele kaukosäädintä päivityksen aikana. Tarkemmat ohjeet kannattaa lukea Sonyn sivuilta (Englanniksi) mutta näillä pikaohjeillakin homma hoituu. Ohjelmisto päivittyy automaattisesti myös verkon kautta joten ei tarvitse itse suhrata tikun kanssa mutta aikaisemmin(?) töllön ohjelmiston saa kuitenkin päivitettyä uuteen versioon kun sen lataa ja asentaa itse (tietää ainakin mitä saa), omalla vastuulla tietty. Päivitys 29.04.2010: Ohjeet Sonyn sivuilta löytyvät nyt myös Suomeksi.

    (02.04.2010) ohjelmaversio on PKG1.104EUL-0103 : Improve performance & stability of IPTV features.
    (20.05.2010) ohjelmaversio on PKG4.020EUL-0103 : The welcome sound that is output when turning on the TV can be de-activated from the TV menu.
    (01.06.2010) ohjelmaversio on PKG4.034EUL-0106 : Erityisten Conditional Access -moduulien suorituskykyä koskevat parannukset (CAM).
    (08.07.2010) ohjelmaversio on PKG4.053EUL-0107 : IPTV-ominaisuuksien parannettu suorituskyky ja vakaus.
    (24.08.2010) ohjelmaversio on PKG4.068EUL-0107 : IPTV-ominaisuuksien parannettu suorituskyky ja vakaus + i-Manual update.
    (28.09.2010) ohjelmaversio on PKG4.074EUL-0108 : IPTV-ominaisuuksien parannettu suorituskyky ja vakaus
    (29.09.2010) ohjelmaversio on PKG4.077EUL-0108 : IPTV-ominaisuuksien parannettu suorituskyky ja vakaus
    (25.11.2010) ohjelmaversio on PKG4.085EUL-0108 : IPTV new service support
    (30.12.2010) ohjelmaversio on PKG4.089EUL-0108 : IPTV-ominaisuuksien parannettu suorituskyky ja vakaus
    (14.02.2011) ohjelmaversio on PKG4.092EUL-0108 : IPTV-ominaisuuksien parannettu suorituskyky ja vakaus
    (14.04.2011) ohjelmaversio on PKG4.099EUL-0108 : IPTV-ominaisuuksien parannettu suorituskyky ja vakaus
    (20.06.2011) ohjelmaversio on PKG4.104EUL-0108 : Korjaa ongelman ”katkonainen ääni katsottaessa BBC HD-esikatselua”. (vain Iso-Britannia), Internet TV-ominaisuuksien parannettu suorituskyky ja vakaus
    (04.08.2011) ohjelmaversio on PKG4.105EUL-0108 : Parannettu kuvien katselumahdollisuus koko näytön suuruisina, kun napsautat albumikuvaketta Picasa-palvelussa. Äänen parannus nopean STV-kanavan vaihdon jälkeen. (vain Iso-Britannia) Vain kaapelisignaalille (DVB-C): Ratkaisu “No signal” [Ei signaalia] -viestille, kun vaihdetaan analogisista kanavista AV-tuloon ja kaapelipalveluihin (DVB-C). Sisältää erikoismerkit ( ä /ö ), jotka näytetään tekstityksessä, kun katsellaan Disney-kanavaa kaapelisignaalilla (DVB-C).
    (10.09.2011) ohjelmaversio on PKG4.106EUL-0108 : ?
    (20.09.2011) ohjelmaversio on PKG4.107EUL-0108 : ?


    Sony Bravia Televisio: Laiteohjelmistojen lataus ja ohjeet
     
    Viimeksi muokattu: 20.09.2011
  2. juuei

    juuei Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    227
    Saadut tykkäykset:
    4
    Milcho: Kirjotit tuolla toisessa keskustelusta, että hommasit hx700 5 vuoden takuulla? Mikä Hifi Studio myy viiden vuoden takuulla?. Rupesi tuolla takuulla itseänikin kiinnostamaan.
     
  3. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikki kolme, kuuluvat kuulemma Sony Centerin ketjuun, oli kyllä yksi kriteeri itsellekkin toi takuu.
     
    Viimeksi muokattu: 25.03.2010
  4. HX700

    HX700 Guest Guest

    Liittynyt:
    25.03.2010
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hienoa että oma ketju tällekin mallille on nyt perustettu!

    Itsekin anonyyminä olen jo jonkun viikon seurannut näitä ketjuja ennen laitteen hankintaa. Viime viikolla sitten lopulta Sonyn KDL-HX700 saapui olohuoneeseemme Jimm'siltä tilattuna. Ahtaajat yrittivät tehdä kaikkensa ettei tavara tulisi perille joten pari viikkoa sai kärvistellä ylimääräistä ja sietämätöntä odottelua.

    Viikon verran on tullut tuota taulua ihasteltua ja ensivaikutelmat ovat olleet jokseenkin samanlaiset kuin tämän ketjun aloittajalla eli hyvin positiiviset :)

    Itse olen pistänyt kuvan perusäädöt uusiksi vanhempien mallien säätösuosituksia mukaillen ja tulos kyllä yllätti kuinka paljon tehdaskuvan saa paremmaksi. Vakioasetukset, jotka pitävät käytössä kaikki mahdolliset 'kuvanparannusefektit' tuottavat ainakin minun silmään melko epäluonnollisen ja tekoparannellun kuvan (vaikken miksikään kultasilmäksi tunnustaudukaan).

    Lisäksi olen kytkenyt laitteen nettiin (piuhalla) onnistuneesti ja testaillut erilaisia verkkopalveluja. Lisäksi tuli laitettua päälle median jako kotiläppäriltä joten pitkään kaivattu toiminto olohuoneeseen eli digikuva-arkiston selailu käy nyt näppärästi tv:stä käsin. Aivan ehdoton ominaisuus digikuvausta vakavasti harrastavalle! Kaiken tämän käyttöönotto on ollut yllättävän helppoa ja yksinkertaista vaikka kaikenlaiseen kikkailuun olinkin varautunut.

    Yksi miinus tulee kuitenkin heti mieleen: kuten tunnettua, maavalinnan ollessa suomi, ei digikanavia voi järjestellä mieleisekseen. Ainakin Sonyn vanhemmissa malleissa sen pystyi kiertämään asettamalla maaksi esim norja, jolloin järjestely oli mahdollista ja palaamaan takaisin suomikäyttäjäksi. Nyt tätä on ilmeisesti muutettu niin että maata vaihdettaessa pyyhkii automaattisesti kaikki viritetyt kanavat muististaan :hitme: Liekö tämä nyt kaikkien 2010-mallien ominaisuus tai onko jotain muuta toimivaa kiertotietä, se olisi nyt kiva kuulla?
     
  5. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi hitto soikoon, tuota pitää tutkia. Sen takia tämäkin on tossa testilistalla eikä sitä tietysti muistanut liikkessä testata, tuskin korjaavat tulevissa firmiksissäkään. Kehtaisitko laittaa jotkut säädöt kuvalle, en ole yhtään kerennyt kuva-asetuksia rukkaamaan muuta kun kontrastia ja gammaa pienemmälle ettei hypi kuva silmille.
     
    Viimeksi muokattu: 25.03.2010
  6. HX700

    HX700 Guest Guest

    Liittynyt:
    25.03.2010
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässäpä kuva-asetuksia. Ne perustuvat vanhemman W5500 suosituksiin ja koottu kolmesta eri lähteestä. Itse olen niitä hieman viilaillut omaan makuun sopivammaksi mutta kaikilla on oma näkemyksensä asioihin. Näillä voi lähteä ainakin liikkeelle:

    Muokkasin siis "Omat asetukset" profiilia:
    Taustavalo: 5
    Kontrasti: 90
    Kirkkaus: 50
    Värikylläisyys: 48
    Värisävy: 0
    Värilämpötila: Lämmin1
    Terävyys: min
    Kohinanvaimennus: pois
    Mpeg-kohinanvaimennus: pois
    Motionflow: normaali
    Elokuvatila: Autom1

    Lisäasetukset
    Mustan taso: pois
    Kontr. korostuksen lisäaset.: pois
    Gamma: 0
    Kirkkaudenrajoitin: pois
    Valkoisen korostus: pois
    Värien elävyys: pois

    Valkotasapaino
    Kirkkauden taso punainen: -6
    Kirkkauden taso vihreä: 0
    Kirkkauden taso sininen: 0
    Mustan taso punainen: 0
    Mustan taso vihreä: 0
    Mustan taso sininen: -10
     
  7. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos. Toki aloitan sitten itse säätämisen nollasta mutta tiedän kokemuksesta että siinä hurahtaa päivä jos toinenkin kun oikein innostuu :) eikä nyt jaksa sitä rumpaa heti aloittaa kun on muutakin hommaa. Kokeilen noita sun säätöjä ns. enshätään.
     
  8. Antore

    Antore Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2010
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Menee ehkä pilkun viilaukseksi, mutta ei kai virrankulutus voi standby tilassa olla 10W?
     
  9. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksi ei? Ei kaikki nykypäivän laitteet pysty siihen 0-1W valmiustilaan vaikka suurin osa laitevalmistajista siihen pyrkiikin. Nyt tarpeettomaksi jäänyt Humax CX-FOX C vei valmiustilassa 5W ja päällä 7W, olisikohan suunnittelijoinen pitänyt vähän miettiä. Toki myönnän että hullulta kuulostaa koska 5v vanha 32" littuni vei 6W, luulisi että siinä ajassa olisi jotain tehty. En tiedä mihin toi noin suuri valmiustilan kulutus perustuu mutta jotain kertoo se että HX700 mallissa on ainoastaan On/Off virtakatkaisin Sonyn uusista töllöistä. Äkkiä päässä laskien n.9&#8364; / vuosi. Jos epäilet että on mittausvirhe niin et varmaankaan ole ikinä mittaillut, tolla mittarilla kun EI voi mitata väärin.
     
    Viimeksi muokattu: 25.03.2010
  10. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vanhat boksit kyllä veivät 20W valmiustilassakin. Mutta 10W state of the art telkulta valmiustilassa kuullostaa, joko mittarivirheeltä, suunnitteluvirheeltä tai firmisbugilta.
     
  11. karlfranz

    karlfranz Guest Guest

    Liittynyt:
    25.03.2010
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Virrankulutus (valmiustilassa) (W) 0,2

    Noin lukee sonyn sivuilla, mutta tiedä häntä?
    Virta kytkimestä vaan virrat veks ku ei kato, silleen se varmistuu, että ei tuu sitä 9€ extralaskua vuodessa, vaikka vaivaahan siitä toki on!
     
  12. Antore

    Antore Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2010
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yhdeksän euron vuotuinen kulu tuskin kenenkään taloutta kaataa, mutta en kuitenkaan millään usko tuohon mitattuun 10 watin virrankulutukseen valmiustilassa. Mittarista ei ole kokemuksia mutta jotain hämärää tuossa tuloksessa on... Olisiko mahdollista, ettei se näytä alle 10W:n kulutuksia oikein?
     
  13. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    'Nopea käynnistys' moodi on syypää korkeahkoon virrankulutukseen.
     
  14. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt selvisi, sanottakoon ekana että tolla mittarilla ei voi mitata väärin ja tarkkuus oli jotain 5% luokkaa ja 1W tarkkuudella. Laitoin töllön kiinni ja seurasin mittaria parin minuutin ajan, pysyi 10 watissa. Annoin olla vielä 5min kiinni ja kävin katsomassa niin oli tippunut nollaan. En osaa sanoa mistä moinen johtuu, no säästi heti 8,99&#8364;.
     
    Viimeksi muokattu: 25.03.2010
  15. Antore

    Antore Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2010
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niinpä tietysti, hyvä sampo :) Sonythan 'naksahtaa' muutaman tunnin valmiustilassa olon jälkeen (tuossa 'nopea käynnistys -moodissa') varsinaiseen stand by -tilaan ja silloin virrankulutus lienee lähellä tuota luvattua 0,2W.
     
  16. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sony BDP-S360:

    Sähkönkulutus Mittarina: Clas Ohlson EMT707CTL

    Laite suljettu: (pikakäynnistystila pois) 0W
    Laite suljettu: (pikakäynnistystila päällä) 6W
    Laite päällä: (idle) 12W
    Laite päällä: (load) 15W

    EDIT: Ehkä mittaaja oli tällä kertaa hätähousu koska ei kytännyt 7 minuuttia mittaria kädet ristissä toivoen että kulutus tipahtaa nollaan, vaan hätähousu mittamies katsoi mittaria 10 sekunnin ajan ja teki johtopäätöksen 10W. Tuleville mittamiehille vinkki, seuratkaa mittaria ainakin 8 minuutia.

    EDIT2: Sekunttikellolla mitattuna HX700:n valmiustilan lasku 10W -> 0W kestää 5.05 minuuttia.

    EDIT3: Voisi vielä Antorea kiittää että viilasit pilkkua, tällä kertaa se kannatti koska asia tuli selväksi ja hauskaa oli, ainakin selälläni. :)
     
    Viimeksi muokattu: 26.03.2010
  17. Inehmo|

    Inehmo| Guest Guest

    Liittynyt:
    10.04.2008
    Viestejä:
    127
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö tämän mallin kaukosäätimessä todellakaan ole sitä "paluu-edelliselle-kanavalle" -nappulaa? Ei edes digikanavien välillä. Sen kanssa, että ei pysty tulojen välillä tuota käyttämään, pystyy vielä elämään. Mikähän helvetin eriskummallisen tärkeä syy tämän napin poistamiseen oikein on ollut koska nykyisessä W4000:ssa moinen luksus-ominaisuus vielä löytyy? :OI

    Semmonen kysymys olis myös, jos jollain on jo 46"-malli ni voisiko mitata, että kuinka suuri on kuva-alan alareunasta pöydän reunaan vakiojalustalla. Kun mietityttää, että saisiko 15cm korkean keskikajarin sijoitettua television eteen, ilman, että blockisi screeniä.
     
  18. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei löydy edes digikanavien välillä, en ymmärä miksi ovat jättäneet pois. Kaikkia näppäimiä olen kokeillut mutta ei vaihda, aika helvetillistä sanoisin kun tuohon on tottunut. Pitää vielä selata ohjekirjaa jos tuohon löytyisi joku jippo.

    10,5cm pöytään ja 9cm jalustaan on 40" mallissa tuo etäisyys, ei se varmaan montaa senttiä heitä 46 tuuman malliin.
     
    Viimeksi muokattu: 26.03.2010
  19. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos jollakin on FAKTAA miksi ei pääse kaapeliverkon kanavalistoja muokkaamaan niin voisi aukaista sanaisen arkkunsa. Noissa viime vuoden Sony ketjuissa oli jotain juttua mutta en nyt muista missä. Tietääkseni antenniverkon kanavalistaa pääsee muokkaamaan (sonyn valikoissakin lukee näin: käytettävissä vain jos "Antenni" on valittuna). Taitaa liittyä siihen surullisen kuuluisaan Cable HD Ready ja vielä valmisteilla? olevaan Antenna HD Ready "hyväksyntään", mutta tää on vain mutua eikä faktaa.

    EDIT: Vahvistan sen että ANTENNIverkon kanavalistaa voi muokata eli järjestää kanavat uusiksi tai poistaa listalta kokonaan. Sain viritettyä antenniverkon kanavat Anyseen (USB-digiboxi) mukana tulevalla 43cm pitkällä piiskalla :), signaalin voimakkuus riittää anyseelle (ronkeli) niin ajattelin että riittäähän se sitten myös Sonylle ja näin kävi.
     
    Viimeksi muokattu: 26.03.2010
  20. HX700

    HX700 Guest Guest

    Liittynyt:
    25.03.2010
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, hyvät perustelut olisi paikallaan, miksi järjestely on sallittu antenniverkossa muttei kaapelissa. Olisiko kaapelioperaattorin vaatimukset menneet paremmin läpi kun näistä asioita ovat joskus päättäneet. Joka tapauksessa harmittava tilanne kaapeliverkkoa käyttäville.