Liiketoisto

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana poletti, 14.02.2010.

  1. poletti

    poletti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2009
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko se nyt vaan niin että kuvan sivuttaisliike vaatii tv:n tekniikalta niin paljon että 50hz full HD LCD ja perus full HD plasma (G10E) ilman liikkeen sulavuusohjelmaa(IFC ei auta mitään) aiheuttaa sen että kuvasta tulee todella epäselvä kun kuva liikkuu sivuttain.
    100hz tv:ssä kun on motionit päällä esim LG lh4000 kuva pysyy terävänä kuvan sivuuttaisliikkeessä.
    Myöskin sonyn 50hz v5500 menee kuvan osalta epäselväksi kun kuva liikkuu sivuttain.
    Onko ainut oikea tv sit joku 100hz LCDtv tai plasma missä myös sulavuusohjelma mukana(V10E)?.Että kuva olisi liikkeessä terävä?
    Harmi vain jos on näin kun esim 100Hz motion on todella epäluonnollisen näköistä mutta epämiellyttävää on myöskin se sivuttaisliikkeen epäselvyyskin näissä muissa.Nykiminen ei haittais mutta kun liike on ärsyttävän epäselvää 50hz LCD ja plasmassa ku ei IFC näytä kuvaa sulauttavan yhtään.
     
  2. Raitzi

    Raitzi Guest Guest

    Liittynyt:
    26.09.2007
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oman sony z5500 antaa täyden 1080p liikereson standard tilassa, joka aivan luonnolisen näköinen.
     
  3. Egmond

    Egmond Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2006
    Viestejä:
    121
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä se niinkään niistä hertseistä ole kiinni, enemmänkin kuvankäsittelypiireistä. Jos tulevassa materiaalissa ekassa kuvassa on objekti pisteessä A ja toisessa kuvassa pisteessä B, niin ei se sen sulavampi kait oo vaikka sitä kuvaa useemmin välkyttelis niissä pisteissä. Kuvankäsittelypiirin tehtävä on laskee sinne väliin niitä ruutuja, jollon liike sulavoituu. Näin olen asian ymmärtäny.
     
  4. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    liikkuvan kuvan terävyyteen vaikuttaa nimenomaan noi hertsit. plasmapuolella en oo päässyt vertailemaan,mutta LCD 100hz terävöittää "panoroidessa" kuvaa, ja 200hz tuntuisi olevan vielä toimivampi,200hz pysyy paremmin perässä nopeissa liikkeissä. tosin lähdematskusta riippuen tekee "reunahäiriöitä" enemmän tai vähemmän. toiset pitää päällä leffoissa,toiset medium tms. tasolla. esim.valokuvia katelessa (zoomi + scrollaus), ja peleissä ihan ykkösjuttuja.
    itellä ollut 100hz samsung -> ok ,nyt sl8000 LG 200hz -> parempi ,mutta 200hz samppaa tai sonya en ole testaillu,saattaa olla vielä hitusen parempi tuo 200hz versio niissä. tosin tuo LG pesee ne peleissä muuten (nopea).

    itse ottaisin niin paljon hertsejä kuin irtoaa,ei sitä tarvi täysillä pitää jos joku häiritsee mutta tiettyihin terävöitymistä vaativiin juttuihin toimiva eikä enää viitti ilmankaan olla.LCD tulossa 400hz (saas nähä eroaako kuinka nykyisistä) ja plasmoissa jo 600hz mutta vissiinkin hiukan mainospuhetta enempi.

    sulavuuteen,nykimättömyyteen,vaikuttaa ehkä enempi 24p toiston sujuvuus.luulis olevan jo joka laitteessa kohdillaan kun on ollut jo 2v sitten kunnossa esim. samsungeissa.
     
  5. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    Oikeasti homma menee niin että väliruudut (200hz?) tekevät kuvasta videomaisen näköistä.

    Jos leffan tekijät haluaisivat käyttää muuta kuin 24p , eikö se olisi kuvausvaiheessa mahdollista...

    Mielestäni noi 200hz/600hz plasmat ovat hemmetin kamalan näköisiä, juuri "liiketoiston" osalta.

    Jos kuvausvaiheessa suljin on ollut hidas (esim 1/50) motionblurria kuuluukin olla. Muuten kuva välkkyy hirveästi (strobe)
     
  6. poletti

    poletti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2009
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihmetyttää ku mulla panan plasma 46"G10E NeoPDP 600hz.Ja kun pelaan pelejä(ps3) ihan mitä vaan nii kuva menee epäselväksi ku sivuttain liikuttaa kameraa.
    Näkyy maisemat osittain kahtena.Eiks plasmoissa pitäis olla hyvä liikeresoluutio ja eiks 1080p liikeresoluutio tarkoita että kuvan pitäis pysyä tarkkana liikkeen aikana.
    Käytin tv:tä huollossa mut ei ne puusilmät mitään huomannu(tosin ne kattoi elokuvia ku niissä sama ongelma ja tv ohjelmissa).
    Ihan pää tulee kipeeks ku liikkuvaa kuvaa sivuttain.Pitää aina välillä pysähtyy että saa selvää pelistä.
    Eikai se näin pidä olla peleissä.Et olisko plasma kuitenkin rikki?
    Pakko kai huomenna mennä giganttiin kattoo samaa tv:tä että miten siinä liike toimii.
    Ku mun panassa toi IFC ei tee kuvaa sulavammaksi.Ei mitään vaikutusta
     
  7. poletti

    poletti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2009
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletko nähnyt näitä 600hz plasmoja kaupoissa?
    Siis onks G10E panassa esim videokuvamainen liike.
    Tässä mun ei kyl ole ku liike helvetin epäselvää sivuuttaissuunnassa, olisin onnellinen jos edes olis videokuvamainen :)
    V10E pitäis ainakin olla.Mut tässä G10E kuva vaan kahdentuu kuvan mennessä sivuttain.Normaali 24p nykiminen ei haittais mut tää ihan kauheeta
     
  8. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    peleissä siis ei tule mitään "videokuvamaisuutta" tai muuta grafiikkaa rullatessa, hertsit pitää vaan sen nimen omaan terävänä,ja kysymyksessä tossa tapauksessa on kuitenkin "keinotekoinen" kuva. TV ohjelmissa taas tekee tuon videomaisen efektin,joitain häiritsee ja joitain ei,onneks saa mediumille niin voi kompromisseillä. itte tykkään kun liikkuvasta maisemasta/autosta tms saa selvää eikä ohi mene mitään blurraavaa mössöä. nuo viimeisetkin reunahäiriöt kun sais vielä pois niin hyvä ois.

    mulla ollut 3 LCD TVtä ja ekassa piti pelatessa suurin piirtein paikallaan katella että mihin sitä on menossa ja mitä taustoilla on. nyt vaikkapa Codissa kiikaritähtäimen läpi katellessa ja kääntyilessä maisemat pysyy terävinä nopeemallakin liikkeellä ja pystyy lukemaan kylttejä jne. sama jos pitää PCn monitorina, tekstistä saa paremmin selvää vaikka hiirellä rullaa ruutua tai vetää palkkia sivuttain.

    kamulla panan plasmaa katelessa se ei noin yleisesti ole ehkä niin terävä se kuva vaikka liiketoiston osin onkin resot kunnossa. vähän pehmeempi tekniikka ja voi korostua häiriötöntä kuvaa jossa tarkkaa grafiikkaa esittäessä.

    koitas katella jotkut kuvasäädöt foorumeilta siihen plasmaan jos auttais?
     
  9. Simplicitas

    Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    1 163
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itsellä myös LG SL8000 TV:nä ja en ole oikein vieläkään päässyt selvyyteen pidänkö tuosta TruMotionista (=200Hz) vai en. Jos lähdemateriaali (nyt puhun vain TV-lähetyksistä) on hyvää niin tykkään pitää sitä päällä sen tuoman lisäterävyyden / liiketoiston vuoksi (pidän sitä kuitenkin asennossa "matala"). Kuitenkin, joillain kanavilla (tai joissain ohjelmissa) minkä taso alun alkaenkaan ei ole kovin hyvää, niin tuo TruMotion lisää vielä omia häröjään tuohon kuvaan niin paljon, että se on pakko ottaa pois. (Joku heilauttaa kättään nopeasti -> käsi on hetken vain pikselimössöä halojen reunustamana). Blu-ray leffoilla pidän sitä aina pois päältä, ja katson ne siis ihan 24p ilman mitään interpoloituja välifreimejä.

    Se vähä mitä nyt olen pelannut PS3:lla, niin pidän tuota ehdottomasti päällä. Näissä peleissä yms. en ole _ikinä_ huomannut mitään haloja yms. häiriöitä kuvassa, vaikka liike olisi kuinka nopeaa. Tämäkin saa minut ajattelemaan, että TruMotionissa ei sinällään ole mitään vikaa, vaan Suomen digikurassa.. Ehkä niiden välifreimien tuottaminen puutteellisesta lähdematskusta on turhan haasteellista.
     
    Viimeksi muokattu: 15.02.2010
  10. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Terävän liiketoiston kannalta erittäin tärkeää on paneelin vasteaika - mitä nopeampi paneeli, sitä parempi. 5ms riittää jo hyvään, putkitelkkarimaiseen tulokseen, ehkä jopa parempaankin, mutta pidemmillä vasteajoilla kuvaan tulee selvää liikesumeutta. Joku 16ms jota vanhoissa lcd-telkkareissa tapaa on jo liikaa hyvä liiketoiston kannalta, ainakin jos on minunkaltaiseni "kultasilmä":cool:.
     
  11. poletti

    poletti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2009
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuvasin eilen videokuvaa pelistä.Nii voisin laittaa linkin tänne kuhan vaan saan pätkän laitettua youtubeen.En ole ennen sinne laittanut mitään
     
  12. poletti

    poletti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2009
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä kuvaamani pätkä->http://www.youtube.com/watch?v=ZTtKVxHr2UE
    Kuva vähän epäselvä mutta pohjustan vähän asiaa.
    Eli kun hahmoja katsoo niin reunoille tulee tota kelta ja sinistä ääriviivaa.
    Eli kuvaus vähän vääristää asiaa.
    Kuva oikeesti huonompi luonnos.luonnos noi ääriviivat ei näy keltaisena ja sinisenä vaan niitten paikalla kuva "kahdentuu".
    Voitte kuvitella miten epäselvää maisemat ja hahmot on sivuttain liikkeessä.Syvyyssuunnas kuva on terävää.Eihän plasmois näin pitäis olla liikeresoluutio?Tv on pana G10E.
    Niin ja tässä hyvä pätkä missä joku on saanut hyvin kuvattua kyseisen ongelman.paremmin ku minä ->http://www.youtube.com/watch?v=qPBIETZLTNQ&feature=related
    Kommenttia :)
     
  13. Zanmato

    Zanmato Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2004
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on Panan PF42S10 eli karvalakkimalli sun telkkaristas ja aivan samanlainen ilmiö esiintyy mullakin. Maltilliset kontrasti- ja valoisuusasetukset auttavat jonkin verran. Blu-Ray-leffat 24p-moodissa ovat ehkä ainoita, joissa vastaavaa ei esiinny käytännössä lainkaan. Tossa toisessa linkkaamassasi videossahan kaveri juurikin selittää, ettei ole nähnyt yhtään LCD-/plasmatöllöä, jossa ei olisi vastaavaa ongelmaa 30fps rullaavissa peleissä. Toisin sanoen telkussasi ei ole mitään vikaa. Pelaapa vaikka CoDia, Dante's Infernoa, Wipeout HD:tä tai muita 60fpsiin lähestulkooon lukittuja pelejä, niin johan näyttää valovuosia paremmalta.
     
  14. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    näyttää kyllä melkosen pahalta... mikäs se plasman värirepeämä tms. efekti olikaan josta jotkut kärsii...ettei olis joku sellanen kyseessä?
    LCD ja 200hz tila päällä tollanen kuvan liikuttelu on kyllä postikortin terävää ilman mitään blurrailuja/haamukuvia.
     
  15. poletti

    poletti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2009
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mut jotenkin tuntuu että tv:ssä vikaa ku blurayssa on sama ilmiö ja tv ohjelmissa.Ei vaan peleissä.IFC ei yhtään paranna kuvaa.tv oli huollossa mut ei ne puusilmät mitään huomannut
     
  16. poletti

    poletti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2009
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä muuten näkee että mitä peli tukee 30fps tai 60fps?
    Onko kellään samaa telkkuu että vois kommentoida että miten sinulla IFC toimii?
     
  17. Zanmato

    Zanmato Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2004
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos olet vähänkään himopelaaja, niin kyllä huomaat eron 30fps:n ja 60 fps:n välillä. Ruudunpäivitys on nopeampaa ja sulavampaa. Pelaa ensin tunnin verran CoDia ja vaihda sitten vaikka GoWiin tai Killzone 2:een, niin eron pitäisi kyllä tulla esiin ellei muuten niin kontrollien tahmeudessa. Aika harva konsolipeli pystyy edes variaabeliin 60fps:ään, joten asiaa hehkutetaan kyllä yleensä pelin takakannessa. Lue Eurogamerin face-off-artikkeleita. Niissä puidaan paljon pelien ruudunpäivitystä.

    Tässäpä lyhyt lista omasta päästä :hitme: takavuosien vähintään 60fps:n kieppeillä pyörivistä peleistä:

    Gran Turismot, Devil May Cryt, God of Warit, Modern Warfaret, Wipeout HD, Dante's Inferno, kaikki Guitar Herot paitsi 5, Dead or Alivet, Virtua Fighterit, Tekkenit ja Soul Caliburit
     
  18. poletti

    poletti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2009
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    0
    No huomen tulee postissa tekken6 nii pitää kattoo sillä.
    En kuitenkaan usko että auttaa ku tää ilmiö myös bluraylla
     
  19. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    En nyt noinkaan asiaa laittaisi. Itse en ole vastaavaan törmännyt ainakaan omassa Pioneer 9G plasmassa puhumattakaan aikaisemmin omistamistani Philipsin plasmoista. En laittaisi tätä samaan luokkaan "phosphor trails"-ilmiön kanssa jolle itse olen jonkin verran herkkä.
     
  20. Kirvasto

    Kirvasto Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.09.2004
    Viestejä:
    510
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä nopeasti liikkuvan kuvan kahtena näkyminen johtuu pelkästään alhaisesta frameratesta ja motion blurin puuttesta. Ilman motion bluria täysin sulavaan liikkeeseen ja tarkkana pysyvään liikkuvaan kuvaan tarvitaan vähintään 50fps. Riittävällä motion blurilla jopa elokuvien 24fps voi näyttää lähes sulavalta ja kuvan kahtena näkyminen on lähes huomaamatonta.