Leipominen laskiaisena

Тема в разделе "Ruoka & Juoma", создана пользователем marcoolio, 25 фев 2004.

?

Laskiaispullan alkuperä

  1. Itse pyöräytetty

    11 голосов
    12,8%
  2. Kaupan hylyltä

    19 голосов
    22,1%
  3. Äiti teki

    18 голосов
    20,9%
  4. Kumppani on parempi näissä asioissa

    15 голосов
    17,4%
  5. Toss the Bun and hit the hill jack...

    3 голосов
    3,5%
  6. EVVK

    20 голосов
    23,3%
  1. Crannog

    Crannog Guest Guest

    Регистрация:
    21 окт 2005
    Сообщения:
    1.344
    Симпатии:
    0
    Kaupan pullaan on valmistusvaiheessa sujautettu mukaan jotakin sopivaa säilöntäainetta (E200-297) ja mahdollisesti hapettomisenestoainetta (E300-385) ja/tai jotain emulgointi-, stabilointi- tai sakeuttamisainetta (E400-495). Tieto käytetyistä aineista pitäisi löytyä pakkauksesta. Täällä tietoa lisäaineista: Lisäaine-esite, Lisäaineopas
     
  2. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Регистрация:
    23 сен 2002
    Сообщения:
    4.511
    Симпатии:
    8
    Noniin. Mars leipomaan, niin kuin olis jo! Omat pullat on tehty jo perjantaina - pakkaseen meni suurin osa, kun tein 1½ L taikinan. :p

    Ja tuo pullan uunituoreuden häviäminen johtuu pääsääntöisesti kahdesta seikasta. Suoranaisesta kuivumisesta ja ns. retrogradaatiosta. Eli pullassa oleva tärkkelys alkaa jäähtymisen aikana kiteytyä uudelleen ja samalla pullan suutuntu ja ulkonäkö muuttuu. Kuivan käntyn voi elvyttää kostuttamalla pullaa ja laittamalla uudestaan uuniin.
     
  3. Raimo

    Raimo Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Регистрация:
    26 фев 2000
    Сообщения:
    2.650
    Симпатии:
    4
    Nope. Eipä leivottu vaan kaupasta löytyi pari syötävää laskiaispullaa mansikkahillolla. Mutten kerro kenenkä tekemiä olivat :)
     
  4. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Регистрация:
    23 сен 2002
    Сообщения:
    4.511
    Симпатии:
    8
    Up. Kohta on pullat taas uunissa... :p
     
  5. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Регистрация:
    2 июн 2006
    Сообщения:
    2.024
    Симпатии:
    0
    Muija uhkas tehdä, minä lupasin syödä :D
     
  6. säätäjä

    säätäjä Käyttäjä

    Регистрация:
    6 окт 2015
    Сообщения:
    25
    Симпатии:
    5
    Kyllä sisälle pitää laittaa kaikkia kolmea eli mantelimassaa, vadelmahilloa (mielellään itse tehtyä, jossa paljon marjaa) ja kermaa tai creme vanillaa.

    Jos täytteitä haluaa tosi paljon, voi kovertaa pullan sisusta vähän, jotta täytettä mahtuu enemmän :thumbsup:
     
  7. Hippo

    Hippo Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Регистрация:
    28 июл 2004
    Сообщения:
    2.411
    Симпатии:
    326
    Nyt on kyllä kyseessä eeppinen pyhäinhäväistys, hilloa mantelimassapullaan :sick:

    Siis mantelimassalla, lämpimässä maidossa ja itseleivottuna. Tack så mycket!
     
  8. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Регистрация:
    23 сен 2002
    Сообщения:
    4.511
    Симпатии:
    8
    Up!

    Tulipas ostettua heräteostoksena Fazerin laskiaispullia 2kpl, kun olivat tarjouksessa Lidlissä. Erehdyksessä otin sitten mantelimassalla... Noh, hyvältähän tämäkin maistuu! Liekkö makuaisitini kehittynyt tai olisiko karvasmanteliöljyn käyttö vähentynyt mantelimassassa. :p
     
  9. papukaija

    papukaija Lähes henkilökuntaa

    Регистрация:
    31 авг 2005
    Сообщения:
    1.522
    Симпатии:
    0
    Kyllä laskiaspullissa pitää hilloa olla. Ja kermavaahtoa. Mitä joskus mantelimassa-pullia syöny (koulussa joskus vuosia sitte jms.), niin ei ne oikeen omaan makuun sovi. Itseltä onnistuisi tehdä, jos joskus jaksaisi. Tosin en ole mikään hirveä pullasyöppö, kahvin kanssa voin yhden syödä, jos tarjolla on. Toinen kupillinen menee yleensä ilman pullaa. Pienenä tuli aina äitin leipomia sen verran uurituoreena (laskiaisena laskiaspullia ja muulloin vanilja-sarvia ja korvapuusteja) pullaa syötyä, että ajan myötä into hävisi. Esim. tänä vuonna riitti, kun äidin leipomia, uunituoreita pullia (ei laskiais-versioita kuitenkaan) vetäisin... hetkinen... öööhhhh... oliskohan nyt ollu sunnuntaina, viikonloppuna kuiten, pari kipaletta kylmän maidon kanssa... Pakasteeseen ei kehtaa vain itseä varten leipoa, kun niitä todennäköisesti olisi siellä vielä kymmenkin vuoden päästä. Haen mielluummin sitten vanhempien pakasteesta tai vaikka kaupasta muutaman, jos alkaa pullaa haluttaan. Laskiaisversiot nykyään yleensä kaupasta. Jos innostaa...

    Jaa niin mutta joo, siis ne laskiaispullat siis hillolla ja kermavaahdolla, riippumatta valmistajasta/ tekijästä. Kiitos.