Pienten sekalaisten kysymysten ketju.

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana juhaa, 06.06.2005.

  1. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mitäpä jos työnantaja maksaa verosi. Tietysti veroprosentissa pitää olla kohtuus. Eli silloin tuo on hyvä tietää :thumbsup:
     
  2. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Siis tietenkin työnantaja maksaa verosi. Ilmoitat vain jollekin sihteerille tai palkanlaskentaosastolle, että haluat veroprosenttiasi nostettavan vaikkapa prosentilla. Sitten palkasti pidätetään prosentin enemmän veroja. Prosentin laskemiseksi pitää tietääkseni tilata uusi verokortti netistä. Nostaminen onnistuu ihan vain työpaikalta pyytämällä. Saat sitten jouluna parin tonnin potin palautusta. Siis Matti käy nostamassa prosenttinsa vaikkapa 22% tai 22,5% ja tienaa edelleen 32000e, jolloin hänelle maksetaankin palautusta. Ei palkkaa kannata pienentää jotta saa palautusta :D
     
  3. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Skype ei tietääkseni tue ilman kikkailua kuin 640x480 resoluutiota, joten aika halpa kamerakin riittää. Itse ostin Verkkokaupasta 30euron Logitechin joka on 1024x768 reson kamera. 640x480 on ihan ok laatu ja olen kikkalemalla kokeillut myös 1024x768 resoa joka on vissiin näkynyt toisessa päässä ihan hyvin. En kuitenkaan ole itse nähnyt tuota reson parannusta niin hyväksi asiaksi, että jaksaisin alkaa vaimon koneeseen sitä säätämään. Taidanpa siis odotella Skypestä sellaista versiota jossa on sisäänrakennetu tuki suuremmille resoille.
     
  4. KnightOfNi

    KnightOfNi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    815
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ok, kiitoksia tiedosta. Pistän silmät kiinni ja otan hyllystä vaan jonkun halvan kameran. Tuskin noilla 20 - 40€ kameroilla juurikaan eroa on.
     
  5. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Hih. Sinulla ei oikein taida olla verotussysteemit selvillä. :hitme:
    Ainahan ne verot ennakonpidätyksinä menevät, työantaja tilittää seuraavan kuun 10. päivä verottajalle. Mutta silti, sinun palkastasi ne poissa ovat.
     
  6. TuK

    TuK Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.09.2004
    Viestejä:
    566
    Saadut tykkäykset:
    14
    Itse asiassa tämän vuoden alusta 12. päivä. Ennen oli ennakonpidätykset 10. ja ALV-tilitykset 15. päivä. Nyt kaikki yhdessä 12. päivä.

    Tämä oli varmasti teille hyödyllinen tieto. :D
     
  7. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllä on oikein hyvin selvillä. Te, ette vain osaa vastata alkuperäiseen kysymykseeni :hitme: Tässä tapauksessa onkin kyse seuraavasta:

    -Työnantaja maksaa verosi veroprosenttisi mukaan (freelancer verokortti)
    -Olet täysin provisiopalkalla (saat tietyn prosentin siitä mitä olet tuottanut)
    -Pystyt pitämään vapaita silloin kun haluat (esim. nyt 1kk loma)
    -Veroprosentti EI vaikuta siihen mitä jää käteen. Tietysti prosentti pitää olla kohtuullinen.
    -Eli palkka otetaan kassasta nettona ja työnantaja maksaa verosi siihen päälle

    Eli paljonko pitäisi tai kannattaa hankkia vuodessa jos veroprosentti on 21.5% ja tuloraja 32 000€ siten, että saa mahdollisimman paljon palautuksia???

    Ei tässä tapauksessa.
     
    Viimeksi muokattu: 17.02.2010
  8. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    No kyllä on täydellisen kaistapäinen systeemi. Onko se työantaja rehellinen, eli kai verottajalle kuitenkin ilmoitetaan? Työantajalle on aika hankala laskettava.
    Veroprosentti lasketaan siitä bruttotulosta, eli otat kassasta 100 euroa, niin työantaja ilmeisti käytää palkanlaskennassa bruttopalkkana öööh 127,39 euroa (ja sitten työttömyysvakuutus + sossumaksut pitää myös huomioida....)
    Enkä tuollakaan systeemillä kyllä ymmärrä mikä hyötyä niiden veronpalautuksien maksimoinnista oikein on? Mitä enemmän nostat palkkaa, sitä enemmän rahaa käteen jää. Eivät ne veronpalautukset mitään ylimääräistä ole, todellisuudessa ne ovat viimekädessä SINUN maksamaasi rahaa, vaikka palkka kuinka maksettaisiin sinulle "puhtaana käteen". Ainakin jos se työantaja pelaa puhtailla papereilla.
     
  9. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllä työantaja(t) ilmoittavat kaikki tulot. Jos ne eivät ilmoita niin sehän on vain hallaa heille itsellensä koska siinä vaiheessa he joutuvat maksamaan hankkimani palkan heidän omalle veroprosentilleen joka on varmasti suurempi. Ja sitten jää myös työntekijän palkkavähennykset saamatta. Jos kiinnostaa lisää tuollainen palkanmaksu tapa niin ota selvää kuinka taksinkuljettajille palkka maksetaan. Tottakai tiedän sen, että mitä enemmän tekee töitä sitä enemmän saa rahaa mutta edelleenkään kysymykseeni ei olla vastattu :rolleyes:
     
  10. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Mitä pahimillaan voi tapahtua (ja miten sen voi huomata) mikäli vetää kaiuttimet kannettavaan tietokoneeseen yhdistävän kaapeli pois kaiuttimien (aktiivisten sellaisten) vielä ollessa päällä ja tämän johdosta khhhhhhh-häiriöäänen repäisyn aikana kuuluessa?

    Tuli äsken korkattua uudet aktiivikaiuttimet ja menin vetämään epähuomiossa RCA-piuhan pois läppärin kyljestä sekä tietokoneen että kaiuttimien ollessa päällä. Aloin vain miettimään mitä tällaisesta voi seurata ja miten herkästi tuollainen seuraus voi tulla. Sitä tietenkin luulisi, että ainakin laadukkaissa tuotteissa on "suojat" moista vastaan.

    Jatkokysymyksenä voisin kysyä, että onko kaiuttimien tai niiden sisässä olevan vahvistimen mahdollista hajota tällaisesta siten, että ääntä kyllä kuuluu mutta soundi muuttuu.
     
    Viimeksi muokattu: 17.02.2010
  11. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Pikainen kysymys: Onkohan kellään sattumoisin tietoa toimiiko edes teoriassa Nordean Visa Electron RyanAirilla maksuvälineenä? Yleisesti vaan kokemuksia haen, ensimmäisellä kerralla ei ainakaan itseäni lykästänyt. Verkkomaksaminen on aktivoitu ja kortti muutenkin kunnossa. Tilillä rahaa jne.

    Luottokortti ei ole nyt käsillä, joten se ei vaihtoehdosta käy.

    Kiitoksia etukäteen!

    EDIT: Tarkentava kysymys: Jos Electron-maksu menee läpi, kestääkö sähköpostivarmistuksen saaminen normaalia pidempään?
     
    Viimeksi muokattu: 17.02.2010
  12. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itelä ku on vanha ja erittäin tahmea kone, niin toimin tämän ohjeen mukaisesti: vaihdoin Firefox ja Avast -> Chrome ja AVG. Tietotekninen osaamiseni on olematon, jotenka pyytäisin takuuvastuun nojalla ohjausta muutamaan asiaan:

    Kone ei kyllä juurikaan tunnu nopeammalta, epäilen että tuo AVG on "tarkempi" kuin Avast ja puuttuu kaikkeen aina kun painaa hiiren näppäintä... toiminta hidastuu, "operating" -valo vilkkuu ja kone raksuttaa hurjasti vähän väliä, samanlailla ku Avast ladatessaan uusia tunnisteita ja ilmotellessaan niistä, joka oli hyvin ärsyttävää. Alkaako kone olemaan tiensä päänsä vai olisiko tähän jotain ohjetta? Pitäiskö kokeilla vielä Pandaa jos tää kone toimisi sulavammin sillä?

    Ja Chrome: tuntuu kyllä oikein mukavalta silloin ku kone ei haittaa sen pyörimistä, mutta muutama pikku juttu ärsyttää: nyt kirjoittelen tätä eeposta niin 92% sanoista on alleviivattu tuolla punaisella Wordin kirjoitusvirhe -kiharalla... äärimäisen ärsyttävää, mutten ole saanut sitä pois :confused:
    Ja sitten sivuhistoria, Firefoxissahan sai niin ettei se edes koita kerätä sitä, mutta jos tässä menee oikean laidan kiintoavain painikkeesta historia kohtaan niin se näyttää historian edelliseen manuaalisen tyhjennykseen asti. En tod ole keksinyt kuinka sen saisi pois automaattisesti. Enkä juurikaan edes katsele pornoa, mutta ylipäätään en pidä siitä oma sivuhistoria tuonne tallentuu... :mad:
    Ja enään en pysy automaattisesti kirjautuneena Plazalla, luuleeko tää selain tosiaan että mää muistan nää salasanat vaikka ne on lähes joka puolella samat???

    Kädestä pitäen reitti tämmööselle suoritukselle?
     
    Viimeksi muokattu: 18.02.2010
  13. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Ajatuskatkos! Millä nimellä myydään niitä naaras RCA liittimiä joita laitetaan DIY-laitteisiin. Eli mihin tökätään rca-kaapelit sitte :hitme::hitme:
     
  14. KMOK

    KMOK Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.06.2002
    Viestejä:
    1 946
    Saadut tykkäykset:
    37
    Olisko RCA-runko..?
     
  15. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tuli muuten edellisestä mieleen, että mitä tapahtuisi signaalille, jos teoriassa tunkisi kaksi koirasta yhteen naaraaseen?
     
  16. 10inch

    10inch Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    1 154
    Saadut tykkäykset:
    0
    Gangban..... eiku siis perus subbareissa käytettävä y-haara? :cool:
     
  17. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Kannattaisi asentaa windows uudelleen. Paras tulos tulisi varmasti ihan puhtaalta pöydältä lähtiessä, mutta päälle asennuskin varmasti nopeuttaisi. Ja muistia lisää, jos on vanhahko kone, niin sitä on takuulla liian vähän, muisti on aikoinaan ollut kallista. (tosin jos on TOSI vanha, niin voi jopa olla vaikea löytää oikeita muistipiirejä).
     
  18. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Nyt tietenkin kävi niin, että Avastista tuli uusi versio (olikohan 5) joka on kuulemma kaksi kertaa nopeampi ja vie muistia puolet vähemmän kuin vanha. Joten, jos AVG ei kiinnosta niin vaihda takaisin tuttuun ohjelmaan. :) Panda on myös todella kevyt, joten sekin voi olla kokeilemisen arvoinen. Ehkä jopa kevyin näistä. Panda-nimellä näytti löytyvän kaikenlaista, joten se oikea löytyy täältä http://www.cloudantivirus.com/en/

    Töissä tätä kirjoitan nyt, joten en voi Chromesta tarkistaa noita asioita. Varmasti siinä jostain löytyy asetus jolla sivuhistorian tallennuksen saa pois. Ja itselläni Chrome kyllä tallentaa kaikki salasanat, joten tuo kuulostaa vähän oudulta ettei se niitä tallentaisi.

    Tuosta punaisesta alleviivauksesta sen verran, että samalla punaisella on myös tämä kirjoittamani kirjoitus alleviivattu vaikka Firefoxia käytän nyt. En tiedä mistä se tulee enkä tiedä miten sen saa pois.

    Näin kirjoittaen on vaikea neuvoa tuota ladattavien ohjelmien säätämistä, koska pitäisi nähdä mitä ohjelmia windows lataa taustalle käynnistyksessä.

    Kuulostaa siltä, että koneesi on aika tukossa kaikinpuolin. http://www.ccleaner.com/ voi vähän auttaa tai jokin muu koneensiivousohjelma. Kannattaa myös ajaa defrag kaikille kovalevyillä. Omassa tietokoneessa oikealla hiirennapilla painaa kovalevyn päällä ja sieltä jostain pitäis löytyä eheytys eli defrag. Sen ajaminen saattaa ottaa muutaman kymmenen minuuttia.

    Jos mikään noista ei auta niin kannattaa ostaa lisää muistia. Se on aika halpaa. Pari gigatavua yleensä riittää kotikoneeseen ja neljää enempää ei voi edes laittaa.

    Viimeinen keino on tietenkin ostaa uusi kone. Kallis ratkaisu, mutta jossain vaiheessa yleensä aika pakollinen.

    edit: Käyttöjärjestelmän uudelleenasennus useasti auttaa hyvin, kuten tpi neuvoo, mutta homma voi olla kokemattomalle vähän hankala. Ja sen jälkeen pitäisi asentaa kaikki vanhat ohjelmistot uudestaan ja ennen asennusta varmuuskopioida kaikki omat tiedostot. Uuden koneen ostaminen helpottaa sen verran, että Windowsia ei tarvitse asentaa uudestaan ja kone on varmasti nopeampi. Ja lisäksi kaikki omat tiedostot säilyvät vanhalla koneella. Uuteen pitää tietenkin asentaa kaikki ohjelmistot uudestaan ja kopioida vanhasta koneesta omat tiedostot. Minkäslainen koneesi muuten on?
     
    Viimeksi muokattu: 18.02.2010
  19. marko

    marko Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.01.2001
    Viestejä:
    1 772
    Saadut tykkäykset:
    17
    Suorita> msconfig

    Ja sitten välilehdille "Palvelut" ja "Ohjelmat". Ohjelmat välilehdeltä on helppo päätellä onko jokin käynnistyvä ohjelma todellakin tarpeellinen, vai ladataanko se muistiin vain siksi, että se on tuntunut ohjelmoista ihan kivalta ajatukselta.
     
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tähtäsin kyllä lähinnä siihen, jos väkisin kaksi koirasta tungettaisiin naarakseen, mutta olen kai joutunut ennenkin ongelmiin tällaisten aiheiden käsittelystä, joten anti olla. :D (totaalirepeäminen omille jutuille)

    Vakavasti puhuen mielikuva oli lähinnä se, jos esimerkiksi kaksi phono-kaapelia saataisiin tungettua naaraaseen (mikäli nyt joku voimamies saisi metalliset päät yhdessä menemään reikään).