Voi hittolainen. Maahantuoja ilmoitti että kyseessä on vahvistimen rakenteellinen ominaisuus eikä tehdä mitään korjaustoimenpiteitä. En kyllä huoli mitään "viallista" laitetta joten pitää miettiä mitä teen.
Ota maahantuojaa sähköpostin välityksellä raivelista kiinni ja esitä ultimaatumi: tästä lähdetään kuluttaja-asiahenkilön avustuksella käräjille jos ei ala tapahtua. Jos et jaksa tapella, heitä vahvistin kierteellä jorpakkoon äläkä koske Roteliin enää milloinkaan. Muista mainita tästä myöskin maahantuojalle sähköpostilla vähintään kahdeksan kertaa. Kunnollisia vahvareita missä k-tasapainot ovat kunnossa valmistaa esim Yamaha.
Ihan mielenkiinnosta ajattelin kysäistä tuosta impedanssien sovittamisesta ja linjavaimennuksesta kun tässä ketjussa siitä on ollut puhe. Esimerkkisoitin Sony DVP-NS718H ilmoittaa käyttöohjeessa Line Out audio = 2 Vrms/10 kilohms. Mikäli tällainen soitin laitettaisiin tuollaisen 24 kOhm vahvistimen sisääntuloon ja sitä haluttaisiin vaimentaa, niin onko tällöin antoimpedanssin (R2 vastuksen) arvo tuo Sonyn soittimen 10 kOhm vai pitääkö se kuitenkin olla pienempi (alle 5 kOhm) jotta homma toimisi?
Tuo 10 kOhm ei ole antoimpedanssi vaan linjalähdön kuormitusimpedanssi mihin Sony lupaa soittimestaan irtoavan 2 Vrms. Tuo on tarkka tapa ilmoittaa laitteen lähtöjännite. Siis melko eri asia mistä tuossa aikaisemmin oli kysymys.
OK, tuo selvensi jonkun verran asiaa. Elektroniikka ei ole vahvimpia osa-alueita Aiheesta kuitenkin kiinnostuneena, niin törmäsin tällaiseen sivuun jossa on listattu valmiita arvoja eri impedansseille ja eri vaimennuksille.
Tuo Goldpt - Balancing Amplifiers sivu oli hyvä. Oli helppo muokata 25 kOhm taulukosta 24 kOhm sopivaksi. Tein testin vuoksi 6 db vaimennuksella olevan välikaapelin ja hienosti näyttää toimivan. Pikaisella testauksella en huomaa mitään eroa äänen laadussa. Hieman on tuo 6 db vaimennus vielä liian pieni. Pitää vielä testata 8 db vaimennusta ja katsoa osuuko nappiin. 4 kpl vastuksen hinta alle 1 , joten todella paljon halvempaa kuin nuo Rothwell Attenuators vaimentimet.
Kyllä ollaan mettässä jos joudutaan tekeen tämmöisiä virityksiä.... Tämmöinen vahvari pistäis palauttaa sinne mistä ostettu.
Itellä samanmoinen vika uuden NAD:in 315bee:n kanssa. Onkos tuo nyt ominaisuus vai vika? Onko muuta vaihtoehto kuin lähtä vaimentaan tulotasoja jotenki? Melko herkkä tuossa kyllä tuo volumen säätö ja kyllä laitteet hajoaa jos varttikierrosta enempää menee kääntään. Volumen säätöalue jää hyvin kapeaksi ainakin Techniksin cd-pyörittimen linjalähdön tason kanssa. Huonontaako tuo vaimentaminen dynamiikkaa oleellisesti, jos reilusti vaimentaa? Entä jos hommaan DAC:in jossa oma volumensäätö? Siitä sitte vaimennan tai säätelen volyymit. Kaikki tarvittavat saisin digitaalisena(tv, ps3, tietokone, CD). DAC:in kyllä muutenki tarttis ja katellu oon Bersfordin TC-7520 mallia mutta ei taida olla siinä kuin yksi optinen tulo.