Pienten sekalaisten kysymysten ketju.

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana juhaa, 06.06.2005.

  1. katchu

    katchu Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2006
    Viestejä:
    487
    Saadut tykkäykset:
    0
    Töissä on käytetty Cads Planner Viewer nimistä softaa. Taitaa olla kotimaista tekoa. Mielestäni Autodeskillä on myös joku DWG Trueview tjs. jolla onnistuu Cad-kuvien katselu.
     
  2. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä tuo nyt jonkunlaiselta neuroosilta kuulosta jos tuote pitää valita/jättää tuon takia?
     
  3. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Oman mikrouunin paikallista lämmitystehoa voi tutkia vettä tai jäätä lämmittämällä.

    Vesimetodi:

    Kaadetaan kertakäyttöpikareihin vettä jokaiseen sama määrä, esim. sentin kerros pohjalle. Tai muovisiin pullonkorkkeihin sama määrä vettä jokaiseen, kuutiosentti esimerkiksi.

    Ladotaan pikarit/korkit vadille, joka mahtuu mikroon. 4*4 muodostelmassa (16 kpl) tai 5*5 (25 kpl) tai miten monta siihen vadille nyt mukavasti mahtuukaan.

    Asetetaan vati pikareineen/korkkeineen mikroon halutulle korkeudelle. Jokainen korkeus (pohjataso, matala korokeritilä, korkea korokeritilä) pitää mitata omana urakkanaan.

    Lämmitetään täydellä mikroteholla jonkun aikaa, ei saa kiehuvaksi asti lämmittää.

    Otetaan vati pois ja mitataan lämpömittarilla jokaisen kipon nesteen lämpötila ja kirjataan muistiin. Johdon päässä oleva digilämpömittarin anturi tai kosketukseton infrapunamittari tarvitaan.



    Jäämetodi:

    Vati, jolle pannaan muutama kerros talouspaperia tai muu liukumista hillitsevä pinnoite, etteivät jääpalat luistele karkuun omalta paikaltaan. Luotettavin tulos syntyy kun sulamisvesi pidetään erossa jääpaloista, eli jokaisen jääpalan alla on esim. LEGOpalikka tai pullonkorkkiarmeija tai muu lämpöä johtamaton ritilikkö, jotta vesi valuu jääpalasta pois vadille.

    Jääpaloja asetellaan siihen päälle 5*5 rasterilla tms.

    Lämmitetään täydellä teholla ja katsotaan mikä jääpala alkaa sulaa ja pyöristyä ensimmäisenä (kuumin kohta) ja mikä jää viimeisenä eloon (kylmin kohta) kun muut ovat jo vedeksi muuttuneet.

    Tämäkin testi pitää uusia jokaisella korkeusasetelmalla erikseen.

    .
     
    Viimeksi muokattu: 12.02.2010
  4. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Pöh, ei ne jää kylmiksi eikä veteliksi ainakaan meikäläisen mikrolla. Kaikista tulee hyviä ja samanlaisia. Tai ero on niin pieni etten sitä huomaa. Voin siis suositella ainakin menetelmän kokeilemista kaikille.
     
  5. Grr

    Grr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.08.2003
    Viestejä:
    597
    Saadut tykkäykset:
    0
    ProgeCADista oli ainakin ennenvanhaan LT versio jaossa. Google heitti tommosen linkin: http://www.softsea.com/review/ProgeCAD-LT-2006.html
     
  6. KnightOfNi

    KnightOfNi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    815
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kiitoksia kaikille noista CAD/DWG -vinkeistä. Pitääpä kokeilla noita. Tässä on muuten näppärä yksinkertainen softa joka muuntaa DWG kuvat suoraan PDF muotoon:

    DWG to PDF Converter MX
     
  7. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Viittasin siis tähän suoraan postaukseni yläpuolella olevaan lauseeseen :hitme:

     
  8. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Some people just don't get it.

    Pitäisi kai kylvää sankosellinen hymiöitä jokaiseen viestiin joka ei ole 100% tosissaan kirjoitettuja.
     
  9. LyhjeHylje

    LyhjeHylje Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.11.2007
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saako pallopurkkaa (eli sellaista purkka-automaattiin laitettavaa marmorikuulan kokoista tavaraa) xylitol-versiona? Muuten en purkkaa mässytä mutta jos saisi niin olisi (teko)syy hommata gumball machine
     
  10. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko jotenkin mahdollista saada tietoon vainajan hautapaikka jos ei ole sukua? Eli jos aikanaan läheinen ystävä on haudattu eikä ole vainajan suvun kanssa puheväleissä niin miten saisi tietoon hautapaikan että voisi käydä vielä kerran morjestamassa..?
     
  11. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vetääkö maan vetovoima puoleensa ääniaaltoja? Jos vetää, niin silloinhan kysymys ei voi jäädä ilmaan :rolleyes:
     
  12. Grr

    Grr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.08.2003
    Viestejä:
    597
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmmmm, ei.
    Mutta ääniaallot kyllä taipuu siirtyessään tiheämmästä väliaineesta ohuempaan. Onko jossain siis singulariteettikorkeus jossa kaikki ääni on kääntynyt maata kiertävälle radalle ja jonne kaikki maailman basso katoaa?
     
  13. koomapoika

    koomapoika Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    884
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tuo varmaan mitään taikauskoa ole, neuroosi pikemminkin. Vähän kuin että ei voi kävellä laattojen saumoilla. Onnea vain, vituttais jos kohdalle osuis.

    Ai niii joo :):):):):):)
     
  14. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Usean hifistin kotoa löytyy tämä "musta aukko". Mustan aukon laaja-alainen negatiivinen ominaisresonanssi aiheuttaa kaikkien baasotaajuuksien välittömän kuollettumisen. Ikävänä sivuvaikutuksena myös hifistin genitaalialueella alkaa pian ilmentyä ns. munattomuutta. Jotkut tutkijat ovat sitä mieltä, että tämä kiistanalainen ja taianomainen fysikaalinen ilmentymä olisi nimettävä hellasäröksi. Särön kasvaessa kestämättömiin mittasuhteisiin, sitä voi yrittää poistaa ns. "nakkaamalla hankeen lapsiensa kanssa", mutta seurauksena on usein kovaäänisiä hälytysajoneuvoja houkuttavaa korkeataajuista ulinaa. Helpommalla ehkä selviää toteamalla: "tasan ei käy onnen lahjat".
     
  15. Zardoz

    Zardoz Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2004
    Viestejä:
    827
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kotikoneen F-Secure syö hitosti koneen resursseja jonka vuoksi toi eniac on todella hidas. Pystyykö F-securen säädöillä vaikuttamaan siihen miten F-Secure vie tehoja koneesta? Tarkoitus olisi että F-secure tekee edelleen sen mihin se on tarkoitettu ilman että kone altistuu viruksille ja hyökkäyksille.

    Jos vastaus on ei niin miten koneen suorituskykyä voi parantaa muuten?

    Kiitos Geru ja Nepa!
     
    Viimeksi muokattu: 17.02.2010
  16. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    F-Securehan lienee yksi niitä raskaimpia suojausohjelmistoja, että jos koneesta pitäisi nopeampi saada niin sen vaihtaminen olisi melkein yksi ensinnäisiä askelia.. Jos kotoa löytyy jonkin sortin NAT:llinen reititin niin palomuuriahan ei välttämättä edes tarvi, Windowsin omalla palomuurilla pärjää. Ja virusten torjumiseen löytyy huomattavasti kevyempiä ratkaisuja, kuten ilmainen AVG. Olen nyt noin vuoden verran käyttänyt omassa koneessani tätä ratkaisua, vaikka tehoa riittäisi järeämmänkin "suojauksen" pyörittämiseen, mutta eipä tuolle ole ollut tarvetta.

    Erinäisiä purkkavirityksiä voi tietysti kokeilla, tosin se kaikista tehokkain lienee että ensimmäisenä formatoi koko koneen ja asentelee uusiksi, niin että pääsee eroon kaikesta ylimääräisestä mitä koneeseen on kenties kertynyt. Noista RegCleanereista sun muista olen hiukan skeptinen, kaipa nekin omansa putsaavat, mutta se nyt on enemminkin pölyjen pyyhkimistä mikä tuntuu vähän turhalta jos pienellä lisäpanostuksella voisi sitten samantien tehdä täyssiivouksen.
     
  17. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Tuohon muuten-kohtaan vastaisin näin:

    Mikäli käytössä on F-Secure ja Firefox-selain niin resursseja saa huomattavasti lisää vaihtamalla molemmat. Pahimmillaan F-Secure vie työkoneessani muistia 100-200 megaa, yleensä noin 50 megaa ja prossutehoa sen lisäksi. Firefox hörppää helposti 500megaa, jos kone on ollut päällä pari päivää ja raskaita sivustoja on selannut.

    Kannattaa vaihtaa virustorjunnaksi vaikka juuri tuo AVG tai Panda Cloud jotka molemmat ovat huomattavasti kevyempiä kuin F-Secure. Selaimeksi suosittelen Chromea tai Operaa jotka ovat taas huomattavasti kevyempiä kuin Firefox. Itse käytin aiemmin Operaa, koska siinä tulee mukana kaikki tarvittava eikä mitään lisäosia tarvitse asennella kuten Firefoxissa. Ja tietenkin onhan se huomattavasti nopeampi ja kevyempi. Nyt olen kuitenkin puolisen vuotta käyttänyt Chromea ihan huvikseen ja olen nyt tottunut siihen, joten taidan jättää sen koneeseen. Se on vielä kevyempi ja nopeampi mielestäni kuin Opera.

    Muuten suorituskykyyn voi vaikuttaa tutkimalla mitä ohjelmia kone lataa käynnistyksen yhteydessä. Jos siellä on tarpeettomia niin niiden käynnistämisen voi huoletta disabloida koneen käynnistyksen yhteydessä.

    Defrag kovalevylle ja lisämuisti koneeseen tuovat myös eloa lisää.
     
  18. KnightOfNi

    KnightOfNi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    815
    Saadut tykkäykset:
    1
    Isälle pitäisi ostaa web kamera skypeä varten. Mitään hifistelyä ei tarvita, käytössä 2M nettiyhteys ja läppäri. Minkäslainen sitä kannattaisi ostaa ? Verkkokauppa.comista ajattelin käydä jonkunlaisen huomenna hakemassa. Minkäs resoluutioinen kuva tuolla 2M yhteydellä vielä siirtyy ok ? 1280 x 1024 turhaa ?
     
  19. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos Matti Meikäläisellä on veroprosentti 21,5% ja vuoden tuloraja 32000€ niin kuinka paljon Matin pitää/saa tienata jotta saisi mahdollisimman paljon veronpalautuksia? Onko tälläiseen edes laskutoimitusta?
     
  20. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34

    Vaikea suoraan laskea. Tuohan menee niin, että jos tienaa 32000€, niin silloin pitäisi mennä päikseen, ei tule palautusta, eikä jälkiveroja. Arviolta heitän, että siinä 15 -20 000 € palautuksia tulee eniten. Mutta mitä mieltä tuota on noin laskea, en kyllä ymmärrä. JOs tietää tienaavansa vähemmän, kannattaa veroprosentti hakea pienemmäksi. Jos jostain kumman syystä haluaa verottajalle rahaa lainata, niin saahan tuon veroprosentin nostettua vaikka kuinka korkeaksi, eikä vaadi muuta kuin ilmoituksen työnantajalle.