Gran Torino (Clint Eastwood)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana MikkiHiiri, 28.10.2008.

  1. cxt2

    cxt2 Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.03.2007
    Viestejä:
    699
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä taas en nähnyt tuossa mitään tulkinnanvaraa,vaan homma johtui siitä ettei uudet asukkaat huolehtineet taloistaan ja walttia häiritsi näkymät kuistiltaan.Sitten tuli tilaisuus asian korjaamiseen

    Oho tulipa pahan lukuinen postaus....
     
    Viimeksi muokattu: 31.08.2009
  2. djaska

    djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.11.2004
    Viestejä:
    928
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itsekin ajattelin ensin että hyvää hyvyttään laittoi pojan korjaamaan taloa, mutta pian sen ajatuksen jälkeen tuli mieleen, että tais ukkoa vaan harmittaa talon huono kunto omassa näköpiirissä. Jotkut asiat tuntuis olevan tässä elokuvassa verhottu ovelasti maallisiksi asioiksi, jotkut taas ystävämielisiksi.
     
    Viimeksi muokattu: 31.08.2009
  3. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    Vihdoinkin sain tämän katsottua ja olipahan ihan kevyesti vuoden 2009 paras elokuva (ok, julkaisu jenkeissä oli 2008 muuta silti). Leffaa voisi monilta osin pitää jopa mustana komediana. Loppuratkaisu ja siihen johtanut tapahtuma olivat ehkä turhia, mutta annettakoon se anteeksi.
     
    Viimeksi muokattu: 19.12.2009
  4. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Waltin kohtaloako tarkoitat...Tota, mites kun se oli vähän niin kuin koko leffan clue?
     
  5. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    Sitä juuri ja siihen johtanutta raiskausta. Jostain syystä ne rikkoivat leffan tunnelmaa hieman päälleliimatun oloisina. Siihen asti kaikki oli sellaista "kieli poskessa ja pilke silmäkulmassa" -hengessä tapahtunutta kyräilyä kaikkien osapuolten välillä. Eli siis mustaa komediaa, kuten tuossa yllä jo ehdotin.
     
  6. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sulta meni sit kyllä koko leffan pointti komeesti ohi
     
  7. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kyllä mä veikkaan, että sulta meni mun sanomiset nyt komeesti ohi... Ei jonkin asian esille tuomiseksi ja perille viemiseksi tarvita niin alleviivaavaa loppua kuin Gran Torinossa on.
     
  8. glbt

    glbt Guest Guest

    Liittynyt:
    25.11.2009
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli tossa itsekkin katsottua kyseinen leffa. Vähän harmitti kun Walt ei itse ajanut Torinollaan koko leffan aikana. Lopussa Waltin kohtalo oli saatu tehtyä sillein, että se ei ollut niinkuin leffat yleensä, että tulee olo "miksi se teki noin" vaan tässä oli hyvä syy päähenkilön valinnalla.

    Mustaa huumoriakin oli sopivasti.

    Ei voi muuta sanoa kuin hyvä leffa 5/5
     
    Viimeksi muokattu: 02.01.2010
  9. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 042
    Saadut tykkäykset:
    97
    Gran Torino oli hyvä elokuva ja onnistui olemaan myös koskettava.
    Napakasta kestosta en löytänyt mitään karsittavaa, oikeastaan päinvastoin .. Editointi oli välillä jopa liian tiukkaa ja siirtymiset päivien välillä oli ohitettu kokonaan.
    Ekan kohtauksen alustukset ongelmaisesta perheestä antoivat syytä odottaa todella makeaa ja kamalaa onnellista loppua, mutta onneksi tarina veikin ihan muualle.

    Hieman jäi hampaankoloon muutamien sivuosien heikot roolisuoritukset, mutta annetaan ne anteeksi.
     
  10. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    293
    Pätevää Itäpuu meininkiä loppuun saakka.
    Sitä saa, mitä odottaa..
    Eli ihan ok, muttei todellakaan mitään maata mullistavaa, vaan samaa Eastwoodia jota on ollut aiemminkin tarjolla.
     
  11. sarrad

    sarrad Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2005
    Viestejä:
    757
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan ok leffa, mutta ei mitään klassikkoainesta - kuten Eastwoodin viimeisimmät ohjaukset muutenkin oscareista ym huolimatta. Parasta tässä on toki Eastwoodin näytteleminen sekä roolin itseironia ja todennäköisesti tahallisen koominen yliampuvuus, joka pienen totuttelun jälkeen osoittautui mainioksi piirteeksi. Tarina oli ikävän tavanomainen ja lähes täysin yllätyksetön. Loppuratkaisukaan ei jaksanut ihan täysillä säväyttää. Aasia-jenkki kontrasti oli kuitenkin ihan mukiinmenevästi esitetty ja toi elokuvaan kivasti myös lempeätä konfliktia pelkän irvistelyn sijaan.

    ***/*****
     
  12. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    No niin, nyt vasta tuli katseltua tämä Clintin "viimeinen".

    Vähän ristiriitaisia fiiliksiä. Jotenkin tässä ei nyt tuo Clintin sinänsä diggaamani ohjaustyyli toiminut täysin. Ymmärtänen mitä tässä haluttiin tehdä, mutta ei tullut ihan läpi. Elokuva sisälsi jokseenkin ärsyttäviä piirteitä, erit. nuo rotujutut taas vaihteeksi, toisaalta ihan piristävääkin että näitä "vinosilmiäkin" kuvataan. Olihan tässä tärkeitä aineksia, monet kohtaukset vain olisivat voineet toimia paremminkin. Välillä tuli sellainen tunne että onko tämä kieroa parodiaa, luultavasti ei, mutta näin osittain käsitin..Hieman oli mitäänsanomatonta, näyttelijätyötä myöten, ja liian tarkoitushakuistakin, joskin se täytyy kehua että loppu petrasi ja oli juuri sopivan oloinen: se on aina saavutus. Ei tämä mene lähellekään Eastwoodin parhaiden tasolle. Mutta ihan sopiva lopetus legendan hienolle näyttelijäntyölle. Clint-lisäähän tässä on monien arvioihin tullut, imo.

    3 / 5
     
  13. TopJarkko

    TopJarkko Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2007
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Johan on... Ostin tuon ilmestyessään DVD:llä paikallisesta kaupasta ja muistan naureskelleeni erikoisen paljon Amerikassa keskusteluakin herättäneessä kohtauksessa, jossa Clint laukoo vähemmistökansojen "lempinimiä", muistaakseni siinä kolmen hengen jengin vierellä. No nyt tilasin tuon Blu-Raynä Playstä ja siinähän ei ole koko kohtausta. Mitvit!?

    Filminähän tämä on ehdottomasti 6/5.
     
  14. Higher

    Higher 1. Stanley Kubrick Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    845
    Saadut tykkäykset:
    15
    Täh, pätkitty siis?
    Mitenkäs Suomi-versio, löytyykö ko kohtaus? Tarkoittanet kohtausta jossa ne 3 mustaa jätkää rupeaa ahdistelemaan sitä tyttöä (+treffi seuralaista)?
     
  15. equilibrer

    equilibrer Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2003
    Viestejä:
    945
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hetkinen.. Ainakin DVDComparen mukaan kaikki niin dvd- kuin bd-julkaisut Gran Torinosta olisivat identtisiä ja leikkaamattomia. Eli tasan sama versio on joka julkaisussa. Eli joko kohtaus puuttuu kaikista tai on kaikissa, Suomijulkaisu mukaanlukien.

    Täytyypä tarkastaa oma UK BD. Mutta varsin oudolta kuulostaa, koska aiemmin en ole nähnyt missään tuollaista tietoa.
     
  16. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei pettänyt odotuksia vanha herra, oikeastaan ylitti ne. Jotkut sanovat että ihmiset antavat tälle Clint lisää kun kehuvat niin vuolaasti, itselleni ei taas tule toista näyttelijää mieleen kuka tähän olisi sopinut paremmin.

    Clintin rooli oli mielestä niin ei Clint mainen joten se toimi todella hyvin, onhan Clint näytellyt ennenkin roisia rooleja mutta tämä oli mielestäni erilainen kuin muut. Elokuva oli koskettava, opettava ja todella hauska, pituuttakin olisi voinut olla vaikkapa puoli tuntia lisää koska tarina kulki niin hienosti eteenpäin.

    Loppua kohden aloin jo pelkäämään että tämä ei hyvin tule päättymään, niinhän siinä sitten kävikin. Mielestäni tämä ei olisi tarvinnut välttämättä tälläistä loppua, se soti vastaan elokuvan niin muuten hienoa kulkua.Tai sopi tavallaan leffaan,toivoin vain että päättyisi toisin. Herra Kowalski oli mielestäni saanut asiat oikeille raiteilleen, oli itse muuttunut suvaitsevaksi ja kiltiksi, oli muuttanut naapurin aran pojan "mieheksi". Ainoa mitä hän ei saanut sovitettua oli välit poikien kanssa, tosin päänavaus sinnekkin päin tehtiin. Lopussahan hän tiesi mitä tuleman pitää, asettahan hänellä ei ollut. Tiesi että lähiö ei voisi enää ummistaa silmiään jos asiat tapahtuvat näin julkisesti, lopun tapahtumat tosin tapahtuivat liian verkkaisesti muuten niin leppoisan tarinan kerronnan jälkeen.

    Tämä ja edellinen ohjaustyö Million Dollar Baby ovat aika vakuuttavaa jälkeä, siinä on monella muulla ohjaajalla opeteltavaa ja toivottavaa että saisivat edes uralleen kaksi näin hienoa työtä.

    Sääliksi käy sitä hetkeä kun tästä miehestä aika jättää, kukaan ei tosin ole tullut tänne jäädäkseen.

    5/5:thumbsup:
    ............
    Ai niin se Clint lisä, joten annan 6/5:D
     
    Viimeksi muokattu: 21.06.2010
  17. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Jotenkin nurinkurisesti ilmaistu. Kaipasit lisää nopeutta lopetukseen vai onko tuossa vain sanat menneet sekaisin?
     
  18. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ai anteeksi, mielestäni se oli ihan ymmärrettävästi kirjoitettu. Johtuu varmaan siitä kun itse tietää mitä tarkoittaa, toisin kun tekstin lukija.

    Tarkoitin sillä sitä että tarinan kulki muuten mukavan rauhallisesti, ilman minkäänlaisia kiireitä tai huolia seuraavasta freimistä. Lopun tapahtumat taas tapahtuivat pikkaisen liian nopeasti, eli tarina oli mielstäni niin hyvä että olisi siihen voinut vaikkapa puoli tuntia laittaa lisää pituutta.
     
  19. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Niin no olihan tuossa sitten sanat vain sekaisin, kun kirjoitit että loppu oli liian verkkainen, vaikka tarkoititkin päinvastaista.
     
  20. Higher

    Higher 1. Stanley Kubrick Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    845
    Saadut tykkäykset:
    15
    No onkos tossa Suomi versiossa toi kohtaus josta mainitsin aiemmin?