Ohjaaja jonka taso on laskenut eniten?

Keskustelu osiossa 'Elokuvantekijät' , aloittajana Tero78, 17.06.2002.

  1. lintu^

    lintu^ Guest Guest

    Liittynyt:
    07.03.2004
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ekana mieleen tulee M. Night Shyamalan, kaveri aloitti mahtavalla kuudes aisti elokuvalla ja nykyään tulee kauheeta tuubaa :weep:

    Tässä oma mielipiteeni kaverin laskusuhdanteesta:

    The Sixth Sense *****
    Unbreakable ****
    Signs *** 1/2
    The village ***
    Lady in the Water **
    The Happening *
     
  2. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Village oli tosiaan viimeinen hyvä noista.
     
  3. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Samaa mieltä. The Happeningin jätin kesken, kun oli sen verran huono ja Lady In The Wateria on myös haukuttu siihen malliin, että enpä taida edes vilkaista.
     
  4. Golem

    Golem Guest Guest

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Wachowskyn veljekset, ensin tekevät Mestariteosten Mestariteoksen eli Matrix-trilogian ja sen jälkeen kammottavan hirvityksen Speed Racerin. Enkä usko että tekevät enää yhtään elokuvaa.
     
  5. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Korjattu:)
     
  6. Pvt Joker

    Pvt Joker Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2009
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aina oppii uutta niin kauan kuin elää... Tällä tarkoitan luonnollisesti sitä, että olet ensimmäinen missään muodossa tapaamani ihminen, joka pitää koko Matrix-trilogiaa mestariteoksena. Itsekään en kuulu siihen joukkoon, jonka mielestä osat 2 ja 3 ovat täysin sietämättömän huonoja, mutta että Mestariteosten Mestariteos...
     
  7. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Heitänpä minäkin oman lusikkani tähän soppaan ja mainitsen Guy Ritchien. Mies ohjaa ensin aivan loistavat Lock, Stock & Two Smoking Barrels, sekä Snatchin. Sen jälkeen pelkkää paskaa. Swept Away sain niin surkeat arvostelut, etten vaivautunut katsomaan koko leffaa, Revolver oli tekotaiteellinen ja vaikeatajuinen pökäle ja Rock N' Rolla laimea Snatchin ja Lock, Stockin uudelleenlämmittely. Uutta Sherlock Holmesia en ole vielä nähnyt, mutta odotan innolla palauttaako kyseinen pätkä uskoni Ritchieen ohjaajana.

    Ja Harlinia pitää kommentoida myös. Prison, Elm Street IV, Die Hard 2, Ford Fairlane, Cliffhanger...ja sitten Cutthroat Island. :sick: Long Kiss Goodnight ja Deep Blue Sea olivat jokseenkin katsottavia, mutta mitään todella upeeta mies ei ole saanut aikaiseksi yli 15 vuoteen.
     
  8. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Jep. Toisaalta Matrixia edeltänyt Bound on erittäin hyvä, eikä sitä mainittu tässä.
     
  9. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Korjattu :)
     
  10. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Paitsi että Speed Racer oli loistava. (Uh-oh, tuleeko minusta 71 dB:n hengenheimolainen...)
     
  11. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Tämä oli kyllä monessa mielessä päivän naurettavin postaus.
     
  12. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Älä muuta virka.
     
  13. pykmie

    pykmie Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2009
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kukaan ei ole tainnut vielä mainita Richard Kellyä. Donnie Darko (2001) oli pienoinen menestys ja nautittava elokuva, mutta sen jälkeen tulleet Southland Tales (2006) ja The Box (2009) ovat saaneet melko kylmän vastaanoton.

    M. Night Shyamalan on tullut monesti tässä threadissa esille, jostain ihmeen syystä haluaisin silti uskoa että Shyamalan voisi taas löytää sen kyvyn tehdä hyviä elokuvia ja tuleva Avatar - The Last Airbender olisi hyvä. Luultavasti saan kyllä pettyä..

    Sekä Shyamalanin että Kellyn kehitys on sinänsä aika harmillista, sillä Kelly näytti valtaisaa potentiaalia Donniessa, ja Shyamalaniahan tituleerattiin aikoinaan turhankin ylistäen "seuraavaksi Hitchockiksi". Ehkä jos kaikki ympärillä kehuu liikaa ja pitää nerona, niin lopulta alkaa itsekin luulla liikoja itsestään eikä enää osaa suhtautua tarvittavalla itsekritiikillä ideoihinsa..

    Täytyy kyllä olla hieman eri mieltä, Guy Ritchien omien leffojen joukossa Revolver ja Rocknrolla ei ole ehkä parhaimmistoa, mutta kyllä niistä silti Ritchielle tyypillistä energiaa ja tyyliä löytyy paljon enemmän kuin monien muiden elokuvista - kabbalahsekoilusta huolimatta Revolver oli ainakin itselleni positiivinen yllätys. Tekotaiteellinen pökäle toki, mutta ainakin hyvin tehty sellainen.
     
  14. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    No kyllä Shyamalan on tehnyt tasaisen varmaa työtä. Harva ohjaaja on kyennyt pitämään alamäen niin tasaisen varmana kuin hän. Hitaasti mutta varmasti. :D Ja tämähän on siis miehen ehdottomasti paras = http://www.imdb.com/title/tt0217869/ :thumbsup:
     
  15. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    Aivan käsittämätöntä miten Ulli Lommelin ohjauksien arvostus on voinut laskea vielä uran alkupuolen selvästi keskinkertaista heikommista saavutuksista romahdusmaisesti.

    Nyt olen ihan oikeasti kiinnostunut tietämään ohjaajan, jonka urakehitys olisi vielä huonompi.
     
  16. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Renny Harlin :rolleyes: Tosin voiko hänen kohdalla puhua tasosta joka on laskenut...
     
  17. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    Ei pärjää Renny tässä skabassa mitenkään. Eihän tuo ole onnistunut edes puolittamaan ratingiään (korkeimmat pisteet 7.00 ja alhaisimmat 4.20). Lommelilla (6.33 - 1.34) keskiarvo ei taida nousta edes kolmeen.
     
  18. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Juu, tota on tullu itsekin monta kertaa äimisteltyä. Siis aivan käsittämätöntä kuinka ura elokuvahistorian ensimmäisen homovamppyyrileffan jälkeen voi kusta noin pahasti.
     
  19. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Heitetääs tähän pari nimeä näin aamun ratoksi ja ajankuluksi.

    M. Night Shyamalan


    Kuudes aisti *****
    Särkymätön****
    Signs ***½
    Village ***

    Siitä eteenpäin: :sick:

    Alex Proyas
    on myös tuottanut jonkinasteisia pettymyksiä loistavien The Crown ja Dark Cityn jälkeen. I Robot oli vain ookoo ja Knowingin loppuratkaisu on hyvin lähellä pilata koko leffan.
     
  20. 5trummer

    5trummer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitääpä kommentoida täällä mainittuja ohjaajia (ja arvostelijoita)..

    Cameron: Hänet listattiin jo ennen Avataria (joka on keskinkertainen). Mutta True Lies on juuri sellainen erinomaisen viihdyttävä leffa, joka pitää tehdä mestariteoksen kuten T2 jälkeen. Ja viihdyttävyydestä puheenollen, Titanicko ei muka ole? Naurettavaa kuinka vielä 13 vuoden jälkeenkin ei voi hyväksyä leffaa, jossa on rakkaustarina. Oletteko katsoneet sen Abyssin koskaan ;)

    Niin ja jos väittää että eka Terminator on parempi kuin T2, niin valehtelee.

    Spielberg: "1993 viimeisen katsottava", hoh. Enkä aio nyt ylistää vain SPR:ää, vaan Catch Me If You Cania. Tietty jos on Titanicista jäänyt ne DiCaprio-traumat.. Maailmojen sota ja Indy 4 toki keskinkertaista, mutta esim Munich loistava.

    Woo: Katsoin joskus The Killerin, ja mietin, että onko tämä sitten niin erikoinen, samanlainen leffa Hollywoodissa ei kiinnostaisi ketään. Toisella katselulla se oli tosin parempi. Ehkä Woo ei ole koskaan ollutkaan erikoisen hyvä, Aasian eksotiikka tuo aina pisteitä, ja sitten se legenda-äijä (Chow Yun-Fat)

    Shyamalan: En ole nähnyt kuin kaksi ensimmäistä elokuvaa häneltä, mutta odotan aina uutta, koska on vain niin hauskaa lukea niitä haukkuja ja "mitä hänelle tapahtui?" -keskusteluja ;)

    Burton: En ole noita 2000-luvun leffoja niin nähnyt, ehkä Big Fishistäkään tykännyt oikein. Mutta väitän silti että nuo 80- ja 90-luvun leffat ovat yhtä juhlaa verrattuna näihin uusiin (Pee-Wee's Big Adventure on muuten aivan mahtava!).

    Coppola: Tuo Jack oli kyllä aika WTF kun näki ekoja kertoja ;) Tietty jos olis ohjannut kaksi ensimmäistäi Kummisetää ja Apocalypse Now, niin voishan siinä mennä sekaisin.

    Täällä mainitun Carpenterin elokuvia en ole niin katsonut, mutta tuo Ghost of Mars on jäänyt mieleen (Natasha Henstridgen takia?), pitänee katsoa se seuraavan kerran kun töllöstä tulee, varmaan aika viihdyttävä. John Landis on myös jonka uusimpia haukutaan, enpä ole hänenkään klassikoita niin nähnyt. Tietty kova paikka ollut aikoinaan kun kuvauksissa kuoli se mies ja kaksi kersaa. Robert Zemeckis tekee nykyään jotain ihmeanimaatioita? Vielä yksi tunnettu jonka uutuudet eivät liene mitään vanhoihin verrattuna on Rob Reiner. Katsokaa Sikelin ja Ebertin North-arvostelu Tubesta ("I hated this movie. Hated hated hated hated hated this movie.") ja Nostalgia Criticin jakso elokuvasta. Kevin Smith tuskin pääsee koskaan vanhalle tasolleen. Farrelly-veljesten uudet ovat huonoja.

    On niitä varmaan muitakin, ei tule nyt mieleen..
     
    Viimeksi muokattu: 13.10.2010